Polkadot ($ DOT): Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Kiinan DeFi-rakkaudesta

Polkadot ($ DOT) viittaa itseensä seuraavan sukupolven lohkoketjuprotokollana, joka yhdistää useita lohkoketjuja yhteen verkkoon. Kuten olemme nähneet edellisessä artikkelissa kuumimmista blockchain-projekteista Kiinassa, kiinalainen kryptovaluuttayhteisö, joka on investoinut voimakkaasti tähän projektiin, arvostavat Polkadotia ja sen yhteisluoja Gavin Woodia. Polkadot saa nyt myös paljon kiinnostusta lännessä, koska se on listattu suuriin pörsseihin, kuten Binance, OKEx ja Kraken.

Polkadotin tarkoituksena on antaa blockchain-verkkojen parantaa skaalautuvuutta, optimoida itsensä tiettyjä käyttötapoja varten, työskennellä ja kommunikoida yhdessä, itsehallinnoida ja päivittää ilman kovaa haarukkaa. Tässä artikkelissa tarkastellaan Polkadotin nykyistä tilaa, sen roolia hajautetussa rahoituksessa (DeFi), $ DOT -merkkiä ja muuta.

Tässä videossamme selitetään, mikä on Polkadot alle 2 minuutissa!

YouTube-juliste

Tausta

Polkadot lanseerattiin vuonna 2016, ja sitä ylläpitää Web3 Foundation, joka pyrkii rakentamaan ilmaisen ja hajautetun verkon. Säätiö oli kuitenkin tehnyt sopimuksen Parity Technologiesin kanssa protokollan rakentamiseksi. Sen perustajat ovat Gavin Wood, Peter Czaban ja Robert Habermeier. Erityisesti Gavin Wood on myös yksi Ethereumin perustajista, mikä tuo laillisuuden ja luottamuksen tunteen monien kryptovaluutta-harrastajien silmiin, erityisesti kiinalaiselta yleisöltä.

Tiimillä on laaja kokemus hajautetuista kirjanpitojärjestelmistä, lohkoketjuprotokollista (erityisesti Ethereum), salauksesta ja lompakkotekniikasta. Huolimatta siitä, että pääkehittäjä on Parity Technologies, useita riippumattomia tiimejä on osallistunut Polkadotin kehittämiseen.

Mikä on Polkadot?

Polkadot on sirpaleinen siltainen protokolla, joka keskittyy viestinnän ylläpitoon, arvonsiirtoon ja lohkoketjujen turvallisuuden yhdistämiseen. Sen avulla lohkoketjut voivat toimia toistensa kanssa rinnakkain yhdistämällä ne yhteen verkkoon. Yhdistyminen yhdistää eri lohkoketjujen vahvuudet ja lieventää niiden heikkouksia.

Tiimin mukaan Polkadot on kehittäjien projekti kehittäjille. Sen tarkoituksena on yhdistää julkiset ja yksityiset ketjut, oraakkelit, DApps ja palvelut saumattomasti vierekkäin. Ja siten se helpottaa erilaisten itsenäisten lohkoketjujen yhdistämistä yhdeksi Web3 Internetiksi.

Polkadotin rakennuspalikat

Polkadot on rakennettu Substrate-lohkoketjun rakennuskehykseen, joka on johdettu Parityn kokemuksesta Ethereumin, Bitcoinin ja yritysten lohkoketjuista. Protokollan tilakone on koottu WebAssembly (WASM) – korkean suorituskyvyn virtuaalinen ympäristö.

Lisäksi Polkadot käyttää libp2p: tä vertaishavaintoon ja viestintään. Se on koodattu C ++: lla, Rustilla ja Golangilla kehittäjien laajan käytettävyyden saavuttamiseksi.

Polkadot-hallintomalli

Polkadotin hallintomalli on ketjussa ja hyvin määritelty. Se on suunniteltu sisällyttämään kaikki sidosryhmät hallintoneuvostoon. Käyttäjät voivat osallistua järjestelmän päätöksentekoon yksinkertaisesti pitämällä alkuperäistä $ DOT -merkkiä. Tällä hetkellä Polkadotin neuvosto ja tekninen komitea ovat paikallaan, joten projekti ja sen suunta on täysin $ DOT -haltijoiden käsissä. Hallintoehdotuksia esittävät neuvosto, tekninen komitea tai $ DOT -haltijat. Sitten äänestää $ DOT julkinen.

Polkadot-verkon tila

Polkadot on kasvattanut validointisarjojensa kokoa. Nyt on 274 vahvistajaa, joita ylläpitää noin 200 riippumatonta operaattoria ja joiden takana on yli 7000 yksittäistä nimitystiliä.

Tänä vuonna Polkadot toi markkinoille Westendin, tärkeimmän pitkäaikaisen arvottoman testiverkon. He ovat myös lanseeranneet 2 versiota rokokosta – nämä ovat Polkadotin lyhytaikaisia ​​laskuvarjohyppyjä.

Rokokoo

Rococo on julkinen testiverkko, jonka tarkoituksena on testata laskuvarjohyppyjen konsensusprosessi yhdessä yhteisön rakentamien laskuvarjojen ja niiden vuorovaikutuksen kanssa.

Rococo v1 on viimeisin versio julkaistu 22. joulukuuta 2020.

PolkaBrige

PolkaBrige on hajautettu sovellus (dApp) -alusta. Siinä on myös oma hajautettu vaihto (DEX), joka tunnetaan nimellä PolkaBrige DEX, jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa Polkadot-tunnukset suoraan muihin tunnisteisiin muilla blockchain-alustoilla, kuten Ethereum, Binance Smart Chain jne..

Tuottoviljelyvillan täyttämiseksi Polkabrigellä on myös älykäs viljelymekanismi, jonka avulla likviditeetin tarjoajat voivat ansaita enemmän palkkioita.

Polkadotin edut

Polkadot-projekti on suunniteltu mullistamaan blockchain-tekniikka tarjoamalla siltamaisen kehyksen, joka tarjoaa seuraavat edut:

1.       Rajoittamaton skaalautuvuus – Polkadot voi tukea ääretöntä määrää lohkoketjuja ja antaa niiden muodostaa yhteyden toisiinsa. Nämä tunnetaan para-ketjuina.

2.       Mukautuva konsensusmekanismi – Koska eri lohkoketjut toimivat eri yksimielisyysmekanismeilla, Polkadot-alusta tarjoaa avoimen ja mukautettavan konsensusmekanismin niiden isännöimiseksi.

3.       Ketjujen väliset liiketoimet – Kehys voi tukea arvonsiirtoa eri lohkoketjujen välillä. Se on välttämätöntä yhteentoimivuuden ja todellisen integraation kannalta.

4.       Määritelty hallintomekanismi – Siinä on määritelty hallintamekanismi, joka eliminoi suuren ongelman, jota muut lohkoketjut kohtaavat.

5.       Päivitettävyys – Polkadot voi tukea päivityksiä tarvitsematta käyttää voimakkaita kovia haarukoita muutoksen toteuttamiseksi.

6.       Yhdistetty turvallisuus – Polkadotiin kytkeytyvät lohkoketjut voidaan kiinnittää yhdistävällä turvavarjolla. Tämä voi auttaa suojaamaan pieniä ketjuja, joilla ei ole tehokasta käynnistystä.

7. Alhaiset transaktiomaksut– Polkadot väittää, että sillä on alhaisemmat transaktiomaksut kuin Ethereumilla.

Polkadot-tunnus ($ DOT)

Polkadot-tunnus, jota merkitään tunnussymbolilla $ DOT, on Polkadot-alustan alkuperäinen omaisuus. Sillä on kolme päätehtävää: hallinto, panostus ja liimaus. Sen kokonaismäärä on 10 miljoonaa DOT.

Hallinto

Kuten aiemmin mainittiin, DOT-omistajilla on oikeus hallita alustaa. Kun sanomme ”oikea”, se ei tarkoita, että joku antaa heille etuoikeudet. Mutta pikemminkin Polkadotin protokollaan on upotettu, että DOT-omistajilla on luonnostaan ​​hallinto-ominaisuudet. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat verkkomaksujen, huutokauppojen sekä laskuvarjohyppyjen lisäämisen aikataulu – rinnakkaiset ketjut, jotka suoritetaan rinnakkain Polkadotin viestiketjun kanssa. Lisäksi haltijoilla on vaikutusta päivityksiin, virhekorjauksiin ja muuhun järjestelmän ylläpitoon.

Panostaminen

Hajautetut verkot edellyttävät konsensusmekanismeja sen varmistamiseksi, että vain kelvolliset tapahtumat vahvistetaan. Polkadot käyttää NPoS: ää (Nominated Proof of Stake) validointialgoritmina. Ja DOT-omistajilla on mahdollisuus osallistua tähän välttämättömään verkkotoimintaan.

Pohjimmiltaan haltijat palkitaan DOT: n liittämisestä protokollaan vastineeksi siitä, että he ottavat riskin omistuksistaan ​​verkon validoimiseksi. Tämä estää myös huonoja toimijoita osallistumasta verkostoon, koska he todennäköisesti menettävät osuutensa käyttäytyessään väärin..

Osallistumisvaatimus riippuu suurelta osin panostuksen kestosta ja kiinnitettyjen merkkien kokonaismäärästä.

Polkadot-tiimi on kuitenkin havainnut, että jotkut nimittäjät eivät saa palkkioita. Tiimi työskentelee parhaillaan ratkaisun parissa, mutta tämä vie aikaa. Samaan aikaan joukkue suosittelee, että panostavat alle 200 dollarin DOT: lla, joilla ei ole mahdollisuutta sitoa enemmän, tulisi siirtyä panostukseen kryptovaluuttaan. Tällä hetkellä seuraavat vaihdot tarjoavat panosta palveluna Polkadotille: Kraken, Huobi, MXC ja KuCoin.

Liimaus

Viimeinen DOT-tunnuksen käyttötapaus on liimaus – tämä on DOT: n sitomisprosessi uusien laskuvarjohyppyjen lisäämiseksi. Se on laajennus vaarnan todistamisen toiminnallisuudesta.

DOT 100x uudelleennimitys

Kun neuvosto ja tekninen komitea oli perustettu, järjestettiin yhteisön ylläpitämä kysely sen määrittämiseksi, kuinka monta Planckia pitäisi pitää yhtenä DOT-tunnuksena. Plancks on pienin vaihtoyksikkö Polkadotissa, tämä arvo ei muutu, pikemminkin se, kuinka monta Plancksia sisältää yhden DOT: n, josta äänestettiin. Päätettiin, että yksi DOT nimetään nyt 1e10-lankuilla 1e12-lankkujen sijaan. Joten uusi $ DOT -versio on 100x pienempi kuin vanha $ DOT.

Tämä uudelleennimitys tapahtuu 21. elokuuta 2020 noin klo 13.15 (UTC), erityisesti lohkossa numero 1.248.328. Kun näin tapahtuu, käyttäjien ei tarvitse tehdä mitään, koska se on vain käyttöliittymän muutos. Lisäksi useimmat pörssit, kuten Binance tai Kraken, kertovat käyttäjien DOT-talletukset automaattisesti uudelleennimityksen jälkeen, ts. Jos tallensit 10 vanhaa $ DOT: ta ennen uudelleen nimitystä, sinulle hyvitetään automaattisesti 1000 uutta $ DOT: ta uudelleennimityksen jälkeen. Käyttäjien suojelemiseksi tätä ennakoiden käyttäjät eivät voi nostaa uutta $ DOT: ta vasta nimityksen jälkeen.

Käyttäjien on tällä välin pidettävä mielessä, että jotkut vaihdot esimerkiksi OKEx, MXC jne. Tarjoavat kaupankäyntipareja OLD $ DOT: lla, kun taas toiset esim. Binance ja Kraken tarjoavat kauppapareja UUDELLA DOT: lla. $ DOT -haltijoiden ja kauppiaiden tulisi tarkistaa pörssin kanssa, jolla he käyvät kauppaa nähdäksesi, mitä heidän politiikkansa ovat $ DOT: lle.

Polkadotille rakennetut projektit

Polkadot-ekosysteemillä on valtava ulottuvuus ja käyttö. Sillä on tällä hetkellä 188 projektia. Tämä sisältää DeFiin, kryptovaluutta-lompakkoihin, infrastruktuuriprojekteihin, rahakkeisiin, Oracle, DAO, yksityisyys, vaihto, pelaaminen, IoT, skaalaus jne. Liittyvät salausprojektit.

Muutamia tunnettuja Polkadot-protokollalle rakennettuja projekteja ovat Chainlink, Ankr, Celer Network, Akropolis, Ocean Protocol, 0x Protocol, imToken jne..

Polkadotin rooli DeFi-projekteissa

Hajautetun rahoituksen (DeFi) kenttä perustuu yhdistettävyyteen, ketjujen väliseen viestintään, arvonsiirtoihin ja toisiinsa integroituviin protokolliin. Se on käytännössä koko Polkadot-projektin taustalla oleva perusta. Ja niin monina DeFi-projektit käyttävät Polkadotia.

Esimerkiksi DeFi-automaatio- ja aggregaatiopohjainen Akropolis-projekti perustuu integrointeihin Maker, Compound, Curve ja dYdX ,. He ovat tehneet yhteistyötä ja vaikuttaneet suuresti Polkadot-ekosysteemiin.

Polkadotin yhtäläisyydet tulevan Ethereum 2.0: n kanssa

Ethereum 2.0 Phase 0 -mainnetin odotetaan käynnistyvän marraskuussa 2020. Siinä otetaan käyttöön odotettu panostusmekanismi. Sen täydellinen käyttöönotto on kuitenkin valmis vasta muutaman vuoden. Polkadotilla, kuten näyttää, on uskomaton samankaltaisuus Eth2: n kanssa.

Esimerkiksi molemmat lohkoketjut tukevat sirpoutumista, mikä tarkoittaa, että ne suorittavat prosessoinnin rinnakkain antamalla yksittäisten sirpaleiden jakaa työmäärän ja olla yhteydessä toisiinsa. Molemmat toteuttavat myös hybridikonsenssimalleja, panostusmekanismeja ja tilansiirtofunktioita.

Johtopäätös

Polkadot on nopeasti saamassa vetovoimaa DeFi-kentässä ja laajemmassa salausyhteisössä. Helpon integroinnin, käytettävissä olevien avustusten ja laajan yhdistettävyyden ansiosta Polkadotin hankkeet ovat nopeasti saamassa arvoa ja Polkadot-yhdistys näyttää vaikuttavan myönteisesti projektin päähintaan.

Ekosysteemin kypsyessä siitä todennäköisesti tulee olennainen osa blockchain-kenttää ja älykkäitä sopimuksia.

Hajautettu rahoitus (DeFi) -sarja: oppaita, oppaita ja muuta

Sisältöä sekä aloittelijoille että edistyneemmille käyttäjille, tutustu YouTube DeFi -sarjaamme, joka sisältää opetusohjelmia ESF-TYÖKALUISTA, joita tarvitset kauppaa varten DeFi-tilassa. MetaMask ja Uniswap. Sekä syvällinen sukellus suosittuihin DeFi-aiheisiin, kuten Reef.finance ($ REEF) ja Polkadot ($ DOT)

Tämän verkkosivuston DeFi-sarja kattaa myös aiheet, joita ei ole tutkittu YouTubessa. Jos haluat tutustua DeFi: hen, tutustu hajautetun rahoituksen (DeFi) yleiskatsaukseen: Opas kryptovaluutan kuumimpaan suuntaukseen

Opetusohjelmat ja oppaat ESSENTIAL DEFI -TYÖKALUILLE:

 • MetaMask-opas: Kuinka luoda tili? PLUS-vinkkejä ja hakkereita edistyneille käyttäjille
 • Uniswap-arvostelu ja opetusohjelma: Aloittelijan opas ja edistyneitä vinkkejä
 • Seerumin DEX-opas ja arvostelu
 • SushiSwap ($ SUSHI) selitti
 • 1 tuuman vaihto, Mooniswap ja Chi GasToken: lopullinen arvostelu ja opas

Katso tarkempia tietoja muista erityisistä DeFi-projekteista DeFi-tunnisteoppaistamme. Tässä on suosituimpia oppaita:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) -katsaus: Tämän DeFi-protokollan olennainen opas
 • ChainLink ($ LINK) -opas: Avainlinkki DeFi-tilaan
 • Cream Finance ($ CREAM): Mikä se on?
 • Curve Finance ($ CRV) -opas
 • DODOEx ($ DODO): Vallankumouksellinen ketjun likviditeetin tarjoaja
 • Lineaarinen rahoitus ($ LINA): Synteettisten vaihtoalustojen tulevaisuus?
 • Polkadot ($ DOT): Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Kiinan DeFi-rakkaudesta
 • RAMP DeFi: Kuinka se avaa sidottujen varojen arvon?
 • Reef Finance ($ REEF): All-in-One Defi -alusta
 • Solana ($ SOL) selitti
 • Kaavio ($ GRT) – Hajautettujen sovellusten seuraava taso
 • Trustswap ($ SWAP) selitti – seuraavan sukupolven DeFi-tapahtumia
 • Yearn.Finance yhdistää DeFi-ekosysteemin
 • Wing Finance ($ WING) – Luottoihin perustuva DeFi-laina-alusta

Lisää videoita ja artikkeleita on tulossa pian osana DeFi-sarjaamme, joten muista tilata Youtube-kanava ja (toistaiseksi) ILMAINEN viikoittainen uutiskirje joten sinulle voidaan ilmoittaa heti, kun he tulevat ulos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner