Bitstamp VS Coinbase: Vilken Crypto Exchange är bättre att använda?

Har du problem med att välja vilket kryptobörs som ska användas? Oroa dig inte, vi har täckt dig angående detta ämne! Idag ska vi sätta två mycket populära och viktiga börser ansikte mot ansikte: Bitstamp vs Coinbase.

Miljontals människor köper / säljer kryptovaluta varje dag, hela dagen utan att använda handelsplattformar. Hur vet du vilken som är rätt val för dig?

Du försöker förmodligen hitta ett sätt att komma in i alla dessa åtgärder och vi är här för att hjälpa dig dit!

När du väl är klar med den här artikeln har du utvecklat dina egna kriterier för att fatta ett välgrundat beslut om vilken av dessa två plattformar som är den som gynnar dig mest och bestämma vilken som är bäst för dina specifika behov.

Bitstamp vs Coinbase

Låt oss börja!

Bitstamp vs Coinbase: Vad är huvudskillnaden?

Om vi ​​kunde summera allt skulle det vara så här. Du kan tänka på Coinbase som en leverantör / leverantör för användare att köpa / sälja kryptovalutor för fiat (vanliga pengar) direkt från Coinbase. Bitstamp är vad vi kan kalla ett formellt utbyte som tillåter användare att utbyta krypto / fiat i handelspar. Det är så enkelt.

-Vad menar du med handelspar?

Handelspar är extremt vanliga när man handlar en virtuell valuta på en börs. I de flesta fall kommer människor att använda Bitcoin för att handla mot andra kryptovalutor, men det finns många handelspar tillgängliga (Ether, till exempel Litecoin).

I så fall, hur fungerar kryptohandelspar?

Par för handel med kryptovaluta fungerar på samma sätt som om du skulle gå till en butik och se vad en viss produkt är värd. Detta skapar värde.

Även om det är förenklat, så fungerar det ganska mycket, den enda skillnaden är att människor inte använder flera valutor för vardagliga transaktioner, vilket görs med kryptovaluta. Handelspar hjälper till att fastställa värdet på en tillgång när den handlas för en annan tillgång!

Bitstamp vs Coinbase: Använda valutor

Så vad kan jag handla exakt? Låt oss titta på varje valutahandel som erbjuds av börser:


Fiat valutahandel

Fiat-valutor är mycket lätta att förstå. Det är i grunden den valuta som lagligen backas upp av en nationell regering. Exempel inkluderar:

Kanadensisk dollar (CAD), eller amerikanska dollar (USD), och så vidare. Dessa valutor står för större delen av den utvecklade världen.

Handel med fiatvalutor (euro och amerikanska dollar) är tillgänglig med Bitstamp, för dem som undrar om Bitstamp fungerar i USA eller med amerikanska dollar.

Med Coinbase kan du använda ett visst lands valuta för att köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor. Coinbase finns i 32 länder.

OBS: Denna information är avgörande för nybörjare. Om du använder Bitstamp eller Coinbase, som tillåter fiat valutahandel, kan du börja omedelbart och du behöver inte krypa senare..

Handel med kryptovaluta

Bitstämpel erbjuder 5 valutahandelalternativ och 11 unika handelspar.

De kryptovalutor som kan bytas ut på Bitstamp är Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) Litecoin (LTC)

Coinbase skiljer sig lite från Bitstamp i detta avseende. Du kan till och med säga att Bitstamp är som en marknadsplats som för samman köpare och säljare. Om du har en specifik valuta som du vill köpa till en viss prispunkt, hjälper Bitstamps att matcha den för dig. Det låter bra, eller hur? Men vad får Bitstamp ut av det? De tar ut en procentavgift för alla transaktioner som sker på deras plattform.

Coinbase fungerar något annorlunda. Coinbase är en mäklare. Detta innebär att den köper och säljer kryptovaluta för fiatvaluta. Köpare / säljare handlar direkt med Coinbase istället för med varandra.

De kryptovalutor som du kan köpa eller sälja med hjälp av Coinbase-omvandlingstjänsten är;

Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH)

Är priserna olika på Bitstamp vs Coinbase?

Ingen växlingstjänst är komplett utan dess andel av avgifterna. Det finns ingen “one-size-fits-all” när det gäller avgifter här, men vi kommer att gå igenom grundläggande information om avgifter för Bitstamp och Coinbase.

Bitstamp-avgifter

Bitstamp erbjuder några av de lägsta avgifterna jämfört med andra på samma marknad.

Avgiften är ganska grundläggande: 0,25% för alla affärer under 20 000 USD. Köper eller säljer? Det är samma avgiftsbelopp. Utmärkt för nybörjare!

Den enda andra avgiften att tänka på är Bitstamp-kreditkortsavgiften, som är 5% av alla inköpsbelopp.

Coinbase-avgifter

Med Coinbase är det en annan historia. Coinbase-handelsavgifter kan definitivt lägga upp, ibland upp till 6 gånger högre än Bitstamps avgift. I grund och botten är det en 1,49% avgift för alla köp / säljtransaktioner och går upp till 3,99% för transaktioner som görs med kreditkort.

Ändå är Coinbase-avgifterna relativt låga jämfört med börser.

Finns mobilappar tillgängliga?

ja! Båda gör det, men här är skillnaderna.

Bitstamps poäng är 1,7 av 5 i Apple Store. Yikes! Bitstamps mobilapp har definitivt sin andel av klagomål från användare, främst om bristen på funktion som appen har. Många recensioner tyder också på att appen är långsam och har mycket få uppdateringar.

Å andra sidan gungar Coinbase med mycket gynnsamma recensioner. En poäng på 4,7 visar att dess kunder definitivt är nöjda med sina enkla och lättanvända funktioner.

Ladda ner Coinbase för Android eller iOS

Ladda ner Bitstamp för Android eller iOS

Vad sägs om användarvänlighet?

Coinbase är vanligtvis rekommendationen för nybörjare på grund av en enklare plattform. Medan Bitstamps plattform är högt uppe när det gäller design är det mycket begränsat vad du kan göra. Inte bara det utan Tradeview-sidan på Bitstamps plattform kan vara mycket svårt för nybörjare att navigera. Hela gränssnittet kan faktiskt vara väldigt förvirrande.

Coinbase-gränssnitt:

myntbasgränssnitt

Bitstamp-gränssnitt:

bitstämpelgränssnitt

Coinbase vinner på den här funktionen eftersom dess plattform är mycket som nätbankappar. Layouten är enkel och tydlig.

Storleksjämförelse

Båda börserna är ganska “unga” ur affärssynpunkt, men de kastar det ut ur parken. Titta bara på denna information! Coinbase-plattformen har tjänat för att köpa / sälja mer än 50 miljarder dollar och omfattar 32 länder och betjänar mer än 10 miljoner kunder.

CoinMarketCaps lista över 212 börser rankar Bitstamp som nummer 15. 195 091 734 US-dollar handlas i ett 24-timmars fönster.

Kan jag lita på att ha säkerhet?

Bitstamp tar verkligen detta på allvar och mycket säkert utbyte att använda. I januari 2015 stulades 19 000 BTC från Bitstamp och var en väckarklocka för dem. Plattformen återskapades med nya säkerhetsuppgraderingar som digitala lagringstillgångar, tvåfaktorautentisering och andra för att ge sina kunder sinnesfrid.

Coinbase har aldrig hackats, men ibland blir lösenord stulna och sådana situationer. Inget att göra med plattformen i det här fallet.

Coinbase kan skryta med en stor säkerhetsrekord jämfört med de flesta andra börser. Det hjälper också att 98% av deras medel hålls offline och håller kundfonderna separata från de faktiska Coinbase-fonderna.

Tack för att du kom med på resan med oss. Är du redo att välja?

Slutsats

Bitstamp och Coinbase är fantastiska tillförlitliga alternativ för att börja din kryptoresa.

Båda plattformarna har höga säkerhetsstandarder och har nöjda kunder runt om i världen. Medan Coinbase är perfekt för nybörjare kan Bitstamp vara lite mer utmanande att lära sig men det är ett bra ställe att lära sig hur ett professionellt kryptoutbyte fungerar. Du kan till och med nå en punkt där du överför från Coinbase till Bitstamp!

Från och med nu rekommenderar vi Coinbase för dem som börjar våga sig i kryptovärlden, och när du väl har blivit en erfaren handlare kommer Bitstamp att vara där och vänta. Då snart efter att du är här igen berättar vi allt om din upplevelse med Bitstamp vs. GDAX.

Kan inte bestämma mig ännu? Låt oss veta i kommentarerna vilken plattform du föredrar och när du planerar att starta din resa.

Ser fram emot att höra från dig.

Se även:

  • Bitstamp VS Kraken
  • Changelly VS Coinbase
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map