Utbyten

Om du är redo och villig att köpa lite bitcoin bör du bekanta dig med bitcoin-börser. På senare tid har många Bitcoin-börser dykt upp och som sådan måste du gå försiktigt. Det finns många aspekter du måste tänka på innan du väljer rätt utbyte. Vårt mål är att presentera några av de bästa börserna för att köpa bitcoins och andra kryptovalutor.

I det här avsnittet antar vi att du förstår grunderna för kryptovalutor och har dragit slutsatsen att det är ett värdig investeringssatsning för dig. Om du fortfarande är suddig när det gäller Bitcoins bör du följa blogglänkarna nedan till enskilda artiklar som kommer att belysa ditt intresserade område mer. För nu är här grunderna.

Vad är ett Bitcoin-utbyte?

En Bitcoin-börs är i grunden en digital marknadsplats där personer som är intresserade av att handla i Bitcoins kan köpa och sälja denna kryptovaluta med hjälp av altcoins eller fiatvalutor (USD, EUR, etc.). Ett bitcoin-utbyte fungerar som mellanhand mellan säljare och köpare av Bitcoins.

Bitcoin-utbytesplattformarna kommer i allmänhet att matcha Bitcoin-köpare med säljare. Och precis som vid handel med aktier kan handlare i Bitcoin-utbytesverksamheten besluta att sälja eller köpa bitcoins genom att ange en begränsningsorder eller en marknadsorder. De två är olika – här är hur de skiljer sig åt. Med en marknadsorder ger en näringsidkare börsen befogenhet att handla sina bitcoins till den bästa prismarknaden på andra onlineplattformar. Å andra sidan, med en begränsningsorder, säger näringsidkaren utbytesföretaget att handla sina bitcoins för ett pris som antingen är lägre än den rådande begäran eller som ligger över det rådande budet. Naturligtvis beror detta på om man säljer eller köper.

Typer av Bitcoin-utbyten

Några av Bitcoin-utbyttstyperna inkluderar:

Handelsplattformar

Det här är de webbplatser som är utformade för att ansluta säljare och köpare för Bitcoin-transaktionen. För varje transaktion debiteras en stående avgift.

Direkt handel

Dessa är plattformar som ger handlare direkt peer-to-peer-handel. Med denna Bitcoin-bytestyp kan alla handlare från alla delar av världen byta sina Bitcoins och valutor. I direkt handel finns det inget fast marknadspris. Varje säljare anger sitt eget marknadspris.

Mäklare

Det här är webbplatser som har skapats för att alla ska kunna köpa Bitcoins till ett förutbestämt pris. Mäklare sätter priset. Du kan tänka på dessa kryptovalutamäklare som valutahandlare.

Vad du bör tänka på innan du går med i någon Bitcoin-utbyte

Innan du förbinder dig till något utbyte och handlar med dina Bitcoins är det viktigt att du gör dina läxor. Nedan följer några faktorer du bör tänka på innan du hoppar direkt in i ett utbyte.

Rykte

Det enklaste och bästa sättet att ta reda på mer om ett börs är att söka efter sina recensioner online skrivna av topprecensionswebbplatser i branschen och av individer. Du kan också be om vägledning på olika Bitcoin-forum. Nedan hittar du våra recensioner av varje plattform så att du kan göra ett välutbildat val utan att göra för mycket forskning själv.

Avgifter

Alla börser har avgiftsrelaterad information på sina webbplatser. Innan du går med i någon av dem, se till att du förstår processen för insättning, transaktion och uttagsavgifter. Ja, avgifterna skiljer sig mycket från ett utbyte till ett annat.

Betalningsmetoder

Vilka är några av de betalningsmetoder som finns tillgängliga på Bitcoin-utbytesplattformen? Har börsen betalkort eller kreditkort? PayPal? Elektronisk överföring? Ett Bitcoin-utbyte med begränsade betalningsmetoder kan vara ett besvär att använda. Du bör komma ihåg att användning av ett kreditkort för att köpa Bitcoins kräver att du tillhandahåller verifiering och kommer att locka en högre premieavgift och ett högre pris eftersom risken för bedrägerier är högre. Vid banköverföringar tar processen längre eftersom transaktionerna måste verifieras av bankerna.

Geografiska begränsningar

Det finns specifika funktioner som erbjuds av vissa börser som endast är tillgängliga från förutbestämda länder. Innan du går med, se alltid till att plattformen har alla funktioner och verktyg som är tillgängliga för ditt land eller de länder du besöker för semestrar.

Slutsats

Liksom gruvdrift är Bitcoin-börser en integrerad del av den nya kryptovalutavärlden och hela dess ekosystem. Innan du kliver in dyker du ut i vattnet, förstår handeln, låt någon vägleda dig om det behövs, men vad du än gör, kom inte in i det blindt.

Nedan hittar du alla våra recensioner och köpguider för börser så att du enkelt kan komma igång.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner
Related Posts