Οδηγός για το Blockchain Service Network (BSN) της Κίνας

Η Κίνα Δίκτυο υπηρεσιών Blockchain (BSN) είναι μια εθνική πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ενσωμάτωση και την υιοθέτηση του Blockchain σε μεγάλες επιχειρήσεις. Η Κίνα έχει τοποθετηθεί ως ηγέτης στην ανάπτυξη Blockchain, με το 45% όλων των έργων blockchain να προέρχονται από τις βιομηχανίες και τους τεχνολογικούς γίγαντες της χώρας (όπως το Blockchain Accelerator της Tencent). Η βιομηχανία έλαβε τεράστια ώθηση τον Οκτώβριο του 2018 όταν ο Πρόεδρος Xi Jinping εξέφρασε τον θαυμασμό του για την τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα. Το δίκτυο έχει δημιουργηθεί για εμπορική χρήση και φαίνεται να παρέχει μια πλατφόρμα για επιχειρήσεις και άτομα που επιθυμούν να κάνουν μια εφαρμογή blockchain. Οι τεχνολογίες Blockchain είναι εξαιρετικά ισχυρές για εταιρικές εφαρμογές καθώς επιτρέπει την παρακολούθηση δεδομένων μεγάλης κλίμακας με εγγύηση για την αυθεντικότητα των δεδομένων. Έχουμε δει τα έργα Blockchain που εστιάζουν στην επιχείρηση να έχουν σημαντικές συνεργασίες στο παρελθόν, όπως η συνεργασία της Vechain με την εταιρεία logistics DNV GL και ελεγκτικές εταιρείες PwC.

Σι ΤζινπίνγκΟ Πρόεδρος Xi μίλησε προσωπικά στο έθνος στην ανάπτυξη Blockchain το 2019

Παράλληλα με την ανακοίνωση της ηλεκτρονικής πληρωμής ψηφιακού νομίσματος (DCEP) τον περασμένο μήνα, η Κίνα ξεκίνησε επίσης το δίκτυο υπηρεσιών blockchain (BSN) που σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη στροφή της προς μια ψηφιακή οικονομία. Παρόλο που δεν αντιμετωπίστηκε με τόση απάτη, το BSN έχει παρόμοιο μετασχηματιστικό αποτέλεσμα με το DCEP και δεν είναι λιγότερο σημαντικό για τη βιομηχανία εντός και εκτός της Κίνας.

Τι είναι το δίκτυο Blockchain Services της Κίνας (BSN)?

Το Blockchain Service Network (BSN) είναι μια πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για ιδιώτες, επιχειρήσεις και τοπικές κυβερνήσεις στις οποίες μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές blockchain. Κυκλοφόρησε στις 25 Απριλίου, ο κύριος στόχος του δημόσιου δικτύου είναι να δημιουργήσει ένα ενιαίο κατάστημα για το blockchain στην Κίνα, το οποίο υποστηρίζει πρωτοβουλίες έξυπνης πόλης, άλλα δημόσια δίκτυα και περιοχές στην επικείμενη ψηφιακή οικονομία που χτίζει η Λαϊκή Δημοκρατία..

Το δίκτυο θα έχει δύο κύριες λειτουργίες. Το πρώτο είναι εμπορικό και αυτό θα επιτρέψει σε επιχειρήσεις / startups blockchain να χρησιμοποιούν το δίκτυο για την ανάπτυξη εφαρμογών, προσφέροντας μια δημόσια εναλλακτική λύση για τα ιδιωτικά δίκτυα blockchain που υπάρχουν ήδη. Παράλληλα, το BSN θα παρέχει επίσης μια θεμελιώδη συμμαχία αλυσίδας κοινοπραξίας για χρήση σε έξυπνες πόλεις και ψηφιακές οικονομίες. Σύμφωνα με αναφορές, το δίκτυο θα επικεντρωθεί στο άνοιγμα, τη δημόσια χρησιμότητα, την επεκτασιμότητα, τον ανοιχτό κώδικα, την πολλαπλή πύλη, το χαμηλό κόστος και την αυτονομία.

Η πρωτοβουλία θα είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος για την έρευνα σε κυβερνητικές χρήσεις για blockchain και διακυβέρνηση. Το δίκτυο θα προωθήσει επίσης την έρευνα σε άλλους τομείς και θα επιδιώξει την ανάπτυξη μιας οικολογικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τη συμμαχία BSN Πρόεδρος Λιου Γιουνάν.

Liu Yunan Πρόεδρος BSN (πηγή: SIC.com)

Δίκτυα και Οργανισμοί Συνεργατών

Η δημιουργία του BSN έγινε από μια σειρά γνωστών προσώπων στον κλάδο της τεχνολογίας. Επικεφαλής της έρευνας ήταν η δεξαμενή σκέψης της κινεζικής κυβέρνησης, το Κρατικό Κέντρο Πληροφοριών (SIC) του οποίου η ερευνητική ομάδα έξυπνης ανάπτυξης πόλεων ήταν η εστιακή ομάδα. Άλλα ιδρύματα που βοήθησαν στην ανάπτυξή της περιλαμβάνουν την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ChinaMobile και το δίκτυο τραπεζών / πληρωμών, το UnionPay της Κίνας. Όσον αφορά τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, η ανταλλαγή Huobi ήταν μια έκπληξη συμπερίληψη στην ανάπτυξή του.

Λίστα ορισμένων μελών του οργανισμού ανάπτυξης BSN (Πηγή: CoinTelegraph)

Τεχνολογία Πίσω από το BSN

Το δίκτυο θα χρησιμοποιήσει ένα προσαρμοσμένο blockchain και υπήρξαν αρκετές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα και την εφαρμογή της τεχνολογίας. Η κορυφαία ομάδα στη δημιουργία της είναι FISCO, ή Fiοικονομικός σικλειδαριά μικρόΧενζέν Συνεργάτηςnsortium. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει το πορτοφόλι ψηφιακού νομίσματος της Tencent Webank και Cloud, Huawei, και Shenzhen Securities Communication.

FISCO – BCOS

Η FISCO δημιούργησε το δίκτυο ανοιχτού κώδικα BCOS. Με βάση το blockchain της Ethereum, το BCOS χρησιμοποιεί διάφορες δυνατότητες, όπως αποδείξεις μηδενικής γνώσης και επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτέλεση μεμονωμένων αλυσίδων με άδεια. 

Η Tencent διαδραμάτισε αναπόσπαστο ρόλο στην ανάπτυξή της, με την ψηφιακή τράπεζά της, Webank, παρέχοντας έξυπνη σύμβαση Digital Asset Modeling Language για το FISCO BCOS.

Το δίκτυο έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι δημοφιλές στην αρχική του περίοδο Beta που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες. Σύμφωνα με αναφορές, 2.000 προγραμματιστές είχαν εγγραφεί στην περίοδο δοκιμής, δημιουργώντας εφαρμογές blockchain για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ηλεκτρονικά τιμολόγια.

Τόσο το έργο DCEP όσο και το BSN είναι όλες βασικές δομές στο τεχνολογικό σχέδιο της Κίνας, που ονομάζεται «Κίνα πρότυπα 2035». Το έγγραφο, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, θα παρουσιάσει πώς θα διαμορφωθούν οι τεχνολογίες την επόμενη δεκαετία. 

Η δοκιμή Beta BSN

Το αρχικό σχέδιο δοκιμών κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019 και έληξε πρόσφατα πριν από την έναρξη του Απριλίου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δοκιμές beta για εμπορική χρήση πήγαν καλά. Περίπου 2.000 προγραμματιστές συνεργάστηκαν με την περίοδο δοκιμής, δημιουργώντας εφαρμογές blockchain για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ηλεκτρονικά τιμολόγια. Επί του παρόντος, το δίκτυο διαθέτει 128 δημόσιους κόμβους, εκ των οποίων η πλειοψηφία προέρχεται από την Κίνα, αλλά ένας μικρός αριθμός είναι στο εξωτερικό που εκτείνεται σε έξι ηπείρους.

Πιλοτικά έργα για BSN

Η Χουανγκζού ήταν η πιλοτική πόλη για το BSN

Η πόλη στην οποία δοκιμάστηκε το δίκτυο ήταν το Hangzhou, στην Ανατολική Κίνα, αφού η τοπική αυτοδιοίκηση υπέγραψε συμφωνία με την ερευνητική ομάδα. Σύμφωνα με Chinadaily, το BSN κυκλοφόρησε σε συνδυασμό με την πλατφόρμα City Brain του Hangzhou και επικεντρώθηκε στη βελτίωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στην απολύμανση για ξενοδοχεία και σε πιο εξατομικευμένες τεχνολογικές υπηρεσίες. Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την παρακολούθηση ζητημάτων τοπικού επιπέδου, όπως η οδική ασφάλεια, με τους χρήστες να ενθαρρύνονται να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που βλέπουν στην κοινότητα.

Εκτός από την πιλοτική δοκιμή στο Huangzhou, υπήρξε επίσης μια δοκιμή για ένα σύστημα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας βασισμένο σε blockchain που θα παρακολουθούσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούσαν να κερδίσουν χρηματοδότηση από τράπεζες.

Blockchain στην Κίνα

Το Blockchain υπήρξε εδώ και πολύ καιρό μια τεχνολογία που θαυμάζεται στην Κίνα, που χαρακτηρίζεται από την άμεση προώθηση του ηγέτη τους Xi Jinping τον Οκτώβριο του 2019. Ακόμη και χωρίς τα σχόλια του Xi, η Κίνα εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο έθνος για την υιοθέτηση blockchain με το 45% όλων των έργων που προέρχονται από την Κίνα δεδομένα από το Ινστιτούτο Ερευνών Mutual Chain Pulse.

Γράφημα Mutual Chain Research για τον αριθμό έργων blockchain ανά έθνος

Οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν έργα blockchain περιλαμβάνουν, την Tencent, την εταιρεία πίσω από την WeChat, την Alibaba, μέσω της χρηματοοικονομικής ομάδας Ant και την Baidu, τον πάροχο μηχανών αναζήτησης διαδικτύου. 

Οι επαρχιακές κυβερνήσεις σε ολόκληρο το έθνος εφαρμόζουν διάφορα έργα blockchain. Πιο πρόσφατα όμως, η αλλαγή ήταν πιο εθνική με τους Blockbeats Αναφορές από τις 12 Μαΐου ισχυριζόμενοι ότι το Υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κίνας αναζητά 10 νέους ρόλους σε σχέση με το blockchain, αυτοί περιλαμβάνουν Blockchain Engineering Technicians και Blockchain Application Operator.

Θα συνδέονται όλα τα BSN και DCEP?

Αν και δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι τόσο το DCEP όσο και το BSN θα συνδεθούν. Τα αποδεικτικά στοιχεία προέρχονται από αναφορές της Webank που γράφουν έξυπνες συμβάσεις ψηφιακής γλώσσας μοντελοποίησης στοιχείων. Σαφώς όμως, τόσο το blockchain όσο και το ψηφιακό γιουάν αποτελούν αναπόσπαστα μέρη του μέλλοντος της Κίνας, κάτι που θα ενσωματωθεί εγγράφως στο έγγραφο των προτύπων China 2035 που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Το έγγραφο είναι ένα δεκαπενταετές σχέδιο για την ανάπτυξη της Κίνας και το blockchain / ψηφιακά νομίσματα θα είναι αναπόσπαστο μέρος. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner