China HYPE: Τα πιο καυτά έργα blockchain στην Κίνα αυτή τη στιγμή

Η Κίνα έχει μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες Blockchain στον κόσμο – με τεράστιο αριθμό γνωστών πρώιμων επενδυτών σε Bitcoin και Ethereum. Η σκηνή της κρυπτογράφησης γίνεται πιο ζεστή στην Κίνα λόγω του πιθανού κινδύνου περαιτέρω χρηματοοικονομικών ελέγχων που θα περιορίσουν την κίνηση του νομίσματος Fiat στην Κίνα. Σταθερά νομίσματα όπως το USDT κατέχονται από πολλούς Κινέζους καθώς είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους έκθεσης στο Δολάριο ΗΠΑ στην Κίνα. Η κινεζική κυβέρνηση γνωρίζει καλά αυτήν την τάση και ξεκίνησε πρόσφατα κλείσιμο επιθετικών τραπεζικών λογαριασμών σχετίζεται με μεταφορές κρυπτονομισμάτων. Αυτή η σύγκρουση μεταξύ του τι θέλει ο λαός και του θέματος της κυβέρνησης θα είναι ένα μεγάλο πεδίο μάχης το 2020, ειδικά καθώς η Κίνα πιέζει να απελευθερώσει το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας – «DCEP» αργότερα φέτος.

Αστεία, η κινεζική επενδυτική κοινότητα κρυπτογράφησης είναι εντελώς διαφορετική από τη δυτική κοινότητα, με πολύ διαφορετικές τάσεις και αγαπημένα έργα.

Μεσίτες, έμποροι και MLM

Δυστυχώς στην Κίνα, οι ομάδες MLM (Multi-Level Marketing) χρησιμοποιούν την κρυπτογράφηση ως μέθοδο για τη συγκέντρωση χρημάτων. Αυτές οι ομάδες θα ταξιδέψουν σε αγροτικά χωριά για να ζητήσουν χρήματα από πλούσιους αγρότες και ντόπιους. Αυτές οι ομάδες θα κάνουν συχνά ψευδείς ισχυρισμούς για τεράστια κέρδη ή θα δημιουργήσουν φανταστικές ιστορίες γνώσεων από άτομα. Αυτό συμβαίνει λόγω της πλούσιας nouveau φύσης των Κινέζων αγροτών, οι οποίοι συχνά πωλούν οικόπεδα στην κυβέρνηση για μεγάλα χρηματικά ποσά. Τα MLM χρησιμοποιούν τόσο γνωστά καθιερωμένα νομίσματα, όπως το ADA (Cardano) είτε τα νέα κρυπτονομίσματα για να ζητήσουν χρήματα.

ΟΥΑΟΥ. @ Καρντάνο να ξεφλουδίζω σε πλούσιους Κινέζους αγρότες… Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να εντυπωσιαστώ ή να φοβηθώ (Σημειώστε την αφίσα του @IOHK_Charles) $ ADA pic.twitter.com/Gx02cMbDYY

– Boxinging (@boxmining) 5 Ιουλίου 2020

«Λευκός πυρετός» – Δυτικά έργα & Οι ιδρυτές απογειώνονται

Οι Κινέζοι επενδυτές blockchain μεταβαίνουν σε δυτικά έργα για νομιμότητα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η κοινότητα κουράζεται από κακές στρατηγικές «Pump and Dump» / «κινεζική αγορά» που έχουν εγχώρια κινεζικά έργα. Πέρυσι, δημιουργήθηκαν τεράστιοι κύκλοι διαφημίσεων σε ανταλλαγές όπως MXC έχουν αφήσει μια κακή γεύση στο στόμα του επενδυτή. Με απλά λόγια, ψάχνουν μια ανάσα φρέσκου αέρα και ελπίζουν ότι θα το βρουν στους δυτικούς ομολόγους. Αυτό ώθησε ορισμένους δυτικούς ηγέτες έργων ή ιδρυτές σε θεϊκό καθεστώς – όπως το Polkadot’s Γκάβιν Γουντ και ο Charles Hoskinson. Στην πραγματικότητα, ο Gavin έχει περισσότερη επιρροή από τον Vitalik και λατρεύεται με παρόμοιο τρόπο.

Gavin Wood | ΠουάΗ Κίνα ερωτεύεται τον Γκάβιν Γουντ

Καυτά έργα: Polkadot, FileCoin, Cosmos, Tezos, Kusuma

Το Defi είναι πασι

Η Κίνα ερωτεύτηκε την Αποκεντρωμένη Χρηματοδότηση (Defi) πολύ νωρίτερα από τη δυτική κοινότητα – σε σημείο που έχει ξεπεράσει τη μόδα αυτή τη στιγμή. Αυτό επιδεινώνεται από τον διάσημο Dforce Hack, όπου 25 εκατομμύρια δολάρια είχαν κλαπεί (τότε αργότερα «επέστρεψαν» από τους χάκερ. Ενώ το hack της Dforce έκανε επίσης πρωτοσέλιδα στη Δύση, δεν είχε τον συναισθηματικό αντίκτυπο που έκανε στην Κίνα – τελικά, οι Κινέζοι επενδυτές κατέληξαν να πληρώσουν το λογαριασμό για όλες τις ζημιές που έχουν γίνει.

Αυτό είναι μια τεράστια αντίθεση από τον δυτικό κόσμο, όπου ο πρόσφατος τρελός του Defi ξεκίνησε από τον Coinbase & Χημική ένωση.

Δίκτυο υπηρεσιών Blockchain και υιοθέτηση επιχειρήσεων

Η κινεζική κεντρική ηγεσία καθόρισε πέρυσι ότι το «Blockchain» θα είναι ένας από τους σημαντικότερους εθνικούς στόχους της Κίνας, με τον Πρόεδρο Xi να προωθεί προσωπικά την ατζέντα. Αυτό κορυφώθηκε με τη δημιουργία του Blockchain Service Network (BSN) στην Κίνα – μιας πλατφόρμας πολλαπλών αλυσίδων που θα χρησιμεύσει ως επίπεδο διαλειτουργικότητας για όλα τα Blockchains στην Κίνα. Αστεία, το BSN δεν είναι Blockchain, αλλά είναι ένα δίκτυο που βοηθά στην επικοινωνία των blockchain. Οι εξελίξεις στο BSN οδήγησαν σε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις blockchain όπως οι Vechain (VET), Cosmos και Polkadot.

Καυτά έργα: Vechain, Cosmos και Polkadot

Τα NFT είναι η επόμενη «τάση»

Καθώς η Κίνα ξεπερνά το #DeFI, τα Non-Fungible Tokens βρίσκονται στο επίκεντρο. Επανεξετάζουν τον πιθανό αντίκτυπο των NFT στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Νομίσματα όπως το Enjin ($ ENJ) και το Decentraland (MANA) βρίσκονται στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων. Αρκετά ενδιαφέρον, δεν συζητούν μόνο το Gaming, υπάρχει σημαντική συζήτηση για τα NFT που διαθέτουν πνευματική ιδιοκτησία (IP) και άλλες εκτεταμένες χρήσεις. Αυτό το θέμα δεν συζητείται καθόλου στον δυτικό χώρο και υπογραμμίζει πώς ορισμένα έργα μπορούν να προσαρμοστούν ξανά σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Maxim Blagov, συνιδρυτής της Enjin κερδίζει κινεζική φήμη

Καυτά έργα: Enjin, Decentraland, Opensea

Filecoin Rising

Εξόρυξη Filecoin Testnet

Το Filecoin και ο αποκεντρωμένος χώρος αποθήκευσης ήταν ένα από τα πιο καυτά θέματα το 2018 (δείτε αυτό τρελό βίντεο – μου θυμίζει ένα συγκεκριμένο έργο. Η έκπληξη, ο αποκεντρωμένος χώρος αποθήκευσης επανέρχεται ξανά το 2020. Δεν χρειάζονται δύο εικασίες για να καταλάβουμε ότι αυτή η διαφημιστική εκστρατεία προκαλείται από την πληθώρα των κατόχων τσαντών Filecoin που αγόρασαν κατά τη διάρκεια του 2017. Σε τελική ανάλυση, χρειάζονται έναν τρόπο έξοδος οι επενδύσεις τους.

Ο σπινθήρας για όλη αυτή τη διαφημιστική εκστρατεία προκαλείται από την σύντομη εκκίνηση του Mainnet του Filecoin. Οι Κινέζοι ανθρακωρύχοι προετοιμάζονται ήδη να εξορύξουν το κέρμα – ακόμα κι αν πρέπει να το κάνουν μέσω VPN.

Καυτά έργα: Filecoin, Storj, Arweave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner