Filecoin: Τι είναι και γιατί είναι τόσο δημοφιλές στην Κίνα;

Filecoin ($ FIL) δημιουργείται από την Protocol Labs και στοχεύει να παρέχει μια πραγματική περίπτωση χρήσης για τεχνολογία blockchain εκτός χρηματοδότησης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, πρόκειται για αρχεία. Όμως, δεδομένου ότι το σύστημα είναι αποκεντρωμένο, πώς εγγυάται την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα; Επίσης, πληρώνονται αυτά τα αρχεία αποθήκευσης; Εδώ, εξετάζουμε τι είναι το Filecoin, καθώς και τους λόγους για τους οποίους έχει γίνει αρκετά αίσθηση στην Κίνα.

Περίληψη

  • Το Filecoin είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης αρχείων. Οι χρήστες πληρώνουν για την αποθήκευση των αρχείων τους, ενώ εκείνοι που βοηθούν στην αποθήκευση ανταμείβονται με μάρκες $ FIL.
  • Το έργο συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) το 2017. Η έναρξη του Mainnet θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2020 στις 3:00 μ.μ. (UTC).
  • Η Filecoin βρίσκεται ήδη στο κινεζικό ραντάρ από το 2018 όπου οι κινεζικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει την εμπορία υπηρεσιών εξόρυξης σύννεφων Filecoin. Θεωρείται ευκολότερο στην εξόρυξη επειδή δεν απαιτούνται εξειδικευμένες συσκευές εξόρυξης.
  • Το Filecoin είναι επίσης δημοφιλές στην Κίνα λόγω της κερδοσκοπίας σχετικά με την τιμή των $ FIL tokens. Ορισμένα χρηματιστήρια προσφέρουν ήδη συναλλαγές $ FIL σε IOU.

Τι είναι το Filecoin ($ FIL)?

Το Filecoin είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης αρχείων που επιβραβεύει τους χρήστες που αποθηκεύουν αρχεία. Όσοι διατηρούν αρχεία αναφέρονται ως ανθρακωρύχοι αποθήκευσης. Οι χρήστες πληρώνουν για την αποθήκευση των αρχείων τους, ενώ οι ανθρακωρύχοι αποθήκευσης ανταμείβονται για την εργασία τους.

Η κατανεμημένη φύση της επιτρέπει την αποθήκευση αρχείων και την ανάκτηση αρχείων peer-to-peer. Η πλατφόρμα έχει ένα φυσικό εικονικό νόμισμα που ονομάζεται FIL, το οποίο χρησιμοποιείται για την επιβράβευση των ανθρακωρύχων.

Το δίκτυο είναι εμπνευσμένο από το Web3, μια προηγμένη αρχιτεκτονική ανάπτυξης λογισμικού που εξαλείφει τη συγκέντρωση. Το Filecoin μπορεί επίσης να παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων σε άλλες αποκεντρωμένες πλατφόρμες. Επιπλέον, το δίκτυο προβάλλει έναν τρόπο που επιτρέπει την αλληλεπίδραση συναλλαγών με άλλες πλατφόρμες blockchain που προωθούν τη διαλειτουργικότητα.

Τι είναι το Filecoin Token $ FIL?

Το διακριτικό Filecoin $ FIL είναι το φυσικό εικονικό νόμισμα της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για την επιβράβευση των ανθρακωρύχων. Σημειώστε ότι το mainnet Filecoin δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και Τα διακριτικά FIL δεν κυκλοφορούν. Ωστόσο, όπως θα φανεί παρακάτω, μερικά χρηματιστήρια διαπραγματεύονται ήδη FIL σε IOU. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα λαμβάνουν μόνο μάρκες FIL στο μέλλον. Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποτρέψει τους λάτρεις, με το FIL να έχει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών κάθε 24 ώρες και οι τιμές φαίνονται σε ανοδική πορεία.

Με την έναρξη του Filecoin mainnet (δείτε παρακάτω), η Huobi Global θα λανσάρει $ FIL και ανοιχτές συναλλαγές, καταθέσεις και αναλήψεις. Άλλες ανταλλαγές έσπευσαν επίσης να παραθέσουν ένα από τα πιο συζητημένα κινεζικά έργα από το 2017, όπως ανταλλαγές Binance και FTX.

Εκκίνηση του Filecoin Mainnet

Η Protocol Labs ηγήθηκε του ICO του έργου το 2017. Με την υποστήριξη κορυφαίων ονομάτων σε επιχειρηματικά κεφάλαια όπως η Sequoia και η Andreessen Horowitz, συγκεντρώθηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια.

Το ICO ακολούθησε η αναβολή του testnet μέχρι το 2019. Το Protocol Labs υποσχέθηκε αρχικά να ξεκινήσει το mainnet το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το Filecoin mainnet κυκλοφόρησε τώρα στην εποχή 148.888- περίπου στις 15:00 2020 στις 3:00 μ.μ. (UTC). Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της αλυσίδας εδώ.

Πώς λειτουργεί το Filecoin

Για χρήστες

Οι χρήστες στην πλατφόρμα χρεώνονται για αποθήκευση αρχείων. Ωστόσο, οι χρεώσεις αποθήκευσης ποικίλλουν ανάλογα με το αν ένας χρήστης επιλέγει ταχύτητα έναντι πλεονασμού και αντίστροφα. Επίσης, οι τιμές αποθήκευσης επηρεάζονται από τη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση.

Για τους ανθρακωρύχους / τους παρόχους αποθήκευσης

Στο πρωτόκολλο Filecoin, ένας πάροχος αποθήκευσης μπορεί να είναι είτε άτομο είτε οργανισμός. Και τα μόνα κριτήρια για να γίνετε ανθρακωρύχος είναι να έχετε ελεύθερο χώρο στο σκληρό δίσκο και σύνδεση στο Διαδίκτυο. Οι ανθρακωρύχοι θα έχουν επίσης πρόσβαση σε ολόκληρη την ομάδα χρηστών του Filecoin.

Για ομαλή χρήση, το δίκτυο παρέχει μια τυπική διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών για τους ανθρακωρύχους και διαφημίζει τη διαθεσιμότητά τους. Χωρίς μεμονωμένο μάρκετινγκ, οι πάροχοι αποθήκευσης βασίζονται στην ταχύτητα, τον αποθηκευτικό χώρο και την αξιοπιστία για τους χρήστες που ενοχλούν και προσελκύουν ανταμοιβές.

Το Filecoin διαθέτει δυνατότητα αυτοθεραπείας που ελέγχει αυτόματα εάν τα αρχεία στο blockchain αποθηκεύονται σωστά. Επιπλέον, η δυνατότητα επιτρέπει στο δίκτυο να εντοπίζει ελαττωματικούς ανθρακωρύχους και τα φορτία τους να διανέμονται σε άλλους ανθρακωρύχους.

Η διαδικασία αυτοθεραπείας δημιουργεί κομμάτια που δείχνουν την ιστορία ενός ανθρακωρύχου στο δίκτυο. Μια καλή φήμη τους κερδίζει περισσότερες ευκαιρίες αποθήκευσης και συνεπώς περισσότερες ανταμοιβές. Το σύστημα χρησιμοποιεί μηχανισμούς απόδειξης αρχείου και απόδειξης αποθήκευσης που δεν είναι ενεργειακοί, όπως ο μηχανισμός απόδειξης εργασίας που χρησιμοποιεί η Bitcoin (BTC).

Εκτός από τους ανθρακωρύχους γενικής αποθήκευσης, υπάρχουν επίσης ανθρακωρύχοι ανάκτησης. Αυτού του είδους οι ανθρακωρύχοι πρέπει να έχουν μια ισχυρή σύνδεση στο Διαδίκτυο, καθώς προ-ανακτούν τα αρχεία με τα περισσότερα ληφθέντα και τα παραδίδουν σε χρήστες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια, ανταμείβονται για τη διευκόλυνση της ομαλής ροής κυκλοφορίας στο δίκτυο.

Η Κίνα είναι all-in στο Filecoin

Οι ανθρακωρύχοι εξετάζουν σοβαρά το Filecoin

Αν και το πρωτόκολλο δεν απαιτεί εξειδικευμένες συσκευές εξόρυξης για πρόσβαση, η Κίνα παρακολουθεί την ανάπτυξη υλικού εξόρυξης Filecoin. Επιπλέον, οι Κινέζοι επενδυτές εικάζουν ήδη την τιμή της FIL. Στην πραγματικότητα, οι Κινέζοι έχουν ήδη μπει στο Filecoin ήδη από το 2018, και με την έναρξη του mainnet να είναι δυνητικά εβδομάδες μακριά, η διαφημιστική εκστρατεία ενισχύεται μόνο.

Για παράδειγμα, όταν το Protocol Labs ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα κινήτρων στις αρχές Ιουνίου 2020, οι κινεζικές εταιρείες άρχισαν να εμπορεύονται υπηρεσίες εξόρυξης cloud που οι χρήστες μπορούν να συνάψουν και να χρησιμοποιούν για να παρέχουν αποθήκευση στους χρήστες του Filecoin.

Με τη δημοτικότητα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι εταιρείες συγκέντρωσαν τουλάχιστον 500.000 δολάρια σε πωλήσεις τις πρώτες ημέρες. Επιπλέον, δεδομένα από εξερευνητές blockchain αποκάλυψαν ότι οι κορυφαίοι ανθρακωρύχοι αποθήκευσης στο Filecoin βρίσκονται στην Κίνα. Αθροιστικά, αυτοί οι ανθρακωρύχοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80 τοις εκατό της ισχύος εξόρυξης αποθήκευσης testnet του δικτύου σε περίπου 15 petabytes (15.000 terabyte).

Ωστόσο, η τεράστια χρήση της εξόρυξης αποθήκευσης στην ασιατική χώρα μπορεί να αποδοθεί στην αγάπη της χώρας για το Bitcoin και άλλες δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Αν και η εμπορία Bitcoin απαγορεύεται στην Κίνα, το μεγαλύτερο μέρος της εξορυκτικής δύναμης του Bitcoin εξακολουθεί να συγκεντρώνεται στη χώρα περίπου στο 65%.

Επίσης, ακόμη και πριν από τη ζωντανή μετάδοση της Filecoin, οι εταιρείες υλικού εξόρυξης είχαν ήδη υποθέσει τα προϊόντα τους. Ο Andy Tian, ​​συνιδρυτής του 1475, μια εταιρεία κατασκευής υλικού, πιστεύει ότι η εκστρατεία εξόρυξης Filecoin της Κίνας οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η ιδέα πίσω από την εξόρυξη είναι απλούστερη για τους ανθρακωρύχους λιανικής σε σύγκριση με την εξόρυξη BTC όπου χρησιμοποιούνται ASICs.

Η προσδοκία στην Κίνα είναι τόσο υψηλή που περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια λογισμικού και υλικού εξόρυξης Filecoin έχουν καταστραφεί από δεξαμενές εξόρυξης που περιμένουν επενδυτές και αυτορυχεία. Άλλες μεγάλες εταιρείες εξόρυξης BTC, όπως η RRMine, πούλησαν 15 εκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια υπολογιστικού νέφους «μέσα σε λίγα λεπτά». Το RRMine συσσωρεύει επίσης υλικό εξόρυξης FIL.

Δυστυχώς, δεν έχει σημασία το ποσό του ελεύθερου χώρου που παρέχετε στο δίκτυο, αλλά το μέγεθος των σφραγισμένων δεδομένων. Ενώ η πρόσβαση στο πρωτόκολλο FIL δεν απαιτεί τεράστια ισχύ επεξεργασίας, η σφράγιση δεδομένων σε σκληρό δίσκο.

Η σφράγιση μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση ισχύος από CPU ή υλικό GPU. Ωστόσο, η ρίψη ενός εξειδικευμένου εξοπλισμού στο μείγμα καθιστά ταχύτερη, επιτρέποντας στους ανθρακωρύχους να σφραγίζουν περισσότερα δεδομένα σε μια μέρα. Σε αντάλλαγμα, λαμβάνουν επίσης περισσότερες ανταμοιβές.

Οι κινεζικές εταιρείες κάνουν επίσης εικασίες σχετικά με το Filecoin

Αλλά δεν σταματά στην εξόρυξη. Σχεδόν 50 ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένων των Biki Exchange και MXC Exchange, έχουν προθεσμιακά συμβόλαια FIL με το Tether (USDT) στο μενού τους. Σημειώστε, ωστόσο, ότι αυτό είναι μόνο ένα IOU, καθώς το διακριτικό δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

Οι πλατφόρμες συγκεντρωτικών δεδομένων κρυπτονομισμάτων όπως το CoinMarketCap, Feixiaohao, κατέγραψαν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών σε 24 ώρες. Ωστόσο, η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Filecoin κυμαινόταν από 11 $ σε 28 $ σε 18 $ μέσα σε λίγες μέρες.

Ορισμένες εταιρείες που ασχολούνται με συμβόλαια cloud, π.χ. η Mars Finance, προβλέπουν ετήσια απόδοση 300 τοις εκατό για τους ανθρακωρύχους FIL χωρίς να παρέχουν το ποσό των διακριτικών FIL που μπορεί να φέρει κάθε terabyte του συμβολαίου.

συμπέρασμα

Αν και το mainnet και οι κανόνες που διέπουν την εξόρυξη αποθήκευσης δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, η κινεζική κοινότητα έχει από καιρό έλθει προς το Filecoin. Μερικοί από τους λόγους πίσω από αυτήν την τρέλα μπορεί να οφείλονται στο άνισο εγχώριο επενδυτικό τοπίο της Κίνας που έχει αποξενώσει άτομα μεσαίας τάξης που αναζητούν ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Επίσης, η άκαμπτη στάση της Κίνας σχετικά με τους ελέγχους κεφαλαίου οδήγησε τους Κινέζους επενδυτές να αναζητήσουν αξιόπιστα κρυπτονομίσματα ή έργα βασισμένα σε blockchain που μπορούν να διευκολύνουν την οικονομική αλληλεπίδραση με τον υπόλοιπο κόσμο. Η συνεργασία της Filecoin με κορυφαίες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων την καθιστά ελκυστική για την κινεζική κοινότητα. Επίσης, η ετικέτα αποθήκευσης αποθήκευσης καθιστά απλή για τους ανθρακωρύχους και τους επενδυτές.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner