Οδηγός MetaMask: Πώς να δημιουργήσετε λογαριασμό; ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ συμβουλές και παραβιάσεις για προχωρημένους χρήστες

ΜεταμασκΜεταμασκ

MetaMask είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα αποθήκευσης του Ethereum (ETH) και άλλων διακριτικών ERC-20. Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης είναι σημαντική για άτομα που χρησιμοποιούν τακτικά το ETH και τα διακριτικά του, καθώς είναι ασφαλές και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν γρήγορη πρόσβαση στα χρήματά τους.

Τώρα θα ρίξουμε μια ματιά σε έναν σύντομο αλλά περιεκτικό οδηγό για τη δημιουργία ενός λογαριασμού MetaMask.

Μπορείτε επίσης να με ακολουθήσετε καθώς ακολουθώ τα βήματα στο περιεκτικό βίντεο παρακάτω:

Αφίσα YouTube Οδηγός εκμάθησης MetaMask

Τρόπος δημιουργίας λογαριασμού MetaMask

Το άνοιγμα και η δημιουργία λογαριασμού με το MetaMask είναι πολύ απλό.

Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση της επέκτασης προγράμματος περιήγησης ιστού Metamask

Πρώτα, Κατεβάστε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης ιστού MetaMask. Το MetaMask διαθέτει επεκτάσεις για προγράμματα περιήγησης Chrome, Firefox, Opera και Brave.

Κάντε κλικ στο κουμπί για το πρόγραμμα περιήγησής σας και προσθέστε την επέκταση MetaMask για το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μόλις φτάσετε στο κατάστημα επέκτασης σε αυτά τα προγράμματα περιήγησης, αναζητήστε το MetaMask και κάντε κλικ στο πρόγραμμα περιήγησης “Προσθήκη σε”.

Παράδειγμα: Για χρήστες Chrome, κάντε κλικ στην επιλογή & quot; Προσθήκη στο Chrome & quot; στη συνέχεια & quot; Προσθήκη επέκτασης & quot; όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο.Παράδειγμα: Για χρήστες Chrome, κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη στο Chrome” και στη συνέχεια στο “Προσθήκη επέκτασης” όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο.

Μόλις εγκατασταθεί, ένα εικονίδιο με το σχήμα μιας αλεπούς θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησής σας.

Το λογότυπο της αλεπούς θα εμφανιστεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόλις εγκατασταθεί με επιτυχία η επέκτασηΤο λογότυπο της αλεπούς θα εμφανιστεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόλις εγκατασταθεί με επιτυχία η επέκταση

Δημιουργήστε ένα νέο πορτοφόλι


Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε κλικ στο “Ξεκινήστε” στην ιστοσελίδα και επιλέξτε την επιλογή για να δημιουργήσετε ένα νέο πορτοφόλι. Θα υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που θα εμφανιστούν αργότερα για να διαβάσετε και να αποδεχτείτε.

Ορίστε την επιλογή για να δημιουργήσετε ένα νέο πορτοφόλιΟρίστε την επιλογή για να δημιουργήσετε ένα νέο πορτοφόλι

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας.

Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που άλλοι δεν μπορούν να μαντέψουν εύκολα όπως τα γενέθλιά σας. Έτσι, ένας ασφαλής κωδικός πρόσβασης πρέπει να περιέχει αριθμούς και γράμματα που είναι διατεταγμένα με μοναδικό τρόπο.

Στη συνέχεια, θα σας δοθεί μια μοναδική εφεδρική φράση 12 λέξεων για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του πορτοφολιού σας.

Συνιστάται να γράψετε την εφεδρική φράση σε χαρτί και να αποθηκεύσετε το έγγραφο σε μέρος όπου δεν μπορείτε να το χάσετε.

ΜΗΝ αντιγράψετε την εφεδρική σας φράση στο σημειωματάριο / microsoft word και να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.ΜΗΝ αντιγράψετε την εφεδρική σας φράση στο σημειωματάριο / microsoft word και να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

Μερικοί άνθρωποι θα αποθηκεύσουν την εφεδρική φράση στο σημειωματάριο του υπολογιστή τους και θα την αποθηκεύσουν σε φορητούς υπολογιστές ή σκληρούς δίσκους. Αυτό δεν συνιστάται, καθώς οι εισβολείς θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο κλειδί ανάκτησης εάν επιτεθούν στον υπολογιστή σας. Έτσι, για να διατηρήσετε τα χρήματά σας ασφαλή, γράψτε τα σε ένα χαρτί.

Γράψτε την εφεδρική σας φράση σε ένα σημειωματάριο και διατηρήστε την ασφαλή.Γράψτε την εφεδρική σας φράση σε ένα σημειωματάριο και διατηρήστε την ασφαλή.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη μυστική σας εφεδρική φράση. Μόλις το κάνετε αυτό, ο λογαριασμός σας θα είναι έτοιμος και έτοιμος για χρήση.

Επιβεβαιώστε τη μυστική σας εφεδρική φράσηΕπιβεβαιώστε τη μυστική σας εφεδρική φράση

Συγχαρητήρια! έχετε ρυθμίσει σωστά τον λογαριασμό σας MetaMask!

Συγχαρητήρια!Συγχαρητήρια!

Πώς καταθέτετε χρήματα στο Metamask?

Κατάθεση χρημάτων στο MetamaskΚατάθεση χρημάτων στο Metamask

Κάντε κλικ στην επέκταση προγράμματος περιήγησης MetaMask, δηλαδή στο λογότυπο fox στο πρόγραμμα περιήγησής σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάθεση” στο αναδυόμενο παράθυρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: μπορείτε επίσης να έχετε καλύτερη προβολή του λογαριασμού σας κάνοντας κλικ στο “…” στο αναδυόμενο παράθυρο και στο “Ανάπτυξη προβολής”.

Η & Η επιλογή “Ανάπτυξη προβολής” επεκτείνει την οθόνη για να γεμίσει ολόκληρο το παράθυρο του προγράμματος περιήγησής σας για ευκολότερη προβολή.

Θα εμφανιστούν πολλές επιλογές, για παράδειγμα μπορείτε να καταθέσετε απευθείας ETH ή ή από τον λογαριασμό σας Shapeshift. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε το ETH απευθείας από τρίτους πωλητές όπως οι CoinSwitch και Wyre.

Μερικές από τις διαθέσιμες επιλογέςΜερικές από τις διαθέσιμες επιλογές

Επιλέξτε την προτιμώμενη μέθοδο για κατάθεση ETH στο πορτοφόλι Metamask.

Για αυτό το σεμινάριο θα σας διδάξω πώς να καταθέσετε απευθείας τον Ether από τους άλλους λογαριασμούς σας. Κάντε κλικ στο “Προβολή λογαριασμού” δίπλα στην επιλογή “Άμεση κατάθεση αιθέρα” για να εμφανιστεί η διεύθυνση κατάθεσής σας.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η διεύθυνση κατάθεσής σας.Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η διεύθυνση κατάθεσής σας.

Μπορείτε να πείτε ότι αυτή είναι μια διεύθυνση ETH αφού η διεύθυνση ξεκινά με “0x”.

Μπορείτε να καταθέσετε απευθείας ETH από άλλο πορτοφόλι στο πορτοφόλι MetaMask είτε: (i) σαρώνοντας τον κωδικό QR. ή (ii) αντιγραφή της διεύθυνσης “0x” στη διεύθυνση “αποστολή” στο πορτοφόλι από το οποίο στέλνετε ETH.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε λάβει το ETH και το υπόλοιπό σας κάνοντας κλικ στο λογότυπο της αλεπούς στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Κάντε κλικ στο λογότυπο της αλεπούς στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να εμφανιστεί το υπόλοιπο του λογαριασμού σαςΚάντε κλικ στο λογότυπο της αλεπούς στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να εμφανιστεί το υπόλοιπο του λογαριασμού σας

Πώς στέλνετε χρήματα από το MetaMask?

Μόλις έχετε ETH στο λογαριασμό σας στο MetaMask, μπορείτε να το στείλετε σε άλλα πορτοφόλια, ανταλλαγές ή να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αγορές στο διαδίκτυο και στο κατάστημα.

Για να στείλετε ETH, κάντε κλικ στο λογότυπο της αλεπούς στο πρόγραμμα περιήγησής σας και κάντε κλικ στο «Αποστολή» στο αναδυόμενο παράθυρο.

Κάντε κλικ στην επιλογή & quot; Αποστολή & quot; στο αναδυόμενο παράθυρο.Κάντε κλικ στο “Αποστολή” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Στη συνέχεια, συμπληρώστε τη διεύθυνση παραλήπτη, τον τύπο του περιουσιακού στοιχείου (π.χ. ETH), το ποσό και το τέλος συναλλαγής.

Συμπληρώστε τις λεπτομέρειες και κάντε κλικ στην επιλογή Συμπληρώστε τα στοιχεία και κάντε κλικ στο «Αποστολή» και μετά στο «Επιβεβαίωση»

Στη συνέχεια, θα δείτε μια μικρή ειδοποίηση με την ένδειξη “Επιβεβαιωμένη συναλλαγή” στο πρόγραμμα περιήγησής σας μετά την αποστολή των χρημάτων.

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το MetaMask

Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ πορτοφόλια υλικού MetaMask ή κρυπτονομισμάτων όπως Ledger Nano S, Ledger Nano X ή Trezor?

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε το MetaMask για μικρές, καθημερινές συναλλαγές.

Για παράδειγμα, συνήθως διατηρώ ETH αξίας κάτω των 100 $ στο MetaMask. Αυτό συμβαίνει επειδή το MetaMask δεν διαθέτει τις ασφαλείς δυνατότητες που βρίσκονται στα πορτοφόλια υλικού.

Για μεγαλύτερες συναλλαγές, είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε πορτοφόλια υλικού. Κάντε κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους για έναν πλήρη οδηγό για τα πορτοφόλια υλικού Ledger Nano S, Ledger Nano X και Trezor.

Πώς χρησιμοποιείτε το MyEtherWallet με το MetaMask?

Πρώτα, πηγαίνετε στο MyEtherWallet ιστοσελίδα. Προσέξτε να μην κάνετε ορθογραφικό λάθος στο όνομα, καθώς υπάρχουν ψεύτικοι ιστότοποι MyEtherWallet εκεί έξω που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους.

Στην ιστοσελίδα κάντε κλικ στο «Πρόσβαση στο πορτοφόλι μου» και επιλέξτε «MetaMask». Στο αναδυόμενο παράθυρο “Access by MetaMask”, κάντε κλικ στην επιλογή “Πρόσβαση στο πορτοφόλι μου”.

Θα εμφανιστεί ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο “MetaMask Notification”. Μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει. Εάν ναι, απλώς κλείστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και δοκιμάστε ξανά.

Στο δεύτερο αναδυόμενο παράθυρο “MetaMask Notification”, κάντε κλικ στο “Connect” για να συλλέξετε το MyEtherWallet με το λογαριασμό σας στο MetaMask.

Κάντε κλικ στην επιλογή & quot; Σύνδεση & quot; στο δεύτερο αναδυόμενο παράθυρο.Κάντε κλικ στο «Σύνδεση» στο δεύτερο αναδυόμενο παράθυρο.

Το MetaMask σας είναι κλειδωμένο: Πώς να το διορθώσετε?

Ένα κοινό σφάλμα που συναντούν οι άνθρωποι είναι όταν αλληλεπιδρούν με ένα Dapp και μερικές φορές βλέπουν τα μηνύματα “Το MetaMask σας είναι κλειδωμένο” και “Απλώς ανοίξτε το MetaMask και ακολουθήστε τις οδηγίες για να το ξεκλειδώσετε”.

Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται μερικές φορές όταν αλληλεπιδράτε με το Dapps. Εδώ μπορείτε να δείτε το σφάλμα κατά τη χρήση της σελίδας Cryptokitties.Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται μερικές φορές όταν αλληλεπιδράτε με το Dapps. Εδώ μπορείτε να δείτε το σφάλμα κατά τη χρήση του Cryptokitties σελίδα.

Εάν συμβεί αυτό, κάντε κλικ στο λογότυπο της αλεπούς στο πρόγραμμα περιήγησής σας και στη στρογγυλή σφαίρα στο αναδυόμενο παράθυρο.

Κάντε κλικ στη στρογγυλή σφαίρα στο αναδυόμενο παράθυρο.Κάντε κλικ στη στρογγυλή σφαίρα στο αναδυόμενο παράθυρο.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις”, στη συνέχεια “Ασφάλεια και απόρρητο” και ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ “Λειτουργία απορρήτου” χρησιμοποιώντας τη ρυθμιστική γραμμή.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία απορρήτουΑπενεργοποιήστε τη λειτουργία απορρήτου

Μόλις απενεργοποιήσετε τη λειτουργία απορρήτου, η εφαρμογή σας ή το Dapp θα λειτουργήσει.

Μόλις απενεργοποιηθεί, το μήνυμα σφάλματος θα πρέπει να εξαφανιστεί και το Dapp σας θα πρέπει να λειτουργεί.Μόλις απενεργοποιηθεί, το μήνυμα σφάλματος θα πρέπει να εξαφανιστεί και το Dapp σας θα πρέπει να λειτουργεί.

Συμβουλές, κόλπα και hacks του MetaMask για ADVANCED χρήστες

Συγχαρητήρια για τη δημιουργία του λογαριασμού σας! Τώρα είστε έτοιμοι για ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ συμβουλές και κόλπα όπως:

  • Πώς να μειώσετε τα τέλη συναλλαγής;
  • πώς να ακυρώσετε εσφαλμένες συναλλαγές;
  • πώς να χρησιμοποιήσετε το πορτοφόλι υλικού κρυπτογράφησης Ledger με το MetaMask;
  • Πώς να αποθηκεύσετε τις επαφές (διευθύνσεις) που χρησιμοποιείτε συχνά στο MetaMask;
  • πώς να επιταχύνετε τις κολλημένες συναλλαγές… .και πολλά άλλα!

Δείτε το βίντεό μας που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία βήμα προς βήμα:

Αφίσα YouTube Συμβουλές και κόλπα MetaMask που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε

Θα σας δείξω επίσης πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε έξυπνα συμβόλαια που μπορείτε να προγραμματίσετε μόνοι σας. Σιγουρέψου ότι ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ οπότε δεν θα το χάσετε!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map