Yubico’s YubiKey: Κριτική και οδηγός

Η πρώτη γραμμή άμυνας σε έναν online λογαριασμό είναι ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης. Ωστόσο, κακόβουλοι ηθοποιοί που επεκτείνουν το Διαδίκτυο έχουν κάνει τον παραδοσιακό συνδυασμό ασφάλειας λογαριασμού αναξιόπιστο και επικίνδυνο καθαυτό.

Επομένως, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων που βασίζεται σε SMS (2FA) έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για να παρέχει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας. Δυστυχώς, οι εξειδικευμένοι χάκερ μπορούν ακόμα να βρουν έναν τρόπο να υποκλέψουν κωδικούς SMS.

Για να αποσυνδέσετε την ασφάλεια του λογαριασμού από το μονοπώλιο μεθόδων που εστιάζουν στο λογισμικό, καθολικός δεύτερος παράγοντας (U2FΑναπτύχθηκε έλεγχος ταυτότητας. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ανοιχτά πρότυπα στο πλαίσιο του Fast Identity Online (FIDO) Alliance.

Δείτε το βίντεό μας εξηγώντας τι είναι το YubiKey, και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Αφίσα YouTube ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ YUBIKEY: Πώς να διατηρήσετε το Bitcoin και το cryptocurrency σας ΑΣΦΑΛΗ

Τι είναι το YubiKey?

Το FIDO λειτουργεί για να μειώσει την εξάρτηση από τους κωδικούς πρόσβασης κατά την προστασία λογαριασμών στο Διαδίκτυο. Το YubiKey είναι ένα κλειδί υλικού με δυνατότητα U2F που αναπτύχθηκε από την Yubico για να εξασφαλίσει υπηρεσίες που βασίζονται στον ιστό. Επιχειρήσεις, άτομα και προγραμματιστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

ΓιούμπικυΓιούμπι

Το κλειδί διατίθεται σε διάφορα σχήματα και λειτουργίες συνδεσιμότητας. Ενώ οι προηγούμενες εκδόσεις υποστηρίζουν μόνο φυσικές εισαγωγές σε θύρες USB σε μια κεντρική συσκευή, η σειρά YubiKey πέντε φιλοξενεί σύνδεση μέσω επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC).

Το NFC επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τη συσκευή χωρίς να συνδέεται φυσικά σε μια θύρα. Ωστόσο, το κλειδί και η κεντρική συσκευή πρέπει να βρίσκονται μεταξύ τους.

Κριτικές YubiKey στο Amazon

Από τις κριτικές που άφησαν οι αγοραστές στις Αμαζόνα και άλλες πλατφόρμες, είναι προφανές ότι το κλειδί είναι απαραίτητο για τους χρήστες του Διαδικτύου που έχουν επίγνωση της ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, το 84 τοις εκατό των αγοραστών άφησε ένα αστέρι πέντε, ενώ το 9 τοις εκατό έδωσε ένα τεσσάρων αστέρων.

Ένας από τους κριτικούς πρότεινε το Yubico YubiKey σε προγραμματιστές, επαγγελματίες πληροφορικής και “χρήστες με γνώμονα την ασφάλεια”. Επιπλέον, επαίνεσαν τον κατασκευαστή του για την παροχή διαχειριστή YubiKey με δυνατότητα GUI για όσους δυσκολεύτηκαν να ξεκινήσουν.

Άλλοι αποδίδουν την ευτυχία τους στην υποστήριξη του κλειδιού για διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως το LastPass. Οι χρήστες του YubiKey το χαιρετίζουν για ευκολία χρήσης ως έξυπνη κάρτα και τη συμμόρφωσή του με τον νόμο φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας (HIPAA).

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με το κλειδί υλικού τους. Αν και οι αρνητικές κριτικές είναι ελάχιστες, ορισμένες προκαλούν έγκυρες ανησυχίες.


Μεταξύ των κύριων προβλημάτων είναι η τεκμηρίωση, η οποία δεν είναι φιλική προς τον χρήστη. Επιπλέον, ένας αγοραστής στο Amazon σημειώνει ότι το κλειδί «εξακολουθεί να είναι πολύ περίπλοκο για τον μέσο καταναλωτή, καθώς δεν είναι ακριβώς μια συσκευή plug and play».

Πώς να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το YubiKey

Η διαδικασία απόλαυσης ασφάλειας παγκόσμιας κλάσης στους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας ξεκινά με την αγορά του υλικού από μια αξιόπιστη πλατφόρμα. Αφού λάβετε ένα κλειδί, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Yubico και επιλέξτε το κλειδί σας από τη λίστα.

Ο καθορισμός του κλειδιού αγοράς από τη λίστα βοηθά στο φιλτράρισμα του Υπηρεσίες όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ασφάλειας. Στη λίστα υπηρεσιών, επιλέξτε τον λογαριασμό που χρειάζεστε για να ενισχύσετε την ασφάλειά του το YubiKey.

Κάθε υπηρεσία ακολουθείται από βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης στο κλειδί ασφαλείας υλικού.

Ας ενισχύσουμε την ασφάλεια του λογαριασμού μας Κάθαρση.

Λάβετε υπόψη ότι κατά τη στιγμή της σύνταξης, ο Binance δεν ήταν στη λίστα των υποστηριζόμενων κρυπτονομισμάτων της Yubico πλατφόρμες. Ευτυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί για να παρέχετε επιπλέον ασφάλεια σε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών εικονικού νομίσματος.

Για να γινει αυτο:

 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Binance και κάντε κλικ στο avatar του προφίλ σας.
 • Επιλέξτε “Ασφάλεια” από τις επιλογές και μετά “Ρύθμιση”. Στην ενότητα 2FA, κάντε κλικ στο “Κλειδί ασφαλείας”. Λάβετε υπόψη ότι παρέχει το απαιτούμενο επιπλέον επίπεδο ασφαλείας κατά την πρόσβαση στον ιστότοπο Binance.com.
 • Διαβάστε τη σημείωση και πατήστε “Συνέχεια”.
 • Εισαγάγετε το κλειδί σε οποιαδήποτε διαθέσιμη θύρα USB και πατήστε το κουμπί στο κέντρο του υλικού για να το ενεργοποιήσετε.
 • Η ενεργοποίηση πρέπει να γίνει μέσα σε ένα λεπτό μετά την εισαγωγή του κλειδιού. Ωστόσο, μπορεί να επαναληφθεί εάν χάσετε αυτό το παράθυρο ενεργοποίησης.
 • Μόλις ενεργοποιηθεί, πατήστε “Να επιτρέπεται” στο μήνυμα “Να επιτρέπεται σε αυτόν τον ιστότοπο να βλέπει το κλειδί ασφαλείας σας.”
 • Στη συνέχεια, επαληθεύστε τον λογαριασμό σας. Λάβετε υπόψη ότι το Binance θα χρειαστεί να παρέχετε τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας από τον Επαληθευτή Google, εάν είχατε ενεργοποιήσει προηγουμένως αυτό το βήμα.
 • Στη συνέχεια, το Binance θα σας στείλει ένα email στην καταχωρισμένη διεύθυνση για να επιβεβαιώσετε την προσθήκη μιας νέας μεθόδου επαλήθευσης σε 2 βήματα χρησιμοποιώντας κάτι που έχετε φυσικά.
 • Αφού επαληθεύσετε το email, τελειώσατε.

Παραδείγματα υπηρεσιών που υποστηρίζονται από το YubiKey

Το YubiKey συνεργάζεται με πολλές υπηρεσίες όπως συστήματα που βασίζονται σε σύννεφο, διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, πλατφόρμες email, κοινωνικά μέσα, εργαλεία προγραμματιστών τυχερών παιχνιδιών, πλατφόρμες κρυπτογράφησης, υπολογιστές εκτός σύνδεσης, μεταξύ άλλων.

Παραδείγματα συστημάτων που βασίζονται σε σύννεφο συμβατά με το κλειδί ασφαλείας περιλαμβάνουν το Dropbox, το DigiCert PKI Platform, το DocuSign. Οι πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζουν το YubiKey περιλαμβάνουν τα Binance, Coinbase, Kraken, Bitfinex και Gemini.

Βιογραφικό YubiKeyΣυστήματα που βασίζονται σε σύννεφο συμβατά με το YubiKey

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων με ενσωματωμένη υποστήριξη για το κλειδί υλικού περιλαμβάνουν Facebook, Twitter, Instagram και YouTube.

Για προγραμματιστές και χρήστες υπολογιστών εκτός σύνδεσης, το YubiKey είναι ενεργοποιημένο για δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Github και το Bitbucket για προγραμματιστές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση σε υπολογιστές Mac και Windows.

Τελευταία σειρά YubiKey

Το κομμάτι του υλικού είναι αναπτηγμένος σε σετ, με πλήκτρα σε μία παρτίδα που έχουν επιπλέον χαρακτηριστικά από αυτά των προηγούμενων μοντέλων.

 • Σειρά Yubico YubiKey 5 – Τα κλειδιά σε αυτήν την ομάδα είναι συμβατά με συμβατικά και νέα συστήματα. Έχει βελτιώσει τον έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικούς πρόσβασης, πολλούς παράγοντες και 2F. Επίσης, έχει ένα κουμπί αφής για είσοδο, μπορεί να εισαχθεί σε θύρες USB-A και C και διαθέτει δυνατότητες NFC.
 • Σειρά κλειδιών ασφαλείας – Τα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν διπλούς συνδέσμους NFC και USB-A. Επιπλέον, τα τμήματα ασφαλείας υλικού σε αυτό το σύμπλεγμα είναι αδιάβροχα και αδιάβροχα.
 • Σειρά YubiKey FIPS – Αυτά είναι πιστοποιημένα κλειδιά ασφαλείας υλικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ρυθμιζόμενα περιβάλλοντα όπως κυβερνητικά ιδρύματα. Αυτό το σετ συνδυάζει διαφορετικές λειτουργίες όπως κωδικούς μίας χρήσης (OTP), τεχνολογία έξυπνων καρτών και U2F. Τα κλειδιά σε αυτήν την ομάδα έχουν συμβατότητα USB-A και USB-C.
 • YubiKey 5C NFC – Έχει υποστήριξη για NFC, USB-C και παρέχει μια γρήγορη αλλά ασφαλή διαδικασία ελέγχου ταυτότητας. Αυτή η σειρά έχει μεγαλύτερη λίστα υποστηριζόμενων λειτουργικών συστημάτων και προγραμμάτων περιήγησης από άλλες εκδόσεις.
 • YubiKey Βιο – Όταν κυκλοφορήσει, αυτό θα είναι το τελευταίο Yubico YubiKey στην αγορά. Τα κύρια σημεία πώλησης είναι η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, η βελτιωμένη ασφάλεια, οι ελάχιστες κλήσεις γραφείου εξυπηρέτησης και η σύνδεση με PIN.

Σύντομα κοντά σας: YubiKey bio

συμπέρασμα

Από τις κριτικές, είναι σαφές ότι το κλειδί ασφαλείας υλικού YubiKey προστατεύει αποτελεσματικά τους χρήστες από την ανάληψη λογαριασμού. Ωστόσο, ποιο Yubico YubiKey ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας εξαρτάται από το σύμπλεγμα του. Όσο νεότερη είναι η σειρά, τόσο περισσότερες δυνατότητες και υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει.

Παρόλο που ορισμένοι χρήστες αναφέρουν περίπλοκη τεκμηρίωση, η προσπάθεια ρύθμισης αυτής μπορεί πράγματι να δώσει αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που θα διατηρούσε τους λογαριασμούς σας ασφαλείς και θα σας δώσει ηρεμία.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map