Ενημερωτικό δελτίο # 10

Εβδομάδα σε αναθεώρηση

Χάκερ «καλός τύπος»: Το έργο του Αντρέ Άντρον Κρόντζε, επιστρέφει το 50% των λεηλασιών

Το Eminence Finance ήταν ένα έργο σε εξέλιξη, πειραματισμένο από τον Andre Cronje σε ένα κρυφό tweet. Ωστόσο, αυτό ήταν ήδη αρκετό για ορισμένους επενδυτές που έσπευσαν να αγοράσουν μάρκες EMN.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, ωστόσο, η κοινότητα κρυπτογράφησης έδωσε τον συναγερμό για ένα χτύπημα, αφού είδε ότι το πορτοφόλι προγραμματιστή της Cronje είχε αλληλεπιδράσει με μια νέα διεύθυνση Ethereum. Ο χάκερ έκλεψε συνολικά επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσοι είχαν επενδύσει επιτέθηκαν στον Cronje, κατηγορώντας τον ότι δεν έλαβε προφυλάξεις ασφαλείας και δεν καθιστούσε το έργο του ιδιωτικό. Ορισμένοι έφτασαν ακόμη και στο να στείλουν απειλές θανάτου στον Cronje και ένα άτομο ισχυρίστηκε ακόμη και ότι έχασε 100.000 δολάρια ΗΠΑ σε αυτό το hack.

Περιέργως, ο χάκερ αποφάσισε να στείλει 8 εκατομμύρια δολάρια πίσω στη διεύθυνση του Cronje, αλλά διατήρησε 7 εκατομμύρια δολάρια για τον εαυτό του. Στη συνέχεια, ο Cronje έγραψε στο Twitter ότι είχε ζητήσει από το ετήσιο ταμείο να επιστρέψει τα 8 εκατομμύρια δολάρια που επέστρεψε ο χάκερ στους επηρεαζόμενους χρήστες.

Αυτό είναι σίγουρα ένα οδυνηρό μάθημα για όσους έχουν πληγεί. Αλλά είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι πρέπει πάντα να κάνουν τη δική τους πλήρη έρευνα πριν βάλουν χρήματα σε ένα έργο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι παρατηρούμε σημαντική αύξηση των απάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

KuCoin Hack pt 2: Ακόμα δεν έχει βγει ακόμα από το δάσος

Το χάκερ του KuCoin συνέβη στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 και το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει χαθεί πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα πελατών, αν και σύμφωνα με την KuCoin, περίπου 130 εκατομμύρια έχουν ήδη εξασφαλιστεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ανάκτησης.

Δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως όλα τα έργα οι υπηρεσίες τους (δηλαδή συναλλαγές, καταθέσεις και αναλήψεις). Στις 2:30 μ.μ. στις 2 Οκτωβρίου 2020 (UTC) τα ακόλουθα έργα ΕΧΟΥΝ αποκαταστήσουν πλήρως τις υπηρεσίες τους:

Πλήρεις υπηρεσίες αποκαταστάθηκαν για τα ακόλουθα έργα. Τα στοιχεία με κόκκινο χρώμα είναι οι τελευταίες προσθήκες στη λίστα. (Πιστωτική εικόνα: KuCoin.com)

Για τον μετριασμό των επιπτώσεων της εισβολής, τα έργα έχουν λάβει γενικά 1 από τις 4 προσεγγίσεις: (1) παγώστε τα κουπόνια τους. (2) αντικαταστήστε τα κουπόνια τους. (3) εάν τα διακριτικά ήταν ανακτήσιμα, για να τα επιστρέψετε στο KuCoin · ή (4) ακυρώνουν τα διακριτικά.

Εν τω μεταξύ, ο Hacken ανακοίνωσε ότι ως τρόπος υποστήριξης της κοινότητας κρυπτονομισμάτων, θα εξετάσουν το hack του KuCoin και θα δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους. Από αυτούς αρχικές έρευνες, φαίνεται ότι ήταν μια επίθεση κοινωνικής μηχανικής σε έναν υπάλληλο της KuCoin που είχε πρόσβαση σε ιδιωτικά κλειδιά αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Φυσικά, η KuCoin ξεκίνησε τις δικές της έρευνες και προφανώς αναγνώρισε τους εμπλεκόμενους στην παράβαση με «ουσιαστική απόδειξη». Η KuCoin έχει επικοινωνήσει με αξιωματούχους επιβολής του νόμου και αστυνομία για να λάβει μέτρα εναντίον τους.

Μια υπενθύμιση για να βάλετε ξανά τα κρυπτονομίσματα σας σε ένα πορτοφόλι υλικού, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη! Ρίξτε μια ματιά στην κριτική Ledger Nano X ή αγοράστε το εδώ.

Το BitMEX βρίσκεται σε ζεστό νερό

Την 1η Οκτωβρίου 2020, ασκήθηκαν αστικές και ποινικές διαδικασίες αντίστοιχα από το DOJ και το CFTC εναντίον της BitMEX, του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Arthur Hayes, μαζί με άλλα βασικά στελέχη και συνεργάτες. Εν τω μεταξύ, συνελήφθη ο CTO του BitMEX που εργαζόταν τότε στις ΗΠΑ. Το DOJ κατηγορεί τη BitMEX ότι δεν εφάρμοσε τις κατάλληλες διαδικασίες KYC / AML κατά παράβαση του νόμου περί τραπεζικής μυστικότητας, ενώ η CTFC ισχυρίζεται ότι το Exchange δεν είχε εγγραφεί ως ανταλλαγή παραγώγων αλλά εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες σε πελάτες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η κερδοσκοπία είναι ότι οι τρέχουσες χρεώσεις είναι μόνο πρόδρομος για πιο αυστηρές χρεώσεις που θα εκδίδονταν εναντίον των ατόμων μόλις εκδοθούν στις ΗΠΑ, π.χ. παραβιάζοντας τις διεθνείς κυρώσεις μέσω του BitMEX που επιτρέπει σε εκείνες από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους σε κρυπτονομίσματα.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ειδήσεων, οι έμποροι συρρέουν για να αποσύρουν τα χρήματά τους από το Χρηματιστήριο φοβούμενοι ότι θα κλείσει. Ένα συνολικό ποσό 23 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ αποσύρθηκε από το BitMEX σε μία ώρα και μέχρι στιγμής πέρασε 45.000 BTC έχει αποσυρθεί. Σύμφωνα με στοιχεία από το Crystal Blockchain, άλλα κεντρικά χρηματιστήρια επωφελήθηκαν από αυτήν τη μαζική έξοδο από το BitMEX, με περίπου 20.000 BTC να πηγαίνουν στις ανταλλαγές Gemini, Binance, OKEx και Huobi.

Είναι άγνωστο πώς θα εξελιχθούν οι νομικές διαδικασίες και τα γεγονότα. Το πιο σημαντικό, κανείς δεν ξέρει εάν οι λειτουργίες και οι λογαριασμοί BitMEX θα παγώσουν. Έτσι, οι χρήστες του Exchange ενδέχεται να θέλουν να αποσύρουν τα κρυπτονομίσματά τους για κάθε περίπτωση.

Το Bitcoin αντέχει σε αρνητικό σφυρί ειδήσεων

Οι τιμές του Bitcoin δεν μετακινήθηκαν από το hack της KuCoin, αλλά έκαναν μια πτώση στα νέα των νομικών διαδικασιών κατά του BitMEX. Ακόμη και οι ειδήσεις ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδειξε θετικό για το COVID-19 δεν κούνησε σημαντικά τις τιμές για πολύ. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και παρά τις γενικά αρνητικές ειδήσεις, οι τιμές του Bitcoin φαίνεται να βρίσκονται στο δρόμο για ανάκαμψη. Αυτό οδήγησε σε μερικούς αναλυτές θεωρώντας ότι οι επαγγελματίες και οι λιανικοί επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι στο Bitcoin και η συνεχιζόμενη ανοδική τάση στα 12.000 $ θα μπορούσε να επιστρέψει νωρίτερα παρά αργότερα.

Επερχόμενα γεγονότα

5 Οκτωβρίου 5:00 π.μ. Ζωντανή ροή πυγμαχίας

8 Οκτωβρίου 6:00 π.μ .: Εργαστήριο Alpha Finance πώληση διακριτικών στις Binance Launchpad. Η εκτροφή στο Launchpool τους ξεκίνησε ήδη στις 12:00 π.μ. στις 30 Σεπτεμβρίου.

8 Οκτωβρίου 6:00 μ.μ.: Πώληση διακριτικών Radix DLT

10 Οκτωβρίου 2:00 μ.μ.: Δημόσια πώληση RAMP DeFi

* Όλες οι ώρες αναφέρονται σε UTC, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

Δείτε εδώ για πίσω θέματα του ενημερωτικού δελτίου μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner