Συνέντευξη με τον Chengpeng Zhao (CZ), συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance

Ο Chengpeng Zhao (CZ), συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance Exchange, πήγε σε μια συνέντευξη LIVE με το Boxmining στις 11 Αυγούστου 2020 για να μιλήσει για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), την κάρτα Binance, πώς ο Binance αποφασίζει ποια νομίσματα θα καταχωρίσει και άλλα.

Το Binance είναι μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που παρέχει στους χρήστες μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή διαφόρων κρυπτονομισμάτων. Είναι ένα, αν όχι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών.

Παρακολουθήστε την πλήρη συνέντευξη εδώ:

Συνέντευξη με την CZ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance

Πρόσφατες ενημερώσεις Binance

Η Binance επικεντρώνει την ανάπτυξή της στο μέλλον των προσφορών προϊόντων τους – πρόσθεσαν 16 συμβόλαια παραγώγων μόνο τον Ιούλιο του 2020 και τώρα προσφέρει 43 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μαζί με 8 μοχλούς μάρκες. Ο όγκος συναλλαγών του Future στο Χρηματιστήριο αυξήθηκε από 80 δισεκατομμύρια σε 109 δισεκατομμύρια τον Ιούλιο του 2020 – σχεδόν 25% αύξηση σε ένα μήνα. Ο Binance έφτασε επίσης τον όγκο συναλλαγών των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον ίδιο μήνα, που είναι ο υψηλότερος όγκος συναλλαγών όλων των εποχών. Η Binance έχει επίσης παρατηρήσει σταθερή αύξηση του όγκου συναλλαγών και τον Ιούλιο του 2020 έσπασε το ρεκόρ τους για τον υψηλότερο ημερήσιο όγκο συναλλαγών που παρατηρήθηκε στο χρηματιστήριο τους – 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόσφατα, έστειλαν επίσης τις κάρτες Binance σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης. Δείτε επίσης την ενότητα μας παρακάτω όπου εξετάζουμε την Binance Card με περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιπλέον, η Binance κυκλοφόρησε πρόσφατα το Binance Australia, μια πλατφόρμα συναλλαγών fiat-to-crypto που παρέχει στους Αυστραλούς χρήστες μια γρήγορη, ασφαλή και αξιόπιστη πλατφόρμα για την κατάθεση νομισμάτων fiat από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και την αγορά και εμπορία ψηφιακών νομισμάτων στο Exchange.

Ακούστε την πλήρη συνέντευξη στο Podcast: https://anchor.fm/boxmining/episodes/EXCLUSIVE-Binance-Exchange-CEO-Changpeng-Zhao-CZ-ei62bi/a-a2uverv

DeFi και DEX?

Σύμφωνα με το CZ DeFi, είναι πραγματικά ένας καινοτόμος χώρος, ιδιαίτερα οι Automatic Market Makers (AMM) που θεωρεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εφεύρεση. Στην πραγματικότητα, αποκάλυψε ότι θα ενδιαφερόταν να προσθέσει AMMs στο Binance έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να προσθέσουν ρευστότητα σε ορισμένα ζεύγη.

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι τα περισσότερα έργα DeFi θα αποτύχουν και μόνο λίγα θα δουν τα πράγματα, αν και αυτοί οι λίγοι επιζώντες θα πετύχουν άγρια. Προειδοποιεί επίσης τους εμπόρους να είναι προσεκτικοί ενώ επενδύουν σε μάρκες DeFi, καθώς είναι ένας νέος χώρος και ενέχει πολλούς κινδύνους. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι το DeFi συνολικά είναι κακό και στην πραγματικότητα, η ομάδα στο Binance υποστηρίζει πολύ το DeFi και κάνει πολλές σχετικές πρωτοβουλίες.

Η CZ πιστεύει επίσης ότι οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές (DEX) δεν αποτελούν πρόκληση για την Binance – η οποία αποτελεί μέρος του κεντρικού χρηματοοικονομικού χώρου. Αυτό συμβαίνει επειδή θεωρεί ότι η βιομηχανία είναι αρκετά μικρή, οπότε όσο περισσότερες πλατφόρμες εργασίας υπάρχουν τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα προσελκύονται και θα προσκαλούνται σε αυτόν τον χώρο. Η CZ πιστεύει επίσης ότι οι χρήστες της DEX και της κεντρικής χρηματοδότησης είναι θεμελιωδώς αρκετά διαφορετικοί και παρά την ταχεία αύξηση των στοιχημάτων DeFi, ο αριθμός των χρηστών παραμένει σχετικά χαμηλός. Αυτό συμβαίνει επειδή το DeFi απαιτεί από τους χρήστες να διατηρούν τα δικά τους ιδιωτικά κλειδιά και να τα διατηρούν ασφαλή. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτή τη στιγμή.

Κριτήρια για την εισαγωγή νέων νομισμάτων στο Binance: Πώς αποφασίζουν?

Η CZ είπε ότι η λίστα κερμάτων στο Binance βασίστηκε πάντα στον αριθμό των χρηστών. Με απλά λόγια, εάν ένα κέρμα έχει μεγάλο αριθμό χρηστών και υπάρχει τεράστια ζήτηση από την κοινότητα, θα το αναφέρει. Το γεγονός είναι ότι το Binance δεν επιλέγει ποιο νόμισμα θα καταχωριστεί, εάν ένα νόμισμα έχει μεγάλο αριθμό χρηστών και είναι πολύ περιζήτητο και δημοφιλές, τότε οι ανταλλαγές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να το καταχωρίσουν.

Η CZ προσφέρει μερικές συμβουλές για χρήστες που θέλουν πραγματικά να συμπεριληφθεί ένα συγκεκριμένο νόμισμα. Προτείνει ότι τα έργα δουλεύουν πολύ σκληρά για την οικοδόμηση της κοινότητάς τους και για την προσέλκυση περισσότερων χρηστών. Ο ίδιος ο Binance εξετάζει διάφορα κριτήρια όταν αποφασίζει να απαριθμήσει ένα νόμισμα, όπως το μέγεθος της κοινότητας, τον αριθμό των οπαδών του Twitter και τον αριθμό διευθύνσεων. Εάν το Binance βλέπει ότι υπάρχει πραγματικά μεγάλος αριθμός χρηστών, θα το αναφέρει. Στην πραγματικότητα, ο CZ αποκαλύπτει ότι δεν εμπλέκεται προσωπικά στη διαδικασία καταχώρισης και μερικές φορές γνωρίζει ακόμη και μόνο ότι ένα νόμισμα έχει εισαχθεί στο Binance όταν βλέπει την ανακοίνωση στο Twitter μετά..

Αναφέρει επίσης ότι η Binance έχει αυξήσει τον αριθμό των νομισμάτων που παρατίθενται στο Χρηματιστήριο λόγω της αυξανόμενης θερμοκρασίας της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Και στην πραγματικότητα, το Χρηματιστήριο είχε ήδη εισαγάγει 6 νομίσματα σε μια εβδομάδα στις αρχές Αυγούστου 2020.

Έξυπνη αλυσίδα Binance

Η ιστορία του πώς δημιουργήθηκε το Binance Smart Chain είναι επειδή το Binance Chain εισήχθη ως DEX υψηλής απόδοσης ενός σκοπού. Είναι ταιριαστή με παραγγελία αλυσίδων και προορίζεται να είναι πολύ γρήγορη για να χειριστεί περίπου 100 χιλιάδες παραγγελίες ανά δευτερόλεπτο με επιβεβαίωση 1 δευτερολέπτου. Αλλά για να επιτύχουν αυτό το επίπεδο απόδοσης, έπρεπε να αφαιρέσουν τις έξυπνες δυνατότητες συμβολαίου από την Binance Chain- αλλά ήταν ένα πολύ δημοφιλές χαρακτηριστικό για τους χρήστες. Ως εκ τούτου, το Binance Smart Chain κυκλοφόρησε ως παράλληλη αλυσίδα που υποστηρίζει συμβατές συμβατές με Ethereum έξυπνες συμβάσεις, οπότε υποστηρίζει σταθερότητα και είναι συμβατή με το Ethereum Virtual Machine (EVM).

Ως εκ τούτου, ένα βασικό χαρακτηριστικό του Binance Smart Chain είναι ότι είναι συμβατό με έξυπνα συμβόλαια που βασίζονται στο Ethereum. Επίσης θα είναι πλήρως ανοιχτού κώδικα, ώστε ο καθένας να μπορεί να αναπτύξει συμβόλαια στην πλατφόρμα. Έτσι, εάν έχετε ένα συμβόλαιο DeFi που τρέχει στο Ethereum, μπορείτε να το μεταφέρετε στο Binance Smart Chain και θα τρέξει και εκεί. Το Binance Smart Chain προορίζεται να είναι ένας εύκολος τρόπος για τους χρήστες να αναπτύξουν έξυπνα συμβόλαια στο Binance Chain χωρίς επιπλέον καμπύλη εκμάθησης. Όσον αφορά την απόδοση, το Binance Smart Chain είναι χαμηλότερο από το Binance Chain, αλλά θα πρέπει να είναι υψηλότερο από το Ethereum 1.0.

Μάθετε περισσότερα για το Ethereum και το επερχόμενο Ethereum 2.0 εδώ.

Η CZ αποκάλυψε επίσης ότι η ομάδα σχεδιάζει έναν μηχανισμό στοιχηματισμού για το BNB στο Binance Smart Chain. Ο μηχανισμός πονταρίσματος και το mainnet για το Binance Smart Chain θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020.

Binance DEX έναντι Binance CEX

Σύμφωνα με την CZ, οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν την κεντρική ανταλλαγή Binance, δηλαδή Binance.com και όχι Binance DEX, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να συνδεθείτε και να έχετε περισσότερη υποστήριξη πελατών. Ως εκ τούτου, πιστεύει ότι παρόλο που το μέλλον ανήκει στην DEX, εστιάζουν περισσότερο στο CEX, καθώς διαθέτει μια μεγαλύτερη βάση χρηστών επί του παρόντος.

Η CZ τόνισε επίσης ότι η πλατφόρμα Binance θα συνεχίσει να επενδύει σε εξελίξεις DEX και Binance Chain και επίσης να υποστηρίζει και να χρηματοδοτεί άλλα εξωτερικά έργα.

Το Binance exchange στοχεύει στην προσέλκυση πολλών χρηστών προς το crypto. Η CZ πιστεύει ότι επί του παρόντος, μόνο το 0,1% των ατόμων κατέχουν κρυπτογράφηση. Εάν αυτό αυξηθεί στο 1%, ο κλάδος θα αυξηθεί 10 φορές και το Binance θα ωφεληθεί επίσης.

Binance Card: Συνεργασία Swipe ($ SXP) και τι ακολουθεί

Η Binance Card επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, την ασφάλεια των καρτών και τις δαπάνες τους με λίγα μόνο κλικ. Μόλις λάβετε τη νέα σας κάρτα, θα χρειαστεί να προσθέσετε χρήματα μεταφέροντας το BTC ή το BNB από το πορτοφόλι Binance.com στο πορτοφόλι Binance Card. Και είστε έτοιμοι να πάτε!

Η CZ μοιράστηκε ότι το Swipe ($ SXP) είναι ο κύριος πάροχος για την κάρτα Binance και οι δύο ομάδες συνεργάζονται για την ανάπτυξη της κάρτας Binance. Πιστεύει ότι αυτή η συνεργασία και η ίδια η Κάρτα Binance είναι πολύ στρατηγική γιατί επιτρέπει τελικά στους ανθρώπους να ξοδεύουν τα κρυπτονομίσματά τους απευθείας. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη οι άνθρωποι να πρέπει να κάνουν τα επιπλέον βήματα για τη μεταφορά των κρυπτονομισμάτων τους σε ένα σταθερό νόμισμα, λαμβάνοντας το σταθερό νόμισμα αλλού για να μετατραπούν σε νόμισμα fiat και τελικά να καταθέσουν αυτό το νόμισμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς για να πληρώσουν για τις αγορές τους. Ουσιαστικά, αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να μείνουν 100% σε κρυπτονομίσματα.

Η Binance απέστειλε πρόσφατα τις κάρτες Binance σε επιλεγμένες περιοχές στην Ευρώπη, γεγονός που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αγορές και να ξοδεύουν τα κρυπτονομίσματά τους στο Binance απευθείας. Όσο για άλλες τοποθεσίες, η ομάδα Binance θα διανέμει την κάρτα ανά περιοχή. Η τεχνολογία για την έκδοση αυτών των καρτών είναι εκεί, αλλά η ομάδα Binance πρέπει να βεβαιωθεί ότι συμμορφώνεται με τους κανονισμούς σε κάθε περιοχή. Η ροή εργασίας είναι σε κίνηση, οπότε θα είναι μόνο θέμα χρόνου που θα εκδίδονται κάρτες Binance σε άλλες χώρες.

Το Binance εκτελεί τον δικό του κόμβο αστραπής Bitcoin?

Η CZ λέει ότι το Binance.com δεν χρησιμοποιεί κόμβους αστραπής Bitcoin, καθώς δεν έχουν φτάσει τόσο μακριά. Ωστόσο, το CZ υποστηρίζει πολύ τους κόμβους αστραπής και τις περισσότερες από τις λύσεις 2ου επιπέδου. Αποκαλύπτει ότι υπάρχει κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει προτού ο Binance μπορεί να τρέξει τον δικό του κεραυνό, για παράδειγμα εξακολουθούν να είναι απασχολημένοι με την ενσωμάτωση του SegWit, μιας εφαρμογής Bitcoin που αποσκοπεί στην αύξηση της απόδοσης συναλλαγών του δικτύου. Αυτό είναι ένα μεγάλο έργο για αυτούς, επειδή το ίδιο το πορτοφόλι Bitcoin δεν έχει ήδη πολύ υψηλή απόδοση. Έπρεπε ήδη να χτίσουν μια τεράστια υποδομή για να αντιμετωπίσουν όλες τις διευθύνσεις πορτοφολιού για όλους τους χρήστες στο Exchange – και στην πραγματικότητα οι περισσότεροι χρήστες έχουν περισσότερες από μία διευθύνσεις. Η ομάδα έχει πολλή κληρονομιά να αντιμετωπίσει για να προχωρήσει, ωστόσο εργάζονται σε αυτό. Ταυτόχρονα, η ομάδα πρέπει επίσης να επικεντρωθεί σε άλλες πτυχές της λειτουργίας του Exchange, όπως η εισαγωγή νέων κερμάτων για χρήστες κ.λπ..

Σταθερά νομίσματα: USDT και DAI

Όσον αφορά το τι συμβαίνει με το USDT και το γεγονός ότι κόβεται νέο USDT, ο ίδιος ο CZ δεν γνωρίζει περαιτέρω πληροφορίες από αυτά που είναι διαθέσιμα στο κοινό. Ωστόσο, βλέπει ότι το να έχεις μόνο ένα δημοφιλές stablecoin είναι πολύ επικίνδυνο, ιδίως εάν κάτι συνέβαινε στην φύλαξη του τραπεζικού λογαριασμού κ.λπ. Επομένως, θα ήταν ωφέλιμο για τη βιομηχανία να διαφοροποιηθεί σε πολλαπλά σταθερά νομίσματα και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους χρήστες. Για παράδειγμα, το BUSD, το οποίο διαχειρίζεται πραγματικά ο συνεργάτης τους PAXOS. Αυτό γίνεται έτσι ώστε ο κίνδυνος να διαφοροποιείται καθώς υπάρχει λιγότερη εξάρτηση από μία οντότητα ή τραπεζικό λογαριασμό κ.λπ..

Όσον αφορά το DAI stablecoin, η CZ θεωρεί ότι έχει μια καινοτόμο προσέγγιση για την έκδοση σταθερών νομισμάτων και το Binance το υποστηρίζει και ενθουσιάζεται να δει πού πηγαίνει.

Μάθετε περισσότερα για το Binance Exchange

Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) σειρά: σεμινάρια, οδηγοί και άλλα

Με περιεχόμενο τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες, ρίξτε μια ματιά στη σειρά YouTube DeFi που περιέχει μαθήματα σχετικά με τα ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ που χρειάζεστε για συναλλαγές στον χώρο DeFi, π.χ. MetaMask και Uniswap. Εκτός από μια βαθιά βουτιά σε δημοφιλή θέματα DeFi όπως το Reef.finance ($ REEF) και το Polkadot ($ DOT)

Η σειρά DeFi σε αυτόν τον ιστότοπο καλύπτει επίσης θέματα που δεν έχουν εξερευνηθεί στο YouTube. Για μια εισαγωγή σχετικά με το τι είναι το DeFi, ανατρέξτε στην Επισκόπηση Αποκεντρωμένης Χρηματοδότησης (DeFi): Ένας οδηγός για την τάση HOTTEST στα κρυπτονομίσματα

Σεμινάρια και οδηγοί για τα βασικά εργαλεία DEFI:

 • Οδηγός MetaMask: Πώς να δημιουργήσετε λογαριασμό; ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ συμβουλές και παραβιάσεις για προχωρημένους χρήστες
 • Αναθεώρηση και φροντιστήριο Uniswap: Οδηγός για αρχάριους και προηγμένες συμβουλές και κόλπα
 • Οδηγός και αναθεώρηση Serum DEX
 • Το SushiSwap ($ SUSHI) εξήγησε
 • 1inch Exchange, Mooniswap και Chi GasToken: Η απόλυτη κριτική και οδηγός

Για σε βάθος πληροφορίες άλλα συγκεκριμένα έργα DeFi, ανατρέξτε στους οδηγούς διακριτικών DeFi. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς μας:

 • ΛΟΓΩ (ΔΑΝΕΙΟ $)
 • Αναθεώρηση Ampleforth ($ AMPL): Ο βασικός οδηγός για αυτό το πρωτόκολλο DeFi
 • Οδηγός ChainLink ($ LINK): Ένας βασικός σύνδεσμος στον χώρο DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Τι είναι?
 • Οδηγός Curve Finance ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Ένας επαναστατικός πάροχος ρευστότητας On-Chain
 • Linear Finance ($ LINA): Το μέλλον των πλατφορμών συνθετικών ανταλλαγών?
 • Polkadot ($ DOT): Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αγάπη DeFi της Κίνας
 • RAMP DeFi: Πώς ξεκλειδώνει την αξία των στοιχημένων στοιχείων?
 • Reef Finance ($ REEF): Η πλατφόρμα All-In-One Defi
 • Ο Σολάνα ($ SOL) εξήγησε
 • Το γράφημα ($ GRT) – Το επόμενο επίπεδο αποκεντρωμένων εφαρμογών
 • Η Trustswap ($ SWAP) εξήγησε- Επόμενη γενιά συναλλαγών DeFi
 • Yearn.Finance συγχώνευση του DeFi Ecosystem
 • Wing Finance ($ WING) – Πλατφόρμα δανεισμού με βάση την πίστωση

Περισσότερα βίντεο και άρθρα έρχονται σύντομα στο πλαίσιο της σειράς DeFi, οπότε φροντίστε να ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο δικό μας Κανάλι Youtube και (προς το παρόν) ΔΩΡΕΑΝ εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο έτσι μπορείτε να ειδοποιηθείτε μόλις βγουν!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner