Polkadot ($ DOT): Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το DeFi αγαπητό της Κίνας

Polkadot ($ DOT) αναφέρεται στον εαυτό του ως πρωτόκολλο blockchain επόμενης γενιάς που συνδέει πολλαπλές blockchain σε ένα δίκτυο. Όπως είδαμε σε ένα προηγούμενο άρθρο σχετικά με τα πιο καυτά έργα blockchain στην Κίνα, η Polkadot και ο συν-δημιουργός της Gavin Wood θεωρούνται ιδιαίτερα από την κινεζική κοινότητα κρυπτογράφησης, οι οποίες επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το έργο. Το Polkadot κερδίζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον στη Δύση λόγω της εισαγωγής του σε μεγάλες ανταλλαγές όπως το Binance, το OKEx και το Kraken.

Ο σκοπός του Polkadot είναι να επιτρέψει στα δίκτυα blockchain να βελτιώσουν την επεκτασιμότητα, να βελτιστοποιήσουν τον εαυτό τους για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, να δουλέψουν και να επικοινωνήσουν μαζί, να αυτοδιοικήσουν και να αναβαθμίσουν χωρίς να χρειάζονται σκληρά πιρούνια. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε την τρέχουσα κατάσταση της Polkadot, τον ρόλο της στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), το διακριτικό $ DOT και άλλα.

Ακολουθεί το βίντεό μας που εξηγεί τι είναι το Polkadot σε λιγότερο από 2 λεπτά!

Αφίσα YouTube

Ιστορικό

Το Polkadot κυκλοφόρησε το 2016 και διευθύνεται από το Ίδρυμα Web3, το οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει έναν δωρεάν και αποκεντρωμένο ιστό. Ωστόσο, το ίδρυμα είχε συνάψει σύμβαση με την Parity Technologies για την κατασκευή του πρωτοκόλλου του. Οι ιδρυτές του είναι οι Gavin Wood, Peter Czaban και Robert Habermeier. Ο Gavin Wood, ειδικότερα, είναι επίσης ένας από τους συνιδρυτές του Ethereum, φέρνοντας έτσι μια αίσθηση νομιμότητας και εμπιστοσύνης στα μάτια πολλών ενθουσιωδών κρυπτογράφησης, ειδικά από το κινέζικο κοινό.

Η ομάδα έχει εκτεταμένη εμπειρία με κατανεμημένα συστήματα καθολικών, πρωτόκολλα blockchain (ιδιαίτερα Ethereum), κρυπτογραφία και τεχνολογία πορτοφολιού. Παρόλο που ο κύριος προγραμματιστής είναι η Parity Technologies, πολλές ανεξάρτητες ομάδες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του Polkadot.

Τι είναι το Polkadot?

Το Polkadot είναι ένα πρωτόκολλο που μοιάζει με θραύση γεφυρών, το οποίο επικεντρώνεται στη διατήρηση της επικοινωνίας, στη μεταφορά αξίας και στη συγκέντρωση της ασφάλειας των blockchains. Επιτρέπει στα blockchains να λειτουργούν μεταξύ τους με παράλληλο τρόπο ενοποιώντας τα σε ένα δίκτυο. Η ενοποίηση συνδυάζει τις δυνάμεις των διαφορετικών blockchain και μετριάζει τις αδυναμίες τους.

Σύμφωνα με την ομάδα, το Polkadot είναι ένα έργο προγραμματιστών για προγραμματιστές. Αποσκοπεί στη σύνδεση δημόσιων και ιδιωτικών αλυσίδων, oracle, DApps και υπηρεσιών για απρόσκοπτη εργασία δίπλα-δίπλα. Και έτσι, διευκολύνει τη σύνδεση διαφορετικών ανεξάρτητων blockchain σε ένα μόνο Web3 Internet.

Τα δομικά στοιχεία του Polkadot

Το Polkadot βασίζεται σε πλαίσιο κατασκευής blockchain υποστρώματος που προέρχεται από την εμπειρία της Parity με τα Ethereum, Bitcoin και εταιρικά blockchains. Το μηχάνημα κατάστασης του πρωτοκόλλου συντάσσεται με WebAssembly (WASM) – ένα εικονικό περιβάλλον υψηλής απόδοσης.

Επιπλέον, το Polkadot χρησιμοποιεί libp2p για ανακάλυψη και επικοινωνία από ομοτίμους. Κωδικοποιείται με C ++, Rust και Golang για ευρεία προσβασιμότητα προγραμματιστών.

Μοντέλο διακυβέρνησης Polkadot

Το μοντέλο διακυβέρνησης Polkadot είναι on-chain και καλά καθορισμένο. Έχει σχεδιαστεί για να περιλαμβάνει όλους τους ενδιαφερόμενους σε ένα συμβούλιο διακυβέρνησης. Οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων του συστήματος κρατώντας απλώς το εγγενές διακριτικό $ DOT. Επί του παρόντος, το Συμβούλιο και η Τεχνική Επιτροπή της Polkadot βρίσκονται σε ισχύ, οπότε το έργο και η κατεύθυνσή του βρίσκονται εντελώς στα χέρια των κατόχων $ DOT. Οι προτάσεις διακυβέρνησης υποβάλλονται από το Συμβούλιο, την τεχνική επιτροπή ή τους κατόχους $ DOT. Στη συνέχεια, ψηφίζονται από το κοινό του $ DOT.

Κατάσταση του δικτύου Polkadot

Το Polkadot αυξάνει το μέγεθος των σετ επικυρωτή του. Τώρα υπάρχουν 274 επικυρωτές που λειτουργούν από περίπου 200 ανεξάρτητους χειριστές και υποστηρίζονται από πάνω από 7.000 μεμονωμένους λογαριασμούς υποψηφιότητας.

Φέτος, η Polkadot κυκλοφόρησε το Westend, το κύριο μακροπρόθεσμο testnet χωρίς αξία. Έχουν επίσης κυκλοφορήσει 2 εκδόσεις του Rococo- που είναι τα δημόσια δοκιμαστικά βραχυπρόθεσμα αλεξίπτωτο του Polkadot.

Ροκοκό

Το Rococo είναι ένα δημόσιο testnet που στοχεύει στη δοκιμή της διαδικασίας συναίνεσης των αλεξίπτωτων, μαζί με αλεξίπτωτο που έχει κατασκευαστεί από την κοινότητα και τις αλληλεπιδράσεις τους μεταξύ τους.

Το Rococo v1 είναι η τελευταία έκδοση που κυκλοφόρησε στις 22 Δεκεμβρίου 2020.

PolkaBrige

Το PolkaBrige είναι μια πλατφόρμα αποκεντρωμένης εφαρμογής (dApp). Έρχεται επίσης με τη δική του αποκεντρωμένη ανταλλαγή (DEX) γνωστή ως PolkaBrige DEX, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν άμεσα μάρκες στο Polkadot σε άλλα διακριτικά σε άλλες πλατφόρμες blockchain όπως Ethereum, Binance Smart Chain κ.λπ..

Για να ανταποκριθεί στην τρέλα της γεωργικής απόδοσης, το Polkabrige διαθέτει επίσης έναν έξυπνο μηχανισμό καλλιέργειας που επιτρέπει στους παρόχους ρευστότητας να κερδίζουν περισσότερες ανταμοιβές.

Πλεονεκτήματα του Polkadot

Το έργο Polkadot έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στην τεχνολογία blockchain προσφέροντας ένα πλαίσιο σαν γέφυρα που παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

1.       Απεριόριστη επεκτασιμότητα – Το Polkadot μπορεί να υποστηρίξει έναν άπειρο αριθμό blockchain και να τους επιτρέψει να συνδεθούν μεταξύ τους. Αυτά είναι γνωστά ως παρα-αλυσίδες.

2.       Προσαρμόσιμος μηχανισμός συναίνεσης – Καθώς διαφορετικά blockchains λειτουργούν σε διαφορετικούς μηχανισμούς συναίνεσης, η πλατφόρμα Polkadot παρέχει έναν ανοιχτό και προσαρμόσιμο μηχανισμό συναίνεσης για να τους φιλοξενήσει.

3.       Συναλλαγές μεταξύ αλυσίδων – Το πλαίσιο μπορεί να υποστηρίξει τη μεταφορά αξίας μεταξύ διαφορετικών blockchain. Είναι απαραίτητο για διαλειτουργικότητα και πραγματική ενσωμάτωση.

4.       Μηχανισμός καθορισμένης διακυβέρνησης – Διαθέτει έναν καθορισμένο μηχανισμό διακυβέρνησης, ο οποίος εξαλείφει ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άλλα blockchain.

5.       Αναβάθμιση – Το Polkadot μπορεί να υποστηρίξει αναβαθμίσεις, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε δραστικά σκληρά πιρούνια για την εφαρμογή αλλαγών.

6.       Συγκεντρωμένη ασφάλεια – Οι μπλοκ σύνδεσης που συνδέονται με το Polkadot μπορούν να ασφαλιστούν με μια ενοποιημένη ομπρέλα ασφαλείας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία μικρών αλυσίδων που δεν διαθέτουν αποτελεσματικό bootstrap ασφαλείας.

7. Χαμηλά τέλη συναλλαγής– Η Polkadot ισχυρίζεται ότι έχει χαμηλότερα τέλη συναλλαγής σε σύγκριση με το Ethereum.

Κουπόνι Polkadot ($ DOT)

Το διακριτικό Polkadot, που υποδηλώνεται με το σύμβολο ticker $ DOT, είναι το εγγενές στοιχείο της πλατφόρμας Polkadot. Εξυπηρετεί τρεις κύριες λειτουργίες: διακυβέρνηση, πονταρίσματα και δεσμούς. Έχει συνολική προσφορά 10 εκατομμυρίων DOT.

Διακυβέρνηση

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι κάτοχοι DOT έχουν το δικαίωμα να κυβερνούν την πλατφόρμα. Όταν λέμε «σωστά» δεν σημαίνει ότι τους παρέχονται προνόμια από κάποιον. Ωστόσο, είναι ενσωματωμένο στο πρωτόκολλο του Polkadot ότι οι κάτοχοι DOT έχουν εγγενώς δυνατότητες διακυβέρνησης. Αυτές οι δυνατότητες περιλαμβάνουν αλλαγή των τελών δικτύου, δημοπρασίες, καθώς και το πρόγραμμα για την προσθήκη αλεξίπτωτων – παραλληλισμένων αλυσίδων που εκτελούν παράλληλα με την αλυσίδα ρελέ της Polkadot. Επιπλέον, οι κάτοχοι επηρεάζουν επίσης τις αναβαθμίσεις, τις διορθώσεις σφαλμάτων και τη συντήρηση άλλων συστημάτων.

Ποντάρισμα

Τα αποκεντρωμένα δίκτυα απαιτούν μηχανισμούς συναίνεσης για να διασφαλιστεί ότι επιβεβαιώνονται μόνο έγκυρες συναλλαγές. Το Polkadot χρησιμοποιεί το NPoS (Nomined Proof of Stake) ως τον αλγόριθμό του για επικύρωση. Και, οι κάτοχοι DOT έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν σε αυτήν την ουσιαστική λειτουργία δικτύου.

Βασικά, οι κάτοχοι θα ανταμειφθούν για την τοποθέτηση του DOT τους στο πρωτόκολλο σε αντάλλαγμα για τον κίνδυνο διακράτησής τους για την επικύρωση του δικτύου. Αυτό χρησιμεύει επίσης ως αντικίνητρο για τους κακούς ηθοποιούς να συμμετέχουν στο δίκτυο, καθώς είναι πιθανό να χάσουν το μερίδιό τους εάν «συμπεριφερθούν».

Η απαίτηση συμμετοχής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια πονταρίσματος και τον συνολικό αριθμό των μαρκών που έχουν στοιχηματιστεί.

Ωστόσο, έχει ανακαλυφθεί από την Ομάδα Polkadot ότι ορισμένοι υποψήφιοι δεν λαμβάνουν τις ανταμοιβές τους. Η Ομάδα εργάζεται επί του παρόντος σε μια λύση, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Εν τω μεταξύ, η Ομάδα συνιστά σε όσους στοιχηματίζουν με λιγότερο από 200 $ DOT που δεν έχουν την ευκαιρία να δεσμεύσουν περισσότερα θα πρέπει να μετακινηθούν στο στοίχημα σε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Προς το παρόν, οι ακόλουθες ανταλλαγές προσφέρουν staking-as-a-service για το Polkadot: Kraken, Huobi, MXC και KuCoin.

Σύνδεση

Η τελευταία περίπτωση χρήσης για το διακριτικό DOT συνδέεται – αυτή είναι η διαδικασία δέσμευσης του DOT για να προσθέσετε νέα αλεξίπτωτο. Είναι μια επέκταση της λειτουργικότητας της απόδειξης διακύβευσης.

DOT 100x αναδιαμόρφωση

Μετά τη σύσταση του Συμβουλίου και της τεχνικής επιτροπής, πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση που καθορίστηκε από την κοινότητα για να προσδιοριστεί πόσα Plancks πρέπει να θεωρηθούν ως ένα διακριτικό DOT. Τα Plancks είναι η μικρότερη μονάδα ανταλλαγής στο Polkadot, αυτή η τιμή δεν αλλάζει, αλλά ήταν πόσα Plancks περιλαμβάνουν ένα DOT που ψηφίστηκε. Αποφασίστηκε ότι ένα DOT θα εκφραστεί τώρα με 1e10 plancks αντί για 1e12 plank. Έτσι, η νέα έκδοση του $ DOT θα είναι 100x μικρότερη από την παλιά $ DOT.

Αυτός ο επαναπροσδιορισμός θα πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου 2020 περίπου στις 13:15 (UTC), συγκεκριμένα στον αριθμό μπλοκ 1.248.328. Όταν συμβεί αυτό, οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα επειδή είναι μόνο μια αλλαγή διεπαφής. Επίσης, τα περισσότερα χρηματιστήρια όπως το Binance ή το Kraken πολλαπλασιάζουν αυτόματα τις καταθέσεις DOT των χρηστών μετά τον επαναπροσδιορισμό, δηλ. Εάν καταθέσατε 10 παλαιά DOT $ πριν από τη μετατροπή, θα πιστωθείτε αυτόματα με 1.000 νέα DOT $ μετά τον επαναπροσδιορισμό. Και για να προστατέψουν τους χρήστες εν αναμονή αυτού, οι χρήστες δεν θα μπορούν να αποσύρουν νέο DOT $ μόνο μετά τον επαναπροσδιορισμό.

Οι χρήστες πρέπει, εν τω μεταξύ, να λάβουν υπόψη ότι ορισμένες ανταλλαγές π.χ. Οι OKEx, MXC κ.λπ. προσφέρουν ζεύγη συναλλαγών σε OLD $ DOT, ενώ άλλα π.χ. Οι Binance και Kraken προσφέρουν ζεύγη συναλλαγών σε ΝΕΟ $ DOT. Οι κάτοχοι και οι έμποροι $ DOT πρέπει έλεγχος με την ανταλλαγή που διαπραγματεύονται για να δουν ποιες είναι οι πολιτικές τους για $ DOT.

Έργα που χτίστηκαν στο Polkadot

Το οικοσύστημα Polkadot έχει μια τεράστια προσέγγιση και χρήση. Υπάρχουν επί του παρόντος 188 έργα. Αυτό περιλαμβάνει προγράμματα κρυπτογράφησης που σχετίζονται με DeFi, πορτοφόλια κρυπτογράφησης, έργα υποδομής, μάρκες, Oracle, DAO, απόρρητο, ανταλλαγή, gaming, IoT, scaling κ.λπ..

Μερικά γνωστά έργα που βασίζονται στο πρωτόκολλο Polkadot είναι τα Chainlink, Ankr, Celer Network, Akropolis, Ocean Protocol, 0x Protocol, imToken κ.λπ..

Ο ρόλος του Polkadot στα έργα DeFi

Το πεδίο Αποκεντρωμένη Χρηματοδότηση (DeFi) βασίζεται στη συνθεσιμότητα, την επικοινωνία μεταξύ των αλυσίδων, τις μεταφορές αξίας και τα πρωτόκολλα που ενσωματώνονται μεταξύ τους. Είναι σχεδόν ολόκληρο το σκεπτικό πίσω από το έργο Polkadot. Και ως τέτοια, τα έργα DeFi χρησιμοποιούν το Polkadot.

Για παράδειγμα, το έργο Akropolis που βασίζεται στον αυτοματισμό και τη συγκέντρωση DeFi βασίζεται σε ενσωματώσεις με το Maker, Compound, Curve και dYdX ,. Συνεργάστηκαν και συνέβαλαν σημαντικά στο οικοσύστημα Polkadot.

Οι ομοιότητες του Polkadot με το επερχόμενο Ethereum 2.0

Το mainnet Ethereum 2.0 Phase 0 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2020. Θα εισαγάγει τον πολυαναμενόμενο μηχανισμό στοιχήματος. Ωστόσο, η πλήρης ανάπτυξή του δεν θα ολοκληρωθεί παρά μόνο σε λίγα χρόνια. Το Polkadot, όπως φαίνεται, έχει μια απίστευτη ομοιότητα με το Eth2.

Για παράδειγμα, και οι δύο μπλοκ υποστηρίζουν θραύση, που σημαίνει ότι εκτελούν παράλληλη επεξεργασία επιτρέποντας σε μεμονωμένα θραύσματα να διαιρούν τον φόρτο εργασίας και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Και οι δύο εφαρμόζουν επίσης υβριδικά μοντέλα συναίνεσης, μηχανισμούς πονταρίσματος και λειτουργίες μετάβασης κατάστασης.

συμπέρασμα

Το Polkadot κερδίζει γρήγορα έλξη στο πεδίο DeFi και στην ευρύτερη κοινότητα κρυπτογράφησης. Λόγω της εύκολης ολοκλήρωσης, των διαθέσιμων επιχορηγήσεων και της ευρείας συνθετικότητας, τα έργα της Polkadot κερδίζουν γρήγορα αξία και η ένωση Polkadot φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην τιμή του έργου.

Καθώς το οικοσύστημα ωριμάζει περαιτέρω, είναι πιθανό να γίνει αναπόσπαστο μέρος του πεδίου blockchain και της πλατφόρμας έξυπνων συμβάσεων.

Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) σειρά: σεμινάρια, οδηγοί και άλλα

Με περιεχόμενο τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες, ρίξτε μια ματιά στη σειρά YouTube DeFi που περιέχει μαθήματα σχετικά με τα ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ που χρειάζεστε για συναλλαγές στον χώρο DeFi, π.χ. MetaMask και Uniswap. Εκτός από μια βαθιά βουτιά σε δημοφιλή θέματα DeFi όπως το Reef.finance ($ REEF) και το Polkadot ($ DOT)

Η σειρά DeFi σε αυτόν τον ιστότοπο καλύπτει επίσης θέματα που δεν έχουν εξερευνηθεί στο YouTube. Για μια εισαγωγή σχετικά με το τι είναι το DeFi, ανατρέξτε στην Επισκόπηση Αποκεντρωμένης Χρηματοδότησης (DeFi): Ένας οδηγός για την τάση HOTTEST στα κρυπτονομίσματα

Σεμινάρια και οδηγοί για τα βασικά εργαλεία DEFI:

 • Οδηγός MetaMask: Πώς να δημιουργήσετε λογαριασμό; ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ συμβουλές και παραβιάσεις για προχωρημένους χρήστες
 • Αναθεώρηση και φροντιστήριο Uniswap: Οδηγός για αρχάριους και προηγμένες συμβουλές και κόλπα
 • Οδηγός και αναθεώρηση Serum DEX
 • Το SushiSwap ($ SUSHI) εξήγησε
 • 1inch Exchange, Mooniswap και Chi GasToken: Η απόλυτη κριτική και οδηγός

Για σε βάθος πληροφορίες άλλα συγκεκριμένα έργα DeFi, ανατρέξτε στους οδηγούς διακριτικών DeFi. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς μας:

 • ΛΟΓΩ (ΔΑΝΕΙΟ $)
 • Αναθεώρηση Ampleforth ($ AMPL): Ο βασικός οδηγός για αυτό το πρωτόκολλο DeFi
 • Οδηγός ChainLink ($ LINK): Ένας βασικός σύνδεσμος στον χώρο DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Τι είναι?
 • Οδηγός Curve Finance ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Ένας επαναστατικός πάροχος ρευστότητας On-Chain
 • Linear Finance ($ LINA): Το μέλλον των πλατφορμών συνθετικών ανταλλαγών?
 • Polkadot ($ DOT): Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αγάπη DeFi της Κίνας
 • RAMP DeFi: Πώς ξεκλειδώνει την αξία των στοιχημένων στοιχείων?
 • Reef Finance ($ REEF): Η πλατφόρμα All-In-One Defi
 • Ο Σολάνα ($ SOL) εξήγησε
 • Το γράφημα ($ GRT) – Το επόμενο επίπεδο αποκεντρωμένων εφαρμογών
 • Η Trustswap ($ SWAP) εξήγησε- Επόμενη γενιά συναλλαγών DeFi
 • Yearn.Finance συγχώνευση του DeFi Ecosystem
 • Wing Finance ($ WING) – Πλατφόρμα δανεισμού με βάση την πίστωση

Περισσότερα βίντεο και άρθρα έρχονται σύντομα στο πλαίσιο της σειράς DeFi, οπότε φροντίστε να ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο δικό μας Κανάλι Youtube και (προς το παρόν) ΔΩΡΕΑΝ εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο έτσι μπορείτε να ειδοποιηθείτε μόλις βγουν!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner