Project Serum ($ SRM): Πρώτη ματιά στο νέο DEX του FTX για το κύμα DeFi

Ορός έργου είναι μια ολοκαίνουργια αποκεντρωμένη ανταλλαγή (DEX) για τη σφαίρα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το FTX Exchange. Λέγεται ότι δοκιμάζει τα όρια των DEX χρησιμοποιώντας ένα blockchain που δεν είναι Ethereum. Χτισμένο στο Solana, ο Serum δημιουργήθηκε για να λύσει τις κεντρικές ευπάθειες που υπάρχουν στον τρέχοντα χώρο DeFi με τον ίδιο τρόπο χωρίς εμπιστοσύνη και χωρίς άδεια που οι έμποροι DEX είναι άνετοι. Με αυτά τα λόγια, ο Serum πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα με πραγματικούς χρήστες. Παρόλο που η ομάδα καυχιέται ότι το DEX είναι ήδη λειτουργικό, δεν έχει ξεκινήσει από τώρα. Ωστόσο, μπορεί να δούμε τον Serum να εμφανίζεται ζωντανά τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ακολουθεί η συνέντευξή μας με τον Sam Bankman-Fried, συνιδρυτή και διευθύνων σύμβουλος του FTX Exchange.

Τι είναι το Project Serum?

Ο Serum, ονομαζόμενος ως τα επόμενα σύνορα, ισχυρίζεται ότι είναι μια «καθαρή» μορφή DeFi που είναι χτισμένη στο blockchain της Solana και θα τρέχει σε ένα κεντρικό βιβλίο οριακών παραγγελιών που είναι απόλυτα αβέβαιο. Αυτό το καθιστά εξαιρετικά επεκτάσιμο, φθηνό και γρήγορο.

Ο ορός είναι πλήρως αποκεντρωμένος σύμφωνα με το πρωτόκολλο σπόρου του. Τρέχει σε μη στερητική της ελευθερίας συναλλαγή με υποστήριξη αλυσίδων και δεν απαιτείται KYC. Αυτό θα προσφέρει στους χρήστες το ίδιο επίπεδο UX συγκρίσιμο ή ακόμη καλύτερο από αυτό που μπορούν να προσφέρουν οι κεντρικές ανταλλαγές. Με την τιμή, την ταχύτητα και τη χρηστικότητα που έχει ο Serum, δεν υπάρχει κανένας λόγος ότι οι πελάτες που έχουν συνηθίσει να κάνουν συναλλαγές σε κεντρικά χρηματιστήρια δεν θα του έδιναν την ευκαιρία.

Παρά το γεγονός ότι είναι εγγενές στη Solana, ο Serum έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εντελώς διαλειτουργικός με τα Ethereum και Bitcoin, ένα τεράστιο πλεονέκτημα όταν αντιμετωπίζεται με Binance DEX ή άλλα DeFi DEX όπως Balancer και Uniswap Αυτό τους δίνει πλεονέκτημα, καθώς πολλοί έμποροι επιθυμούν να ανταλλάσσουν άλλα κρυπτονομίσματα εκτός από τα διακριτικά ERC-20 που προσφέρουν οι περισσότερες πλατφόρμες DeFi αυτήν τη στιγμή.

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχει πιθανότητα ο Serum να εκλείψει άλλα DEX στον χώρο κρυπτογράφησης όταν ξεκινήσει. Έχει την ευκολία και την εξοικείωση που μπορεί να προσφέρει μια κεντρική ανταλλαγή, αλλά σε μια μη-στερητική ρύθμιση. Ο Serum προσφέρει επίσης κίνητρα στους κόμβους των κόμβων να συμμετάσχουν στο στοίχημα από ένα σύστημα παραπομπής με «ηγέτες», πληθωρισμό και τέλη συναλλαγών.

Ένα demo του Serum εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια Το αντίδοτο: Εβδομαδιαία σύγκλιση του ορού στις 18 Αυγούστου 2020. Το demo έδειξε πώς οι χρήστες μπορούν να κάνουν συναλλαγές στο Serum Ακολουθεί η επίδειξη που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της μετάδοσης:

Διεπαφή επίδειξης ορού

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο Sam Bankman-Fried σχολίασε ότι ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες περαιτέρω αλλαγές στην εμφάνιση της διεπαφής και ότι θα υπάρξουν περισσότερα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η δυνατότητα διαπραγμάτευσης είναι ήδη λειτουργική.

Solana Blockchain

Το Solana είναι το πρώτο blockchain κλίμακας ιστού που μπορεί να φτάσει 710.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (tps). Αυτό είναι δυνατό με μια επαληθεύσιμη λειτουργία καθυστέρησης που ονομάζεται αλυσίδα κατακερματισμού SHA 256 που επιτρέπει τον Optimistic Concurrency Control. Προς το παρόν, μπορεί να χειριστεί περίπου 50.000 tps, που είναι εκθετικά ταχύτερα από τα 15 tps του Ethereum.

Μάθετε περισσότερα για το Solana ($ SOL)

Το Ethereum κυριαρχεί στον χώρο της κρυπτογράφησης σήμερα, αλλά όσον αφορά τις δυνατότητες κλιμάκωσης, η Solana έχει κάτι πιο προσοδοφόρο να προσφέρει. Αυτό δεν το κάνει καλύτερο από το Ethereum. Αλλά προς το παρόν, είναι πιο επεκτάσιμο. Σε σύγκριση με τα παλαιότερα blockchain, η Solana μπορεί να επεξεργαστεί συναλλαγές γρήγορα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Η διακίνηση συναλλαγών θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ακόμη και τη Visa. Ενώ άλλες έξυπνες πλατφόρμες συμβολαίων είναι δυνατές όσον αφορά τις δυνατότητες κλιμάκωσης blockchain, πολύ λίγοι ισχυρίστηκαν ότι έχουν φτάσει στο επίπεδο της απόδοσης που ισχυρίζεται ότι έχει επιτύχει η Solana.

Η Solana συνεργάστηκε επίσης με άλλους γίγαντες κρυπτογράφησης όπως η Terra, η ChainLink και πολλοί άλλοι.

Ο ορός της ομάδας πίσω από το έργο

Το Project Serum είναι το νέο DEX που θα κυκλοφορήσει από το FTX Exchange – μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και παραγώγων. Δείτε την κριτική μας για το FTX Exchange. Οι ιδρυτές του Project Serum βρίσκονται επίσης πίσω από την ανταλλαγή FTX και έχουν επίσης συνεργαστεί με τιτάνες στη βιομηχανία που έχουν επιτυχημένα έργα, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών των Multicoin Capital, TomoChain, Compound και Kyber Network.

Διακριτικό ορού ($ SRM)

Το $ SRM είναι το διακριτικό διακυβέρνησης της Serum με βάση το blockchain Solana, αλλά εναλλακτικά έχει επίσης μια έκδοση Ethereum ή ERC-20.

Περίπου 10 δισεκατομμύρια SRM κόπηκαν ως η μέγιστη προσφορά κατά την έναρξη. εκ των οποίων περίπου 175 εκατομμύρια μάρκες θα κυκλοφορούν αρχικά και θα αυξηθούν σε 181 εκατομμύρια μάρκες μετά το IEO (βλ. παρακάτω). Στη συνέχεια, αυτό το ποσό αυξάνεται κατά περίπου 15% ετησίως. Παρέχει στους κατόχους τη διακυβέρνηση εξουσία στο οικοσύστημα Serum. Ενώ τα περισσότερα συστατικά του ορού θεωρούνται αμετάβλητα, ορισμένες παράμετροι, όπως τα μελλοντικά τέλη, μπορούν να τροποποιηθούν μέσω ψήφων διακυβέρνησης SRM. Οι καθαρές τιμές χρησιμοποιούνται για να αγοράσουν και να κάψουν τα κουπόνια SRM.

Το SRM μπορεί να στοιχηματιστεί και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή τελών. Αυτό δίνει στους κατόχους SRM έκπτωση 50% σε όλα τα κόστη συναλλαγών. Επίσης, το 90% όλων των διακριτικών SRM έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια αναστολή ή κλείδωμα. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η ομάδα είναι εδώ για μακροπρόθεσμα.

Υποστήριξη πολλαπλών αλυσίδων

Η Serum διαθέτει υποστήριξη πολλαπλών αλυσίδων, η οποία επιτρέπει την απίστευτη ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων από διαφορετικά blockchain. Αυτό είναι μια εντυπωσιακή αντίθεση με άλλα πρωτόκολλα που θα απαιτούσαν από τα αξιόπιστα μέρη να επιτρέψουν ανταλλαγές μεταξύ αλυσίδων. Ο Serum επιλέγει να το κάνει αυτό με έναν πλήρως αποκεντρωμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας πάνω από 100 επικυρωτές.

SerumBTC και Serum USD

Το Serum BTC είναι ένα τυλιγμένο βοηθητικό διακριτικό στο οποίο η τιμή είναι συνδεδεμένη ή συνδεδεμένη με το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο ή τη μορφή BTC. Είναι επίσης ένα πλήρως αποκεντρωμένο διακριτικό BTC με βάση το Solana.

Εν τω μεταξύ, το Serum USD είναι ένα αποκεντρωμένο τυλιγμένο σταθερό νόμισμα που ακολουθεί τόσο τις συμβολές ERC-20 όσο και τις SPL για USD και δεν έχει κανένα σημείο αποτυχίας.

συμπέρασμα

Το DeFi, στην ουσία, έχει γίνει εξαιρετικά ενοχλητικό, προκαλώντας το status quo του χρήματος στην οικονομία μας. Αλλά μέχρι τώρα, έχει εξυπηρετήσει ως επί το πλείστον την όρεξη των κερδοσκόπων της καλλιέργειας. Η επανάσταση του Serum έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ επαγγελματιών εμπόρων και DeFi. Η διασταυρούμενη υποστήριξή τους, τα βιβλία παραγγελιών, η επεκτασιμότητα και άλλα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καροτσάκι για επαγγελματίες εμπόρους, έτσι ώστε να κάνουν επιχειρήσεις από κεντρικούς ομολόγους έως DEX. Συνολικά, το Serum είναι ένα πολύ υποσχόμενο πρωτόκολλο DEX και DeFi. Αλλά θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε μόνο τι είναι πραγματικά ικανό να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Συχνές ερωτήσεις

Πού μπορώ να αγοράσω $ SRM?

Η διαπραγμάτευση SRM $ διατίθεται σε Binance, FTX, Uniswap (v2), BKEX, BitMax, HBTC, Balancer, TomoDEX και Bibox.

Πότε θα κυκλοφορήσει το DEX του Serum.

Στις 28 Αυγούστου 2020 η ομάδα ανακοίνωσε ότι το Serum DEX θα κυκλοφορήσει «αυτή την εβδομάδα».

Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) σειρά: σεμινάρια, οδηγοί και άλλα

Με περιεχόμενο τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες, ρίξτε μια ματιά στη σειρά YouTube DeFi που περιέχει μαθήματα σχετικά με τα ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ που χρειάζεστε για συναλλαγές στον χώρο DeFi, π.χ. MetaMask και Uniswap. Εκτός από μια βαθιά βουτιά σε δημοφιλή θέματα DeFi όπως το Reef.finance ($ REEF) και το Polkadot ($ DOT)

Η σειρά DeFi σε αυτόν τον ιστότοπο καλύπτει επίσης θέματα που δεν έχουν εξερευνηθεί στο YouTube. Για μια εισαγωγή σχετικά με το τι είναι το DeFi, ανατρέξτε στην Επισκόπηση Αποκεντρωμένης Χρηματοδότησης (DeFi): Ένας οδηγός για την τάση HOTTEST στα κρυπτονομίσματα

Σεμινάρια και οδηγοί για τα βασικά εργαλεία DEFI:

 • Οδηγός MetaMask: Πώς να δημιουργήσετε λογαριασμό; ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ συμβουλές και παραβιάσεις για προχωρημένους χρήστες
 • Αναθεώρηση και φροντιστήριο Uniswap: Οδηγός για αρχάριους και προηγμένες συμβουλές και κόλπα
 • Οδηγός και αναθεώρηση Serum DEX
 • Το SushiSwap ($ SUSHI) εξήγησε
 • 1inch Exchange, Mooniswap και Chi GasToken: Η απόλυτη κριτική και οδηγός

Για σε βάθος πληροφορίες άλλα συγκεκριμένα έργα DeFi, ανατρέξτε στους οδηγούς διακριτικών DeFi. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς μας:

 • ΛΟΓΩ (ΔΑΝΕΙΟ $)
 • Αναθεώρηση Ampleforth ($ AMPL): Ο βασικός οδηγός για αυτό το πρωτόκολλο DeFi
 • Οδηγός ChainLink ($ LINK): Ένας βασικός σύνδεσμος στον χώρο DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Τι είναι?
 • Οδηγός Curve Finance ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Ένας επαναστατικός πάροχος ρευστότητας On-Chain
 • Linear Finance ($ LINA): Το μέλλον των πλατφορμών συνθετικών ανταλλαγών?
 • Polkadot ($ DOT): Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αγάπη DeFi της Κίνας
 • RAMP DeFi: Πώς ξεκλειδώνει την αξία των στοιχημένων στοιχείων?
 • Reef Finance ($ REEF): Η πλατφόρμα All-In-One Defi
 • Ο Σολάνα ($ SOL) εξήγησε
 • Το γράφημα ($ GRT) – Το επόμενο επίπεδο αποκεντρωμένων εφαρμογών
 • Η Trustswap ($ SWAP) εξήγησε- Επόμενη γενιά συναλλαγών DeFi
 • Yearn.Finance συγχώνευση του DeFi Ecosystem
 • Wing Finance ($ WING) – Πλατφόρμα δανεισμού με βάση την πίστωση

Περισσότερα βίντεο και άρθρα έρχονται σύντομα στο πλαίσιο της σειράς DeFi, οπότε φροντίστε να ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο δικό μας Κανάλι Youtube και (προς το παρόν) ΔΩΡΕΑΝ εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο έτσι μπορείτε να ειδοποιηθείτε μόλις βγουν!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner