Yearn.Finance συγχώνευση του DeFi Ecosystem

Ο χώρος αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει πλατφόρμες σε διάφορους τομείς όπως spot spot, παράγωγα και futures. Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένα δίκτυα όπως το Yearn Finance υποστηρίζουν τους παραγωγούς απόδοσης και τους παρόχους ρευστότητας μέσω μιας υπηρεσίας συγκέντρωσης.

Αντί να προσφέρει λειτουργίες spot trading, δανεισμού ή δανεισμού, επιτρέπει στους χρήστες να καταθέτουν κεφάλαια, στη συνέχεια το διανέμει με βάση τις προβλεπόμενες αποδόσεις και τους σχετικούς κινδύνους.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να οδηγήσει σε ουσιαστική υιοθέτηση DeFi. Ως εκ τούτου, η Yearn ακολούθησε τη διαδρομή συνεργασίας για να επεκτείνει το οικοσύστημά της και να βελτιώσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων DeFi.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τις πιο σημαντικές συνεργασίες στο οικοσύστημα Yearn:

Yearn + Sushi Ανταλλαγή

Yearn x Sushi ΑνταλλαγήYearn x Sushi Ανταλλαγή (πηγή: Yearn x Sushi 行 っ て き ま す μεσαίο άρθρο)

Στις 3 Νοεμβρίου 2020, ο δημιουργός του Yearn, Andre Cronje, πήγε στο Medium για να ανακοινώσει τη συνένωση της πλατφόρμας του και του Sushiswap. Η σύνδεση μεταξύ των δύο πλατφορμών συναντάται καθώς η Sushi βελτιώνει τις αυτοματοποιημένες προοπτικές της αγοράς (AMM), ενώ η Yearn σκάβει βαθύτερα σε συγκεντρωτικούς τύπους. Αυτές οι ιδιότητες έφεραν ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους, οδηγώντας σε:

 • Ένας συνδυασμός πόρων ανάπτυξης.
 • Αύξηση της συνολικής κλειδωμένης αξίας (TVL) σε κάθε πλατφόρμα.
 • Συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη και την έναρξη του Deriswap, μιας πλατφόρμας που συνδυάζει spot spot, παράγωγα και futures.
 • Παρουσιάζοντας το Keep3r Network, ένα μαντείο τιμών στη δεύτερη επανάληψη του Sushswap.
 • Επιπλέον, οι πάροχοι ρευστότητας στο Sushi παρέχουν ασφάλεια για τη χρηματαγορά Sushi.

Συνεργασία με το Cream Protocol

Η πλατφόρμα αθροιστών DeFi συνεργάστηκε με την Cream, ένα δίκτυο δανεισμού παρόμοιο με την Aave, στην ανάπτυξη της δεύτερης έκδοσης του συστήματος. Με τη συνεργασία, η ομάδα Yearn and Cream δημιούργησε το Cream V2, το οποίο εισήγαγε ή ενίσχυσε τις δυνατότητες μόχλευσης και δανεισμού. Συγκεκριμένα, η νέα πλατφόρμα επιτρέπει τη γεωργική απόδοση χρησιμοποιώντας μόχλευση.

Yearn x CreamProtocolΠρωτόκολλο Yearn x Cream (πηγή: Λαχταρώ & Συγχώνευση κρέμας v2 μεσαίο άρθρο)

Επιπλέον, το Cream V2 λειτουργεί ως εφαλτήριο για σταθερή πίστωση και λειτουργίες δανεισμού που δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη. Εκτός από τη συγχώνευση πόρων που διατίθενται για την ανάπτυξη και την αύξηση του επιμέρους TVL, η συνεργασία είδε ότι οι μετοχές στο Yearn Vaults πληρούν τις προϋποθέσεις για παροχή ασφάλειας στην Cream.

Ένα χαρακτηριστικό που προστέθηκε στη νέα έκδοση του Cream περιλαμβάνει περιστρεφόμενα πλήκτρα πολλαπλών υπογραφών για τη βελτίωση της ανάπτυξης, της επανάληψης και των δοκιμών. Τα αμετάβλητα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αυτά που αφορούν τη διακυβέρνηση και τα εγγενή διακριτικά.

Ακρόπολη και Χρόνια

Χρόνια x ΑκρόποληYearn x Akropolis (πηγή: μα τον Δια! Χρόνια x Ακρόπολη μεσαίο άρθρο)

Η συνεργασία είναι μάλλον μοναδική. Γιατί; Στόχος του είναι να αναδείξει τα καλύτερα στην ομάδα κάθε πλατφόρμας. Ως εκ τούτου, κάθε ομάδα συνεχίζει με το προηγούμενο ταξίδι της, αλλά κλίνει από την άλλη αν χρειάζονται βοήθεια.

Επιπλέον, οι χρήστες του Akropolis μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Yearn και σε πολλά άλλα δίκτυα όπως το Cream and Pickle. Σε αντάλλαγμα, οι επενδυτές Yearn επωφελούνται από τις επενδυτικές στρατηγικές της Akropolis και από μια ομάδα θεσμικών δικτύων. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλατφορμών επέφερε βελτιώσεις στην Akropolis.

Για παράδειγμα, υπήρξε μια ανάπτυξη νέων θησαυρών, μια θεσμική εφαρμογή, ορισμένες στρατηγικές και μια εναλλαγή πολλαπλών υπογραφών. Επιπλέον, το εγγενές διακριτικό της Akropolis αναβαθμίστηκε για να μπορεί να παρακολουθεί τις απώλειες.

Η εταιρική σχέση PowerPool

Το PowerPool είναι ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο που συγκεντρώνει δυνατότητες διακυβέρνησης σε συστήματα που βασίζονται στο blockchain Ethereum. Εν ολίγοις, συγκεντρώνει μάρκες διακυβέρνησης από ένα ευρύ φάσμα πρωτοκόλλων DeFi, όπως το Compound και το Balancer.

Yearn x PowerpoolYearn x Powerpool (πηγή: Ετήσιο ενημερωτικό δελτίο # 13)

Η συνεργασία με το Yearn Finance συνέδεσε το YFI, το διακριτικό διακυβέρνησης στο Yearn, με το PowerIndex του PowerPool. PowerIndex παρέχει έναν δείκτη DeFi εμπνευσμένο από κατανεμημένα χρηματιστήρια (ETF). Ο δείκτης αποδίδει λειτουργίες μετα-διακυβέρνησης και περιέχει οκτώ μάρκες, συμπεριλαμβανομένου του YFI.

Σημειώστε ότι η πτυχή της μετα-διακυβέρνησης βασίζεται στη συγκέντρωση των χρηστών από διαφορετικές πλατφόρμες DeFi σε ένα μόνο συμβόλαιο. Στη συνέχεια, το βάρος ψήφου των διακριτικών ανατίθεται σε συναίνεση ομάδας. Συγκεκριμένα, η σύμβαση δημιουργεί ένα διακριτικό που οι κάτοχοί του μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αποφασίσουν την τύχη των άλλων μαρκών στο σύνολο.

Λοιπόν, τι φέρνει η συνεργασία στο Yearn?

 • Έχοντας ένα μερίδιο του ευρετηρίου δίνει στους λάτρεις του DeFi ένα μερίδιο στο Yearn.
 • Αυξάνει τη συμμετοχή σε θέματα διακυβέρνησης YFI.
 • Το PowerIndex υποστηρίζει ανταλλαγή. Έτσι, ο καθένας μπορεί να ανταλλάξει το διακριτικό μιας άλλης πλατφόρμας με το YFI και το αντίστροφο.
 • Σε αντάλλαγμα, το Yearn επωφελείται από περισσότερη ρευστότητα. Επιπλέον, η συγκέντρωση του YFI βοηθά στη σταθεροποίηση της τιμής του.

Το Εξώφυλλο Συγχώνευση

Αν και η Cronje ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία στις 28 Νοεμβρίου 2020, οι δύο πλατφόρμες συνεργάζονται από την κυκλοφορία του Cover. Ο γάμος μεταξύ των δύο ανοίγει πόρτες σε προηγμένες δυνατότητες που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση, μεταξύ άλλων.

Η συνεργασία επιτρέπει στην Curve να παρέχει κάλυψη backstop σε προϊόντα που βασίζονται στο Yearn. Η συνένωση τους επιτρέπει στο δίκτυο της Cronje να απολαμβάνει το εύρος κάλυψης του Cover που είναι γνωστό για την υποστήριξη πολλαπλών εξασφαλίσεων. Το Yearn μπορεί να μετριάσει τους κινδύνους για τους χρήστες μέσω της κάλυψης θησαυροφυλακίων. Δεν είναι μόνο αυτό. Η κάλυψη αναδοχών στο Yearn γίνεται πιο κερδοφόρα.

Yearn x Εξώφυλλο (πηγή: Λαχταρώ & Συγχώνευση κάλυψης μεσαίο άρθρο)

Ευτυχώς, τα οφέλη δεν είναι μονόδρομα. Για το Cover, είναι ανυψωμένο να επεκτείνει τα φτερά του σε μη χρηματιστηριακές αγορές. Επιπλέον, έχει την εξουσία να αναζητά μεγαλύτερο μερίδιο της διαρκούς κάλυψης και άλλων προϊόντων στην αγορά. Ωστόσο, στοιχεία όπως το φυσικό νόμισμα COVER παραμένουν άθικτα.

Τουρσί και λαχτάρα

Yearn x Pickle (πηγή: Πίκλα & Χρόνια συνεργασία άνηθου μεσαίο άρθρο)

Αυτή είναι μια άλλη βασική συνεργασία στο οικοσύστημα Yearn. Η μοναδικότητά του προέρχεται από το γεγονός ότι υποτίθεται ότι εξαλείφει τα διπλά έργα μεταξύ των δύο ομάδων. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ομάδα και άτομα μέσα σε μια ομάδα δουλεύουν πάνω σε αυτό που είναι εξαιρετικά καλό.

Ως αποτέλεσμα, το Pickle θα λανσάρει νέες δυνατότητες όπως το Gauges επιβράβευσης. Τα διοικητικά μέλη του οικοσυστήματος Pickle λαμβάνουν κουπόνια DILL όταν κλειδώνουν τα κουπόνια τους για σκοπούς που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση. Οι κάτοχοι DILL μοιράζονται τα έξοδα απόδοσης, ανάληψης και κατάθεσης.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες Yearn, ειδικά οι καταθέτες Vault, έχουν κίνητρα να αλληλεπιδρούν με Gauges μέσω μετοχών Vault. Οι καταθέτες λαμβάνουν επίσης περισσότερες ανταμοιβές, αφαιρώντας τα κουπόνια Pickle για να λάβουν DILL.

Άλλα οφέλη που προέρχονται από τη συνεργασία περιλαμβάνουν:

 • Μια συγχώνευση της πλατφόρμας TVL.
 • Το Pickle βγαίνει στο οικοσύστημα Yearn.
 • Το Pickle απολαμβάνει την ασφάλεια του Yearn, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.
 • Οι μετρητές του Pickle’s Gauges ανανεώνουν κίνητρα από τους καταθέτες Yearn.
 • Οι ομάδες των δύο πρωτοκόλλων συνεργάζονται για τη δημιουργία στρατηγικής και διαχωρίζουν τα κέρδη από τις στρατηγικές.
 • Υπάρχει μια συνολική αύξηση των ανταμοιβών για τους χρήστες και στους δύο κύκλους.

συμπέρασμα

Με την επέκταση του οικοσυστήματος Yearn, ο Cronje και η ομάδα του επιδιώκουν να χτίσουν έναν διασυνδεδεμένο κόσμο DeFi. Με τα πάντα συνδεδεμένα με τα πάντα, η υιοθέτηση του DeFi μπαίνει φυσικά.

Εκτός από τη διασύνδεση και την υιοθέτηση, οι συνεργασίες επικεντρώνονται, για παράδειγμα, στη μείωση της αλληλεπικάλυψης ρόλων εντός ομάδων που εργάζονται σε έργα DeFi. Αυτό ενθαρρύνει τη γέννηση νέων προϊόντων και χαρακτηριστικών για να συμβάλει στην ανάπτυξη του χώρου.

Στη διαδικασία αυτή, οι λάτρεις της DeFi επωφελούνται από βελτιωμένα προϊόντα και αποδόσεις, οι οποίες ενθαρρύνουν περαιτέρω την αλληλεπίδραση με συστήματα που εστιάζουν στην DeFi.

Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) σειρά: σεμινάρια, οδηγοί και άλλα

Με περιεχόμενο τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες, ρίξτε μια ματιά στη σειρά YouTube DeFi που περιέχει μαθήματα σχετικά με τα ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ που χρειάζεστε για συναλλαγές στον χώρο DeFi, π.χ. MetaMask και Uniswap. Εκτός από μια βαθιά βουτιά σε δημοφιλή θέματα DeFi όπως το Reef.finance ($ REEF) και το Polkadot ($ DOT)

Η σειρά DeFi σε αυτόν τον ιστότοπο καλύπτει επίσης θέματα που δεν έχουν εξερευνηθεί στο YouTube. Για μια εισαγωγή σχετικά με το τι είναι το DeFi, ανατρέξτε στην Επισκόπηση Αποκεντρωμένης Χρηματοδότησης (DeFi): Ένας οδηγός για την τάση HOTTEST στα κρυπτονομίσματα

Σεμινάρια και οδηγοί για τα βασικά εργαλεία DEFI:

 • Οδηγός MetaMask: Πώς να δημιουργήσετε λογαριασμό; ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ συμβουλές και hacks για προχωρημένους χρήστες
 • Αναθεώρηση και φροντιστήριο Uniswap: Οδηγός για αρχάριους και προηγμένες συμβουλές και κόλπα
 • Οδηγός και αναθεώρηση Serum DEX
 • Το SushiSwap ($ SUSHI) εξήγησε
 • 1inch Exchange, Mooniswap και Chi GasToken: Η απόλυτη κριτική και οδηγός

Για σε βάθος πληροφορίες άλλα συγκεκριμένα έργα DeFi, ανατρέξτε στους οδηγούς διακριτικών DeFi. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς μας:

 • ΛΟΓΩ (ΔΑΝΕΙΟ $)
 • Αναθεώρηση Ampleforth ($ AMPL): Ο βασικός οδηγός για αυτό το πρωτόκολλο DeFi
 • Οδηγός ChainLink ($ LINK): Ένας βασικός σύνδεσμος στον χώρο DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Τι είναι?
 • Οδηγός Curve Finance ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Ένας επαναστατικός πάροχος ρευστότητας On-Chain
 • Linear Finance ($ LINA): Το μέλλον των πλατφορμών συνθετικών ανταλλαγών?
 • Polkadot ($ DOT): Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αγάπη DeFi της Κίνας
 • RAMP DeFi: Πώς ξεκλειδώνει την αξία των στοιχημένων στοιχείων?
 • Reef Finance ($ REEF): Η πλατφόρμα All-In-One Defi
 • Ο Σολάνα ($ SOL) εξήγησε
 • Το γράφημα ($ GRT) – Το επόμενο επίπεδο αποκεντρωμένων εφαρμογών
 • Η Trustswap ($ SWAP) εξήγησε- Επόμενη γενιά συναλλαγών DeFi
 • Yearn.Finance συγχώνευση του DeFi Ecosystem
 • Wing Finance ($ WING) – Πλατφόρμα δανεισμού με βάση την πίστωση

Περισσότερα βίντεο και άρθρα έρχονται σύντομα ως μέρος της σειράς DeFi, οπότε φροντίστε να ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο δικό μας Κανάλι Youtube και (προς το παρόν) ΔΩΡΕΑΝ εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο έτσι μπορείτε να ειδοποιηθείτε μόλις βγουν!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner