Parhaat paikat salata valuuttasi

Yksityiset avaimet, palautuslauseet, ei tapoja käsitellä riitoja – salausvaluutan tallentaminen ja hallinta voi olla uskomattoman hämmentävää. Tämä pahenee vain, kun otetaan huomioon, kuinka arvokkaasta salaustasi tulee ajan myötä, ja se, että tapahtumat ovat peruuttamattomia. Tämä nopea päivitys parhaista paikoista salauksen säilyttämiseen selittää kaiken mitä tarvitset ja on hyvä aloittelijoille ja veteraaneille.

Pörssit (vähiten turvallinen)

Pidä kryptovaluuttasi päällä parhaat salauksenvaihtopalvelut, kuten Kolikkopohja, Binance, ja muut, on välttämätön paha, jos käydään aktiivista kauppaa. Vaihdon ongelma on, että he pitävät kiinni salauksesta kaikille käyttäjilleen. Siksi niistä tulee valtava hunajapotti hakkereille, jotka voivat yrittää murtautua.

Esimerkiksi vuonna 2019 Binance, joka oli tuolloin maailman suurin pörssi, hakkeroitiin 7000 Bitcoinille (noin 40 miljoonaa dollaria tällä hetkellä). Onneksi Binancella oli tarpeeksi varoja tappioidensa kattamiseen, mutta jokainen vaihto ei ollut yhtä onnekas. Suosittu bitcoin-sivusto Osta Bitcoin maailmanlaajuisesti panee merkille, että pelkästään vuonna 2019 hakkerit juoksivat 283 miljoonan dollarin salauksella.

Jos salauksen pitäminen pörsseissä kaupankäyntiin on välttämätöntä, harkitse vain kaupankäynnissä tarvitsemiesi pitämistä pörsseissä eikä mitään muuta.

Toinen vaihtoehto on harkita hajautettua vaihtoa (DEX), joka ei vaadi sinua luopumaan yksityisten avaintesi hallinnasta. Vaikka DEX-yksiköillä on pitkä matka ennen keskitetyn pörssin (CEX) vastaavuutta esimerkiksi likviditeetin ja nopeuden suhteen, ne ovat viime vuosina edenneet pitkälle. Jotkut, joita voit harkita, sisältävät KyberVaihda (vaihda Ethereum- ja ERC20-rahakkeet), dYdX (ETH-marginaalikauppa) ja Syntetix (ETH-johdannaiset).

Paikka salauksen säilyttämiseen Kuvahyvitys: KyberSwap

KyberSwap tarjoaa yksinkertaisen tavan vaihtaa Ethereum-tunnuksia luovuttamatta salauksen hallintaa.

Ohjelmistolompakot (melko turvalliset)

Ohjelmistolompakot työpöydälle ja mobiililaitteille ovat toinen vaihtoehto salausresurssien tallentamiseen. Vaikka sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että pörssi hakkeroidaan, rahasi loppuu tai muuten salausta hallitaan väärin, ohjelmistolompakot ovat vain yhtä turvallisia kuin laitteesi.

Monille ihmisille vaihto voi olla turvallisempaa kuin työpöytä tai mobiililaite. Jos kuitenkin noudatat parhaita tietoturvakäytäntöjä ja säilytät yksityisiä avaimia ja palautuslausekkeita offline-tilassa, ohjelmistolompakot ovat parempia kuin vaihto – ainakin pienemmille salausmäärille. Jos haluat suurempia summia, harkitse laitteistolompakkoa (keskustellaan seuraavassa osassa).

Joitakin suosittuja ohjelmistolompakoita ovat Exodus, Jaxx Liberty, ja Atomic-lompakko. Mainittujen lompakoiden avulla voit myös vaihtaa omaisuutta suoraan lompakostasi. Vaikka palkkiot ovat yleensä korkeammat kuin keskitetyistä vaihto-palveluista.

Exodus-lompakko Kuvahyvitys: Exodus

Joidenkin ohjelmistolompakoiden, kuten Exodus, avulla voit käydä kauppaa omaisuudella suoraan lompakostasi.

Laitteiden lompakot (turvallisimmat)

Laitteiston lompakoita pidetään turvallisimpana tapana tallentaa salauksesi. Tämä johtuu siitä, että yksityiset avaimesi, jotka mahdollistavat salauksen käyttämisen, eivät fyysisesti voi poistua laitteistolompakon laitteesta johtuen laitteistolompakoiden suunnittelusta. Lisäksi sinun on myös vahvistettava tapahtumia laitteella, mikä antaa sinulle toisen suojaustason ennen tapahtumien lähettämistä lohkoketjuun.

Laitteiden lompakoiden haittapuoli on, että ne ovat parempia pitkäaikaiselle pitämiselle kuin aktiivisessa kaupankäynnissä. Ellet käytä laitteesi lompakkoa keskuksen (yleensä vain DEX: t) tai muun mahdollisen palvelun kanssa käydä kauppaa laitteistolompakon kanssa, sinun on ensin siirrettävä varat laitteistolompakostasi muualle ennen kaupankäyntiä.

Toinen haittapuoli on, että laitteistolompakot maksavat rahaa. Kuitenkin, jos omaisuuden arvo ylittää 55 dollaria (Trezor One -laitteiston lanseerausmallin hinta), laitteistolompakko on kelvollinen sijoitus varojesi turvaamiseksi.

Trezor-seinämaalari Kuvahyvitys: BoxMiningFrom  

Alhaalta vasemmalta oikealle: Trezor One, Trezor Model T, Ledger Nano S, Ledger Nano X. Trezor ja Ledger ovat 2 suosituinta laitteistolompakkoa. Vasemmassa yläkulmassa on KeepKey, toinen laitteistolompakko, joka on suosittu, mutta ei niin suosittu kuin Trezor tai Ledger.

Bonusvinkki: Moni-allekirjoitetut lompakot

Toinen tapa tallentaa kryptovaluuttasi on moniallekirjoituslompakko. Kuten nimestä voi päätellä, moniallekirjoitetut lompakot vaativat useamman kuin yhden allekirjoituksen tapahtumien hyväksymiseksi.

Esimerkiksi, jos sinä ja liikekumppani hallinnoit joitain salausvaroja yhdessä, voit luoda moniallekirjoituksen lompakon, joka vaati 2/2 tapahtumaa tapahtumien läpikäyntiin.

Moniallekirjoitettujen lompakoiden suurin haittapuoli on, että ne ovat ehdottomasti hankalia ja eivät sovellu aktiiviseen, jokapäiväiseen käyttöön. Sopivampi käyttötapaus olisi jokin valtiovarainrahasto, joka vaati useita sidosryhmiä kirjautumaan tapahtumiin.

Suosittuja moniallekirjoitettuja lompakoita ovat Electrum ja Asevarasto

multisig-lompakko Kuvahyvitys: Saleem Rashid

Electrumin avulla voit luoda moniallekirjoituslompakoita käyttämällä laitteistolompakoita lisämerkkeinä.

Johtopäätös

Salausvaluuttasi oikea tallentaminen voi olla erittäin vieras käsite, kun otetaan huomioon, että sinun on mietittävä kokonaan, miten hallitset rahaa. Toivottavasti tämä pikaopas täytti joitain tiedon puutteita tai antoi sinulle nopean päivityksen parhaista käytännöistä.

Kirjailijasta: Exodus on maailman johtava salauslompakko, jolla on yli 4 miljoonaa latausta ja joka tukee työpöydän, mobiililaitteen ja laitteiston lompakon integrointia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner