Κορυφαίοι 28 πιο διάσημοι έμποροι ημέρας και τα μυστικά τους

Κορυφαίοι 28 καλύτεροι έμποροι ημέρας στον κόσμο

Διαβάστε τις ιστορίες των καλύτερων εμπόρων στον κόσμο

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από διάσημους και επιτυχημένους εμπόρους. Οι ενέργειές τους είναι καινοτόμες και οι διδασκαλίες τους επηρεάζουν

Στην πραγματικότητα, όλοι οι πιο διάσημοι και επιτυχημένοι έμποροι ημέρας στη λίστα μας έχουν κατά κάποιο τρόπο ή άλλο τρόπο εντελώς άλλαξε πώς εμείς εμπόριο ημέρας σήμερα.

Μερικά μπορεί να είναι αμφιλεγόμενα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αλλάζουν τα παιχνίδια.

Μαθαίνοντας από τα εμπορικά μυστικά τους μπορούμε να βελτιώσουμε το δικό μας στρατηγικές συναλλαγών, αποφύγετε τις απώλειες και στοχεύστε να είστε καλύτεροι, με μεγαλύτερη συνέπεια επιτυχημένοι έμποροι ημέρας.

Ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα το όνομά σας θα είναι στη λίστα!

Θέλετε να μάθετε πώς να μάθετε τα μυστικά του διάσημοι έμποροι ημέρας? Πάρτε μας δωρεάν forex εμπορία σειρά μαθημάτων!

Κορυφαίοι 28 πιο επιτυχημένοι έμποροι ημέρας

Ας δούμε τους πιο διάσημους εμπόρους της ημέρας!

1. Ross Cameron

ross cameron, διάσημος έμπορος ημέρας

Ο Ross Cameron είναι επιτυχημένος έμπορος και το 2016 φέρεται να έκανε 222.244,91 $, αν και δεν καυχιέται γι ‘αυτό και αναγνωρίζει ότι θα μπορούσε εύκολα να ήταν λίγο πολύ.

Είναι ιδιαίτερα ενεργός στην προώθηση τρόπων με τους οποίους μπορούν να ανταλλάσσουν άλλοι άνθρωποι όπως αυτός και μπορείτε εύκολα να μάθετε περισσότερα για αυτόν Σε σύνδεση.

Ο Κάμερον είναι ο ιδρυτής του πολεμιστής Εμπορία ένα δωμάτιο συνομιλίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους εμπόρους της ημέρας να συναντηθούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο και λειτουργεί από το 2012.


Από σήμερα, η Warrior Trading έχει τελειώσει 500.000 ενεργοί ακόλουθοι και 415.045 συνδρομητές επί YouTube.

Η στρατηγική του Κάμερον επικεντρώνεται εμπορία δυναμική στα αποθέματα με τιμές κάτω των 20 $.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Ross Cameron

Ο Κάμερον επισημαίνει τέσσερα πράγματα που μπορείτε να μάθετε από αυτόν.

Πρώτα, έμποροι ημέρας πρέπει να μάθουν τους περιορισμούς τους. Πρέπει να αναγνωρίσουν πότε εξαντλούνται και να απομακρυνθούν από τις συναλλαγές, καθώς αυτό θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, μπορούν ασκηθείτε όταν είναι πιο παραγωγικοί και όταν δεν είναι.

Για τον Κάμερον, βρήκε ότι ήταν πιο παραγωγικό μεταξύ 9:30 και 11:30 π.μ., και έτσι κράτησε τις συναλλαγές του μέχρι εκείνες τις ώρες.

Δεύτερον, οι έμποροι ημέρας πρέπει να κατανοήσουν τη διαχείριση κινδύνου.

Έμποροι ημέρας πρέπει να κατανοήσουν τη μέγιστη απώλεια τους, τον υψηλότερο αριθμό που είναι πρόθυμοι να χάσουν.

Ο Κάμερον λέει ότι μπαίνει μόνο σε συναλλαγές που είναι 99% σίγουρος και έπειτα θέτει ένα σφιχτό σημείο για να σταματήσει.

Τρίτον, αυτοί πρέπει να ξέρετε τι να ανταλλάξετε.

Ψάχνει αποθέματα που έχουν την ικανότητα να μετακινούνται 20 έως 30% σε μια μέρα. Ο εντοπισμός αυτών των αποθεμάτων πριν καταστούν ενεργές είναι αυτό που υιοθετεί το μεγαλύτερο μέρος της στρατηγικής του Cameron.

Για να το κάνει αυτό, εξετάζει άλλα αποθέματα που το έχουν κάνει στο παρελθόν και τα συγκρίνει με αυτά που ήταν διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή.

Ένα βασικό σημάδι για τον Κάμερον ότι ένα απόθεμα μπορεί να κάνει τέτοιου είδους κινήσεις είναι ότι κινούνται ήδη περίπου 5% ή περισσότερο.

Τέταρτος, κρατήστε τους εμπορική στρατηγική απλός. «Η ημερήσια διαπραγμάτευση είναι μια άσκηση επανάληψης», λέει.

Οι στρατηγικές συναλλαγών ημέρας πρέπει να είναι εύκολο να γίνονται ξανά και ξανά. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες σφάλματος και μεγιστοποιεί τα πιθανά κέρδη.

Συνοψίζοντας:

 • Γνωρίστε τα όριά σας.
 • Πρέπει να κατανοήσετε τη διαχείριση κινδύνων.
 • Προσδιορίστε τα κατάλληλα μέσα για το εμπόριο.
 • Διατηρήστε την στρατηγική συναλλαγών σας απλή.

Θα ήθελες αντιγράψτε τους κορυφαίους εμπόρους στο eToro?

2. Brett N. Steenbarger

Ο Brett N. Steenbarger έχει διδακτορικό έγραψε διάφορα βιβλία πολλά από τα οποία επικεντρώνονται στην έννοια της εμπορικής ψυχολογίας.

Ο Steenbarger έχει πτυχίο και διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία.

Εκτός από το να είσαι ενεργός έμπορος, Ο Steenbarger είναι αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής και συμπεριφορικής επιστήμης στο SUNY Upstate Medical University.

Είναι επίσης ενεργός στο δικό του εμπορία ιστολόγιο ΕμποροςΤαίζω, που είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρετε συμβουλές.

Εκτός από τις συναλλαγές και τη γραφή, ο Steenbarger καθοδηγεί επίσης εμπόρους που εργάζονται για hedge funds και επενδυτικές τράπεζες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Brett N. Steenbarger?

Όλοι οι έμποροι μπορούν να μάθουν από τους κανόνες εμπορικής ψυχολογίας του Steenbarger. Ίσως τα μεγαλύτερα μαθήματα που διδάσκει ο Steenbarger είναι πώς να σπάσει τις κακές συνήθειες συναλλαγών.

Για εμπόρους ημέρας, ιδίως, το βιβλίο του Steenbarger Ο καθημερινός προπονητής συναλλαγών: 101 μαθήματα για να γίνετε ο ψυχολόγος σας.

Το βιβλίο εντοπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έμποροι κάθε μέρα και εξετάζει πρακτικούς τρόπους που μπορούν να λύσουν αυτά τα ζητήματα.

ο Καθημερινές συναλλαγές Προπονητής σκοπεύει επίσης να διδάξει έμποροι πώς μπορούν να γίνουν οι ίδιοι ψυχολόγοι και προπονητές τους.

Άλλα βιβλία περιλαμβάνουν:

Συνοψίζοντας:

 • Για να ανταλλάξετε αποτελεσματικά, πρέπει να γίνετε ο ψυχολόγος και ο προπονητής σας.
 • Οι συναλλαγές βιβλίων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προχωρήσετε ως έμπορος.
 • Πρέπει να εντοπίσουμε ψυχολογικούς λόγους αποτυχίας και να βρούμε λύσεις.
 • Μπορούμε να κάνουμε συναλλαγές για να ξεπεράσουμε.

3. Sasha Evdakov

sasha evdakov, διάσημοι έμποροι ημέρας

Η Sasha Evdakov είναι ο ιδρυτής της Tradersfly και έχει γράψει έναν αριθμό βιβλίων σχετικά με τις συναλλαγές. Από το 2013, έχει που δημοσιεύθηκε περισσότερα από 10.

Για εμπόρους ημέρας, μερικά από τα πιο χρήσιμα βιβλία του περιλαμβάνουν:

Ενώ πολλά από τα βιβλία του είναι πιο προσανατολισμένα στο χρηματιστήριο, αλλά πολλά από τα μαθήματα ισχύουν και για άλλα μέσα.

Μέσω του Tradersfly, ο Evdakov κυκλοφόρησε μια μεγάλη ποικιλία βίντεο YouTube που συζητούν μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με τις συναλλαγές. Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, έχει 123.628 συνδρομητές.

Ως εκπαιδευτικός επιχειρηματίας, είναι εξαιρετικός στη διδασκαλία και το στυλ του είναι πολύ εύκολο να γίνει κατανοητό και λογικό.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τη Sasha Evdakov?

Στην πραγματικότητα, Ο Evdakov λέει ότι τα «πραγματικά χρήματα» είναι μέσα κούνια εμπορία και η γνώμη του είναι πιο προσανατολισμένη προς αυτήν.

Εχοντας πεί αυτό, Ο Evdakov λέει επίσης ότι το κάνει εμπόριο ημέρας κάθε τόσο όταν η αγορά το ζητά. Μερικές φορές θα ξοδεύει μήνες συναλλαγών και στη συνέχεια θα επιστρέψει σε συναλλαγές swing.

Αυτό που εννοεί με αυτό είναι όταν οι συνθήκες είναι σωστές στην αγορά για ημερήσιες συναλλαγές αντί για swing trading.

Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία του να είναι κανείς swing trader και day trader ή τουλάχιστον να κατανοεί πώς λειτουργούν οι δύο.

Συνοψίζοντας:

 • Ανάλογα με την κατάσταση της αγοράς, οι στρατηγικές swing trading μπορεί να είναι πιο κατάλληλες.
 • Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους εμπόρους ιστολογίου και δημοσιεύουν βίντεο καθώς και γράφουν βιβλία.
 • Οι έμποροι ημέρας πρέπει τουλάχιστον να δοκιμάσουν τις συναλλαγές swing τουλάχιστον μία φορά.
 • Όταν πρόκειται για συναλλαγές ημέρας έναντι συναλλαγών swing, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο ζωής σας.

4. Rayner Teo

rayner teo, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ιδιαίτερα ενεργός, η στρατηγική μάρκετινγκ του Rayner Teo του έχει αποκτήσει πολλή προσοχή.

Είναι ως επί το πλείστον ενεργός YouTube όπου έχει μερικά βίντεο με πάνω από 500.000 προβολές. Επιπλέον, τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, 174.291 συνδρομητές.

Ο ιστότοπος του Teo, TradingwithRayner, είναι επίσης ένα χρυσωρυχείο εμπορικών μυστικών και έχει χτίσει μια κοινότητα 30.000 εμπόρων.

Είναι επίσης πολύ ειλικρινής με τους αναγνώστες του ότι δεν είναι εκατομμυριούχος.

αντι αυτου, τα βίντεο και ο ιστότοπός του είναι πιο στρεβλωμένοι προς αποτροπή έμποροι από την απώλεια χρημάτων, επισημαίνοντας λάθη και δίνοντάς τους λύσεις.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Rayner Teo?

Αρκετά.

Όπως και η Sasha Evdakov, το Teo είναι εξαιρετικό στη διδασκαλία των εμπόρων όχι μόνο των βασικών στοιχείων του εμπορίου αλλά και του πώς λειτουργούν περισσότερα τεχνικά στοιχεία του εμπορίου.

Πολλά από τα βίντεό του είναι χρήσιμα έμποροι ημέρας επικεντρωνομαι σε δράση τιμής εμπορία και είναι μια σοφή επιλογή να τον ακολουθήσεις.

Ένα πράγμα που τονίζει αρκετά συχνά είναι να μην βάζουμε ένα stop-loss πολύ κοντά σε επίπεδα υποστήριξης. Σας συμβουλεύει να τοποθετήσετε ένα buffer μεταξύ της υποστήριξης και του stop-loss σας.

Αυτό το συμβουλεύει επειδή συχνά πριν η αγορά αρχίσει να ανεβαίνει ξανά, μπορεί να υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα υποστήριξης, αποκλείοντας σας.

Ο Teo το εξηγεί επίσης Πολλά έμποροι επικεντρωθείτε πάρα πολύ στην εγκατάσταση με υψηλότερο ποσοστό απόδοσης αντί για ρυθμίσεις που αποφέρουν περισσότερα χρήματα.

Μερικές φορές οι συναλλαγές με χαμηλότερες αναλογίες κινδύνου-ανταμοιβής κερδίζουν περισσότερα καθώς εμφανίζονται πιο συχνά.

Συνοψίζοντας:

 • Ποτέ μην τοποθετείτε τις απώλειες στάσης σας ακριβώς στα επίπεδα υποστήριξης.
 • Η απώλεια χρημάτων πρέπει να θεωρηθεί πιο σημαντική από την απόκτηση.
 • Οι απλούστερες στρατηγικές συναλλαγών με χαμηλότερη ανταμοιβή κινδύνου μπορεί μερικές φορές να σας κερδίσουν περισσότερα.
 • Η δράση για τις τιμές είναι εξαιρετικά σημαντική για τους εμπόρους ημέρας.

Οι κορυφαίοι έμποροι εργάζονται για εσάς – χωρίς αμοιβές διαχείρισης

χρηματιστής etoro

Το eToro έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στον κλάδο εδώ και πολλά χρόνια – σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο eToro και ξεκινήστε την αντιγραφή κορυφαίων εμπόρων χωρίς επιπλέον χρέωση

5. Nick Leeson

Ο «διάσημος και επιτυχημένος έμπορος ημέρας» δεν είναι ίσως η καλύτερη λέξη για να περιγράψει τον Nick Leeson. Ίσως το «διαβόητο» είναι μια καλύτερη λέξη.

Ο Leeson έκανε πρωτοσέλιδα για λάθος λόγους όταν Οι ενέργειές του οδήγησαν στην πτώχευση της Barings Bank, ενός από τα παλαιότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Barings Bank ήταν μια αποκλειστική τράπεζα, γνωστή για την εξυπηρέτηση βρετανικών ελίτ για περισσότερα από 200 χρόνια.

Ο Leeson είχε προηγουμένως εργαστεί στο JP Morgan και σοκαρίστηκε όταν βρήκε όταν μπήκε στο Barings πώς δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα που είχε γίνει η τράπεζα.

Αντί να διορθώσει το πρόβλημα, η Leeson το εκμεταλλεύτηκε. Τελικά στάλθηκε στη Σιγκαπούρη όπου έκανε το όνομά του στον εμπορικό όροφο.

Εκεί ξεκίνησε η παράνομη δραστηριότητα του Leeson.

Μετά από μια σειρά απωλειών, δημιούργησε έναν ειδικό λογαριασμό για να κρύψει τις απώλειές του και ισχυρίστηκε στον Barings ότι ο λογαριασμός του ήταν για δάνεια που είχε δώσει στους πελάτες του.

Τον πίστεψαν.

Χωρίς παρακολούθηση, οι απώλειες της Leeson πέρασαν εκτός ελέγχου. Τελικά, μετά από μια τύχη, κατάφερε να ξανακερδίσει τις απώλειές του και να καλύψει τα ίχνη του.

Αλλά τότε άρχισε να κάνει τα πάντα με σκοπό, εκμεταλλευόμενος το πόσο λίγο παρακολουθούσαν τις ενέργειές του.

Απίστευτα, ο Leeson επαινέθηκε για τα κέρδη του και κέρδισε ακόμη και βραβεία.

Τούτου λεχθέντος, πολλοί ήταν ύποπτοι για τα κέρδη του, γνωρίζοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να κερδίσουν τόσα πολλά με σχεδόν μηδενικούς κινδύνους.

Μέχρι το τέλος, είχε χάσει 830 εκατομμύρια λίρες από τα χρήματα του Barings και φυλακίστηκε για έξι και έξι χρόνια στη φυλακή.

Ενώ ήταν στη φυλακή έγραψε μια αυτοβιογραφία με τίτλο Rogue Trader που αργότερα κυκλοφόρησε ως ταινία με πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor.

Τι μπορούμε να μάθουμε από το Leeson?

Πολλά για το πώς να μην κάνετε εμπόριο.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μας διδάσκει ο Leeson είναι τι συμβαίνει όταν εσύ τζόγος αντί για εμπόριο.

Η Leeson είχε την εντελώς λανθασμένη νοοτροπία σχετικά με τις συναλλαγές. Είδε τις αγορές ως έναν τεράστιο κουλοχέρη. Μερικές φορές κερδίζετε, μερικές φορές χάνετε.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, οι συναλλαγές είναι πιο περίπλοκες και με μια στρατηγική διαπραγμάτευσης, οι έμποροι μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να επιτύχουν συνεπείς νίκες.

Πάνω από αυτό, Ο Leeson μας δείχνει τη σημασία της αποδοχής των απωλειών μας, κάτι που δεν κατάφερε.

Ο Leeson έκρυψε τις απώλειές του και συνέχισε να ρίχνει περισσότερα χρήματα στην αγορά. Κυνηγούσε αποτελεσματικά τις απώλειές του.

Αν ο Leeson είχε δεχτεί τις απώλειές του και ενημέρωσε τον Barings για αυτό, ίσως δεν θα είχε συμβεί ολόκληρος ο κύκλος, δεν θα είχε κάνει τόσο μεγάλες απώλειες και θα πήγαινε στη φυλακή.

Ο Leeson αποκάλυψε επίσης πόσο λίγες τράπεζες γνώριζαν για τις συναλλαγές εκείνη την εποχή. Οι ενέργειές του οδήγησαν σε αναταραχή πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, βοηθώντας στη διαμόρφωση των κανονισμών που έχουμε σήμερα.

Αυτό που έκανε ήταν παράνομο και έχασε τα πάντα. Δεν υπάρχουν συντομεύσεις για την επιτυχία και εάν κάνετε συναλλαγές όπως η Leeson, τελικά θα πιάσετε!

Συνοψίζοντας:

 • Αποδεχτείτε τις απώλειές σας, μην τις καλύψετε.
 • Μην στοιχηματίζετε στην αγορά, δεν είναι κουλοχέρης.
 • Εφαρμόστε μια στρατηγική διαχείρισης κινδύνων.
 • Μην συμμετέχετε σε παράνομη δραστηριότητα, θα πιάσετε τελικά.

Κορυφαίοι έμποροι δουλεύει για εσάς – χωρίς έξοδα διαχείρισης

Εγγραφείτε στο eToro και ξεκινήστε την αντιγραφή κορυφαίων εμπόρων χωρίς επιπλέον χρέωση

6. William Delbert Gann

Ο διάσημος έμπορος, William Delbert Gann, έχει πολλά να μας διδάξει σχετικά με τη χρήση μαθηματικών σχετικά με τον τρόπο πρόβλεψης των κινήσεων της αγοράς.

Ο Gann μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στα τέλη του περασμένου αιώνα και δεν είχε επίσημη εκπαίδευση.

Το ενδιαφέρον του για διαπραγμάτευση περιστράφηκε γύρω από μετοχές και εμπορεύματα και ήταν αρκετά επιτυχημένο για να ανοίξει τη δική του μεσιτεία.

Μεσιτεία του Gann, W.D. Gann & Η εταιρεία, του έδωσε το τέλειο περιβάλλον για να παρατηρήσει τους εμπόρους. Το πιο σημαντικό, τι έκαναν λάθος.

Εδώ πήρε το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών του σχετικά με τις συναλλαγές.

Ο Gann συνέχισε να γράφει πολλά άρθρα σε εφημερίδες με συστάσεις, δημοσίευσε πολλά βιβλία συναλλαγών και δίδαξε σεμινάρια.

Μερικά από τα βιβλία του περιλαμβάνουν:

Οι επικριτές του Gann υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Gann κέρδισε από οποιαδήποτε από τις συναλλαγές του και μάλιστα αμφισβητούσε εάν ήταν ακόμη έμπορος.

Τέτοιοι κριτικοί ισχυρίζονται ότι έκανε τα περισσότερα από τα χρήματά του από τα γραπτά του.

Παρά το θάνατό του το 1955, πολλές από τις διδασκαλίες του είναι ακόμη σχετικές σήμερα. Πολλές από τις ιδέες του έχουν ενσωματωθεί λογισμικό χαρτογράφησης που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι έμποροι.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Willaim Delbert Gann?

Παρόλο Ο Gann επινόησε μερικές χρήσιμες τεχνικές και άνοιξε τις πόρτες του τεχνική ανάλυση, Υπάρχουν επικριτές που ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ήταν πραγματικά επιτυχημένος.

Επομένως, η ζωή του μπορεί να λειτουργήσει ως υπενθύμιση ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε εντελώς σε αυτήν. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή μπορεί να είναι η ανάλυσή σας, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα να κάνετε λάθος.

Επιπλέον, μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους ο Gann προσπάθησε να αναλύσει την αγορά είναι αμφισβητήσιμοι, όπως η αστρολογία και έτσι ορισμένες από τις διδασκαλίες του πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά..

Μια υπενθύμιση ότι όχι όλα εμπορία θεωρητικοί θεωρούνται 100% σωστοί όλη την ώρα.

Τούτου λεχθέντος, έθεσε σε εφαρμογή ιδέες γεωμετρίας, οι οποίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα ιδιαίτερα μοτίβα τριγώνου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη της κατάρρευσης της αγοράς.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η ανάλυσή του για τους κύκλους. Ο Gann ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο στο εμπόριο.

Πίστευε σε κύκλους 60 και 90 ετών. Ουσιαστικά στο τέλος αυτών των κύκλων, η αγορά μειώνεται σημαντικά.

Αυτό συνέβη το 1869, στη συνέχεια το 1929 και ορισμένοι πιστεύουν ότι ένας κύκλος 90 ετών μπορεί να τελειώσει το 2019.

Κάθε φορά που ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια αγορά ταύρων που ακολουθείται από μια αγορά αρκούδων.

Συνοψίζοντας:

 • Μάθετε από τα λάθη των άλλων.
 • Η ανάλυση της αγοράς μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε στρατηγικές συναλλαγών, αλλά δεν μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά.
 • Η αγορά κινείται σε κύκλους, έκρηξη και προτομή.
 • Η γεωμετρία και άλλα μαθηματικά μοτίβα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση της αγοράς.

7. Andy Krieger

andy krieger, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ο Andy Krieger είναι ένας θρυλικός έμπορος που κέρδισε 300 εκατομμύρια δολάρια για την Bankers Trust όταν στο επακόλουθο του Μαύρη Δευτέρα, 1987, συντόμευσε το δολάριο Νέας Ζηλανδίας.

Η Μαύρη Δευτέρα ήταν ένα καταστροφικό γεγονός στο οποίο ο Dow Jones Industrial Average έχασε το 22% της αξίας του σε μία μέρα.

Ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο με πολλούς να φοβούνται μια δεύτερη Μεγάλη Ύφεση.

Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη αλλά Πολλά έμποροι έχασα τα πάντα στη διαδικασία.

Και τότε υπήρχαν και άλλοι έμποροι, όπως ο Krieger, οι οποίοι είδαν μεγάλες ευκαιρίες ενώ όλοι οι άλλοι πανικού.

Ο Kreiger δεν ήταν σαν άλλους εμπόρους.

Ήταν ήδη γνωστός ως ένας από τους πιο επιθετικούς εμπόρους.

Ενώ οι περισσότεροι έμποροι τότε είχαν απόλυτο μέγιστο 50 εκατομμύρια δολάρια για συναλλαγές, Επιτράπηκε στην Krieger να διαπραγματευτεί έως 750 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Kreiger έδειξε γρήγορα ότι καθώς η αξία των αμερικανικών μετοχών έπεσε σε νέα χαμηλά επίπεδα, πολλοί έμποροι μετακινούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε ξένα νομίσματα.

Αυτό σήμαινε τότε ότι αυτά τα ξένα νομίσματα θα ήταν εξαιρετικά υπερεκτιμημένα.

Ένα νόμισμα που ο Kreiger είδε ως ιδιαίτερα ευάλωτο ήταν το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας, επίσης γνωστό ως Kiwi.

Έπειτα έγινε θρυλικός για την παραγωγή 300 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μόνο εμπόριο. Το εμπόριο του ακολουθήθηκε σύντομα από άλλους και προκάλεσε ένα σημαντικό οικονομικό πρόβλημα για τη Νέα Ζηλανδία.

Οι Κίβοι προσπάθησαν ακόμη και να απαγορεύσουν στον Krieger να διαπραγματεύεται το νόμισμά τους και φήμησε επίσης ότι μπορεί να διαπραγματευόταν με περισσότερα χρήματα από ό, τι είχε στην πραγματικότητα η Νέα Ζηλανδία.

Ο Krieger στη συνέχεια πήγε να δουλέψει με τον George Soros ο οποίος επινόησε παρόμοιο στόλο.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Krieger?

Το μεγαλύτερο μάθημα που μπορούμε να μάθουμε από τον Krieger είναι πόσο πολύτιμο βασική ανάλυση είναι.

Αντί να πανικοβληθεί, ο Krieger ακολούθησε τα χρήματα και βρήκε μια καταπληκτική ευκαιρία την οποία τα εκμεταλλεύτηκε ανελέητα.

Παρόλο που ενδέχεται να μην είχε υποστηριχθεί με πολλή τεχνική ανάλυση, δεν χρειάστηκε να είναι πολύ περίπλοκη. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις καλύτερες στρατηγικές είναι αυτές που δεν είναι καθόλου περίπλοκες.

Η στρατηγική του υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της αναζήτησης τιμών. Τα χρήματα χάθηκαν σε έναν τομέα και αναδιανέμονται σε άλλους. Αυτό που έκανε ο Krieger ήταν το εμπόριο προς την κατεύθυνση της κίνησης των χρημάτων.

Γιατί το εμπόριο αποθεμάτων όταν η αγορά βρίσκεται σε απότομη πτώση και το συνάλλαγμα αυξάνεται απότομα; Ενώ μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να αγοράσετε μετοχές, πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα αυξηθούν ξανά.

Βρήκε επίσης αυτήν την ευκαιρία για αναζήτηση υπερτιμημένες και υποτιμημένες τιμές. Αυτό μπορεί να γίνει με όγκος υπολοίπου δείκτες.

Συνήθως, όταν κάτι υπερτιμάται, η τιμή συνήθως ακολουθείται από μια απότομη πτώση. Ο Krieger θα το γνώριζε αυτό και οι ενέργειές του θα οδηγούσαν αναπόφευκτα σε αυτό.

Συνοψίζοντας:

 • Οι οικονομικές καταστροφές μπορούν επίσης να είναι ευκαιρίες για τον έμπορο της σωστής ημέρας.
 • Θεμελιώδης ανάλυση.
 • Οι υπερτιμημένες και υποτιμημένες τιμές συνήθως προηγούνται των αυξήσεων και της πτώσης των τιμών.
 • Τα μεγάλα ιδρύματα μπορούν να χρεοκοπήσουν αποτελεσματικά χώρες με μεγάλες συναλλαγές.

8. Τιμόθεο Συκές

Ο Timothy Sykes έγινε διάσημος έμπορος ημέρας όταν μετέτρεψε 12.415 δολάρια σε κέρδος 1,65 εκατομμυρίων δολαρίων συναλλαγές ημέρας ενώ φοιτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Tulane κατά τη διάρκεια τριών ετών.

Ένας έμπορος μετοχών πένας, η ιστορία του Sykes λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι είναι πολύ πιθανό να επιτύχετε το δρόμο σας από σχεδόν τίποτα.

Από την επιτυχία του Sykes, προχώρησε στη δημιουργία του δικού του ιστότοπου που στοχεύει να διδάξει σε άλλους πώς να κάνουν εμπόριο σαν κι αυτόν.

Υπάρχουν όμως προβλήματα με την εικόνα του Sykes. Η ζωή της πολυτέλειας που οδηγεί πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή.

Πολλοί απατεώνες προσπαθούν να μιμηθούν την ίδια εικόνα, αλλά στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν συντομεύσεις για την επιτυχία.

Παρ ‘όλα αυτά, ασχολείται επίσης πολύ με τη φιλανθρωπία, αναφερόμενος στον εαυτό του ως οικονομικός ακτιβιστής και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να εκπαιδεύσει άλλους στο εμπόριο.

Ο Sykes είναι επίσης πολύ ενεργός στο διαδίκτυο και μπορείτε να μάθετε πολλά από τους ιστότοπους του.

Από τις κοινωνικές πλατφόρμες του, οι έμποροι της ημέρας μπορούν να μάθουν πολλά για το πώς να κάνουν συναλλαγές.

Αυτές οι πλατφόρμες περιλαμβάνουν επενδύσεις και κέρδος.

Το Investimonials είναι ένας ιστότοπος που εστιάζει στον έλεγχο εταιρειών που παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τις κριτικές ορισμένων χρηματιστών.

Το Profit.ly εστιάζει στην κοινή χρήση δημόσιων αρχείων οικονομικών γκουρού, συγγραφέων και μαθητών, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μάθουν τόσο από τις νίκες όσο και από τις απώλειές τους.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Timothy Sykes?

Το Sykes έχει πολλά σπουδαία μαθήματα για εμπόρους.

Ένα από τα κορυφαία μαθήματα του είναι ότι οι επιτυχημένοι έμποροι θα πρέπει να επικεντρώνονται στα μικρά κέρδη με την πάροδο του χρόνου, όχι στα τεράστια κέρδη, και να μην μετατρέπουν ποτέ μια συναλλαγή σε επένδυση καθώς αντίκειται στη στρατηγική.

Πιστεύει επίσης ότι όσο περισσότερο μελετάτε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να κερδίσετε χρήματα.

Τούτου λεχθέντος, δεν χρειάζεται να είστε σωστά όλη την ώρα για να είστε επιτυχημένος έμπορος ημέρας. Είναι ακόμα εντάξει να κάνετε κάποιες απώλειες, αλλά πρέπει να μάθετε από αυτές.

Συνοψίζοντας:

 • Επωφεληθείτε από τις κοινωνικές πλατφόρμες και τα ιστολόγια.
 • Με το σωστό σετ δεξιοτήτων, είναι δυνατόν να γίνετε πολύ κερδοφόροι από τις καθημερινές συναλλαγές.
 • Εάν κάνετε λάθη, μάθετε από αυτά.
 • Οι έμποροι ημέρας πρέπει να επικεντρωθούν στην πραγματοποίηση πολλών μικρών κερδών και να μην μετατρέψουν ποτέ μια συναλλαγή σε επένδυση.

9. Άντριου Αζίζ

Ο Andrew Aziz είναι ένας διάσημος και εξαιρετικά επιτυχημένος έμπορος ημέρας και συντάκτης πολυάριθμων βιβλίων για το θέμα. Αλλά δεν ξεκίνησε ως έμπορος.

Πριν αρχίσει να διαπραγματεύεται, ο Aziz απέκτησε διδακτορικό στη χημική μηχανική και εργάστηκε σε διάφορες ερευνητικές θέσεις επιστημόνων στη βιομηχανία της κλεντετ.

Μόνο όταν έχασε τη θέση του σε μία από αυτές τις εταιρείες στράφηκε εμπορία, αφιερώνοντας πολύ χρόνο για να μελετήσουμε την αγορά πριν από την κατάδυση.

Για τους εμπόρους ημέρας, συνιστώνται τα δύο βιβλία του σχετικά με τις ημερήσιες συναλλαγές:

Είναι επίσης ο ιδρυτής του Έμποροι Bear Bull στο οποίο εργάζεται με διάφορους άλλους ομοϊδεάτες εμπόρους. Έχουν επίσης ένα YouTube κανάλι με 13.824 συνδρομητές.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Andrew Aziz?

Σύμφωνα με το How to Day Trade for a Living, ο Aziz χρησιμοποιεί σαρωτές πριν από την αγορά και σαρωτή σε πραγματικό χρόνο πριν από την είσοδο στην αγορά.

Για εκείνον, την πρωταρχική σημασία για έμποροι είναι να επιβιώσετε και σας συμβουλεύει να μην διακινδυνεύσετε περισσότερο από το 2% του κεφαλαίου σας ανά συναλλαγή.

Αναζητήστε ευκαιρίες όπου διακινδυνεύετε σεντ για να κερδίσετε δολάρια

Ο Aziz πιστεύει επίσης στη σημασία της κατανόησης των προτύπων των κηροπηγίων, αλλά τονίζει ότι έμποροι δεν πρέπει να κάνουν τη στρατηγική τους πολύ περίπλοκη.

Διατηρώντας τα πράγματα απλά, χρησιμοποιεί συχνά υποστήριξη και αντίσταση εμπορία και VWAP (μέση σταθμισμένη τιμή όγκου) συναλλαγές.

Ο Aziz ανταλλάσσει υποστήριξη και αντίσταση εντοπίζοντας πόντους πριν ξεκινήσει και αναζητά σημεία αναποφασιστικότητας που εμφανίζονται με υψηλό όγκο συναλλαγών.

Ουσιαστικά, Μόλις το επιλύσει, αγοράστε στα χαμηλότερα σημεία που προσδιορίσατε και πουλήστε στο υψηλότερο.

Το VWAP λαμβάνει υπόψη τον όγκο ενός μέσου που έχει διαπραγματευτεί. Εάν οι τιμές είναι πάνω από το VWAP, αυτό δείχνει μια αγορά ταύρων. Εάν οι τιμές είναι χαμηλότερες, είναι μια αγορά αρκούδων.

Συνοψίζοντας:

 • Ποτέ μην διακινδυνεύετε περισσότερο από 2% ανά συναλλαγή.
 • Ως έμπορος, ο πρώτος στόχος σας πρέπει να είναι να επιβιώσετε.
 • Πολλές από τις στρατηγικές του Aziz αφορούν τον όγκο των συναλλαγών.
 • Οι συναλλαγές υποστήριξης και αντίστασης και οι συναλλαγές VWAP είναι αποτελεσματικές και αποτελεσματικές στρατηγικές για τους εμπόρους ημέρας.

Θα ήθελες αντιγράψτε τους κορυφαίους εμπόρους στο eToro?

10. Λόρενς Χάιτ

lawrence hite, larry hite, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ο Lawrence ή ο Larry Hite αρχικά ενδιαφερόταν για τη μουσική και σε κάποια σημεία ήταν ακόμη και σεναριογράφος και ηθοποιός.

Αργότερα στη ζωή επανεκτίμησε τους στόχους του και στράφηκε σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, όπως πολλοί άλλοι επιτυχημένοι έμποροι ημέρας σε αυτήν τη λίστα, δεν γνώριζε λίγα πράγματα εμπορία.

Αρχικά, διάβασε βιβλία για εμπορία αλλά αργότερα τα αντικατέστησε για βιβλία πιθανότητας, αρχικά επικεντρωμένα στο τζόγο. Ένα από αυτά τα βιβλία ήταν Νίκησε τον έμπορο.

Το συμπέρανε ότι εμπορία έχει να κάνει με πιθανότητες από κάθε είδους επιστημονική ακρίβεια.

Mint Investment Management Company υπό την ηγεσία του έγινε η πρώτη επενδυτική επιχείρηση αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Επίσης, πήρε συνέντευξη από τον Jack Schwagger, το οποίο δημοσιεύθηκε στο Οι μάγοι της αγοράς.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Lawrence Hite?

Η φιλοσοφία του Hite στο εμπόριο επικεντρώθηκε στις πιθανότητες και τις πιθανότητες και πώς να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Εχοντας αυτό κατά νου, πίστευε στη διατήρηση εμπορία απλός.

Επιπλέον, τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να κάνει εμπόριο σε διαφορετική αγορά.

Για εκείνον, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε για το όργανο, μόνο τις πιθανότητες να κερδίσετε και να χάσετε μια συναλλαγή.

Του εμπορική στρατηγική είναι περισσότερο επικεντρωμένο σε αυτό που μπορείτε να χάσετε αντί για αυτό που ψάχνετε να κερδίσετε.

Ο Hite είναι πολύ συντηρητικός όταν διατρέχει κίνδυνο, το πιστεύω αυτό έμποροι δεν πρέπει να διακινδυνεύετε περισσότερο από το 1% του λογαριασμού τους ανά συναλλαγή.

Πιστεύει επίσης ότι οι έμποροι πρέπει να διαφοροποιήσουν τους κινδύνους τους και να επωφεληθούν από τη νεότερη τεχνολογία, αναγνωρίζοντας ότι οι υπολογιστές εξαλείφουν τα ανθρώπινα λάθη στην ανάλυση.

Συνοψίζοντας:

 • Οι συναλλαγές είναι ένα παιχνίδι αποδόσεων, δεν υπάρχουν βεβαιότητες.
 • Ο κίνδυνος σας είναι πιο σημαντικός από το πιθανό κέρδος σας.
 • Μερικοί έμποροι απασχολούνται.
 • Η διαφοροποίηση είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την αποφυγή κινδύνου.

11. Πολ Ρόττερ

Με το παρατσούκλι «The Flipper», ο Paul Rotter είναι διάσημος εκδέρων την κόμην ότι υποτίθεται ότι έκανε κάπου μεταξύ 65 και 78 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για 10 χρόνια.

Για τον Ρότερ, δεν υπήρχε ούτε ένα γεγονός που να τον ενδιέφερε στις συναλλαγές, αν και συμμετείχε σε διαγωνισμούς στο σχολείο.

Ενώ εργαζόταν ως μαθητευόμενος για μια γερμανική τράπεζα, ο Ρότερ άρχισε να διαπραγματεύεται για τον εαυτό του, αυτό που ουσιαστικά ονόμασε «τυχερά παιχνίδια» καθώς δεν ήξερε τι έκανε.

Εχοντας πεί αυτό έμαθε πολλά από τις απώλειές του και είναι το τέλειο παράδειγμα του έμπορος που ανατίναξε τον λογαριασμό του πριν γίνει επιτυχημένος. Λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη διαχείριση κινδύνων πριν ξεκινήσει.

Αργότερα στην εμπορική του καριέρα, θυμάται να μαυρίζει όταν έχασε 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε μία συναλλαγή και χρειάστηκε τέσσερις εβδομάδες για να ανακάμψει διανοητικά.

Στη συνέχεια άρχισε να βρίσκει κάποια παρηγοριά στην απώλεια συναλλαγών καθώς μπορούν να διδάξουν στους εμπόρους ζωτικά πράγματα.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Paul Rotter?

Ο Ρότερρ είναι διάσημος για το ότι “ένα έμπορος δεν πρέπει να έχει γνώμη. Όσο ισχυρότερη είναι η γνώμη σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να βγείτε από μια χαμένη θέση“.

Αυτό που εννοεί με αυτό είναι ότι εάν η γνώμη σας είναι προκατειλημμένη προς αυτό που διαπραγματεύεστε, μπορεί να σας τυφλώσει και να κάνετε λάθος.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να αλλάζετε συνεχώς με την αγορά.

Είναι επίσης γνωστός για πραγματοποιώντας παραγγελίες αγοράς και πώλησης ταυτόχρονα, προκειμένου να ζεσταθεί σε αρκετές αγορές με υψηλή ρευστότητα. Τούτου λεχθέντος, αναγνωρίζει επίσης ότι μερικές φορές αυτές οι παραγγελίες μπορούν να οδηγήσουν σε μηδέν.

Ο Rotter συμβουλεύει επίσης τους εμπόρους να είστε επιθετικοί όταν κερδίζουν και να υποβαθμίσετε όταν χάνουν, αν και αναγνωρίζει ότι αυτό είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση.

Συμβουλεύει επίσης να έχετε κάποιον γύρω σας που είναι ουδέτερο στο εμπόριο που μπορεί να σας πει πότε να σταματήσετε.

Συνοψίζοντας:

 • Οι απόψεις μπορούν να επηρεάσουν την κρίση σας όταν κάνετε συναλλαγές.
 • Τα μέρη Rotter αγοράζουν και πωλούν παραγγελίες ταυτόχρονα για να αυξήσουν την αγορά.
 • Να είστε επιθετικοί όταν κερδίζετε και να υποχωρήσετε όταν χάνετε.
 • Χρησιμοποιήστε κάτι για να σας σταματήσει να διαπραγματεύεστε πάρα πολύ.

12. Μάρκος Ντάγκλας

επιτυχημένος έμπορος, ο Mark Douglas φημίστηκε για το βιβλίο του Συναλλαγές στη Ζώνη: Κυριαρχήστε στην Αγορά με Εμπιστοσύνη, Πειθαρχία και Νικηφόρα Στάση.

Η επιρροή του βιβλίου είναι τεράστια και αναφέρεται συχνά ως ένα από τα πιο σημαντικά εμπορία βιβλία που γράφτηκαν ποτέ. Ορισμένοι μάλιστα το αποκαλούν «Αγία Γραφή» και είναι απαραίτητο για τους εμπόρους της ημέρας.

Έχει μαζική επιρροή για να διδάξει στους ανθρώπους τη σημασία της ψυχολογίας των εμπόρων, μια έννοια που σπάνια συζητήθηκε.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με την ψυχολογία των εμπόρων, η πραγματοποίηση καλών ή κακών συναλλαγών συνδέθηκε με τη διεξαγωγή κατάλληλης ανάλυσης αγοράς.

Ο Ντάγκλας επέστησε στην προσοχή των ανθρώπων ότι εάν δεν έχετε τη σωστή νοοτροπία, μπορείτε να κάνετε κακές συναλλαγές.

Μπορείτε να εισέλθετε ή να κλείσετε μια συναλλαγή σε λάθος χρόνο και να αντιμετωπίσετε την αποτυχία με αρνητικό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Ντάγκλας συνεργάστηκε με hedge fund, διαχειριστές χρημάτων και μερικούς από τους μεγαλύτερους εμπόρους ορόφων.

Ο Ντάγκλας άρχισε να εκπαιδεύει τους εμπόρους το 1982 και συγκέντρωσε μια πλούσια εμπειρία στη διδασκαλία τους πώς να αναπτύξουν τη σωστή νοοτροπία γύρω από αυτό.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Ντάγκλας?

Μπορούμε να μάθουμε ότι οι έμποροι πρέπει να γνωρίζουν καλά πριν ξεκινήσουν τις συναλλαγές και αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Παρόλο που η τεχνική ανάλυση είναι δύσκολο να μάθει, μπορεί να γίνει και μόλις το ξέρεις σπάνια αλλάζει.

Η ψυχολογία, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο περίπλοκη και είναι διαφορετική για όλους.

Επηρεάζει άμεσα τις στρατηγικές και τους στόχους σας.

Αυτά τα προβλήματα ξεκινούν από την παιδική μας ηλικία και μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξουν.

Οι συναλλαγές στη ζώνη στοχεύουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν εμπόριο με τρόπο που να είναι απαλλαγμένος από ψυχολογικούς περιορισμούς, όπου η απώλεια θεωρείται ως πιθανό αποτέλεσμα και όχι αποτυχία.

Ουσιαστικά, εάν κερδίσετε πολλά έχετε θετική στάση, εάν χάσετε πολλά, έχετε αρνητική στάση – αυτό επηρεάζει τους στόχους και τη στρατηγική σας. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.

Συνοψίζοντας:

 • Η ψυχολογία των εμπόρων είναι σημαντική για την εμπιστοσύνη.
 • Με την απόσπασή μας μπορούμε να βελτιώσουμε το ποσοστό επιτυχίας των συναλλαγών μας.
 • Η ψυχολογία όλων των εμπόρων είναι διαφορετική.
 • Η ψυχολογία των εμπόρων μπορεί να είναι δυσκολότερη από την ανάλυση της αγοράς.

13. Mark Minervini

Ο Mark Minervini είναι ίσως ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπόρους που ζουν σήμερα και ο κατάλογος των επιτευγμάτων του είναι εκπληκτικός.

Τάχα, στη χειρότερη του χρονιά, κατάφερε ακόμη να κερδίσει 128% και κατάφερε να κάνει το απίστευτο ποσό 220% για πέντε χρόνια διαδοχικά.

Αυτό που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Minervini ξεκίνησε με μόνο μερικές χιλιάδες από τα δικά του χρήματα.

Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά βιβλία, δύο από τα πιο χρήσιμα περιλαμβάνουν:

Ο Minervini πήρε επίσης συνέντευξη από τον Jack Schwagger και εμφανίστηκε στους Market Wizards όπου επαινείται για τα επιτεύγματά του.

Είναι νικητής του US Investing Championship, σχεδόν διπλάσιος από τη δεύτερη θέση και έχει τη δική του ιστοσελίδα, Ιδιωτική πρόσβαση στο Minervini.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Mark Minervini?

Το βιβλίο του Trade Like a Stock Market Wizard έχει πολλά βασικά σημεία που είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τους εμπόρους της ημέρας.

Η Μινερβίνη προτρέπει έμποροι όχι για να αναζητήσετε το χαμηλότερο σημείο για να μπείτε στην αγορά, αλλά για να προσπαθήσετε να εισαγάγετε τάσεις αντ ‘αυτού.

Εξηγεί ότι πρώτον είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πότε θα συμβεί το χαμηλότερο σημείο και δεύτερον, η τιμή μπορεί να παραμείνει σε αυτό το χαμηλό σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Minervini προτείνει επίσης ότι οι έμποροι αναζητούν αλλαγές στις τιμές που επηρεάζονται επίσης από τα ιδρύματα. Οδηγούν συχνά μονοπάτια που μπορούν να ακολουθήσουν οι έμποροι και μια βόλτα μαζί τους.

Ένα άλλο μεγάλο σημείο που κάνει είναι αυτό έμποροι πρέπει να αφήσουν τα εγώ τους για να βγάλουν λεφτά.

Τέλος, η Minervini έχει πολλά να πει και για τη διαχείριση κινδύνων.

Προτείνει ότι όταν οι αγορές εισέρχονται σε δύσκολες συνθήκες, χρειάζεστε αυστηρότερες απώλειες και αναζητήστε χαμηλότερα κέρδη. Μαζί με αυτό, το μέγεθος της θέσης θα πρέπει επίσης να είναι μικρότερο.

Συνοψίζοντας:

 • Οι τάσεις είναι πιο σημαντικές από την αγορά στη χαμηλότερη τιμή.
 • Λύση μεγάλων ιδρυμάτων.
 • Σε δύσκολες καταστάσεις στην αγορά, μειώστε τον κίνδυνο και τα κέρδη σας.
 • Για να κερδίσετε χρήματα, πρέπει να αφήσετε το εγώ σας.

14. Τζακ Schwager

jack schwager, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ο Jack Schwager είναι ένας από τους πιο γνωστούς συγγραφείς συναλλαγών που έχει κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία για να γεμίσει μια ολόκληρη βιβλιοθήκη.

Η πιο διάσημη σειρά του είναι στο Market Wizards. Αυτοί είναι:

Πολλοί από τους ανθρώπους στη λίστα μας έχουν πάρει συνέντευξη από αυτόν.

Άλλα βιβλία που γράφτηκαν από τον Schwager καλύπτουν θέματα που περιλαμβάνουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση.

Πάνω από τα γραπτά του επιτεύγματα, Ο Schwager είναι ένας από τους συνιδρυτές της FundSeeder. Η εταιρεία στοχεύει να βρει τους επόμενους «Market Wizards» βοηθώντας τους να συνδέσουν εμπόρους με επενδυτές.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Jack Schwager?

Πολύ απλά, διαβάστε του εμπορία βιβλία καθώς καλύπτουν τη στρατηγική, την πειθαρχία και την ψυχολογία.

Ένα από τα κορυφαία μαθήματά του είναι μην αφήσετε το εγώ σας να εμποδίσει. Δεν πρόκειται για το να είσαι σωστός συνεχώς. Οι απώλειες δεν πρέπει να λαμβάνονται προσωπικά.

Μιλά επίσης για τα πολικά αντίθετα των εμπόρων. εκείνα που επικεντρώνονται στα βασικά και εκείνα που επικεντρώνονται στην τεχνική ανάλυση.

Αν και οι δύο πιστεύουν ότι ο άλλος είναι λάθος, και οι δύο είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι. Αυτό τονίζει το σημείο ότι πρέπει να βρείτε το στρατηγική συναλλαγών ημέρας που λειτουργεί για εσάς.

Όπως πολλοί άλλοι έμποροι, τονίζει επίσης αυτό είναι πιο σημαντικό δεν να χάσετε χρήματα παρά να κερδίσετε χρήματα. Κάτι επαναλήφθηκε πολλές φορές σε αυτό το άρθρο.

Τέλος, οι αγορές αλλάζουν πάντα, αλλά είναι πάντα οι ίδιες, παράδοξο. Παρά την τεχνολογία, η ανθρώπινη φύση δεν αλλάζει.

Συνοψίζοντας:

 • Τα βιβλία συναλλαγών του είναι μερικά από τα καλύτερα.
 • Δεν έχει σημασία αν ανταλλάσσετε βασικές αρχές ή τεχνική ανάλυση, αυτό που έχει σημασία είναι να βρείτε μια στρατηγική που να σας ταιριάζει.
 • Σημασία της εξοικονόμησης χρημάτων και της μη απώλειας!
 • Οι αγορές είναι ένα παράδοξο, πάντα αλλάζει αλλά πάντα το ίδιο.

15. Victor Sperandeo

victor sperandeo, διάσημοι έμποροι ημέρας

Γνωστός ως Trader Vic, έχει 45 χρόνια εμπειρίας ως έμπορος στη Wall Street και εμπορεύεται κυρίως εμπορεύματα.

Όπως πολλοί ημερήσιοι έμποροι σε αυτήν τη λίστα, εμφανίζεται στους The New Market Wizards από τον Schwager.

Είναι ένας από τους λίγους εμπόρους που προέβλεψαν τη συντριβή της Μαύρης Δευτέρας του 1987 και υποτίθεται ότι έκανε ένα 300% με συντόμευση του DOW.

Το βιβλίο του Trader Vic – Μέθοδοι Master Wall Street είναι γεμάτη χρήσιμες συμβουλές συναλλαγών. Ίδρυσε επίσης Alpha Financial Technologies και έχει επίσης πατενταρισμένους δείκτες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Victor Sperandeo?

Ένα υπέροχο απόσπασμα από το Sperandeo:Το κλειδί για επιτυχία συναλλαγών είναι συναισθηματική πειθαρχία. Εάν η ευφυΐα ήταν το κλειδί, θα υπήρχαν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που θα πραγματοποιούν συναλλαγές με χρήματα. “

Αυτό που εννοεί με αυτό είναι ότι δεν έχει σημασία πόσο έξυπνοι είστε, αυτό που πραγματικά έχει σημασία στις συναλλαγές είναι ότι εσείς να έχετε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο.

Μιλά επίσης για «ψευδή υπερηφάνεια» και πώς μπορεί να παρεμποδίσει την αποδοχή λαθών.

Ψεύτικη υπερηφάνεια, για το Sperandeo, είναι αυτό ψευδή αίσθηση του τι έμποροι νομίζω ότι πρέπει να είναι. Τις περισσότερες φορές αυτοί οι στόχοι είναι ανέφικτοι.

Οι στόχοι μας πρέπει να είναι ρεαλιστικοί για να είμαστε συνεπείς.

Ο Sperandeo ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης πόκερ και ορισμένοι έχουν συσχετιστεί με το γεγονός ότι το πόκερ είναι παρόμοιο με εμπορία στον τρόπο αντιμετώπισης της πιθανότητας.

Το πιο σημαντικό όμως, Οι παίκτες του πόκερ μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν ότι είναι λάθος. Ο Sperandeo το λέει αυτό όταν κάνετε λάθος, πρέπει να το μάθετε γρήγορα.

Τέλος, ο Sperandeo γράφει επίσης πολλά για την ψυχολογία των συναλλαγών. Συγκεκριμένα, γράφει για το πώς Το να είσαι συνεπής μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση έμποροι αυτοεκτίμηση.

Συνοψίζοντας:

 • Η συναισθηματική πειθαρχία είναι πιο σημαντική από τη νοημοσύνη.
 • Οι έμποροι πρέπει να ξεπεράσουν το λάθος γρήγορα, δεν θα είστε ποτέ σωστοί όλη την ώρα.
 • Απορρίψτε την ψευδή υπερηφάνεια και θέστε ρεαλιστικούς στόχους.
 • Όντας συνεπής έμπορος ημέρας, θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

16. Τζέιμς Σίμονς

Ο James Simons είναι ένας άλλος υποψήφιος σε αυτήν τη λίστα για την πιο ενδιαφέρουσα ζωή.

Γνωστός στους περισσότερους κύκλους ως διαχειριστής κβαντικών κεφαλαίων και hedge fund, ο Simons έχει ένα ευρύ φάσμα επιτευγμάτων κάτω από τη ζώνη του.

Ο Simons ξεκίνησε με διδακτορικό στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϋ και στη συνέχεια όταν εργάζεται για την NSA (National Security Agency), βοηθώντας τους να σπάσουν κωδικούς.

Έλαβε τις ικανότητές του για τη διάσπαση κώδικα και διαπραγματεύτηκε Αναγεννησιακές Τεχνολογίες, ένα πολύ επιτυχημένο hedge fund που ήταν γνωστό ότι είχε τις υψηλότερες χρεώσεις σε ορισμένα σημεία.

Η εταιρεία επίσης χρησιμοποίησε μηχανική μάθηση για να αναλύσει την αγορά, χρησιμοποιώντας ιστορικά δεδομένα και τα συγκρίναμε με όλα τα είδη, ακόμη και τον καιρό.

Μαζί με τη σύζυγό του, ο Simons ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Math for America με στόχο τη βελτίωση των μαθηματικών στα σχολεία και την πρόσληψη πιο εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον James Simons?

Το Simons είναι γεμάτο συμβουλές για εμπόρους ημέρας.

Ένα βασικό πράγμα που λέει είναι μην συγχέετε την τύχη με τον εγκέφαλο και μην νομίζεις ότι είσαι έξυπνος γιατί είσαι τυχερός.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι είμαστε έξυπνοι όταν έχουμε κάτι σωστό, γιατί τότε αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι ό, τι κάνουμε είναι έξυπνο και θα συνεχίσουμε να έχουμε δίκιο.

Οταν συμβαίνει αυτό αφήνουμε τον εαυτό μας ανοιχτό να κάνουμε λάθη και αποτελεσματικά φέρνει το εγώ στο εμπόριο.

Ο Simons πιστεύει επίσης έχοντας υψηλά πρότυπα στο εμπορία και στη ζωή. Ως έμπορος, θα πρέπει πάντα να στοχεύετε να είστε ο καλύτερος που θα μπορούσατε να είστε.

Ένα άλλο πράγμα που μπορούμε να μάθουμε από τον Simons είναι η ανάγκη να είσαι αντίφατος. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να αντιταχθούμε στις απόψεις των άλλων.

Ενώ όλοι κάνουν αγορές ή πωλήσεις, πρέπει να είστε σε θέση να μην υποχωρήσετε στην πίεση και κάνουμε το αντίθετο.

Ο Simons αναφέρεται επίσης ότι λέει «οι προηγούμενες επιδόσεις είναι ο προγνωστικός της μελλοντικής επιτυχίας“.

Ένα παιχνίδι λέξεων στην κοινή φράση που δηλώνει το αντίθετο που χρησιμοποιείται συχνά ως αποποίηση ευθυνών για τους μεσίτες. Αλλά αυτό που πραγματικά προσπαθεί να πει είναι ότι οι αγορές επαναλαμβάνονται.

Συνοψίζοντας:

 • Μην συγχέετε την τύχη και τον εγκέφαλο.
 • Έχετε υψηλά πρότυπα κατά τις συναλλαγές.
 • Μερικές φορές πρέπει να είστε αντίθετοι.
 • Οι αγορές επαναλαμβάνονται!

Κορυφαίοι έμποροι δουλεύει για εσάς – χωρίς έξοδα διαχείρισης

Εγγραφείτε στο eToro και ξεκινήστε την αντιγραφή κορυφαίων εμπόρων χωρίς επιπλέον χρέωση

17. David Tepper

david tepper, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ο David Tepper είναι διαχειριστής hedge fund, επενδυτής και επιχειρηματίας και υποτίθεται ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην πολιτεία New Jersey των ΗΠΑ, αξίας περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια της εμπορικής του καριέρας, ο Tepper έχει εργαστεί σε πολλά από τα πιο γνωστά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs.

Εμφανίστηκε στο Hedge Fund Market Wizards: How Winning Traders Win by Jack Schwager

Ξεκίνησε τη δική του εταιρεία, Διαχείριση Appaloosa, στις αρχές του 1993.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον David Tepper?

Η αβεβαιότητα της αγοράς δεν είναι τελείως κακό. Πρέπει να το αποδεχτούμε και να μην φοβόμαστε. Χωρίς φόβο, δεν θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από τις συναλλαγές.

Ο Tepper αναφέρεται επίσης ότι λέει «Έχουμε αυτό το ρητό: Τα χειρότερα πράγματα παίρνουν, τόσο καλύτερα παίρνουν. Όταν τα πράγματα είναι άσχημα, ανεβαίνουν. “

Του αρέσει να κάνει εμπόριο σε αγορές όπου υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Κατά μία έννοια, είναι άπληστοι όταν άλλοι φοβούνται, παρόμοια με τον Warren Buffet.

Το Tepper το κάνει από εμπορία μετοχές σε εταιρείες στις οποίες οι άνθρωποι δεν πιστεύουν και μετά να πουλάμε τα πάντα όταν η τιμή αυξάνεται, αντίθετα με το σιτάρι.

Ένα άλλο μεγάλο απόσπασμα από τον Tepper είναι «Η επανάληψη των απωλειών στο μυαλό σας είναι ο μόνος τρόπος για να μάθετε από τα λάθη σας“.

Όπως πολλοί άλλοι έμποροι σε αυτήν τη λίστα, τονίζει αυτό πρέπει να μάθεις από τα λάθη σου. Ειδικότερα, για τον Tepper, είναι σημαντικό να τα ξεπεράσετε για να μάθετε ό, τι μπορείτε.

Ένα τελευταίο πράγμα που μπορούμε να μάθουμε από το Tepper είναι ότι υπάρχει ώρα να βγάλεις λεφτά και να μην χάνεις χρήματα.

Η διαχείριση κινδύνων είναι απολύτως ζωτικής σημασίας. Δεν είναι όλες οι ευκαιρίες ευκαιρία να κερδίσετε χρήματα.

Συνοψίζοντας:

 • Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αβεβαιότητα της αγοράς.
 • Να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι φοβούνται.
 • Μάθετε από τα λάθη σας!
 • Δεν είναι όλες οι ευκαιρίες πιθανότητες να κερδίσετε χρήματα, μερικές είναι να εξοικονομήσετε χρήματα.

18. Στίβεν Κοέν

Ο Steven Cohen είναι ένας από τους πιο διάσημους διαχειριστές hedge fund και έχει εκτιμήσεις καθαρή αξία περίπου 12,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Cohen συμπεριλήφθηκε στο Jack Schwager’s Wizards χρηματιστηρίου: Συνεντεύξεις με τους κορυφαίους εμπόρους μετοχών της Αμερικής.

Αυτός ενδιαφέρθηκα εμπορία μέσα από το ενδιαφέρον του για το πόκερ που έπαιξε στο γυμνάσιο και γι ‘αυτόν, του δίδαξε πολύτιμα μαθήματα σχετικά με τον κίνδυνο.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, άρχισε να εργάζεται στη Wall Street και κέρδισε 8.000 δολάρια κέρδος την πρώτη του ημέρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είχε ιδρύσει τη δική του εταιρεία, την SAC Capital Advisors με 10 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα.

Ο Cohen είναι επίσης γνωστός για τη φιλανθρωπία και είναι διαχειριστής του Paul Tudor Jones’s Ίδρυμα Robin Hood.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Steven Cohen?

Ο Cohen είπε ότι πιστεύει ότι οι κινήσεις των μετοχών είναι 40% κάτω στην αγορά, 30% κάτω στον τομέα και 30% κάτω στο χρηματιστήριο.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί ακόμα κι αν έχετε ένα απόθεμα που λειτουργεί καλά, δεν θα αποδώσει εάν ο τομέας και η αγορά είναι κάτω.

Σκεφτείτε πρώτα την αγορά, μετά τον τομέα και μετά το απόθεμα.

Ο καλύτερος έμπορος του κερδίζει το 63% του χρόνου. Πλέον έμποροι, σύμφωνα με τον ίδιο, κερδίστε μεταξύ 50-55% του χρόνου.

Αυτό το ποσοστό είναι απολύτως αποδεκτό ως δεν θα κερδίσετε ποτέ όλη την ώρα!

Για να το κάνετε αυτό κερδοφόρο, πρέπει να το κάνετε βεβαιωθείτε ότι οι απώλειες είναι όσο το δυνατόν μικρότερες και τα κέρδη όσο υψηλότερα μπορούν.

Τέλος, εσύ δεν μπορείτε να ελέγξετε την αγορά, αλλά μπορείτε να ελέγξετε την αντίδρασή σας.

Με αυτό το Cohen σημαίνει ότι εσείς πρέπει να είναι προσαρμόσιμο. Ο τρόπος συναλλαγών σας πρέπει να λειτουργεί με την αγορά και όχι με αυτήν.

Συνοψίζοντας:

 • Όταν διαπραγματεύεστε, σκεφτείτε πρώτα την αγορά, τον δεύτερο τομέα και το τελευταίο μέσο.
 • Το να κερδίσεις το ήμισυ του χρόνου είναι αποδεκτό ποσοστό νίκης.
 • Διατηρήστε τις απώλειες στο απόλυτο ελάχιστο.
 • Αποδεχτείτε τις καταστάσεις της αγοράς για το τι είναι και αντιδράστε ανάλογα.

19. Richard Dennis

richard dennis, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ο θρύλος λέει ότι ο Richard Dennis κάποτε γύρισε 400 $ εμπορία λογαριασμό και το μετέτρεψε σε 200 εκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια και ήταν εκατομμυριούχος όταν ήταν 26 ετών.

Ο Ντένις είναι πιο γνωστός για την πεποίθησή του ότι ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να ανταλλάσσει και να του “Χελώνες“.

Οι χελώνες του ήταν μια ομάδα 21 ανδρών και δύο γυναικών που δίδαξε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης με βάση τις τάσεις του στοιχήματος που είχε με έναν άλλο έμπορο.

Η ομάδα ήταν πολύ επιτυχημένη και συγκέντρωσε συνολικά 175 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά τις επιτυχίες του, εγκατέλειψε τις συναλλαγές δύο φορές, μία φορά μετά τη Black Monday και το dotcom bubble και ορισμένοι το έχουν προτείνει οι στρατηγικές του είναι πιο αποτελεσματικές στις αγορές ταύρων.

Είναι επίσης ένα άλλο όνομα που θα δείτε στους Market Wizards του Jack Schwager.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Richard Dennis?

Οι στρατηγικές του Dennis ακολουθούν τις τάσεις και πιστεύει ότι οι έμποροι πρέπει να πλησιάσουν την αγορά αναζητώντας σημεία για να μπουν και να τους οδηγήσουν.

Ακολουθεί επίσης έναν απλό κανόνα ότι όταν όλοι αρχίζουν να μιλούν για ένα όργανο και η τιμή συνεχίζει να αυξάνεται, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η αγορά πρόκειται να μειωθεί.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν άτομα που δεν κάνουν εμπόριο ή δεν γνωρίζουν τίποτα για τις συναλλαγές αρχίζουν να το συζητούν.

Ένα άλλο πράγμα που πιστεύει ο Dennis είναι ότι βτότε αρχίζεις ημερήσιο εμπόριο, ξεκινήστε μικρά. Το λέει αυτό γιατί τότε θα είσαι τόσο κακός όσο μπορείς.

Αυτή είναι μια εξαιρετική συμβουλή για αρχάριους, καθώς δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχετε, θα πρέπει να ξεκινήσετε μικρά.

Κάντε λάθη και μάθετε από αυτά. Είναι πολύ καλύτερο να μάθετε από λάθη που σας κοστίζουν λιγότερο αντί για περισσότερα.

Σταματήστε τις απώλειες, μην τις τοποθετείτε εκεί που όλοι οι άλλοι βάζουν τις δικές τους. Να έχετε πάντα ένα buffer από επίπεδα στήριξης ή αντίστασης.

Συνοψίζοντας:

 • Αναζητήστε τάσεις και βρείτε έναν τρόπο να ενταχθείτε σε αυτήν την τάση.
 • Όταν οι μη έμποροι αρχίζουν να μιλούν για ένα μέσο και η τιμή είναι υψηλή, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρόκειται να πέσει.
 • Οι αρχάριοι πρέπει να ξεκινήσουν μικρά και να μάθουν από τα λάθη τους όταν κοστίζουν λιγότερο.
 • Βάλτε τις απώλειες διακοπής σε χαμηλότερο σημείο από τα επίπεδα αντίστασης.

20. Ray Dalio

Ο Ray Dalio είναι ένα εικονίδιο συναλλαγών και ο ιδρυτής και CIO της Συνεργάτες Bridgewater, ένα hedge fund θεωρείται σταθερά ως το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Σε όλη τη ζωή του Ντάλιο, ήταν πάντα περίεργος να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του, μια πολύ χρήσιμη δεξιότητα στο εμπόριο.

Αρχικά ενδιαφέρθηκε να κάνει εμπόριο στην ηλικία των 12 όταν δούλεψε ως caddy σε γήπεδο γκολφ και άκουσε τις συζητήσεις των παικτών γκολφ, πολλοί από τους οποίους εργάστηκαν στη Wall Street.

Ο Ντάλιο χρησιμοποίησε έπειτα τους μισθούς του για να αγοράσει μετοχές σε μια αεροπορική εταιρεία και τριπλασίασε τα χρήματά του και στη συνέχεια συνέχισε τις συναλλαγές σε όλο το γυμνάσιο.

Ενώ στο κολέγιο ο Ντάλιο ανέλαβε υπερβατικό διαλογισμό που ισχυρίζεται ότι τον βοήθησε να σκεφτεί πιο καθαρά.

Πτυχιούχος χρηματοοικονομικών και έγινε δεκτός στο Harvard School School και στη συνέχεια έγινε διευθυντής του εμπορίου εμπορευμάτων, ένα θέμα για το οποίο ενδιαφερόταν πάντα.

Ο Dalio έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς εμπόρους που ζούσαν ποτέ.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Ray Dalio?

Το βιβλίο του Αρχές: Ζωή και εργασία συνιστάται ιδιαίτερα και αποκαλύπτει τα πολλά μαθήματα που έχει μάθει καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Dalio πιστεύει ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι να αποτύχεις καλά καθώς μαθαίνεις πολλά από τις χαμένες συναλλαγές σου.

Κατά τη συζήτηση για διακοπές της αγοράς, πιστεύει όταν όλοι σκέφτονται το ίδιο πράγμα και στοιχηματίζουν στο ίδιο πράγμα, συνήθως επηρεάζουν την τιμή και δεν πρέπει να στοιχηματίζετε.

Ένα άλλο επαναλαμβανόμενο θέμα σε αυτήν τη λίστα είναι ότι όλα έχουν συμβεί στο παρελθόν λόγω του ντοσχέσεις χρήσης και αποτελέσματος, το οποίο υποστηρίζεται επίσης από τον Dalio.

Ίσως η καλύτερη συμβουλή του για τους εμπόρους ημέρας είναι ότι πρέπει να είστε επιθετικοί και αμυντικοί ταυτόχρονα. Επιθετική για να κερδίσετε χρήματα, αμυντική για να τα αποθηκεύσετε.

Συνοψίζοντας:

 • Η περιέργεια αποδίδει.
 • Πρέπει να αποδεχτείτε ότι είναι λάθος τις περισσότερες φορές.
 • Έχοντας μια διέξοδο για να εστιάσετε το μυαλό σας μπορεί να βοηθήσει τις συναλλαγές σας.
 • Οι έμποροι ημέρας πρέπει να είναι επιθετικοί και αμυντικοί ταυτόχρονα.

21. Αλέξανδρος πρεσβύτερος

alexander elder, διάσημοι έμποροι της ημέρας

Ο Alexander Elder έχει ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ζωές σε ολόκληρη τη λίστα.

Προερχόμενος από την Αγία Πετρούπολη (γνωστό ως Λένινγκραντ εκείνη την εποχή), ο Πρεσβύτερος, ενώ εργαζόταν ως γιατρός πλοίου πήδηξε πλοίο και έφυγε για τις ΗΠΑ σε ηλικία 23 ετών.

Εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη, Έγινε ψυχίατρος και χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του για να γίνει έμπορος ημέρας.

Είναι πολύ ενεργός συγγραφέας και δάσκαλος του εμπορίου.

Ο Πρεσβύτερος έγραψε πολλά βιβλία για τις συναλλαγές:

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Alexander Elder?

Επικεντρώνεται κυρίως σε έμπορος ημέρας ψυχολογία και είναι εκπαιδευμένος ψυχίατρος.

Ένα από τα κύρια μαθήματά του είναι αυτό έμποροι πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο διαχείρισης χρημάτων. Αυτό το σχέδιο πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη μακροπρόθεσμη επιβίωση πρώτα και στη σταθερή ανάπτυξη δεύτερη.

Ο πρεσβύτερος είναι επίσης α πιστός στην εκμάθηση όσων μπορείτε, αλλά δηλώνει ότι πρέπει πάντα να κοιτάτε τα πάντα με αυστηρή δυσπιστία. Ποτέ μην δέχεστε τίποτα στην ονομαστική αξία.

Το λέει επίσης ο έμπορος ημέρας είναι ο πιο αδύναμος σύνδεσμος στο εμπορία. Μπορεί να έχετε μια εξαιρετική εμπορική στρατηγική, αλλά αν δεν μπορείτε να σταματήσετε τις παρορμητικές συναλλαγές, δεν θα λειτουργήσει.

Επιτυχής έμποροι σκεφτείτε πολύ διαφορετικά για να χάσετε έμποροι. Εάν θέλετε επίσης να είστε επιτυχημένος έμπορος ημέρας, πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.

Συνοψίζοντας:

 • Έχετε ένα σχέδιο διαχείρισης χρημάτων.
 • Μάθετε ό, τι μπορείτε, αλλά παραμείνετε δύσπιστοι.
 • Μην υποχωρείτε σε παρορμητικές συναλλαγές.
 • Για να κερδίσετε πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.

22. Ed Seykota

ed seykota, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ο Ed Seykota εμφανίστηκε στο βιβλίο του Jack Schwager Market Wizards και υποτίθεται πήρε 5.000 $ εμπορία λογαριασμό και το μετέτρεψε σε 15 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 12 χρόνια.

Είναι συστηματικός οπαδός της τάσης, ένας ιδιώτης έμπορος και εργάζεται για ιδιώτες πελάτες που διαχειρίζονται τα χρήματά τους.

Ο Σεϋκότα είναι ξεκάθαρος και δεν μιλάει πολύ για τη ζωή του και δεν είναι πραγματικά κοινωνικά ενεργός.

Είναι γνωστό ότι ήταν πρωτοπόρος στον υπολογιστή εμπορία στη δεκαετία του 1970. Έγραψε επίσης Η εμπορική φυλή, ένα βιβλίο που συζητά τα συναισθήματα των εμπόρων κατά τις συναλλαγές.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Ed Seykota?

Οι έμποροι ημέρας μπορούν να πάρουν πολλά μακριά από τον Ed Seykota.

Πρώτα, συμβουλεύει έμποροι να αγοράσετε πάνω από την αγορά σε σημείο που πιστεύετε ότι θα ανεβεί. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε, αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο. Αυτό ονομάζεται διαπραγμάτευση διαπραγμάτευσης.

Συμβουλεύει επίσης τους εμπόρους να μετακινούν εντολές διακοπής καθώς η τάση συνεχίζεται. Ένας τρόπος κλειδώματος κέρδους και μείωσης του κινδύνου.

Εάν διατηρήσετε την απώλεια στάσης στο αρχικό σημείο, καθώς αυξάνεται μια τάση, αυτό είναι επικίνδυνο επειδή θα μπορούσε ξαφνικά να επιστρέψει μέχρι την αρχή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πίσω απώλεια και να ορίζετε πάντα ένα stop loss όταν εισάγετε μια συναλλαγή.

Η Seykota πιστεύει ότι η αγορά λειτουργεί σε κύκλους. Τέσσερα στάδια, πρέπει να το γνωρίζετε, δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι η αγορά θα ανέβει για πάντα.

Ένας χρυσός κανόνας από τη Σεϋκότα είναι να κερδίστε με λιγότερο από το 10% της καθαρής αξίας σας και μετά διακινδυνεύετε μόνο το 1% αυτού σε οποιαδήποτε συναλλαγή.

Διατηρήστε διακυμάνσεις στο λογαριασμό σας σε σχέση με την καθαρή αξία σας. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως συντηρητική προσέγγιση.

Ένα υπέροχο απόσπασμα από τη Σεϋκότα είναι «Η τάση είναι ο φίλος σας, εκτός από το τέλος που λυγίζει“. Ένα καλό απόσπασμα που πρέπει να θυμάστε όταν διαπραγματεύεστε τάσεις.

Ένας άλλος κανόνας για τις τάσεις είναι εάν οδηγείτε ένα και η τιμή συνεχίζει να αυξάνεται και θέλετε να αγοράσετε περισσότερα, αλλά μην αγοράσετε το ίδιο ποσό τη δεύτερη φορά, αγοράστε λιγότερο επειδή είναι λιγότερο επικίνδυνο.

Επιπλέον, όταν εμφανίζονται τάσεις, τα όργανα γίνονται δημοφιλή, αλλά θα υπάρξουν και στιγμές που δεν θα είναι δημοφιλείς και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αυτό.

Τέλος, οι επιτυχημένοι έμποροι πρέπει να το κάνουν αποδέχεστε την ευθύνη για τις πράξεις τους. Εάν δεν το κάνετε, δεν θα είστε ποτέ καλός έμπορος.

Συνοψίζοντας:

 • Όταν ανταλλάσσετε τάσεις, αναζητήστε στιγμές ξεγνοιασιάς.
 • Η τάση είναι μόνο ο φίλος σας όταν είναι εκεί.
 • Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το πότε τα όργανα είναι δημοφιλή και πότε δεν είναι.
 • Για να είστε επιτυχημένος έμπορος ημέρας πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για τις ενέργειές σας.

23. Martin Schwartz

martin schwartz, διάσημοι έμποροι ημέρας

Συχνά αναφέρεται ως Marty Schwartz ή με το ψευδώνυμό του «Buzzy», ο Martin Schwartz είναι ένας από τους πλουσιότερους εμπόρους της εποχής.

Είναι γνωστός για το δικό του εμπορία στυλ εισόδου και εξόδου από τις θέσεις το συντομότερο δυνατό ένα βασικό πράγμα που πρέπει να είναι σε θέση κάθε έμπειρος έμπορος ημέρας.

Όταν η Schwartz ξεκίνησε για πρώτη φορά τις συναλλαγές κέρδισε $ 600.000 τον πρώτο χρόνο του και στη συνέχεια διπλασίασε έως 1,2 εκατομμύρια το δεύτερο έτος του.

Ισχυρίζεται ότι έχει κάνει περίπου 70.000 $ την ημέρα και μετά μερικές μέρες έφτασαν τα εκατομμύρια.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την καριέρα του στο Pit Bull: Μαθήματα από τον Champion Day Trader της Wall Street.

Ο Schwartz είναι επίσης ιδιοκτήτης αλόγου πρωταθλητή.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Martin Schwartz?

Για πολλούς, ο Schwartz είναι ο ιδανικός έμπορος ημέρας και έχει πολλά μαθήματα που μπορεί να διδάξει.

Ένα από τα πρώτα μαθήματα που πρέπει να αφαιρέσετε από τον Schwartz είναι αυτό έμποροι ημέρας μπορούν να γοητευτούν τόσο πολύ στην αγορά που αρχίζουν να χάνουν την εστίασή τους στη μεγαλύτερη εικόνα.

Το εξηγεί αυτό το να δουλεύεις περισσότερο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δουλεύεις πιο έξυπνα, στην πραγματικότητα, πιστεύει ότι είναι το αντίστροφο.

Όσοι εμπορεύονται λιγότερο είναι πιθανό να είναι επιτυχημένοι έμποροι από ό, τι εκείνοι που κάνουν πολύ εμπόριο.

Κατά τη διάρκεια της εμπορικής καριέρας του Schwartz, έμαθε επίσης τη σημασία ενός διαλείμματος. Λέγοντας ότι πρέπει να ανταμείψετε τον εαυτό σας και να απολαύσετε τις νίκες σας.

Για το Schwartz ένα διάλειμμα είναι πολύ σημαντικό. Ζώντας μια τόσο γρήγορη ζωή, Ο Schwartz υποτίθεται ότι έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του, που σίγουρα δεν είναι σκόπιμο.

Απολαμβάνοντας τα είστε σε θέση να ανανεώσετε τον εαυτό σας και να εκτιμήσετε αυτό που έχετε επιτύχει, μην αρχίσετε αμέσως να διακινδυνεύετε τα κέρδη σας.

Επιπλέον, εάν δεν σταματήσετε, αυξάνετε τον κίνδυνο. Κάνετε περιττές συναλλαγές και είναι λιγότερο πιθανό να συνεχίσετε με μια στρατηγική.

Συνοψίζοντας:

 • Είναι δυνατόν να κερδίσετε περισσότερα χρήματα ως ανεξάρτητος έμπορος ημέρας παρά ως εργασία πλήρους απασχόλησης.
 • Μην θυσιάζετε την υγεία σας.
 • Διδάξτε τον εαυτό σας να απολαύσετε τις νίκες σας και να κάνετε διαλείμματα.
 • Η υπέρβαση είναι επικίνδυνη!

24. Bill Lipschutz

Bill Lipschutz, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ο Bill Lipschutz είναι ένας από τους καλύτερους εμπόρους όλων των εποχών με πλούσια εμπειρία στο συνάλλαγμα.

Με ενδιαφέρον για μαθηματικά στο γυμνάσιο, η εμπορική καριέρα του Lipschutz ξεκίνησε όταν κληρονόμησε απόθεμα αξίας 12.000 $ όταν πέθανε η γιαγιά του.

Ο Lipschutz κατάφερε να δημιουργήσει το χαρτοφυλάκιό του στην αξία των $ 250.000.

Δυστυχώς, για τον νεαρό Lipschutz, αυτή η επιτυχία δεν κράτησε για πάντα και έχασε σχεδόν όλα όσα είχε σε ένα κακό εμπόριο και έπρεπε να ξεκινήσει ξανά από την αρχή.

Ήταν ίσως το μεγαλύτερο μάθημά του στο εμπόριο.

Το 1982 ο Lipschutz πότε να συνεργαστεί με τους Saloman Brothers και τους έκανε 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 1985.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Bill Lipschutz?

Ο Lipschutz πίστευε ότι εσύ πρέπει να καταλάβουμε πώς να είσαι επιτυχής, έχοντας μόνο 20% έως 30% του χρόνου.

Έμποροι ημέρας δεν θα κερδίσει ποτέ όλες τις συναλλαγές τους, είναι αδύνατο. Οι έμποροι πρέπει να δουν την απώλεια όχι ως το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ, αλλά ως κάτι φυσιολογικό και μέρος των συναλλαγών.

Μπορεί να χάσετε περισσότερα από όσα κερδίζετε όταν κάνετε συναλλαγές, απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι νίκες είναι μεγαλύτερες από όλες τις απώλειες σας.

Αυτό σχετίζεται με την αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής, η οποία πρέπει πάντα να βρίσκεται στο μυαλό του κάθε εμπόρου.

Επανεκτιμήστε την αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής καθώς προχωρά η συναλλαγή. Ας δούμε ένα παράδειγμα για το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

Μπείτε σε μια συναλλαγή με κίνδυνο 20 pips και έχετε τον στόχο να κερδίσετε 300 pips.

10 λεπτά αργότερα, η αγορά έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση που περίμεναν. Ο κίνδυνος των 20 pips είναι τώρα υψηλότερος, μπορεί να είναι τώρα 80 pips.

Μαζί με αυτό, πρέπει να έχετε πρόσβαση στα πιθανά κέρδη σας. Οι προοπτικές σας μπορεί να είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες.

Με την επανεξέταση της συναλλαγής σας ενώ προχωρά, μπορείτε να είστε πιο σίγουροι πότε θα πραγματοποιήσετε έξοδο, Πάρτε κέρδος και αποφύγετε τις απώλειες.

Συνοψίζοντας:

 • Πρέπει να είστε κερδοφόροι με μόνο 20-30% επιτυχημένες συναλλαγές.
 • Ποτέ δεν θα έχετε δίκιο όλη την ώρα.
 • Επανεκτιμήστε την αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής καθώς κινείται η αγορά.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι νίκες σας είναι μεγαλύτερες από τις απώλειές σας.

25. Τζέσε Λίβερμορ

Ο Τζέσε Λίβερμορ έκανε το όνομά του σε δύο συντριβές στην αγορά, μία φορά το 1907 και πάλι το 1929. Είχε μια ταραχώδη ζωή και είναι ένα από τα πιο διάσημοι και μελετημένοι έμποροι ημέρας όλων των εποχών.

Η ιστορία του Livermore είναι επίσης μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες επιτυχίας.

Προχωρώντας στα μαθηματικά από μικρή ηλικία, ο Livermore ξεκίνησε σε καταστήματα με κουβά και ανέπτυξε εξαιρετικά αποτελεσματικές στρατηγικές.

Τελικά, αφού συγκέντρωσε αρκετά κεφάλαια, στράφηκε σε χρηματιστηριακές μετοχές και, μετά από μια μικρή καμπύλη εκμάθησης, το 1907 κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια.

Αλλά οι μεγαλύτερες ιστορίες του Λίβερμορ δεν αφορούν μόνο τις επιτυχημένες συναλλαγές του.

Μπορούμε να μάθουμε όχι μόνο τι πρέπει να κάνει ο έμπορος μιας ημέρας από αυτόν, αλλά και τι δεν πρέπει να κάνει. Ο Λίβερμορ σημείωσε μεγάλες απώλειες καθώς και κέρδη.

Σε ένα σημείο της εμπορικής του καριέρας, ο Λίβερμορ ενεργώντας κατόπιν συμβουλών ασχολήθηκε με το εμπόριο βαμβακιού και έχασε το 90% όλων των ιδιοκτητών του. Για αυτόν, αυτό ήταν μάθημα για τη διαφοροποίηση του κινδύνου.

Το 1929, ο Livermore ανέμενε τη συντριβή που θα προκαλούσε τη Μεγάλη Ύφεση και μέχρι το τέλος της συντριβής αξίζει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, που θα ισοδυναμούσε με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Τι μπορούμε να μάθουμε από την Jesse Livermore?

Είναι ίσως ο πιο γνωστός έμπορος που έζησε ποτέ και τα γραπτά του έχουν μεγάλη επιρροή.

Το Livermore υποτίθεται ότι είναι η βάση για τον χαρακτήρα στο Αναμνήσεις ενός Χειριστή Χρηματιστηρίου, και συνιστάται να διαβάσετε αυτό το βιβλίο.

Ήταν επίσης μπροστά από την εποχή του και πρώτος πιστός στις τάσεις και τους κύκλους της αγοράς. Στην πραγματικότητα, η κατανόησή τους γι ‘αυτόν τον έκανε τα χρήματά του στη συντριβή του 1929.

Ο Λίβερμορ ήταν μπροστά από την εποχή του και εφηύρε πολλούς από τους κανόνες του εμπορία. Ακόμα και 100 χρόνια αργότερα τα λόγια του εξακολουθούν να ισχύουν.

Από το εμπόριο βαμβακιού του, οι έμποροι ημέρας μπορούν να μάθουν δύο σημαντικά μαθήματα. μην κάνετε συναλλαγές με βάση τις απόψεις άλλων και μην διασφαλίσετε ότι διαφοροποιείτε τον κίνδυνο.

Ένα άλλο μάθημα που πρέπει να αφαιρέσετε από το Livermore είναι το σημασία ενός εμπορικού περιοδικού, να μάθουμε από λάθη και επιτυχίες του παρελθόντος.

Συνοψίζοντας:

 • Διαφοροποιήστε το χαρτοφυλάκιό σας.
 • Μην ενεργείτε σύμφωνα με τις απόψεις των άλλων.
 • Αναζητήστε μοτίβα και κύκλους αγοράς.
 • Κρατήστε ένα περιοδικό συναλλαγών.

26. Paul Tudor Jones

Ο Paul Tudor Jones έγινε διάσημος έμπορος ημέρας το 1987 όταν πρόβλεψε επιτυχώς τη συντριβή της Μαύρης Δευτέρας. Αναφορικά με τη συντριβή, ο Τζόουνς είπε:

«[Το 1987], δεν υπήρχαν όρια για τυχόν χρηματοοικονομικά συμβόλαια, ήταν ένα απόλυτο ατύχημα που περίμενε να συμβεί».

Επίσης το 1987, Jαυτοί κυκλοφόρησαν το ντοκιμαντέρ του Εμπορος που αποκαλύπτει πολλά για το δικό του εμπορία στυλ. Από τότε, ο Τζόουνς προσπάθησε να αγοράσει όλα τα αντίγραφα του ντοκιμαντέρ.

Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί το έκανε αυτό. Κάποιοι πιστεύουν ότι προσπαθεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να μάθουν όλα τα εμπορικά του μυστικά.

Ο Τζόουνς εμφανίστηκε επίσης στους Market Wizards του Jack Schwager.

Είναι επίσης φιλάνθρωπος και ιδρυτής του Ίδρυμα Robin Hood, που εστιάζει στη μείωση της φτώχειας. Από τη σύστασή του, έχει φέρει πολλά μεγάλα ονόματα ως διαχειριστές.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Paul Tudor Jones?

Αν και ο Τζόουνς είναι ενάντια στο ντοκιμαντέρ του, μπορείτε ακόμα να το βρείτε στο διαδίκτυο και να μάθετε από αυτό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια από τότε και έτσι πρέπει να αποδεχτείτε ότι ορισμένες έννοιες μπορεί να είναι ξεπερασμένες.

Για παράδειγμα, μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Jones είναι Το Eliot κυματίζει. Αν και υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από τον Eliot Waves, είναι αρκετά αμφισβητήσιμα στην ακρίβεια τους.

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα από τον Jones είναι η διαχείριση χρημάτων. Ο Τζόουνς λέει ότι είναι πολύ συντηρητικός και διακινδυνεύει μόνο πολύ μικρές ποσότητες.

Αναζητά επίσης ευκαιρίες μόνο με αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής 1: 5. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί ακόμα να κάνει λάθος τέσσερις στις πέντε φορές και να κερδίσει ακόμα.

Ένα άλλο βασικό πράγμα που ο Jones συμβουλεύει να κάνουν οι έμποροι ημέρας είναι κόψτε τις θέσεις που νιώθουν άβολα.

Το λέει αυτό εάν έχετε κακή αίσθηση για μια συναλλαγή, βγείτε, μπορείτε πάντα να ανοίξετε ξανά ένα άλλο εμπόριο.

Μια τελευταία συμβουλή θα γίνε αντίφατος. Όταν οι αγορές φαίνονται οι καλύτερες και θέτουν νέα υψηλά, είναι συνήθως η καλύτερη στιγμή για πώληση.

Τα ψηλά δεν θα διαρκέσουν για πάντα και θα πρέπει να κερδίζετε όσο μπορείτε.

Συνοψίζοντας:

 • Να είστε συντηρητικοί και να διακινδυνεύετε μόνο πολύ μικρά ποσά ανά εμπόριο.
 • Κοιτάξτε να είστε σωστοί τουλάχιστον ένας στους πέντε φορές.
 • Εάν αισθάνεστε άβολα με μια συναλλαγή, βγείτε.
 • Γίνετε αντίθετοι και κερδίστε ενώ η αγορά είναι υψηλή.

27. Ο Jean Paul Getty

jean paul getty, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ο νονός του εμπορίου, ο Getty είναι γνωστός για το «Αγοράζω όταν πωλούν όλοι οι άλλοι‘ παραθέτω, αναφορά. Πράγματι, βρήκε αποτελεσματικά αυτό το μάντρα. αγοράστε χαμηλά και πωλήστε ψηλά.

Άρχισε να συμμετέχει στην αγορά πετρελαίου του πατέρα του και έκανε το πρώτο του 1 εκατομμύριο δολάρια τη στιγμή που ήταν 23 ετών επενδύει στην επιχείρηση της οικογένειάς του.

Όμως, παρά το άγονο φόντο του πετρελαίου, τα πραγματικά του χρήματα προήλθαν από αποθέματα και σύντομα θεωρήθηκε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς που έζησε ποτέ.

Σε ένα σημείο της εμπορικής του καριέρας, Η Getty κατείχε το 1/900 της οικονομίας των ΗΠΑ, που θα ήταν περίπου περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Το βιβλίο του Πώς να είστε πλούσιοι διερευνά ορισμένες από τις στρατηγικές του, αλλά κυρίως διερευνά τη φιλοσοφία πίσω από το να είναι πλούσιος.

Επιπλέον, το βιβλίο είναι κάπως ξεπερασμένο τώρα και πολλές από τις στρατηγικές που εξηγεί η Getty δεν θα λειτουργήσουν στον σημερινό κόσμο.

Έκανε τις πιο σημαντικές συναλλαγές του μετά τη συντριβή της αγοράς του 1929 αγοράζοντας μετοχές σε απίστευτα χαμηλές τιμές καθώς ανέκαμψαν ξανά.

Η Getty ήταν επίσης πολύ αυστηρή με τα χρήματα και μάλιστα αρνήθηκε να πληρώσει χρήματα λύτρων για τον εγγονό του.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Jean Paul Getty?

Για τον Getty ένας από τους πρώτους κανόνες για την απόκτηση πλούτου είναι να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, η οποία ως έμπορος κάνετε.

Όσον αφορά τις συναλλαγές ημέρας, αυτό είναι πολύ σημαντικό πρέπει να το σκεφτείς ως επιχείρηση, όχι ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, έχει δύο σχεδόν αντιφατικούς κανόνες: εξοικονομήσετε χρήματα; παίρνω ρίσκα.

Και τα δύο είναι αλήθεια. Όπως έχουμε επισημάνει σε αυτό το άρθρο, το καλύτερο έμποροι προσπαθήστε να μειώσετε τον κίνδυνο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αλλά αν δεν αναλάβετε ποτέ κινδύνους, δεν θα κερδίσετε ποτέ χρήματα. Πρέπει να ισορροπήσετε τα δύο με έναν τρόπο που να λειτουργεί για σας

Άλλες σημαντικές διδασκαλίες του Getty περιλαμβάνουν την υπομονή και τη ζωή με ένταση.

Για να ευδοκιμήσουμε πραγματικά, πρέπει να προσέξετε την ένταση και να βρείτε πώς να επωφεληθείτε από αυτήν. Ακριβώς όπως ο κίνδυνος, χωρίς δεν υπάρχει πραγματική ανταμοιβή.

Πάνω από αυτό, εμπορία μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό και αν δεν μάθετε να προσαρμόζεστε σε αυτό, θα είναι δύσκολο να επιτύχετε.

Εν τέλει, πρέπει να γνωρίζετε για την επιχείρηση στην οποία βρίσκεστε. Αυτό είναι πολύτιμο. Εάν δεν το καταλαβαίνετε, δεν μπορείτε να μάθετε πώς να επωφεληθείτε από αυτό.

Συνοψίζοντας:

 • Σκεφτείτε το εμπόριο ως την επιχείρησή σας.
 • Αποκτήστε τη σωστή ισορροπία μεταξύ εξοικονόμησης χρημάτων και ανάληψης κινδύνων.
 • Μάθετε να αντιμετωπίζετε αγχωτικά εμπορικά περιβάλλοντα.
 • Πρέπει να γνωρίζετε για τη βιομηχανία στην οποία βρίσκεστε.

28. Τζωρτζ Σόρος

george soros, διάσημοι έμποροι ημέρας

Ο Τζορτζ Σόρος είναι αναμφίβολα το πιο διάσημος και καλύτερος έμπορος στον κόσμο και η ιστορία του είναι εκπληκτική.

Γεννημένος στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ως Schwartz György σε εβραϊκή οικογένεια, ο πατέρας του άλλαξε το όνομα της οικογένειας σε Soros για να αποφύγει τη δίωξη.

Επιβιώνοντας τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Soros έφυγε σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ο κομμουνισμός ανέλαβε την Ουγγαρία σε ηλικία 17 ετών.

Εκεί εγγράφηκε στο London School of Economics και απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία.

Ο Soros ασχολήθηκε αρχικά με τη χρηματοδότηση όταν ξεκίνησε στην εμπορική τράπεζα Singer & Ο Φρίντλαντ στο Λονδίνο, μετακόμισε γρήγορα στο τμήμα διαιτησίας.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, ο Soros μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και ασχολήθηκε με τις συναλλαγές arbitrage, ειδικευμένος στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Κέρδισε το ψευδώνυμο «Ο άνθρωπος που έσπασε την Τράπεζα της Αγγλίας«Το 1992 όταν μείωσε τη βρετανική λίρα και έκανε 1 δισεκατομμύριο λίρες κατά τη Μαύρη Τετάρτη.

Χρειάστηκαν μήνες ο Σόρος για να δημιουργήσει τη μικρή θέση του.

Το εμπόριο υποτίθεται έχασε την τράπεζα 5 δισεκατομμύρια λίρες και οδήγησε στην απόσυρση του ERM από το Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρωπαϊκός μηχανισμός συναλλαγματικών ισοτιμιών).

Ο Soros αρνείται ότι είναι αυτός που έσπασε την τράπεζα λέγοντας ότι η επιρροή του είναι υπερβολική. Ωστόσο, το εμπόριο έχει μειωθεί

Ο Σόρος ασχολείται μαζικά με φιλανθρωπία και έχει δωρίσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια στη φιλανθρωπική του οργάνωση Ανοιχτά ιδρύματα που ίδρυσε για να βοηθήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον καλύτερο έμπορο στον κόσμο, τον George Soros?

Ο Σόρος έχει περάσει όλη του τη ζωή ως επιζών μια δεξιότητα που έμαθε ως παιδί και την οποία αργότερα εφάρμοσε σε ημερήσιες συναλλαγές.

Στην ημερήσια διαπραγμάτευση, είναι πιο σημαντικό να συνεχίζετε παρά να εξαντλείτε σε ένα εμπόριο?

Μπορούμε να μάθουμε τη σημασία του εντοπισμού υπερτιμημένων οργάνων. Παρόμοια με τον Andy Krieger, ο Soros έβλεπε σαφώς ότι η βρετανική λίρα ήταν υπερβολικά υπερτιμημένη.

Όταν γνωρίζετε ότι έχετε δίκιο, πρέπει να χτυπήσετε όσο το δυνατόν πιο δυνατά.

Η επίδραση των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μπορεί να αλλάξει σημαντικά τις τιμές των μέσων, ιδίως το συνάλλαγμα.

Εκτός από τα παραπάνω, εγείρει επίσης ηθικά ερωτήματα σχετικά με τέτοιες συναλλαγές. Η θεωρία του Soros για αντανακλαστικότητα αξίζει επίσης να εξεταστεί.

Συνοψίζοντας:

 • Η σημασία των δεξιοτήτων επιβίωσης.
 • Εντοπισμός υπερτιμημένων οργάνων.
 • Όταν είστε 100% σίγουροι για το δικαίωμα σας, πρέπει να το μετρήσετε.
 • Τα μεγάλα ιδρύματα μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες κινήσεις της αγοράς.

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, επισημάνετε αυτά τα βασικά σημεία.

 • Μπορούμε να μάθουμε τόσο από τις επιτυχίες όσο και από τις αποτυχίες. Μερικοί από τους πιο διάσημους εμπόρους έκαναν τεράστιες απώλειες καθώς και κέρδη.
 • Διάσημοι και επιτυχημένοι έμποροι ημέρας μπορεί να επηρεάσει την αγορά. Οι πράξεις και τα λόγια τους μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους να αγοράσουν ή να πουλήσουν.
 • Μερικοί διάσημοι καλύτεροι έμποροι ημέρας άλλαξαν τις αγορές για πάντα. Οι συναλλαγές τους είχαν τη δυνατότητα να διαλύσουν τις οικονομίες.
 • Δεν είναι όλα επιτυχημένα έμποροι ημέρας ξεκίνησε ως έμποροι. Πολλοί από αυτούς είχαν αρχικά διαφορετικές φιλοδοξίες, αλλά κατάφεραν να αλλάξουν την καριέρα τους.

Οι κορυφαίοι έμποροι εργάζονται για εσάς – χωρίς αμοιβές διαχείρισης

χρηματιστής etoro

Το eToro έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στον κλάδο εδώ και πολλά χρόνια – σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο eToro και αρχίστε να αντιγράφετε άλλους εμπόρους χωρίς επιπλέον χρέωση. Δεν υπάρχουν χρεώσεις διαχείρισης ή άλλα κρυφά κόστη. Ανακαλύψτε έναν πιο έξυπνο και απλούστερο τρόπο συναλλαγών στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Συμμετάσχετε σε μερικούς από τους κορυφαίους εμπόρους στον κόσμο και επαναλάβετε τη δραστηριότητα των συναλλαγών τους σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας eToro Λειτουργία αντιγραφής.

Αν σας άρεσε να διαβάζετε "Κορυφαίοι 28 πιο διάσημοι έμποροι ημέρας και τα μυστικά τους" παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map