Top 10 Trend ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών που λειτουργούν και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

Οι τάσεις που ακολουθούν οι στρατηγικές διαπραγμάτευσης είναι συχνά οι πιο επιτυχημένες στρατηγικές συναλλαγών για χρήση.

Ως αρχάριος, είναι οι καλύτερες στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσετε, επειδή συχνά είναι εύκολο να εφαρμοστούν. Με τη χρήση τους μπορείτε επίσης να μάθετε πώς λειτουργεί η αγορά και να κερδίσετε επίσης κέρδος.

Πολλοί έμποροι, αρχάριοι και επαγγελματίες, βασίζονται στις τάσεις. Μερικοί λένε ακόμη και ότι μπορείτε να κερδίσετε τα προς το ζην απλώς ένα μοτίβο, δηλαδή αν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι η διαπραγμάτευση τάσεων είναι πάντοτε εύκολη.

Μπορεί να έχετε ακούσει τη φράση «η τάση είναι ο φίλος σας».

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη φράση που ισχύει επίσης. «Η τάση είναι ο φίλος σου μέχρι το τέλος όταν λυγίζει». Σοφά λόγια από τον επαγγελματία έμπορο Ed Seykota.

Πριν ξεκινήσουμε, ας δούμε τι πρέπει να έχει μια τάση που ακολουθεί τη στρατηγική συναλλαγών.

Τι πρέπει να έχουν οι τάσεις που ακολουθούν οι εμπορικές στρατηγικές?

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχουν οι στρατηγικές συναλλαγών τάσεων. Εδώ είναι μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε:

 • Πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσουν με σαφήνεια ένα αναδυόμενο τάση. Ο εντοπισμός μιας τάσης είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει η στρατηγική συναλλαγών σας.
 • Βρείτε σημεία εισόδου και εξόδου. Κάθε στρατηγική συναλλαγών τάσεων πρέπει να έχει ήδη στο μυαλό μια είσοδο και έξοδο! Εάν δεν έχετε αυτά, δεν μπορείτε να το ονομάσετε στρατηγική!
 • Σημείο όταν τάση αλλάζει. Αυτό μπορεί να είναι μια σημαντική στιγμή για να αλλάξετε τη στρατηγική σας και να εφαρμόσετε μια άλλη.
 • Να είστε καλά ενημερωμένοι με τεχνική ή / και θεμελιώδη ανάλυση. Η ανάλυση μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πότε μπορεί να πραγματοποιηθούν τέτοιες τάσεις.
 • Εύκολη εφαρμογή, εκμάθηση και επανάληψη. Όσο περισσότερα βήματα και μεταβλητές υπάρχουν στη στρατηγική σας, τόσο περισσότερα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά.

Μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

 • Πάντα περιμένετε για επιβεβαίωση ενός τάση πριν ενεργήσετε. Η διαπραγμάτευση τάσεων δεν είναι απλώς αγορά όταν η αγορά είναι χαμηλή ή πώληση όταν τελειώνει. Αγοράζει όταν η αγορά είναι κάτω, αλλά στα πρόθυρα της αύξησης και της πώλησης όταν η αγορά βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώσης.
 • Μην έχετε μόνο ένα στρατηγική Για ανοδικές τάσεις. Έχετε μια στρατηγική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια πτωτική και εύρος αγοράς.
 • Χρησιμοποίησε ένα εμπορία περιοδικό για να παρακολουθείτε όλα σας συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μάθετε ποιες στρατηγικές είναι αποτελεσματικές, ποιες όχι και ποιες χρειάζονται λίγο μικροαλλαγές.
 • Λαμβάνει υπόψη διαχείριση κινδύνου. Πρέπει να γνωρίζετε την αναλογία κινδύνου / απόδοσης πριν εφαρμόσετε μια στρατηγική συναλλαγών.
 • Πάντα να χρησιμοποιείτε απώλειες διακοπής. Κάντε τους ένα μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής διαπραγμάτευσης τάσεων που χρησιμοποιείτε.

Θέλετε να μάθετε πώς να εφαρμόσετε τάση ακολουθώντας στρατηγικές? Τότε πάρτε το δικό μας δωρεάν forex εμπορία σειρά μαθημάτων!

Κορυφαία 10 τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Ας κολλήσουμε!

1. Ζώνες Bollinger

bollinger bands, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών


Οι μπάντες Bollinger εφευρέθηκαν από τον John Bollinger. Είναι ένας πολύ χρήσιμος δείκτης που υπάρχει στα γραφήματά σας.

Τα συγκροτήματα Bollinger υποθέτουν ότι Οι τιμές θα ανακάμπτουν, σαν μια ελαστική ταινία.

Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να δείχνουν τα υψηλότερα και χαμηλότερα σημεία που φτάνει η τιμή ενός οργάνου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανοδικές τάσεις, πτωτικές τάσεις και ακόμη και σε εύρος αγορών.

Το πιο χρήσιμο πράγμα που κάνουν οι Bollinger Bands είναι η μέτρηση της μεταβλητότητας.

Εάν τα συγκροτήματα είναι πολύ μακριά από την τρέχουσα τιμή, μπορεί να δείξει ότι η αγορά είναι πολύ ασταθής. Εάν είναι πολύ κοντά στην τρέχουσα τιμή, αυτό σημαίνει το αντίθετο.

Πολλοί έμποροι, ιδιαίτερα οι αρχάριοι, θα πρέπει να συμβουλεύονται να αποφεύγουν οποιοδήποτε από αυτά τα δύο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ζώνες Bollinger ως μέρος της στρατηγικής σας για τις συναλλαγές τάσεων, αγοράζοντας όταν η τιμή φτάσει στο χαμηλότερο συγκρότημα και πωλώντας όταν η τιμή φτάνει στο ανώτερο.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις μπάντες Bollinger εδώ.

2. Κινούμενοι μέσοι όροι

κινούμενοι μέσοι όροι, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Οι κινούμενοι μέσοι όροι είναι εξαιρετικός τρόπος για να δείτε το υποκείμενο τάση πίσω από ένα όργανο και μπορεί να προβληθεί στα περισσότερα γραφήματα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί μέσοι όροι κίνησης, αν και πολλοί έμποροι τάσης επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν έναν αργό κινούμενο μέσο όρο.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εστιάσετε στην πραγματική τιμή και την κατεύθυνση μιας τάσης και μπορούν να βοηθήσουν τους εμπόρους να αποφύγουν την εσφαλμένη προσωρινή αλλαγή της τιμής για τις τάσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινούμενους μέσους όρους στη στρατηγική διαπραγμάτευσης τάσεων αγοράζοντας όταν η τρέχουσα τιμή πέσει κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο και στη συνέχεια πωλώντας όταν η τρέχουσα τιμή πληροί τον κινούμενο μέσο όρο ή κορυφώνεται πάνω από αυτήν.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τους κινούμενους μέσους όρους είναι ότι δεν μπορούν να επισημάνουν εάν μια τάση θα λήξει ή όχι. Μπορούν να σας δείξουν μόνο προηγούμενες κινήσεις. Έτσι δεν μπορείτε να βασίζεστε αποκλειστικά σε αυτά.

3. Σημαίες ταύρου και αρκούδας

σημαίες ταύρου και αρκούδας, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Οι σημαίες ταύρου και αρκούδας είναι αντίθετες μεταξύ τους.

Μπορούν να δημιουργηθούν όταν εφαρμόζετε ένα μοτίβο καναλιού πάνω τους (περισσότερα για τα μοτίβα καναλιών παρακάτω).

Το κάτω μέρος της κίνησης αντιπροσωπεύει τον πόλο σημαίας και οι γραμμές καναλιού αντιπροσωπεύουν την ίδια τη σημαία.

Όταν εμφανίζονται, συμβολίζουν ότι μια τάση διακόπηκε στιγμιαία.

Σε μια σημαία ταύρου, η αγορά βρίσκεται σε άνοδο. Σε μια σημαία αρκούδας, η αγορά βρίσκεται σε παρακμή.

Μπορείτε να ενσωματώσετε σημαίες ταύρων και αρκούδων στη στρατηγική συναλλαγών τάσης εισερχόμενοι στην αγορά και παίρνοντας και οδηγώντας μια τάση.

4. Τριγωνικά μοτίβα

μοτίβα τριγώνου, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Πολλοί διαφορετικοί τύποι τριγώνων μοτίβων και ορισμένοι αναφέρονται σε αυτά ως μοτίβα σφήνας.

Συνήθως, αυτό που συμβαίνει με ένα μοτίβο τριγώνου είναι η τιμή γίνεται στενότερη και στενότερη και στη συνέχεια ξεσπά σε ανοδική ή καθοδική πορεία.

Ακολουθούν μερικά κοινά μοτίβα τριγώνων που μπορείτε να εξετάσετε:

 • Συμμετρικός. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, αυτό το μοτίβο χαρακτηρίζεται από το συμμετρικό του σχήμα. Μπορεί να ξεσπάσει σε ανοδική ή καθοδική πορεία. Αυτό επιβεβαιώνεται μόνο όταν η τιμή σπάσει τον κύκλο μείωσης.
 • Ανερχόμενος. Ανερχόμενα τρίγωνα σχηματίζονται σε μια αγορά ταύρων. Όταν ξεσπάσουν, συνήθως ανεβαίνουν.
 • Φθίνων.

Για να χρησιμοποιήσετε τρίγωνα στη στρατηγική συναλλαγών τάσης, πρέπει να αγοράσετε ή να πουλήσετε μόλις φτάσετε στο μήκος του τριγώνου.

Για παράδειγμα, εάν το μήκος του τριγώνου είναι 50 pips, στοχεύστε να αγοράσετε ή να πουλήσετε όταν η τιμή φτάσει τα 50 pips μετά το σπάσιμο.

5. Σχετικός δείκτης ισχύος

δείκτης σχετικής ισχύος, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Ο σχετικός δείκτης αντοχής ή RSI, είναι ένας δείκτης ταλαντωτών και λειτουργεί από τη δεκαετία του 1970 και είναι πολύ δημοφιλής.

Χρησιμοποιείται για την επίλυση εάν ένα όργανο είναι υπεραγορά ή χαμηλό.

Οτιδήποτε πάνω από το 70% λέγεται ότι είναι υπεραγορασμένο, οτιδήποτε χαμηλότερο από το 30% λέγεται ότι είναι υπεραγορά.

Συνήθως, αυτό που θα συμβεί είναι όταν η τιμή ενός μέσου φτάσει στα επίπεδα υπεραγοράς, μια τάση θα αντιστραφεί και οι τιμές θα αρχίσουν να μειώνονται.

Το αντίθετο ισχύει όταν η τιμή φθάσει σε χαμηλά επίπεδα. θα αρχίσει να αυξάνεται στην τιμή.

Για να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτόν τον δείκτη, είναι καλύτερο να τηρείτε καθημερινά ή μεγαλύτερα γραφήματα Διαφορετικά, ενδέχεται να λάβετε πάρα πολλά σήματα για αγορά ή πώληση.

Το RSI μπορεί επίσης να δείξει εάν τάση πρόκειται να τελειώσει επίσης.

Όταν πρόκειται να εμφανιστεί μια πτωτική τάση, αυτό μπορεί να φανεί όταν το RSI υποχωρεί ενώ η τιμή δεν είναι. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως σήμα πώλησης πριν ξεκινήσει η πτωτική τάση.

Όπως όλοι οι δείκτες και τα μοτίβα στις συναλλαγές, δεν μπορείτε να βασιστείτε αποκλειστικά σε αυτό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ξεσπάσουν μεγάλες ειδήσεις και η τιμή του οργάνου μειώνεται ή ανεβαίνει.

6. Κεφάλι και ώμοι

κεφάλι και ώμους, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Το μοτίβο του κεφαλιού και των ώμων είναι πολύ κοινό και συμβολίζει ότι μια τάση έχει τελειώσει και έχει εμφανιστεί μια νέα. Λειτουργούν επίσης ανάποδα.

Ονομάζονται κεφάλι και ώμοι επειδή το σχήμα που κάνουν μοιάζει με πρόσωπο και κεφάλι (όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε!).

Οι ώμοι αντιπροσωπεύουν είτε δύο υψηλά είτε δύο χαμηλά σημεία με το κεφάλι να είναι η υψηλότερη ή χαμηλότερη τιμή που έφτασε το όργανο.

Στην όρθια θέση, όταν εμφανιστεί αυτό το μοτίβο, αυτό σημαίνει ότι έχει φτάσει στο τέλος μια ανοδική τάση και τώρα θα αρχίσει μια πτωτική τάση. Εάν έχετε μια θέση ανοιχτή, τώρα είναι η ώρα να την κλείσετε.

Όταν είναι ανάποδα, έχει τελειώσει μια πτωτική τάση και μια ανοδική τάση. Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία για αγορά.

7. Μοτίβα καναλιού

μοτίβα καναλιού, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Τα μοτίβα καναλιών είναι εξαιρετικά χρήσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανοδικές τάσεις, πτωτικές τάσεις και σε εύρος αγορών.

Φτιάχνονται με το εργαλείο μοτίβου καναλιού στο λογισμικό χαρτογράφησής σας και χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό υψηλών και χαμηλών τιμών στην αγορά.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στη στρατηγική συναλλαγών τάσεων, πραγματοποιώντας πωλήσεις όταν φτάνουν σε υψηλότερα σημεία και αγοράζοντας όταν φτάνουν στα χαμηλότερα σημεία, ενώ μια τάση είναι σε κίνηση. Όπως και οι μπάντες Bollinger, που αναφέρονται παραπάνω.

Προσοχή όμως, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί όταν τάση τελειώνει. Όταν συμβεί αυτό, πρέπει να σχεδιάσετε ξανά το μοτίβο του καναλιού σας. Βεβαιωθείτε ότι προσέχετε στιγμές ξεγνοιασιάς για να αποφύγετε κάτι τέτοιο.

Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να εφαρμοστούν σε πολύ ασταθείς αγορές.

8. Μέσο πραγματικό εύρος

μέσο πραγματικό εύρος, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Το μέσο πραγματικό εύρος, που συντομεύεται συνήθως από το ATR, είναι ένας δείκτης ότι μετρά την αστάθεια στην τιμή της αγοράς.

Ουσιαστικά, όσο μεγαλύτερα είναι τα κεριά, τόσο μεγαλύτερο είναι το ATR.

Λάβετε υπόψη ότι ο δείκτης ATR δεν σας λέει την κατεύθυνση του τάση.

Εάν η τιμή αρχίσει να πλησιάζει ή ακόμη και να κυμαίνεται, το ATR μειώνεται. Εάν εμφανιστεί μια αγορά αρκούδας ή ταύρου, το ATR αυξάνεται. Δεν κάνει διάκριση μεταξύ αγοράς ταύρων ή αρκούδων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ATR στη στρατηγική σας ακολουθώντας αυτόν τον βασικό κανόνα. Η υψηλή μεταβλητότητα συνήθως ακολουθεί τη χαμηλή μεταβλητότητα και το αντίστροφο.

Έχοντας αυτό υπόψη, εάν ένα μέσο της αγοράς φτάσει ιστορικά σε χαμηλή μεταβλητότητα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι αν η τάση σπάσει, μπορεί να ακολουθήσει μια μεγάλη έξοδος.

Εάν συμβεί αυτό και η τιμή ανεβαίνει, μπορεί να είναι ένα σημάδι για αγορά, καθώς σημαίνει ότι η τιμή πιθανότατα θα αυξηθεί.

9. Διπλά τζάμια και διπλά τζάμια

διπλές κορυφές και διπλά κατώτατα σημεία, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Ένα άλλο παράδειγμα μιας στρατηγικής τάσης που λειτουργεί αμφότερα και συμβολίζει μια τάση έχει λήξει και έχει ξεκινήσει μια νέα.

Εάν εμφανιστεί μια διπλή κορυφή, σημαίνει ανοδική τάση έχει τελειώσει και πτωτική τάση εχει αρχισει. Χαρακτηρίζεται από δύο κορυφές στην τιμή. Συνήθως, η δεύτερη κορυφή θα είναι μικρότερη.

Όταν έχει γίνει διπλή κορυφή, είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να πουλήσετε καθώς η τιμή θα μειωθεί μόνο.

Το αντίστροφο ισχύει για τα διπλά κάτω. Χαρακτηρίζονται από δύο πτώσεις στην τιμή με τη δεύτερη συνήθως να είναι λίγο υψηλότερη από την πρώτη.

Όταν πραγματοποιούνται διπλοί πάτο, θα πρέπει να το βλέπετε ως σημάδι για αγορά, καθώς η τιμή πιθανότατα θα αυξηθεί.

Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι υπάρχει επίσης ένα φαινόμενο που ονομάζεται τριπλές κορυφές και τριπλό πυθμένα πολύ. Είναι τα ίδια με αυτά που αναφέραμε παραπάνω, αλλά με τρεις κορυφές ή τρεις πυθμένες.

10. Όγκος σε ισορροπία

σχετικά με τον όγκο του ισοζυγίου, τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών

Ο όγκος ισορροπίας, συχνά συντομευμένος σε OBV, είναι ένας δείκτης που βασίζεται σε μια θεωρία που μετρά τον όγκο ενός μέσου αγοράς.

Η θεωρία είναι ότι όταν αυξάνεται η τιμή, ο όγκος αυξάνεται. Το αντίθετο ισχύει επίσης. όταν ένα μέσο μειώνεται στην τιμή, ο όγκος μειώνεται.

Ο χρυσός κανόνας για το OBV είναι: ο όγκος προηγείται της τιμής. Με άλλα λόγια, ο όγκος θα αυξηθεί ή θα μειωθεί πριν από τις τιμές.

Με τον δείκτη OBV, οι έμποροι μπορεί να δει με μεγαλύτερη σαφήνεια ποια τιμή κατεύθυνσης μπορεί να πάει.

Οι έμποροι που παρακολουθούν την τρέχουσα τιμή μπορεί να πιστεύουν ότι υπάρχει καλή στιγμή για αγορά, αλλά όταν βλέπουν το OBV, μπορούν να δουν ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί μια τάση και είναι μόνο μια προσωρινή πτώση.

Η τιμή μπορεί να συνεχιστεί με την τρέχουσα τάση που ακολουθεί ήδη. Κατά μία έννοια, είναι παρόμοιο με τους κινούμενους μέσους όρους για το πώς μπορεί να εντοπίσει τις υποκείμενες τάσεις.

Όπως πολλοί άλλοι δείκτες, Το OBV δεν μπορεί να βασιστεί μόνο. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε με έναν άλλο δείκτη και να εμπιστευτείτε τα ένστικτά σας.

Δείτε επίσης: Πώς να προετοιμαστείτε για συναλλαγές Forex: 7 συνήθειες που θα σας βοηθήσουν

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, βεβαιωθείτε ότι είναι αυτά τα βασικά σημεία.

 • Πολλά από τα καλύτερα στρατηγικές συναλλαγών τάσης βασίζομαι σε αναδυόμενα μοτίβα.
 • Οι δείκτες μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τάσεις.
 • Μερικά από τα πιο δημοφιλή τάση τα μοτίβα λειτουργούν αμφότερα.
 • Οποιοδήποτε καλό στρατηγική πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ανταμοιβή κινδύνου.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε την τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών με το δωρεάν μάθημα συναλλαγών forex!

Έχουμε επισημάνει 10 από τις καλύτερες τάσεις ακολουθώντας στρατηγικές διαπραγμάτευσης, αλλά χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση για τις συναλλαγές forex, θα αγωνιστείτε να τις εφαρμόσετε σωστά.

Εδώ είναι Εμπορία Εκπαίδευση Έρχεται σε.

Είμαστε ειδικοί στη διδασκαλία των ανθρώπων πώς να διαπραγματεύονται και πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει πώς να κάνει εμπόριο.

Με το μάθημα συναλλαγών μας, θα μάθετε:

 • Ίδρυμα στο Forex Trading
 • Μηχανικές συναλλαγών Forex
 • Προχωρημένη Ανάλυση στο Forex
 • Στρατηγική στο Forex

Γιατί είναι δωρεάν το μάθημά μας?

Οι μεσίτες συνεργατών μας πληρώνουν για αυτό.

Πληρώνουν γιατί γνωρίζουν ότι οι μορφωμένοι έμποροι είναι λιγότερο πιθανό να χάσουν χρήματα και να σταματήσουν τις συναλλαγές.

Πώς μπορώ να το αποκτήσω?

Η λήψη του μαθήματος είναι εύκολη, το μόνο που έχετε να κάνετε εγγραφείτε σε έναν από τους συνεργάτες μας, κάντε μια κατάθεση, στείλτε μας τον αριθμό του λογαριασμού σας και θα σας στείλουμε το δωρεάν μάθημα.

Είναι η καλύτερη ευκαιρία να μάθετε να χρησιμοποιείτε τάση ακολουθώντας στρατηγικές συναλλαγών!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map