Mark Douglas: Denna handelsbibel kommer att förändra hur du ser marknaden

Mark Douglas: Denna handel "Bibeln" kommer att förändra hur du ser marknaden

Som näringsidkare kommer du att stöta på massor av artiklar och böcker om handelspsykologi. Men detta var inte alltid fallet och i många avseenden är det ett mycket modernt koncept.

Då kom handel i zonen: behärska marknaden med förtroende, disciplin och en vinnande attityd och allt förändrades.

Trading in the Zone av Mark Douglas är högt ansedd av handlare över hela världen för sin insikt och detaljer om ämnet handelspsykologi. Vissa hänvisar till och med till det som ”Bibeln för handelspsykologi.

Mark Douglas är känd inom handeln och är för närvarande president för Trading Behavior Dynamics, som levererar utbildningsprogram för att hjälpa till med handelspsykologi vid finansinstitut..

Hans unika inblick i handelens psykologi gör detta till en av de mest användbara handelsböckerna idag och är utan tvekan en av de viktigaste handelsböckerna som någonsin skrivits.

Om något har bokens betydelse bara ökat med åren eftersom det har blivit uppenbart att de allra flesta detaljhandlare tappar pengar. Vissa hävdar att upp till 95% förlorar pengardet verkliga antalet är faktiskt diskutabelt – och sluta sedan helt.

Mark Douglas tror att dessa förluster beror på dålig handelspsykologi och den resulterande bristen på penninghantering.

Om du bara läser en bok om handelspsykologi, gör den till den här.

Mark Douglas och varför han har betydelse för din handelsstrategi

Mark Douglas var en erfaren författare med ett brett utbud av böcker under sitt bälte. Under sin karriär inom finans arbetade han med hedgefonder, pengar chefer och en del av största golvhandlare.

Innan dess utbildades Douglas vid Michigan State University med inriktning mot interpersonell kommunikation och statsvetenskap.

Douglas började coacha handlare 1982 och samlade en stor erfarenhet av att lära dem hur man utvecklar rätt mentalitet kring det.

Denna upplevelse var avgörande för hans böcker; han vet exakt hur man pratar med handlare, hur de tänker och förstår vad som berör dem.

Han skrev sin bok under antagandet att alla handlare vill skapa en inkomst de kan lita på. Boken är även för handlare som förstår att handel inte är en bli rik-schema eller bara ett alternativ till ett sparkonto – det kan vara ett heltidsjobb.

1990 skrev Douglas sin första bok The Disciplined Trader som fick honom måttlig framgång och uppmärksamhet. Mycket av hans framgång uppnåddes dock med Trading in the Zone 2000.

Efter det, Douglas skrev främst tillsammans med medförfattaren Paula T. Webb, som specialiserat sig på välståndspsykologi. Från och med 2010 gav de två seminarier och workshops runt om i världen om handelspsykologi.

Tyvärr, Douglas dog vid 67 års ålder 2015. Du kan läsa mer om Mark Douglas karriär inom ekonomi här.

Utmärkelser

Douglas arbete gav honom många utmärkelser, särskilt i finansrelaterade publikationer.

Den mest prestigefyllda är Bull / Bear Award, som han vann 2006, 2008 och 2011, och igen 2015 och 2017.

Andra böcker av Douglas

Douglas andra böcker inkluderar:

 • The Disciplined Trader. Douglas första bok om handel, publicerad 1990.
 • Den kompletta handlaren. Skriven med medförfattare Paula T. Webb, publicerad 2015.
 • Liten bok om handelsprestanda. Också medförfattare av Paula T. Webb, 2016.
 • Bli “The Disciplined Trader”. Också medförfattare av Paula T. Webb är en uppdaterad version av The Disciplined Trader, 2014.
 • Enkel visdom för välmående handel. Också medförfattare av Paula T. Webb, 2013.

Douglas har också skrivit om hur man blir en framgångsrik författare och ett antal motiverande böcker.

Många av hans böcker har översatts till en mängd olika språk, inklusive tyska, japanska, franska, kinesiska (förenklad och traditionell), italienska, koreanska, polska, portugisiska, tjeckiska och spanska.

Om engelska inte är ditt första språk är det värt att titta om det finns en översättning tillgänglig.

Du kan också kolla in andra böcker som granskats av Trading Education här.

Vad lär Trading in the Zone ut?

handel i zonen av Mark Douglas

Handel i zonen kan ge handlare en mängd lektioner angående riskhantering, konsistens och hitta nya nivåer av uppfyllelse och njutning från framgångsrika affärer.

Den huvudsakliga lektionen som handlare kan ta bort är att lära sig att förstå grundorsaken till vanliga handelsfel.

Douglas betonar att många dåliga affärer ofta är ett resultat av djupt rotade emotionella problem, som påverkar en näringsidkares interaktioner med marknaden.

Under barndomen, vi upplever alla misslyckanden på olika sätt och vi lär oss gradvis att övervinna dessa känslor av sår.

Vår uppfostran leder till mönster som är så djupt vävda in i vår psyke att vi är inte medvetna om effekterna de skapar.

En misslyckad handel kommer oundvikligen att kännas som ett misslyckande och kan snabbt väcka negativa känslor från vår barndom. Denna bok kan lära sig de hanteringsmekanismer som behövs för att undvika dessa negativa känslor.

Att övervinna negativa känslor relaterade till misslyckande kan hjälpa handlare att bli konsekventa i sina affärer som konsekvens är vad som behövs för att lyckas.

Psykologi och framgångsrika handelsstrategier

I många fall, känslan av misslyckande kan få handlare att jaga sina förluster vid vilken tidpunkt de inte längre följer en handelsstrategi utan spelar och sätter allt i fara.

Som vi nämnde tidigare, innan handeln i zonen publicerades, diskuterades sällan handelspsykologi. Det var ett helt nytt koncept.

Framgångsrika affärer betraktades som strängt resultatet av exceptionell marknadsanalys, medan misslyckade affärer var tvärtom.

Vi vet nu att detta inte är den fullständiga historien.

I verkligheten, resultatet av en handel är resultatet av de beslut vi fattar. Beslut som kan påverkas av trycket som följer med risken att förlora pengar och hur vi reagerar på ett sådant tryck.

Dessa beslut påverkas också av personlighetsdrag såsom rädsla och girighet, till exempel. Det är egenskaper som utgör vår personlighet, men vi är inte alltid medvetna om det. De påverkar vår handelsplan, handelsstil och även mål vi sätter oss.

Dessutom förklarar Douglas hur om du vinner mycket kommer du att ha en positiv attityd. likaså, om du tappar mycket kommer du att ha en negativ attityd. Detta påverkar sedan hur du utför dina nästa affärer.

Trading in the Zone syftar till att hjälpa läsarna att anpassa deras attityder till handel, så att det är möjligt att handla utan rädsla eller girighet, vilket resulterar i eliminering av hänsynslöst beteende.

Ett spel med sannolikhet

Boken syftar till att hjälpa människor att handla på ett sätt som är fritt från psykologiska begränsningar, var en förlust ses som ett möjligt resultat snarare än ett misslyckande.

Douglas förklarar att rätt sätt att tänka på handel är ett spel av sannolikhet. Det finns ingen rätt eller fel, vinna eller förlora, bara sannolikhet.

Trots allt, finansiell handel bör ses som ett företag och för varje företag måste ägarna sätta sina känslor åt sidan och fatta lämpliga beslut för deras företags överlevnad.

Förluster bör accepteras och flyttas från.

Mark Douglas täcker helt och hållet de processer som krävs för att hjälpa handlare att analysera marknaden med en tydlig, lidenskaplig synvinkel, vilket förhoppningsvis kommer att leda läsarna att göra vinst..

De berömda fem ‘sanningarna’

En av de mest användbara avsnitten Trading in the Zone covers är Douglas berömda fem ‘sanningar’ teori, som kan sammanfattas som:

 1. Vad som helst är möjligt.
 2. Det finns inget behov av att veta vad som händer härnäst för att göra vinst.
 3. Vinster och förluster följer inte ett mönster, de fördelas slumpmässigt.
 4. En kant är en indikation på högre sannolikhet, det är aldrig en säkerhet.
 5. Marknaden är unik i varje ögonblick.

Douglas tror att när en näringsidkare accepterar dessa sanningar kan de lämna sitt psykologiska bagage.

Rådet är att välja din kant, hålla fast vid den och handla så att över tiden slumpmässig fördelning kommer någon gång att falla till din fördel.

De fyra rädslorna

I Trading in the Zone skrev Douglas också om vad han kallar de fyra rädslorna. Dom är:

 • Rädsla för att missa (FOMO). Detta är rädslan för att du går miste om en möjlighet medan alla andra vinner på den.
 • Rädsla för förlust. Det här är rädslan för att förlora det du redan har.
 • Rädsla för att vara fel. Detta är rädslan för att din nästa handel inte ska fungera, en förtroendekris.
 • Rädsla för att låta en vinst förvandlas till ett förlust. Detta är rädslan för att förlora allt du har vunnit.

Douglas lär oss vikten av att handla med tillförsikt. Vi måste ta bort rädslan från våra affärer men måste förbli disciplinerade.

Hitta det på Amazon >> handel i zonboken

Finns det några områden för förbättring?

På handelsutbildning, Vi rekommenderar varje näringsidkare att läsa den här boken. I skrivande stund har det betyg 4,2 av 5 på Goodreads och 4,9 av 5 på eBay.

Handel i zonen har också stått tidstestet också.

Publicerad 2000 lär många handlare fortfarande mycket av det trots hur mycket handel har förändrats under de senaste (nästan) två decennierna, särskilt med tillkomsten av Internet och detaljhandel..

Vad säger kritikerna?

Handel i zonen har gott om kritiker, både när det gäller hur boken är skriven och dess innehålls noggrannhet.

Du borde vara beredd på ett antal långvariga metaforer som finns i hela boken.

Boken är också mycket repetitiva. Vissa säger till och med att om du skär ut repetitionen skulle det vara väldigt kort. Så du kan sluta skumma läsa vissa delar om de känner sig för lika.

Många av bokens kritiker ifrågasätter Mark Douglas’s auktoritet när det gäller handel, säger att han faktiskt inte är en näringsidkare. Han är istället en tränare för handlare.

Dessa kritiker tycker att om du inte är en framgångsrik näringsidkare är det farligt att coacha eller ge råd till andra handlare eftersom du inte har varit i deras skor.

Om det inte räcker, Douglas har avslöjat att han förlorade mycket pengar vilket har lett till att många är skeptiska till hans kunskap om handel.

Utöver det finns det många som säger att boken är utspädd med för mycket psykobabble.

Med det menar vi psykologiska termer, fraser och förklaringar som egentligen inte betyder mycket i handelns sammanhang eller kan ifrågasättas när det gäller vetenskaplig noggrannhet.

i alla fall, vi uppmanar läsarna att se förbi detta och fokusera på det positiva och praktiskt saker som boken lär ut.

Till försvar för boken, medan vissa kanske kallar Douglas skrivande psykobabble och slår till det faktum att han devalverar teknisk analys, bör det påpekas att teknisk analys också ibland kallas en pseudovetenskap., särskilt av akademiker.

I den verkliga handelsvärlden är dock båda viktiga.

Viktiga kapitel att läsa

viktiga kapitel att läsa i handeln i zonen

Om du vill ta bort nyckelpunkterna utan att spendera för mycket tid på att läsa hela boken rekommenderar vi att du läser de första sju kapitlen:

 • Vägen till framgång: grundläggande, teknisk eller mental analys
 • Luren (och farorna) med handel
 • Tar ansvar
 • Konsistens: Ett sinnestillstånd
 • Uppfattningens dynamik
 • Marknadens perspektiv
 • Trader’s Edge: Thinking in Probabilities

Avsluta sedan med det sista kapitlet – kapitel 11, Thinking Like A Trader – som drar allt ihop. Och i slutet finns det också en övning som rekommenderas.

Som sagt, boken är bara 240 sidor längst och kan enkelt läsas på kort tid.

Det finns också ett antal handlare som skulle rekommendera att läsa den här boken minst en gång om året för att påminna sig om vad den lär ut.

Vem skulle ha störst nytta av den här boken?

Handel i zonen passar bäst tre typer av handlare:

1. Nybörjare som fortfarande försöker hitta sin plats i handeln.

Handel i zonen kan hjälpa mentalt att förbereda nybörjare för vad de håller på att genomföra och få dem att förstå hur viktigt handelspsykologi är att undvika misstag och göra framgångsrika affärer.

2. Handlare som inte är säkra på sina affärer. Det finns många risker i handeln och utan förtroende kan handlare aldrig dyka.

Ibland behöver människor bara lita på sina instinkter, vilket är vad Trading in the Zone kan lära ut.

Näringsidkare kan upptäcka att när de gör ett misstag om de följt sina ursprungliga instinkter kan de ha undvikit det. Istället kände de sig oroliga och beslutade sig mot sina ursprungliga instinkter, som förlorade dem pengar.

3. Handlare som tappar mer än de tjänar. Denna bok kan hjälpa dem att utvärdera de potentiella orsakerna till att detta händer.

Med det kan de tänka på sin egen mentalitet och förhoppningsvis identifiera psykologiska skäl som får dem att göra misstag. Ännu viktigare, försök att hitta lösningar på dessa problem.

Var brister handel i zonen?

En viktig sak att komma ihåg om handel i zonen är att den fokuserar på näringsidkarpsykologi, som är en del av att lära sig att handla.

Du behöver fortfarande lära dig de tekniska grunderna och hur marknaden faktiskt fungerar. Utan dem vet du inte vad du gör. Förtroende för dina affärer komplimangerar en näringsidkare, det gör dig inte till en näringsidkare.

På sätt och vis, även om detta definitivt är en bok du måste läsa, borde det inte vara din första läsning. Helst, bör du fokusera på att läsa något mer tekniskt först.

Som sagt, den tekniska sidan förändras sällan. När du väl har lärt dig det kan du vara säker på att du vet det.

Vår personlighet kan dock vara mer komplicerad att förstå eftersom alla är olika. Många av oss känner oss inte riktigt så bra, eller åtminstone inte lika bra som vi tror att vi gör.

Det kan vara svårt att isolera destruktiva beteenden som kan påverka dina affärer negativt. Ofta behöver vi någon som hjälper oss att peka i rätt riktning.

Då kan det bli ännu mer komplicerat när du börjar försöka ändra ditt beteende, vilket för vissa kan ta år eller till och med en livstid.

För att ta reda på mer om handelsstrategier och tekniker, ta en titt på våra artiklar eller kontakta vårt kunniga team.

Om du gillade att läsa den här artikeln från Handelsutbildning, snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Behärska handelspsykologi med denna kostnadsfria valutahandelskurs

behärska handelspsykologi med handelsutbildning

Medan du kan spendera 42,50 dollar på en inbunden version eller 17,99 dollar på en Kindle-version av den här boken kan det vara ett mycket klokare investeringsval att registrera dig för vår gratis valutahandelskurs, The Ultimate Guide To Forex Trading..

Normalt kostar det dig £ 2500, men du kan få det gratis.

Du lär dig följande:

 • Foundation i Forex Trading
 • Mekanik för valutahandel
 • Avancerad analys i Forex
 • Avancerade valutahandelsstrategier

Vår kurs har också utformats med flexibilitet i åtanke, så du kan studera när du vill var du vill.

Du kan ta allt online med läsmaterial som PDF-filer, onlinevideor och frågesporter eller så kan du besöka oss på vårt kontor i London.

Om din kurs är så bra, varför är den gratis??

Bra fråga och svaret är ganska enkelt; våra partnermäklare betalar för det.

De betalar för det för att de vet att utbildade handlare håller längre än oerfarna. Ofarna handlare har högre risk att förlora pengar och sluta tidigt.

Utbildade handlare, å andra sidan, är mer benägna att lyckas och fortsätta handla med sin mäklare.

Så för dem handlar det om att vinna långsiktiga handlare. Bättre för dig, bättre för dem.

Ta reda på mer om The Ultimate Guide To Forex trading här. Registrera dig idag och få gratis valutasignaler för!

Källor:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner