150 millioner skatteydere skal svare på dette kryptovalutaspørgsmål på den nye IRS-skatteformular

To dage efter IRS frigav deres opdaterede og meget forventede ny skattevejledning for kryptokurrency i oktober 2019 cirkulerede agenturet et udkast til ny 1040 tidsplan 1 for den kommende skatsæson 2019. På denne nye skatteformular, der udfyldes af alle skatteydere på en eller anden måde (ca. 150 millioner), er der et “ja” eller “nej” spørgsmål øverst:

“Har du på noget tidspunkt i løbet af 2019 modtaget, solgt, sendt, udvekslet eller på anden måde erhvervet nogen økonomisk interesse i en virtuel valuta?” Ny 1040-plan 1-kryptovaluta

Dette er en meget stor aftale. Under straf for mened vil 150 millioner skatteydere nu skulle erklære, om de handlede med virtuelle valutaer som bitcoin.

Ansvarsfraskrivelse – Dette indlæg er kun til informationsformål og bør ikke opfattes som skatte- eller investeringsrådgivning. Tal med din egen skatteekspert, CPA eller skatterådgiver om, hvordan du skal behandle beskatning af digitale valutaer.

Hvordan beskattes kryptovaluta?

Kryptovalutaer som bitcoin selv beskattes ikke direkte. Med andre ord, simpelthen at eje bitcoin skaber ikke skattepligt. Det er snarere de gevinster og tab, du pådrager dig, når du køber, sælger og handler med kryptokurver, der skaber kapitalgevinster og -tab, som i sidste ende skal rapporteres på din selvangivelse.

Sådan fungerer det: IRS behandler kryptokurver som ejendom af skatteformål, ikke som valuta. Ligesom andre former for ejendom derefter – aktier, obligationer, fast ejendom – pådrager du dig en skatteindberetningspligt, når du sælger, handler eller på anden måde bortskaffer din kryptokurrency for mere eller mindre, end du har erhvervet den for. 

I denne forstand ligner kryptovalutahandel handel med aktier i skattemæssigt øjemed.

For eksempel, hvis du købte 0,2 Bitcoin for $ 2.000 i april 2019 og derefter solgte den to måneder senere for $ 4.000, har du en gevinst på $ 2.000. Du rapporterer denne gevinst på din selvangivelse, og afhængigt af hvilket skatteklasse du falder ind under, betaler du en vis procentdel af skat på gevinsten. Satser svinger ud fra din skatteklasse såvel som afhængigt af, om det var en kortsigtet vs. en langsigtet gevinst. 


På bagsiden, hvis du solgte din kryptokurrency for mindre end du købte den for, kan du afskrive det kapitaltab for at spare penge på din skatteregning. Alt dette kan lyde bekendt for dig, da det er nøjagtigt, hvordan skatter på aktier (en form for ejendom) fungerer.

For et komplet dybdyk kan du læse vores blogindlæg 2019-vejledningen til afgifter på kryptovaluta

Hvorfor øger skattemyndigheden skattehåndhævelse i kryptovaluta?

IRS er bekymret for, at kryptokurrency bruges som et redskab til at undvige skatter. Ved at tilføje dette obligatoriske afkrydsningsfelt til det nye skema 1 til 1040, skal alle amerikanske skatteydere erklære, om de har eller ikke har brugt kryptokurrency på en eller anden måde. IRS bruger dette som et værktøj til at øge skatteoverensstemmelse med kryptokurrency og mindske ordninger for hvidvaskning af penge / skatteunddragelse.

Der er ingen grund til panik

Dette er ikke verdens ende. Når som helst, er der en ny aktivklasse med høj vækst, der opstår, samfund og regeringer finder langsomt ud af, hvordan den skal blandes med den nuværende verden. Dette er simpelthen udviklingen af ​​kryptokurver som bitcoin bliver mere mainstream. For at masseadoption kan ske, skal reglerne og forskrifterne omkring kryptokurrency være klare. Klarhed giver hverdags mennesker mulighed for at få et niveau af komfort og fortrolighed med et nyt aktiv som bitcoin.

Sådan rapporteres kryptovaluta om dine skatter

For at arkivere og rapportere dine kryptotransaktioner korrekt skal du udfylde IRS-formular 8949.

Du vil liste alle kryptovalutasalg, handler og dispositioner på formular 8949 (billedet nedenfor) sammen med den dato, hvor du erhvervede kryptoen, datoen solgt eller handlet, dit provenu (fair markedsværdi), dit omkostningsgrundlag og din gevinst eller tab . Når du har hver handel opført, skal du samle dem op i bunden og overføre dette beløb til din 1040-skema D. Inkluder begge disse formularer med din årlige selvangivelse.

For en detaljeret gennemgang af rapporteringsprocessen, se vores artikel om rapporterer kryptokurrency på dine skatter. Du kan også se den korte video nedenfor for at se et eksempel på formular 8949, der udfyldes. 

Som altid er det en god ide at konsultere en skatte professionel vedrørende din specifikke situation.

Hvad skal du gøre, hvis du har “glemt” at rapportere krypto om tidligere års selvangivelse

Måske har du glemt, eller bare ikke var klar over, at du havde brug for at indgive dine kryptokapitalgevinster og -tab på din selvangivelse. Det er en ærlig fejltagelse. Hvis du er i denne situation, er den bedste metode at ændre dine tidligere års afkast. Vi gennemgår denne proces i vores blogindlæg her om ændring af krypto-selvangivelser.

IRS nye 1040-kryptokurrency

Skattesoftware til kryptovaluta

At beregne alle dine kryptokurrencygevinster og -tab og rapportere dem på 8949 kan til tider blive en vanskelig opgave. Udveksling af kryptovalutaer er ikke meget hjælp, når det kommer til skatterapportering (lær hvorfor her), og intet er angivet i USD.

Skattesoftware til kryptovaluta som CryptoTrader.Tax er en løsning, der er bygget til at automatisere hele krypto-skatterapporteringsprocessen for handlende og cryptocurrency-brugere. De tilbyder også et værktøj specielt til skattefolk. Importer simpelthen dine handler og transaktioner fra dine børser til softwaren, og det genererer dine nødvendige skattedokumenter som 8949 med et klik på en knap.

IRS 1040-kryptokurrency

Du kan tage dine genererede skatterapporter til din skatteperson eller blot uploade dem til skatteopgivelsessoftware som TurboTax eller TaxAct. Du kan lære mere om hvordan CryptoTrader.Tax fungerer her.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map