Att bryta ner den nya IRS Cryptocurrency Tax Guidance

För första gången sedan 2014 har IRS utfärdat ny skatterådgivning för kryptokurrency i form av en komplett Vanliga frågor om kryptovaluta och ett officiellt intäktsbeslut: 2019-24. Denna nya vägledning legitimerar många av de antaganden som tidigare gjordes av ledande kryptoskattföretag och skattepersonal i branschen. Vägledningen ger också tydlighet om några av de grå områdena inom kryptovalutans värld inklusive skattebehandling av gafflar & airdrops, tillåtna kostnadsbasmetoder och beslut kring kryptovalutaöverföringar.

Obs – vi ger en översikt över beskattning av kryptovaluta och hur kryptovaluta beskattas i vårt blogginlägg: Den kompletta guiden till kryptovalutaskatter. Det kan vara fördelaktigt att läsa detta innan du fortsätter.

Ny IRS Crypto Tax Guidance

De viktigaste förtydligandena och borttagningarna från de nya IRS-riktlinjerna diskuteras nedan.

Cryptocurrency Hard Forks

Om en viss kryptovaluta som du innehar går igenom en hård gaffel som ”inträffar när en kryptovaluta genomgår en protokollförändring som resulterar i en permanent avledning från den äldre distribuerade huvudboken”, beskattas den nya gaffelkryptovalutan som du får som inkomst. Din kostnadsbas i den nyligen mottagna kryptovalutan blir den inkomst du kände igen.

Till exempel – Om du hade 2,5 Bitcoin i juli 2017 och fick 2,5 Bitcoin Cash som ett resultat av bitcoin cash hard fork, erkände du att detta fick 2,5 Bitcoin Cash som inkomst till det verkliga marknadsvärdet för bitcoin cash vid den tidpunkt då det var mottagen. Om Bitcoin Cash handlade för 500 dollar stycket den dagen, skulle du redovisa en inkomst på 1 250 dollar (500 $ * 2,5). Din kostnadsbas i detta Bitcoin Cash blir 1 250 USD.

Om du inte får nya kryptovalutor efter en hård gaffel har du ingen skattepliktig inkomst. Källa: A21, A22, A23, A24

Mjuka gafflar för kryptovaluta

En kryptovaluta mjukgaffel “resulterar inte i skapandet av en ny kryptovaluta, vilket innebär att den inte ger någon inkomst.” Så om din kryptovaluta går igenom en protokolländring men skapar en ny kryptovaluta – känner du inte igen någon inkomst. Källa: A29

Cryptocurrency Air Drops

Om du får kryptovaluta från en airdrop (“en distribution av kryptovaluta till flera skattebetalares distribuerade huvudbokadresser”) känner du igen intäkter på den mottagna kryptovalutan dagen / tiden den mottogs. Inkomsterna som redovisas bör bestämmas med hjälp av kryptovalutans verkliga marknadsvärde vid den tiden. 


Om du gjorde inte får någon kryptovaluta när en airdrop-händelse inträffade, du känner inte igen inkomst som du inte gjorde motta egendomen.

Kostnadsbas

Före denna nya vägledning var det oklart hur skattebetalarna skulle tilldela kostnadsbasen för sina kryptovalutatillgångar. IRS har officiellt förtydligat detta ämne i det nya beslutet.

Specifik identifiering kan användas som en redovisningsmetod för handel med kryptotillgångar. Detta innebär att skattebetalarna kan välja vilka enheter och mycket kryptovaluta de säljer vid en given tidpunkt så länge de specifikt kan identifiera dem och stödja enheternas kostnadsbas.. 

För att specifikt identifiera en enhet av kryptovaluta måste du inkludera följande information:

  1. Datum och tidpunkt för varje enhet förvärvades,
  2. Din bas och det verkliga marknadsvärdet för varje enhet vid tidpunkten för förvärvet,
  3. Datum och tidpunkt då varje enhet såldes, byttes eller på annat sätt avyttrades, och
  4. Det verkliga marknadsvärdet för varje enhet när den säljs, byts ut eller avyttras och summan av pengar eller värdet på fastigheten som erhållits för varje enhet

Om du inte kan identifiera dina kryptovalutor specifikt, ska du som standard använda först-in först-ut-basen (FIFO). Källa: A36, A38

Du kan använda CryptoTrader.Tax och specifika metoder för identifieringskalkylering som LIFO för att beräkna dina kryptovinster och -förluster. Du har också förmågan att vara standard till FIFO inom CryptoTrader.Tax-rapporteringsplattformen.

Skattebetalarna är skyldiga att föra register som är tillräckliga för att fastställa de positioner som tas på skattedeklarationerna. Därför är det bästa praxis att föra register som dokumenterar kvitton, försäljning, utbyte eller andra dispositioner av virtuell valuta och det verkliga marknadsvärdet för den virtuella valutan. 

CryptoTrader.Tax hjälper sina användare genom att tillhandahålla dem på ett korrekt sätt dokumentera de positioner de tar på sin skattedeklaration med en fullständig granskningsrapport. Denna rapport dokumenterar alla skattepliktiga händelser som uppstått samt tillhörande transaktionsinformation. Du kan behålla detta granskningsspår för dina register.

Kryptovalutaöverföringar: Inte skattepliktiga händelser

Även om detta redan klargjordes tidigare är det värt att upprepa, och den nya vägledningen upprepar att det bara är att överföra kryptovaluta från en plattform eller från en plånbok till en annan. INTE en skattepliktig händelse.

“Om du överför virtuell valuta från en plånbok, adress eller konto som tillhör dig, till en annan plånbok, adress eller konto som också tillhör dig, är överföringen en icke-skattepliktig händelse, även om du får en informationsretur från ett utbyte eller en plattform som ett resultat av överföringen. ” Källa: A35

Så även om du får en 1099-K från ditt kryptovalutautbyte som beskriver dina överföringar är dessa händelser inte skattepliktiga och bidrar inte till dina kapitalvinster eller förluster. Det här är goda nyheter för alla som fått meddelanden 6174-A, 6173, CP2000, eller andra 1099-K. 

Det är faktiskt detta problem med kryptovalutaöverföringar och tillhörande 1099-K som gör att din skatteskuld verkar extremt uppblåst. Vi har kallat detta kryptovalutaskattproblemet här på CryptoTrader.Tax, och du kan läsa mer om varför utbyten som Coinbase inte kan ge sina användare korrekt skatteinformation här.

IRS: s nya vägledning för kryptovalutaskatt

Skattprogramvara för kryptovaluta

Skattprogramvara för kryptovaluta som CryptoTrader.Tax är byggt för att automatisera hela kryptoskattrapporteringsprocessen, och alla de nya IRS-riktlinjerna har redan inbyggts i CryptoTrader.Tax-skatterapporteringsmotorn. Du kan skapa dina önskade kryptoskattformulär genom att helt enkelt ansluta dina börser, importera dina affärer och generera dina rapporter med ett klick på en knapp. 

IRS ny vägledning för krypto

Helt enkelt importera dessa rapporter till TurboTax, skicka dem till din revisor eller arkivera dem själv!

Sammanfattningsvis

Det är fantastiskt att se att IRS ger tydlighet kring kryptovalutabeskattning och därmed legitimerar den växande industrin ytterligare. Tydlig vägledning från tillsynsorgan kommer utan tvekan att hjälpa till med ökad marknadsintroduktion. När reglerna är klara känner alla sig mer bekväma att spela spelet.

Har du några frågor eller kommentarer? Meddela oss bara @CryptoTraderTax

Ansvarsfriskrivning – Det här inlägget är endast av informativt syfte och bör inte tolkas som skatte- eller investeringsrådgivning. Snälla prata med din egen skatteexpert, CPA eller skatterådgivare om hur du ska behandla beskattning av digitala valutor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map