Bästa webbplatserna för att hitta krypto- och blockchainjobb

Blockchain-industrin blomstrar – och det är blockchain- och kryptojobbsmarknaden. Den globala blockchain-marknaden värderas för närvarande till över 3 miljarder dollar och förväntas stiga till 39,7 miljarder dollar senast 2025. 

Faktorer som riskkapitalinvesteringar, institutionella strejker till framväxande marknader som decentraliserad finansiering och den ökande populariteten för blockchain-teknik inom flera branscher har skapat ett marknadsekosystem där blockchain-specialister är i hög efterfrågan. 

Data publicerad av LinkedIn avslöjar att blockchain-specialisering är den mest efterfrågade skickligheten 2020 och erbjuder begåvade individer ett brett utbud av roller som erbjuder mycket attraktiva löner. 

Att hitta ett blockchain-jobb kan dock vara en komplicerad process. Blockchain-industrins snabba digitala karaktär innebär att traditionella metoder för HR och sysselsättning ännu inte har anpassat sig till de sätt som företagsorganisationer och blockchain-företag engagerar och fångar upp nya talanger. 

I stället för att få tillgång till talangpooler via traditionella byråer söker blockchain-orienterade företag ofta blockchain-specialister genom ett nätverk av olika arbetsmarknader och portaler. Den här artikeln diskuterar de mest använda blockchain-jobbmarknaderna online idag tillsammans med detaljer om hur mycket blockchain-specialister tjänar och vilka blockchain-färdigheter som efterfrågas.. 

Hur mycket tjänar Blockchain-experter?

De genomsnittliga lönerna som erbjuds på blockchain-arbetsmarknaden är betydligt högre än de löner som erbjuds i motsvarande roller för andra sektorer. Blockchain-utvecklarlön i Europa, till exempel, ligger mellan 55 000 och 91.000 euro, jämfört med den genomsnittliga europeiska utvecklarlönen på 26.000 euro.

Inkomstskillnaden mellan blockchain-specialister och andra industrier i USA är ännu högre – USA-baserade blockchain-utvecklare tjäna mellan $ 70.000 och $ 200.000, med en genomsnittlig lön på $ 136.000. Jämfört med medel USA-baserade utvecklarlön på $ 103 000, det är tydligt att blockchain-specialisering är mycket efterfrågad. 

Vilka färdigheter krävs för Blockchain- och Cryptocurrency-jobb?

Blockchain-färdigheterna som krävs för att säkra anställning inom blockchain- eller kryptovalutabranschen varierar beroende på kraven för specifika roller, men det finns ett antal vanliga färdigheter som är mycket efterfrågade.

Blockchain-utvecklare, arkitekter och ingenjörer måste ha en robust förståelse för datastrukturer i applikativ mening. Blockchain-utvecklare är till exempel skyldiga att ständigt förnya sig med avseende på datastrukturer som merkle-träd för att möta kraven från de specifika blockchain-projekten de arbetar med.

På samma sätt måste en blockchain-specialist ha en stark arbetsförståelse för blockchain- och blockchain-arkitekturen. Smart kontraktutveckling är en annan kritisk färdighet som efterfrågas i hela blockchain-industrin på grund av den snabba ökningen av decentraliserad finansiering eller DeFi. Andra blockchain-färdigheter med hög efterfrågan inkluderar webbutveckling, kryptografi, penetrationstest, produkthantering och blockchain-specifika marknadsföringsfärdigheter.

Vilka är de bästa Blockchain- och Crypto-jobbwebbplatserna?

Arbetsmarknaden för blockchain och kryptovaluta drivs av ett antal online-anslagstavlor och plattformar. Vi tittar på de bästa webbplatserna nedan.

Crypto Jobs LIst

1. CryptoJobsList

CryptoJobsList är en av de längsta dedikerade krypto- och blockchain-jobbplattformarna online och lanserades i september 2017. CryptoJobsList-plattformen fokuserar på att förse blockchain- och crypto-arbetssökande med en enda webbplats som presenterar alla de jobb som för närvarande finns tillgängliga på marknaden, som samt att erbjuda företag och blockchain-företag ett enkelt och enkelt sätt att få tillgång till en bred blockchain-talangpool.

CryptoJobsList är en av de mest populära kryptojobbwebbplatserna och uppdateras vanligtvis med flera nya positioner och jobbannonser varje dag. Användare kan filtrera krypto- och blockchainjobb efter fjärr-, utvecklar-, marknadsförings-, praktikant-, handlare-, community-, design-, försäljnings- eller analytikerpositioner, eller fokusera på specifika färdigheter som soliditetsexpertis. 

Några av de företag som listar jobb på CryptoJobsList inkluderar Circle, OKEX, Huobi, ShapeShift och ByBit. CryptoJobsList-användargränssnittet är enkelt och strömlinjeformat och tvingar inte användare att registrera sig för att ansöka om kryptojobb – applikationer görs via ett enkelt webbformulär som innehåller kontaktuppgifter, listningsspecifika frågor, brev och CV-fält. 

Viktigt är att CryptoJobsList presenterar krypto- och blockchainjobb i kronologisk ordning, med de nyaste positionerna som visas först samt presenterade jobb publicerade av anställningsorganisationer som söker talang snabbt. En ansökningsräkning informerar användarna om hur många andra sökande som har skickat in sina uppgifter till en viss jobbannons, vilket gör det enkelt att mäta nivån på konkurrensen om en roll. 

Kryptojobb

2. Crypto.Jobs

Crypto.Jobs är en annan mycket aktiv kryptovalutafokuserad jobbplattform som presenterar ett brett spektrum av krypto- och blockchain-jobbannonser. Till skillnad från CryptoJobsList kräver Crypto.Jobs att arbetssökande skapar profiler och loggar in på plattformen innan de ansöker om jobb, vilket kan sakta ner ansökningsprocessen. En fördel med detta system är dock att Crypto.Jobs kan spara ansökningsinformation och CV för sökande som inte ändrar sitt CV ofta.

Precis som CryptoJobsList tillåter Crypto.Jobs användare att skapa obegränsade applikationer och bläddra gratis blockchain- eller kryptojobb, även om det tillkommer en uppgraderingsavgift för företag eller organisationer som vill screena högre antal sökande eller visa deras notering..

Crypto.Jobs uppdateras regelbundet och publiceras detaljerad information om utförandet av jobbannonser, vilket gör det möjligt för sökande att avgöra hur länge en notering har varit aktiv och en rolls geografiska läge. Crypto.Jobs-plattformen publicerar dock inte antalet sökande till jobbannonser.

Kryptovalutajobb

3. CryptocurrencyJobs.co

CryptocurrencyJobs.co är en blockchain-jobbplattform som huvudsakligen fokuserar på tekniska blockchain-färdigheter och listar vanligtvis positioner publicerade av företagsorganisationer eller storskaliga blockchain-projekt. De jobb som anges på CryptocurrencyJobs.co kräver vanligtvis smarta kontraktsingenjörer, arkitekter, tekniska leads, UX-design eller roller på C-nivå inom affärsutveckling, marknadsföring och försäljning.

CryptocurrencyJobs.co-plattformen rör sig inte lika snabbt som mycket aktiva plattformar som CryptoJobsList, men positionerna som listas är mycket konkurrenskraftiga och höga löner. Användare kan filtrera listor efter design, konstruktion, ekonomi, marknadsföring, icke-teknik, verksamhet, produkt, försäljning och kundsupport, eller identifiera listor via ett taggsystem.

Liksom CryptoJobsList tillåter CryptocurrencyJobs.co användare att ansöka utan att skapa ett konto. De flesta positioner listade på CryptocurrencyJobs.co länkar användare till tredjepartsapplikationsplattformar, LinkedIn, eller helt enkelt ange en applikations-e-postadress..

En intressant funktion som erbjuds av CryptocurrencyJobs.co är en Startups-portal som gör det möjligt för arbetssökande att identifiera lediga platser. CryptocurrencyJobs.co publicerar också samlade jobbsamlingar uppdelade efter blockchain-nätverk, praktikplatser och jobb som betalar i kryptovaluta.

Crypto-karriärer

4. Crypto-Careers.com

Crypto-karriärer är en annan teknikfokuserad blockchain- och kryptojobbplattform som, precis som CryptocurrencyJobs.co, fokuserar på tekniska blockchain-jobbannonser publicerade av stora företagsorganisationer. 

Jobb som publiceras på Crypto-Careers är några av de mest konkurrenskraftiga rollerna inom blockchain-sektorn och inkluderar listor publicerade av Facebooks Libra Blockchain-projekt och stora riskkapitalföretag. Medan Crypto-Careers erbjuder högkvalitativa jobb inom blockchain-branschen, listar Crypto-Careers UI bara fem jobb per sida på huvudsidan, vilket kan göra att det är tidskrävande att bläddra bland jobbannonser..

Filtreringsverktygen som presenteras av Crypto-Careers kompenserar för bristen på huvudsidesfunktionalitet, men genom att låta sökande sortera listor efter finansieringsnivå för företag, företagsstorlek, scen och bransch samt geografisk plats eller fjärrtillgänglighet. 

Blocktribe

5. BlockTribe

Blocktribe listar inte så många jobb som större kryptovaluta- och blockchain-jobbwebbplatser som CryptoJobsList eller Crypto.Jobs, men listorna som publiceras är mycket professionella och mycket konkurrenskraftiga. Precis som Crypto.Jobs använder BlockTribe ett inloggnings- och kontosystem som sparar CV och kontaktuppgifter för sökande. 

En stor fördel som BlockTribe erbjuder är sökandens sökfunktionalitet som den tillhandahåller blockchainföretag som söker talang. När sökande registrerar sig hos BlockTribe läggs deras CV och information till i en databas som kan sökas av anställningsorganisationer, vilket effektiviserar anställningsförfarandet.

BlockTribe används främst av stora blockchain-företag som Coinbase, IOHK, Circle och ConsenSys, vilket gör det till en av de mest konkurrenskraftiga blockchain-jobbsidorna online. Trots den höga kvaliteten på jobben som listas på BlockTribe rör sig BlockTribe-plattformen dock relativt långsamt och publicerar vanligtvis bara 2-4 nya listor dagligen. 

Sökande som använder BlockTribe för att leta efter blockchainjobb kan ställa in jobbvarningar för specifika kategorier, nyckelord, platser eller jobbtyper eller förfina jobb per land. 

Blockew

6. Blockew

Blockew är ett relativt nytt tillskott till utbudet av blockchain- och kryptovalutajobbplatser, och även om det har ett antal problem med användargränssnittet, fungerar det som en stark säkerhetskopia till kryptojobbplatserna som anges ovan. 

Blockew, på samma sätt som BlockTribe, fokuserar på egna heltidsroller med enstaka avlägsna jobbannonser. Företag och organisationer som listar på Blockew inkluderar börser som Binance och Kraken, samt ConsenSys, AVA Labs och Gemini.

De positioner som listas på Blockew är främst långsiktiga roller som frontingenjör, blockchain-utvecklare, strategisk verksamhetsassistent, regionchef och marknadschef. Blockew ger omfattande detaljer om listade positioner, men det kan vara mycket svårt att avgöra exakt när en roll först listades och om listan fortfarande är aktiv eller anställer. 

Liksom BlockTribe tillåter Blockew sökande att ladda upp sitt CV för att göra det tillgängligt för en rekryteringssökfunktion. Detta gör BlockTribe till ett utmärkt alternativ för arbetssökande som letar efter en passiv arbetsplats som kan användas i kombination med någon av de stora blockchain-jobbplattformarna som anges i den här artikeln, till exempel CryptoJobsList. 

Angellistiska kryptojobb

7. AngelList

AngelList är inte en blockchain- eller crypto-dedikerad jobbplattform, men listar ofta blockchain-startjobb som annars inte är tillgängliga någon annanstans. AngelList är en USA-baserad webbplats med fokus på startekosystemet och tillåter användare att antingen investera i eller arbeta med nystartade företag i praktiskt taget alla branscher. 

Startups som söker blockchain-talang använder ofta AngelList för att annonsera blockchain-specialistpositioner som presenterar unik ersättning – snarare än att erbjuda som lön, många av blockchain-startups som listar positioner på AngelList erbjuder aktier i sitt företag i stället för fiatvaluta, eller en kombination av båda.

AngelList tillåter arbetssökande att förfina sökningar efter bransch, nyckelord och plats. Medan stora blockchain-företag eller företag inte listar blockchain-positioner på AngelList är det möjligt att hitta blockchain-utvecklarpositioner eller andra kryptovalutarelaterade roller, till exempel rådgivande roller, som erbjuder en betydande andel i nystartade företag som redan har fångat imponerande såddfinansiering.. 

Upwork blockchain jobb

8. UpWork

UpWork är den största frilansande arbetsmarknaden online idag och, även om den inte är särskilt fokuserad på någon bransch, listar en stor mängd blockchain- och kryptovalutajobb uppdaterade dagligen.

Till skillnad från de andra krypto- och blockchain-jobbwebbplatserna som listas i den här artikeln är UpWork inte ett traditionellt jobbkort – arbete som utförs genom UpWork ansöks, spåras, körs och betalas helt inom UpWork-ekosystemet. UpWork-systemet är inte lämpligt för blockchain-proffs som söker heltidsroller, men ger blockchain-frilansare möjlighet att arbeta med kortsiktiga ad hoc-blockchain-projekt.

En stor nackdel med UpWork är de avgifter plattformen tar från frilansare som i vissa fall kan nå upp till 20 procent av arbetsavgiften. Det kan också vara svårt att identifiera pålitliga arbetsgivare eller engagemang via UpWork, eftersom bedrägerier är ett pågående problem med UpWork-plattformen. 

UpWork används bäst för kortvariga blockchain-frilansprojekt för frilansare med fokus på att bygga en portfölj eller erfarenhet inom blockchain-industrin. 

Viktiga takeaways

Arbetsmarknaden för blockchain och kryptovaluta skiljer sig från alla traditionella arbetsmarknader. Om du letar efter ett blockchain-jobb är plattformar som CryptoJobsList den bästa källan till nya jobbannonser varje dag.

Det är viktigt att notera att många jobb på blockchain- och kryptovalutamarknaden erbjuder betalning via kryptovaluta. Att ta emot betalning via krypto kan dramatiskt minska den tid det tar att få betalt, men det är viktigt att behålla din skyldigheter för kryptoskatt i åtanke.

CryptoTrader.Tax

Skattprogramvara för kryptovaluta

Om du avyttrar kryptovaluta som du tjänar genom en kryptovalutautbyte är det viktigt att spåra de olika transaktionerna du gör för att säkerställa att du är helt skattepliktig och minimerar din skatteplikt. Skattprogramvara för kryptovaluta som CryptoTrader.Tax automatiserar insamlingsprocessen för kryptoskatt och genererar enkla rapporter som du kan använda som en del av din skattestrategi. 

Du kan lära dig mer om hur CryptoTrader.Tax fungerar här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner