Crypto Tax Reporting för Robinhood – Varför det skiljer sig från andra utbyten

Robin Hood har blivit en av de mest populära plattformarna bland de yngre demografiska för att köpa, sälja och investera i en mängd olika tillgångar. Inkluderat i dessa erbjudanden är möjligheten att investera i kryptovalutor. Till skillnad från kryptovalutabörser som Coinbase, Gemini, Bittrex etc., Robinhood Crypto gör inte tillåta användare att överföra krypto till eller ut från Robinhood-plattformen. Denna faktor gör skatterapportering mycket annorlunda för kryptovalutainvesterare i Robinhood. I den här artikeln behandlar vi hur du hanterar dina Robinhood-kryptovalutatransaktioner för din skatterapportering.

Kryptoskatter 101

I de flesta länder behandlas kryptokurvor som bitcoin som egendom för skatteändamål, inte som valuta. Precis som andra fastighetsformer – aktier, obligationer, fastigheter – har du ett skatterapporteringskrav när du säljer, handlar eller på annat sätt avyttrar din kryptovaluta för mer eller mindre än du förvärvade den för. 

Som ett resultat ser kryptovalutahandel ut som aktiehandel för skatteändamål.

Om du till exempel köpte 0,2 Bitcoin för 2 000 dollar i maj 2018 och sedan sålde det två månader senare för 3 000 dollar, skulle du ha en kapitalvinst på 1 000 dollar. Du rapporterar denna vinst på din skattedeklaration, och beroende på vilken skatteklass du faller under betalar du en viss procentsats skatt på vinsten. Priser varierar baserat på din skatteklass samt beroende på om det var en kort sikt jämfört med en långsiktig vinst. Detta gäller för alla kryptovalutor.

Vi diskuterar grunderna för kryptoskatter djupare i vårt blogginlägg, Den ultimata guiden till kryptovalutaskatter.

Varför är Robinhood annorlunda?

Robinhood är inte ett inhemskt kryptovalutaföretag. Vad som menas med detta är att Robinhood inte är byggt “on-chain”, och det tillåter dig inte att skicka kryptotillgångar till en “Robinhood-plånbok”. Du kan bara köpa och sälja kryptovalutor direkt på Robinhood. Du kan inte skicka den BTC du köper från Robinhood till din egen externa plånbok. Du kan inte heller skicka BTC från din externa plånbok till ditt Robinhood-konto. Allt måste hända inom Robinhood-plattformen.

Medan många skulle hävda att detta är “anti-crypto”, tillåter det Robinhood att exportera nödvändiga skatteformer för vinster och förluster till sina användare i slutet av året.


Till skillnad från äkta kryptovalutautbyten som Coinbase eller Gemini, Robinhood vet exakt hur mycket du har vunnit eller förlorat genom dina kryptoinvesteringar eftersom varje enskild köp, försäljning eller annan transaktion skedde inom dess murar. 

Coinbase och andra kryptobörser har å andra sidan inte denna förmåga, eftersom du har möjlighet att skicka krypto till Coinbase eller ut ur Coinbase när som helst. När du deltar i denna typ av överföring förlorar Coinbase förmågan att ge dig fullständiga rapporter om vinster och förluster. Vi beskriver detta problem i extremt djup i vårt blogginlägg här: Varför kryptovalutabörser inte kan ge användarna korrekta skatterapporter.

Eftersom Robinhood inte är ett “inhemskt” kryptovalutaföretag kan det verkligen ge en fullständig vinst- och förlustrapport till sina användare. Denna blankett kallas 1099-B.

Robinhood 1099-B

Du kan ladda ner din 1099-B rätt från ditt Robinhood-konto. I likhet med andra typer av skattehandlingar som mottogs vid årsskiftet (W2 osv.) Kan du importera denna 1099-B som du får från Robinhood till skatteregistreringsprogramvara som TurboTax eller ge den direkt till din skattepersonal för att lämna in för dina räkning..

Du behöver inte importera denna 1099-B till specifika programvara för kryptoskatt som CryptoTrader.Tax. Återigen beror det på att alla dina vinster, förluster, kostnadsbasis och intäkter redan är helt listade på 1099-B som du får från Robinhood. Du behöver inte göra det två gånger.

Vad händer om jag använder andra börser förutom Robinhood?

Om du använder andra traditionella kryptovalutautbyten utöver Robinhood, måste du samla dessa transaktioner från de andra börserna för att skapa dina nödvändiga skatteformer för vinster och förluster. Du kan använda kryptovalutaskattprogramvara som CryptoTrader.Tax för att samla dina transaktioner från alla andra börser du använder och genererar nödvändiga skatterapporter med ett klick på en knapp.

Du borde inte inkludera Robinhood-affärer inom dessa aggregerade rapporter. Dessa bör hanteras separat – kom ihåg att det beror på att Robinhood är helt separat. 

Exempel på TurboTax

Om du använder TurboTax eller någon annan skatteregistreringsprogramvara, bör du importera din TurboTax CSV som CryptoTrader.Tax exporterar såväl som din 1099-B som Robinhood exporterar till din TurboTax konto. När du laddar upp båda dessa inkluderas alla dina transaktioner i din skattedeklaration. Inga data kommer att räknas dubbelt. 

Har några frågor? Chatta gärna med vårt live kundsupportteam. Teamet hjälper gärna till med att svara på frågor och kommer att kontakta dig extremt snabbt!

Ansvarsfriskrivning: Den här guiden tillhandahålls endast i informationssyfte. Det är inte avsett att ersätta skatt, revision, redovisning, investeringar, finansiell eller juridisk rådgivning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map