De bedste steder at gemme din kryptovaluta

Private nøgler, gendannelsessætninger, ingen måder at indgive tvister på – lagring og styring af din kryptovaluta kan være utrolig forvirrende. Dette bliver kun værre, når du overvejer, hvor værdifuld din krypto bliver over tid, og det faktum, at transaktioner er irreversible. Denne hurtige opfriskning på de bedste steder at gemme din krypto forklarer alt hvad du behøver at vide og er godt for både begyndere og veteraner.

Udvekslinger (mindst sikkert)

Holder din kryptokurrency på top krypto udvekslingstjenester, såsom Coinbase, Binance, og andre, er et nødvendigt onde, hvis du aktivt handler. Problemet med udvekslinger er, at de holder fast i kryptoen for alle deres brugere. Derfor bliver de en enorm honningpotte, som hackere kan prøve at bryde ind i.

For eksempel blev Binance, dengang verdens største børs efter handelsvolumen, hacket for 7.000 Bitcoin i 2019 (ca. 40 millioner dollars på det tidspunkt). Heldigvis havde Binance nok midler til at dække deres tab, men ikke alle børser var så heldige. Populært bitcoin-websted Køb Bitcoin over hele verden bemærker, at udvekslingshackere alene i 2019 stak af med $ 283 millioner i krypto.

Hvis det er nødvendigt at holde krypto på børser til handel, skal du kun overveje at beholde det, du har brug for for at handle på børser, og intet mere.

En anden mulighed er at overveje decentrale udvekslinger (DEXer), som ikke kræver, at du opgiver kontrol over dine private nøgler. Mens DEX’er har en lang vej at gå, før de matcher centraliserede børser (CEXes) med hensyn til ting som likviditet og hastighed, er de kommet langt i de seneste år. Nogle, som du kan overveje, inkluderer KyberSwap (skift Ethereum- og ERC20-tokens), dYdX (ETH-marginhandel) og Syntetik (ETH-derivater).

Sted til opbevaring af din krypto Billedkredit: KyberSwap

KyberSwap tilbyder en enkel måde at bytte Ethereum-tokens uden at opgive kontrol over din krypto.

Software tegnebøger (noget sikkert)

Software tegnebøger til desktop og mobil er en anden mulighed til lagring af dine kryptoaktiver. Selvom du ikke behøver at bekymre dig om, at en børs bliver hacket, løber af med dine penge eller på anden måde forkert håndterer din krypto, er softwaretegnene kun så sikre som din enhed.

For mange mennesker kan udvekslinger faktisk være mere sikre end deres stationære eller mobile enhed. Men hvis du opretholder den bedste sikkerhedspraksis samt gemmer private nøgler og gendannelsessætninger offline, er softwaretegnebøger bedre end udveksling – i det mindste for mindre mængder krypto. For større beløb, overvej en hardware-tegnebog (diskuteret i næste afsnit).

Nogle populære softwaretegnebøger inkluderer Exodus, Jaxx Liberty, og Atomic Wallet. De nævnte tegnebøger giver dig også mulighed for at udveksle aktiver lige fra din tegnebog. Selvom gebyrerne normalt er højere end på centraliserede udvekslingstjenester.

Exodus tegnebog Billedkredit: Exodus

Nogle softwaretegnebøger som Exodus giver dig mulighed for at handle aktiver lige fra din tegnebog.

Hardware tegnebøger (mest sikre)

Hardware-tegnebøger betragtes som den mest sikre måde at gemme din krypto på. Dette skyldes, at dine private nøgler, der giver mulighed for at bruge din krypto, fysisk ikke kan forlade hardware-tegnebogen på grund af, hvordan hardware-tegnebøger er designet. Derudover skal du også bekræfte transaktioner på enheden, hvilket giver dig et andet lag af beskyttelse, før transaktioner sendes til blockchain.

Ulempen ved hardware-tegnebøger er, at de er bedre til langvarig beholdning, end de er aktiv handel. Medmindre du bruger din hardware-tegnebog med en udveksling (normalt kun DEXer) eller en anden tjeneste, der tillader det handel med din hardware tegnebog, du bliver først nødt til at overføre aktiver fra din hardware-tegnebog andre steder inden du handler.

En anden ulempe er, at hardware-tegnebøger koster penge. Ikke desto mindre, hvis værdien af ​​dine aktiver overstiger $ 55 (prisen på indgangsmodellen Trezor One hardware-tegnebog), er en hardware-tegnebog en værdig investering for at beskytte dine midler.

Trezor waller Billedkredit: BoxMiningFrom  

Fra nederst til venstre: Trezor One, Trezor Model T, Ledger Nano S, Ledger Nano X. Trezor og Ledger er de 2 mest populære hardware-tegnebøger. Øverst til venstre er en KeepKey, en anden hardware-tegnebog, der er populær, men ikke så populær som Trezor eller Ledger.

Bonus tip: Multisignatur tegnebøger

En anden måde at gemme din kryptokurrency på er med en multisignatur tegnebog. Som navnet antyder, kræver multisignatur-tegnebøger mere end 1 underskrift for at transaktioner kan godkendes.

For eksempel, hvis du og en forretningspartner administrerede nogle kryptofonde sammen, kunne du oprette en multisignatur tegnebog, der krævede 2/2 transaktioner for transaktioner at gennemgå.

Den største ulempe ved multisignatur tegnebøger er, at de bestemt er ubelejlige og ikke ville være egnede til aktiv hverdag. En mere hensigtsmæssig brugssag ville være noget i retning af en statskasse, der krævede, at flere interessenter skulle underskrive transaktioner.

Populære multisignatur tegnebøger inkluderer Electrum og Armory

multisig tegnebog Billedkredit: Saleem Rashid

Electrum giver dig mulighed for at oprette multisignatur tegnebøger ved hjælp af hardware tegnebøger som cosigners.

Konklusion

At gemme din kryptokurrency korrekt kan være et ekstremt fremmed koncept, i betragtning af at du er nødt til at overveje, hvordan du administrerer dine penge. Forhåbentlig udfyldte denne hurtige guide nogle af de videnhuller eller gav dig en hurtig opdatering på bedste praksis.

Om forfatteren: Exodus er verdens førende kryptotegnebog med over 4 millioner downloads og understøtter integration af desktop, mobil og hardware-tegnebog.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner