Den komplette kryptoskattevejledning i Australien (2020)

Det australske skattekontor (ATO) har gjort det klart, at indtægter optjent fra kryptokurrencyrelateret aktivitet (investering, handel, indtjening) skal rapporteres sammen med dine skatter. I denne vejledning diskuterer vi grundlæggende grundlæggende krypto-skatter samt hvordan du skal rapportere dine kryptokurrency-kapitalgevinster og relaterede indtægter for at overholde ATO-reglerne.

Australsk skatteregler for kryptokurrency

Australien Cryptocurrency Taxes – The Basics

Det australske skattekontor har frigivet embedsmand vejledning om skattebehandling af kryptokurver. 

Kort fortalt er kryptokurver underlagt kapitalgevinstskattebehandling såvel som almindelig indkomst afhængigt af omstændighederne i dine kryptotransaktioner.

Kapitalgevinstskat (CGT) – gælder for en kryptovaluta på det tidspunkt, hvor den bortskaffes. Du bortskaffer kryptokurrency, når du sælger den, bytter den til en anden kryptokurrency eller bruger den til et køb osv. 

Denne kapitalgevinst er simpelthen forskellen mellem AUD-værdien for kryptovalutaen på det tidspunkt, hvor du afhændede den minus AUD-værdien for kryptovalutaen på det tidspunkt, hvor den blev erhvervet. Du er kræves for at føre registre af hver gevinsthændelse i fem år efter begivenheden.

Indkomstskatter – ansøg om kryptokurver, som du har optjent – hvad enten det er gennem et job, minedrift, indsats eller andre måder. Indkomstskat opkræves af dagsværdien af ​​de mønter, du tjente på det tidspunkt, du tjente dem.

Kapitalgevinst Eksempel: ‍

John køber Bitcoin på Binance. Han betaler AU $ 1200 for 0,1 BTC. Tre måneder senere er hans Bitcoin steget i værdi til AU $ 1500, så John bytter den til en anden kryptovaluta, ETH. 

I dette tilfælde har John bortskaffet sin Bitcoin (ved at handle den for ETH) og har udløst en kapitalgevinstskat. Han skylder en procentsats på sin AU $ 300-gevinst

Bemærk: Hvis du er en professionel erhvervsdrivende, kan handel med aktieskattebehandling muligvis anvendes i stedet for kapitalgevinstskatbehandling.

Eksempel på indkomstskat

Louis arbejder som udvikler i Sydney og kompenseres i bitcoin. Den 14. juli blev Louis betalt 0,25 BTC for leverede tjenester.

I dette eksempel indregner Louis indtægter til AUD dags markedsværdi på 0,25 BTC den 14. juli. Lad os sige, at 0.25 BTC var 4.000 AU dollars værd. Louis ville anerkende AU $ 4.000 i indkomst og rapportere dette om sine skatter. 

Ikon for kapitalgevinst

Hvornår udløser du en kapitalgevinst eller et kapitaltab?

Generelt, når du “disponerer” over en kryptovaluta (slippe af med den), får du en kapitalgevinst eller et kapitaltab fra transaktionen. Denne gevinst eller tab skal inkluderes i dine skatter. 

Ifølge ATO vil almindelig bortskaffelse af kryptokurrency omfatte når som helst du:

  • sælge eller give kryptokurrency
  • handel eller udveksling af kryptovaluta (inklusive bortskaffelse af en kryptovaluta til en anden kryptovaluta)
  • konvertere kryptovaluta til fiat-valuta (en valuta oprettet ved regeringsregulering eller lovgivning, dvs. AUD)
  • brug kryptokurrency til at skaffe varer eller tjenester

Hver gang en af ​​disse afhændelser finder sted, får du en kapitalgevinst eller et tab, der skal inkluderes i dine skatter. 

Kapitalgevinstrabat‍

Hvis du har haft din kryptokurrency i mere end 12 måneder, inden den relevante CGT-begivenhed (bortskaffelse) finder sted, kan du anvende Metode til rabat på kapitalgevinster. Denne rabat kan give investorer en betydelig skattebesparelsesmulighed.

For at anvende kapitalgevinstrabatten skal du først beregne kapitalgevinsten, trække omkostningsgrundlaget (inklusive gebyrer) fra kapitalindtægten, fratrække eventuelle kapitaltab og derefter reducere kapitalgevinsten med den relevante diskonteringsprocent. Husk, at du trækker kapitaltab fra de samlede kapitalgevinster, før du anvender nogen rabat.

Rabatprocenten er 50% for enkeltpersoner og trusts og 33,33% for overholdelse af superfonde og kvalificerede livsforsikringsselskaber. 

Selvfølgelig, hvis du ikke har haft dine kryptokurver i mere end 12 måneder, gælder disse rabatter ikke. Hvis du ikke er sikker på, om dit kryptovalutasalg ansøger om CGT-rabat, kan du importere din transaktionshistorik til CryptoTrader.Tax for automatisk at sortere, hvilke aktiver der var i mere end 12 måneder inden de blev solgt.

Sådan rapporteres dine kryptokapitalgevinster

Rapporteringsprocessen for dine kryptokapitalgevinster er ret ligetil. For hver begivenhed for “bortskaffelse” af kryptovaluta skal du beregne din tilknyttede gevinst eller tab fra transaktionen i AUD-termer. 

Når du har beregnet din gevinst / tab fra hver transaktion, skal du tilføje alle dine gevinster og tab for at nå frem til din nettokapitalgevinst eller -tab i hele skatteåret. Rapporter denne nettokapitalgevinst under afsnit 18 i de australske skatteformularer

Australien krypto skatteformular

Du kan bruge kryptovaluta-skattesoftware som f.eks CryptoTrader.Tax at beregne alle dine gevinster og tab på tværs af alle dine handler uden at kræve noget manuelt arbejde. Du skal blot importere dine transaktioner fra dine kryptokurrencyudvekslinger til din konto og generere den tilknyttede kapitalgevinstrapporter med et klik på en knap.

Husk, at du i Australien kun har lov til at tage tab mod fremtidige kapitalgevinster. Dette betyder, at hvis du har et nettokapitaltab fra din krypto-investeringsaktivitet i dette skatteår, kan du ikke bruge det til at reducere din indkomstskat i det aktuelle skatteår. 

Du kan dog bruge dette tab til at udligne dine kapitalgevinster i fremtidige skatteår. 

Sådan rapporteres din kryptoindkomst

Indtægt optjent i kryptokurrency skal rapporteres på spørgsmål 2 i de australske skatteformularer. Det er på denne formular, at du rapporterer indtjening, der ikke var løn eller løn underlagt standard tilbageholdelse, såsom tip og anden indkomst.

Australien Crypto Income Tax Form

Udfordringen for handlende

Beregning af kryptovalutarelaterede kapitalgevinster og -tab for hver enkelt udført handel giver forskellige udfordringer for kryptohandlere. 

Nogle handlende har handlet kryptokurver i flere måneder, muligvis år, og har ikke fulgt deres omkostningsgrundlag eller af den fair markedsværdi af deres krypto i AUD-termer på det tidspunkt, hvor de handlede den. 

Det er heller ikke let at holde styr på AUD-værdier for de fleste handler, da de typisk er citeret i andre kryptovaluta-værdier, ikke i fiat-valutaer som AUD.

Både omkostningsgrundlag og oplysninger om markedsværdi er nødvendige for, at erhvervsdrivende nøjagtigt indgiver deres skatter og undgår problemer med ATO. Dette betyder, at erhvervsdrivende skal slå op på de historiske værdier for hver enkelt handel, de foretog i AUD-termer for korrekt at beregne gevinster og tab. 

Afhængigt af mængden af ​​handler, som du kan se, kan disse beregninger blive ekstremt kedelige og potentielt umulige at gøre i hånden, hvis du ikke har ført perfekte poster – især hvis du skal foretage denne beregning i hundreder eller endda tusinder af handler.

Som et resultat af denne udfordring henvender mange australske kryptovaluta-investorer sig til skattesoftware til kryptokurrency at automatisere hele skatterapporteringsprocessen.

Minedrift i kryptovaluta

Australsk skattebehandling for andre kryptovalutatransaktionstyper

Minedrift:

Kryptovalutaer modtaget fra minedrift er skattepligtige. 

Afhængigt af om du udvinder som en hobbyist eller som en virksomhed, beskattes dine belønninger for minedrift i kryptokurrency lidt anderledes. Så det første skridt er at afgøre, om du fungerer som en virksomhed eller ej. ATO’en har frigivet vejledning på denne sondring.

Minedrift som en virksomhed

Hvis du udvinder kryptokurver som en virksomhed, anerkender du indtægter svarende til dagsværdien i AUD for kryptokurverne på det tidspunkt, du modtager dem. Dit omkostningsgrundlag bliver det indkomstbeløb, du anerkendte. Du realiserer kapitalgevinster eller -tab, når du bortskaffer kryptoen.

Hvis du bruger CryptoTrader.Tax til at beregne dine afgifter på kryptokurrency, rapporteres AUD-værdien af ​​alle dine forretningsminebelønninger inden for din indkomstrapport

Eksempel:

Lucas driver en kryptovaluta-mine som en virksomhed. Den 1. juni tjener hans mine 1 bitcoin. På modtagelsestidspunktet er 1 bitcoin værd $ 12.000. Tre måneder senere sælger Lucas denne 1 bitcoin, som han minede til $ 13.000.

I dette eksempel anerkender Lucas $ 12.000 i indkomst den 1. juni. Han får derefter en kapitalgevinst på $ 1.000 tre måneder senere, når han sælger (disponerer) sin bitcoin til $ 13.000. 

Minedrift som en hobby

Hvis du er minedrift som en hobby, anerkender du ikke indkomst den dag, du modtog en minedriftbelønning. Snarere er dit omkostningsgrundlag i den udvindede krypto $ 0, og når du bortskaffer det, pådrager du dig en kapitalgevinstskatbegivenhed.

Eksempel:

Mitchell udvinder kryptovaluta som en hobby. Den 1. juli modtager han 20 XYZ-mønt som en minedriftbelønning. Den 1. august sælger han 20 XYZ-mønt til $ 500.

I dette eksempel anerkender Mitchell ingen indtægter den 1. juli. Mitchell realiserer en kapitalgevinst på $ 500 den 1. august, når han sælger sin XYZ-mønt. 

Kryptorenteindkomstskat

Interesse fra DeFi, Lending eller Staking

Det ATO har afklaret at kryptokurrency optjent ved udlån, staking eller andre former for optjent rente på din kryptovaluta er underlagt indkomstskat. 

Enkelt sagt er de renter eller indsatsbelønninger, du modtager, en form for almindelig indkomst svarende til dagsværdien af ​​poletterne i AUD-termer på det tidspunkt, du modtager dem.

Eksempel:

Lacy har 50.000 NULS-tokens, som hun indsætter i en NULS-pool som premium staker. Lacy modtager yderligere NULS-tokens, når hendes pool deltager i konsensus, herunder en mindre betaling af tokens fra nodelederen for at understøtte deres node.

Den 12. december modtog Lacy 1.000 NULS-tokens, som på det tidspunkt var 100 dollars værd. I dette eksempel anerkender Lacy $ 100 af almindelig indkomst.

Airdrops

Svarende til interesse, Airdrops udløser også almindelig indkomst lig med dagsværdien af ​​tokens i AUD-termer.

Australiens skattekontor

ATO Crackdown – Advarsler om kryptoskat

Det er ikke en hemmelighed, at den australske regering er begyndt aggressivt at slå ned på skatterapportering af kryptokurrency. 

For nylig sendte ATO mere end 350.000 advarsler til mistænkte cryptocurrency-investorer og -handlere for at advare dem om deres skatterapporteringsforpligtelser (billedet nedenfor).

Advarselsbrev til kryptoskat i Australien

Derudover lancerede ATO en Data Matching Protocol for Cryptocurrency for at hjælpe dem med at validere, hvem der er, og hvem der ikke korrekt rapporterer deres kryptokurrencygevinster, -tab og indkomst på deres skat. Hvis du har brugt børser til at købe, sælge eller handle med kryptokurrency, er ATO opmærksom på din handelshistorie, og det er vigtigt at rapportere disse transaktioner i overensstemmelse hermed. 

CryptoTrader.Tax for Australien

Skattesoftware til kryptovaluta

Skattesoftware til kryptovaluta som CryptoTrader.Tax er bygget til at automatisere hele krypto-skatterapporteringsprocessen. Investorer og handlende fra hele verden bruger platformen til at skabe deres nødvendige rapporter om kapitalgevinster og tab til deres hjemland.

Forbind blot dine kryptokurrencyudvekslinger og importer dine historiske handler direkte til din konto med et klik på en knap. CryptoTrader.Tax håndterer hele antallet af knasende i baggrunden og eksporterer dine kapitalgevinster, tab og indkomstrapporter baseret på dine importerede data. 

CryptoTrader.Tax

Du kan give disse skatterapporter til din regnskabsfører eller skattepersonale eller blot bruge dem til selv at indgive din selvangivelse. 

Du kan importere alle dine historiske transaktioner og få en forhåndsvisning af din gevinst og tab fra året helt gratis. Betal kun, når du vil downloade dine skatterapporter. Du kan lære mere om, hvordan CryptoTrader.Tax fungerer lige her, eller se forklaringsvideoen nedenfor.

Har du andre spørgsmål om kryptoskat? Du skal bare chatte ind til vores live chat supportteam. Vi hjælper gerne!

Dette indlæg er kun til orientering og bør ikke opfattes som skatte- eller investeringsrådgivning. Tal med din egen skatteekspert, CPA eller skatterådgiver om, hvordan du skal behandle beskatning af digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner