Hur du gör din kontantapp Bitcoin-skatt

Populär app för peer-to-peer-betalningar, Kontantapp har blivit populärt inom bitcoin- och kryptovaluta-samhället efter att företaget rullade ut bitcoinhandel direkt i appen 2017. Som det är fallet med alla kryptovalutabörser är exakt skatterapportering en utmaning för bitcoin-investerare eftersom Cash App inte spårar din kostnadsbas effektivt. 

I den här guiden går vi igenom den exakta processen bakom hur du gör dina Cash App-skatter för dina bitcointransaktioner. 

Krypto- och bitcoinskatter 101

I USA behandlar IRS bitcoin och andra kryptovalutor som egendom för skatteändamål, inte som valuta. Precis som andra fastighetsformer – aktier, obligationer, fastigheter – har du ett skatterapporteringskrav när du säljer, handlar eller på annat sätt avyttrar din kryptovaluta för mer eller mindre än du förvärvade den för. 

I den meningen ser kryptovalutahandel ut som handel med aktier för skatteändamål.

Om du till exempel köpte 0,4 Bitcoin för 2 000 dollar i juni 2019 och sedan sålde det två månader senare för 3 000 dollar, har du en kapitalvinst på 1 000 dollar. Du rapporterar denna vinst på din skattedeklaration, och beroende på vilken skatteklass du faller under betalar du en viss procentsats skatt på vinsten. Priser varierar baserat på din skatteklass samt beroende på om det var en kort sikt jämfört med en långsiktig vinst. 

Alternativt, om du sålde din kryptovaluta för mindre än du förvärvade den för, kan du skriva av kapitalförlusten för att spara pengar på dina kryptoskatter. 

Vi går igenom allt du behöver veta om kryptoskatter i vår guide: Den kompletta guiden till kryptovalutaskatter.

Kontorappskattrapportering (förstå problemet)


I slutet av året (senast den 15 februari) skickar Cash App dig en 1099-B skatteformulär som beskriver köp, sälj och handel med din bitcoin. Det här är formuläret som du vanligtvis ansluter till programvara som TurboTax eller ger till din revisor för att beräkna dina vinster och förluster från dina affärer.

För många Cash App-användare kommer emellertid fältet “Kostnadsbas” i denna 1099-B att vara helt tomt. Detta händer när Cash App inte vet hur du ursprungligen förvärvade din bitcoin (dvs. den vet inte din kostnadsbas), och det är ett vanligt problem för kryptobörser.

Vi går djupare in om detta problem i vårt blogginlägg: Skattproblemet med kryptovaluta.

I huvudsak förlorar Cash App möjligheten att spåra din kostnadsbasis om du någonsin överfört bitcoin till eller ut ur din Cash App-plånbok. När detta händer lämnar fältet tomt i din 1099-B vilket gör det här dokumentet värdelöst för rapportering av kapitalvinster och förluster.

Nedan är en bild av en Cash App 1099-B. Se till att fältet ”kostnadsbasis” är tomt för varje enskild transaktion.

Cash App 1099-B

Så om kostnadsbasfältet är tomt på My Cash App 1099-B är det värdelöst?

Korrekt. Du kommer inte att kunna lita enbart på detta 1099-B-formulär för att beräkna dina bitcoinvinster och -förluster utan kostnadsbasisdata. 

Om Cash App inte kan förse mig med mina skatterapporter, hur får jag dem??

Lösningen på detta problem är att samla all din data från alla plattformar du använde för att köpa, sälja, handla eller handla i virtuell valuta.

Om du till exempel köpte BTC för 5 000 dollar på Coinbase och sedan skickade den till din Cash App-plånbok för att sälja den för 6 000 dollar, vet du att du har en kapitalvinst på 1 000 dollar. Du kan upptäcka din vinst när du kombinerar transaktionsregister från både Coinbase och Cash App. I det här exemplet var din kostnadsbas för bitcoin du sålde 5000 USD (från det ursprungliga Coinbase-köpet).

Du kan göra denna datainsamling för hand genom att exportera alla dina handelshistorikfiler från dina börser och genomföra transaktioner för kapitalvinster och förluster för varje handel. Varje skattehändelse ska registreras på blankett 8949 och din nettovinst ska överföras till ditt schema för 1040 D. Vi går igenom den manuella rapporteringsprocessen i vår artikel här: hur man rapporterar kryptovaluta om dina skatter.

Programvara för kryptoskatt

Skattprogramvara för kryptovaluta

Istället för att göra dessa beräkningar för hand kan du också använda kryptovalutaskattprogramvara som CryptoTrader.Tax för att automatiskt bygga dina nödvändiga skatterapporter för vinster och förluster

Genom att helt enkelt ansluta alla dina börser och kryptoplattformar (Cash App är en av dem) kan du importera dina historiska transaktioner till ditt konto med ett klick på en knapp. CryptoTrader.Tax aggregerar alla dina transaktioner och tilldelar korrekt kostnadsbasvärden för alla dina skattepliktiga händelser.

CryptoTrader.Tax Cash App

Mjukvaran kommer att göra allt för dig. Med en fråga om klick kan du få din rapporter om kryptoskatt redo att skicka till din revisor eller importera dem till skatteregistreringsprogramvara som TurboTax eller TaxAct.

Nedan följer en kort video som visar hur du kan importera dina Cash App-transaktioner till CryptoTrader. Skatt för att generera dina skatterapporter..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map