Hur du gör dina bitstämpelskatter – bygga dina kryptoskattformulär

Bitstamp har blivit ett av de största kryptovalutautbytena baserade i Storbritannien. Många kryptovalutahandlare använder Bitstamp på grund av dess regelefterlevnad och användarvänlighet. Men när det gäller att göra dina Bitstamp-skatter och bygga ut dina nödvändiga skatteformulär baserat på din Bitstamp-transaktionshistorik, uppstår ett antal utmaningar. 

Den här artikeln diskuterar dessa utmaningar och förklarar det enklaste sättet att bygga ut din önskade Bitstamp och kryptoskattformulär.

Hur fungerar kryptovalutaskatter?

I de flesta länder behandlas kryptovalutor som egendom för skatteändamål, inte som valuta. Precis som andra fastighetsformer – aktier, obligationer, fastigheter – har du ett skatterapporteringskrav när du säljer, handlar eller på annat sätt avyttrar din kryptovaluta för mer eller mindre än du förvärvade den för. 

I den meningen ser kryptovalutahandel ut som handel med aktier för skatteändamål.

Om du till exempel köpte 0,2 Bitcoin för 2 000 dollar i maj 2018 och sedan sålde det två månader senare för 3 000 dollar, har du en kapitalvinst på 1 000 dollar. Du rapporterar denna vinst på din skattedeklaration, och beroende på vilken skatteklass du faller under betalar du en viss procentsats skatt på vinsten. Priser varierar baserat på din skatteklass samt beroende på om det var en kort sikt jämfört med en långsiktig vinst. Detta gäller för alla kryptovalutor.

Naturligtvis varierar reglerna något beroende på jurisdiktion, så se till att du förstår de detaljer som gäller i ditt land. Vi diskuterar grunderna för kryptoskatter i vårt blogginlägg, Den kompletta guiden till kryptovalutaskatter.

Bitstampskatter – Förstå problemet

Bitstamp har faktiskt inte förmågan att förse sina användare med nödvändiga skatterapporter som vanligtvis tas emot i världen av aktiehandel av ett antal skäl.


Den första frågan är att många affärer på Bitstamp citeras i andra kryptovalutor. Eftersom du måste beräkna det verkliga marknadsvärdet i din lokala FIAT-valuta vid tidpunkten för dina transaktioner, blir denna rapportering mycket problematisk, och Bitstamp spårar inte den ursprungliga kostnadsbasen eller verkligt marknadsvärde för alla transaktioner.

Det andra problemet – och det mycket större problemet – kommer från kärnan i kryptovaluta. Eftersom du kan skicka kryptovalutor som bitcoin till och från Bitstamp-nätverket, till exempel skicka bitcoin från en extern plånbok till din bitstämpelplånbok, har Bitstamp inget sätt att veta till vilken kostnad (kostnadsbas) du förvärvade den krypton för. Kostnadsunderlag är viktiga uppgifter du behöver vid beräkningen av dina kryptoskatter.

Vi diskuterade detta grundläggande problem djupare i vårt blogginlägg, Skattproblemet med kryptovaluta

Så Bitstamp kan inte förse mig med mina skatterapporter?

Även om Bitstamp ville förse dig med exakta skatterapporter för att redovisa dina kapitalvinster och förluster, har de faktiskt fysiskt inte förmågan på grund av kryptovalutans skatteproblem. Detta gäller alla större börser som Binance, Coinbase, Kraken och andra. 

Bilden nedan tas direkt från Bitstamp användarvillkor och förklarar att det är användarens ansvar att korrekt rapportera skatter på kryptotransaktioner som sker på Bitstamp.

Bitstampskatter

Så om Bitstamp inte kan ge mig mina skatteformulär, hur får jag dem??

För att korrekt kunna bygga ut dina nödvändiga kryptoskatteformulär måste du samla alla dina kryptovalutadata som utgör dina köp, säljer, handlar, luftdroppar, gafflar, brytmynt, byten och byter mellan alla börser som du använder.

Du kan göra detta för hand genom att exportera alla dina handelshistorikfiler från dina börser och göra transaktioner med kapitalvinster och förluster för varje handel. Denna hjälpartikel bryter ner hur du hämtar din Bitstamp-handelshistorikfil. När du har din handelshistorik bör varje skattehändelse registreras på formulär 8949 och din nettovinst ska överföras till ditt schema 1040 D. Vi går igenom den manuella rapporteringsprocessen i vår artikel: hur man rapporterar kryptovaluta om skatter.

skatter för bitstämpel

Crypto Tax Software – En alternativ metod

Alternativt kan du använda kryptoskattprogramvara som CryptoTrader.Tax för att automatisera hela skatterapporteringsprocessen. 

När du använder kryptoskattprogramvara importerar du helt enkelt hela din transaktionshistorik från alla dina börser till plattformen. Du kan göra detta genom att släppa in din handelshistorikfil från börsen eller genom att ansluta ditt konto med en API-nyckel. Programvaran sorterar och rensar automatiskt dessa data och producerar dina skatteblanketter med ett klick på en knapp. 

Bitstämpel

Du kan ge dessa genererade skatterapporter till din skattepersonal, arkivera dem själv eller ladda upp dem i din favoritprogramvara för skatteregistrering som TurboTax för kryptovaluta eller TaxAct med CryptoTrader.Tax-partnerskap.

Du kan lära dig mer om hur CryptoTrader.Tax automatiserar kryptoskattrapporteringsprocessen precis här!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map