Hur du rapporterar kryptoförluster på dina skatter

Realiserade bitcoin- och kryptoförluster kan skrivas av för att sänka din totala skatteskuld. På grund av den extrema volatilitet som finns på kryptomarknaderna ger detta många investerare stora möjligheter till betydande skattebesparingar. Den här artikeln diskuterar hur du rapporterar kryptoförluster till IRS samt strategier för att spara pengar och använda dina kapitalförluster för att sänka din skatt.

För en djupgående översikt som diskuterar grunderna för kryptovalutaskatter, kolla in vår kompletta guide för kryptoskatt.

Kan du skriva av kryptoförluster på skatter?

Ja. Kryptovalutor som bitcoin behandlas som egendom av IRS och de omfattas av regler för kapitalvinster och förluster.

Detta innebär att när du realiserar förluster efter handel, försäljning eller på annat sätt avyttrar din krypto, dras dina förluster från andra kapitalvinster såväl som vanliga inkomster (upp till $ 3000).

Exempel 1:

Lucas köper 1 bitcoin för 10 000 dollar. Sex månader senare säljer han den 1 bitcoin för 8 000 $.

I det här exemplet inser Lucas en kapitalförlust på 2000 dollar efter att ha sålt sin bitcoin. Dessa 2 000 dollar dras först från alla andra kapitalvinster som Lucas kan ha (som vinster från andra investeringar som aktier).

Om han inte har några kapitalvinster dras denna fulla $ 2000-förlust av från Lucas inkomst – vilket sänker sin totala skattepliktiga inkomst och minskar hans skatteräkning.

Exempel 2:

Mitchell tjänar 50 000 dollar per år från sitt jobb. Han sålde också några Apple-aktier i år och gjorde en reavinst på 5 000 dollar på försäljningen. Utöver detta investerade Mitchell i Ethereum på sin högsta nivå och avvecklade hela sin ETH för en total förlust på 6000 dollar.

I det här exemplet drar Mitchells $ 6000-förlust i ETH helt av mot sin $ 5000-vinst från aktiemarknaden / Apple-aktien. Efter denna kompensation sitter Mitchell kvar med en nettoförlust på 1 000 USD under året. 

Denna kapitalförlust på 1 000 dollar minskar Mitchells totala skattepliktiga inkomst till 49 000 dollar för året. 

Skärm för kryptoförlustskatt

När drabbas du av ett kryptoförlust?

Kom ihåg att du faktiskt måste inse din förlust för att den ska räknas som en kapitalförlust som kan skrivas av på dina skatter. För att förverkliga en förlust måste du drabbas av a beskattningsbar händelse—Med andra ord måste du faktiskt avyttra din krypto för att förverkliga förlusten.

Enligt IRS uppstår en skattepliktig händelse för kryptovaluta när något av följande inträffar:

  • Handla eller sälj krypto för fiat-valuta (som USD) 
  • Handla en krypto mot en annan kryptovaluta
  • Spendera krypto för att köpa en vara eller tjänst

Så att helt enkelt köpa och hålla inte realiserar några vinster eller förluster. Du måste faktiskt avyttra din krypto antingen genom att sälja eller handla den för att förverkliga din vinst eller förlust i investeringen. 

Exempel 1:

Sara köpte 1 BTC för 15 000 $ i början av 2018. I slutet av 2018 höll Sara fortfarande sin bitcoin, men den är nu bara värd 7 000 $. 

I det här exemplet har Sara en orealiserad förlust på 8 000 $ (15 000 – 7 000), och hon kan inte skriv detta av just nu. 

Kom ihåg att Sara förstår bara sin förlust i tillgången när hon avyttrar den. 

Kryptoförluster som rapporterar IRS

Måste du rapportera kryptoförluster till IRS?

Ja, du måste rapportera kryptoförluster på IRS-formulär 8949

För var och en av dina skattepliktiga händelser, beräkna din vinst eller förlust från transaktionen och registrera den på en rad 8949. När du har fyllt i rader för var och en av dina skattepliktiga händelser, summera dem och ange din totala nettovinst eller förlust längst ner på 8949 (bilden nedan).

Crypto Losses Form 8949

Många investerare tror att om de bara drabbas av förluster och inga vinster, att de inte behöver rapportera detta till IRS. Detta är inte sant, och IRS gör det klart att kryptovalutaförluster måste rapporteras på din skattedeklaration.

För en steg-för-steg-genomgång som beskriver hur du rapporterar krypto på 8949, kolla in vårt blogginlägg: Hur man rapporterar krypto om skatter.

Skattebesparingar i krypto

Den stora möjligheten för skatteförlust skörd – AKA sparar $$$

Många kryptovalutainvesterare är hårdkärniga Hodlers (innehavare), vilket innebär att de helt enkelt har köpt och haft sin krypto genom åren och aldrig ådragit sig några beskattningsbara händelser.

På grund av detta sitter många investerare ofta på stora orealiserade kapitalförluster som kan användas för att kompensera andra kapitalvinster och minska deras skattepliktiga inkomst.

Genom att strategiskt handla de kryptovalutor som har stora orealiserade förluster och därmed ådra sig en skattepliktig händelse kan investerare ibland realisera betydande skattebesparingar. 

Detta är en vanlig strategi som kallas skatteförlust skörd som används av förmögenhetsförvaltare hela tiden. I kryptovärlden fungerar denna strategi för skatteförlustskörd ännu bättre, och du kan spara mycket pengar genom att strategiskt skörda förluster under hela året. 

Vi diskuterar denna skördeförlustprocess och hur du kan använda den för att spara pengar i vårt fullständiga blogginlägg: Kryptovalutaguiden för skördeförlust.

Idag använder många kryptoinvesterare programvara för kryptovalutaskatt för att hjälpa dem att skörda skatter och automatiskt upptäcka sina största skattebesparingsmöjligheter i deras kryptoportfölj.

Utmaningen för handlare

Om du har handlat ganska ofta kan det bli ganska tråkigt att beräkna dina förluster för var och en av dina kryptovalutahandeln och rapportera dem om dina skatter..

Transaktioner med kryptovaluta är mestadels noterade i andra kryptovalutor, vilket gör rapportering av vinster och förluster i USD-termer (eller din hemfiatvaluta) mycket svår.

Utöver detta utbyter krypto som Coinbase och Binance faktiskt inte har möjlighet att ge vinster och förluster rapporter till kunder. Det här problemet härrör från den överförbara karaktären hos själva krypton.

Skördemodul för kryptoskatt

Skattprogramvara för kryptovaluta

I stället för att spåra de historiska USD-priserna för varje kryptovalutahandel för att göra vinst- / förlustberäkningen för hand använder många kryptoinvesterare kryptoskattprogramvaruplattformar som CryptoTrader.Tax för att automatisera hela rapporteringsprocessen.

Genom att ansluta dina kryptovalutabörser och importera alla dina historiska affärer kan CryptoTrader.Tax generera din rapporter om kryptoskatt baserat på dina data med ett klick på en knapp.

Du kan använda dessa rapporter för att skicka dina kryptoförluster med din skattedeklaration. Du kan till och med importera de rapporter som CryptoTrader.Tax genererar direkt till din TurboTax eller TaxAct redogöra för enkel arkivering.

Förutom dina rapporter erbjuder CryptoTrader.Tax en fullständig skatteförlustmodul som hjälper dig att identifiera vilka kryptovalutor i din portfölj som har de mest betydande orealiserade förlusterna och erbjuder den största skattebesparingspotentialen.

Skatteförlust skörd för Crypto

En näringsidkare sparade över 10 000 dollar på sin skatteregning genom att utnyttja CryptoTrader. Skatteverktyg för skatteförlust. Du kan lära dig mer om hur CryptoTrader.Tax fungerar här.

Slutsats

Det är viktigt att du lämnar in dina kryptoförluster med dina skatter varje år. Inte bara för att det krävs av IRS, men ännu viktigare, eftersom det kan spara en betydande summa pengar på din skattedeklaration!

Ansvarsfriskrivning – Det här inlägget är endast av informativt syfte och bör inte tolkas som skatteråd eller investeringsrådgivning. Tala med din egen skatteexpert, CPA eller skatterådgivare om hur du ska behandla beskattning av digitala valutor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner