Rapportering av stulna eller förlorade kryptovaluta för skatteändamål

Att förlora krypto från utbytesstopp, plånbokshack, bedrägerier och andra händelser är tyvärr vanligt i kryptovalutans värld idag. Ur ett skatteperspektiv behandlas inte alla dessa händelser på samma sätt, och det beror till stor del på omständigheterna. Den här guiden går igenom de vanligaste formerna av stöld och kryptoförluster och de möjliga sätten att behandla dem ur ett skatteperspektiv i USA..

Ansvarsfriskrivning: Det här inlägget är endast av informationssyfte och bör inte tolkas som skatteråd, juridisk eller investeringsrådgivning. Området för beskattning av kryptokurrency utvecklas ständigt och är inte svartvitt. Tala med din egen skatteexpert, CPA eller advokat om hur du ska behandla beskattning av digitala valutor.

Observera – om din kryptovaluta helt enkelt gick ner i pris innan du sålde den, anses detta vara en kapitalförlust eller en investeringsförlust. Detta skiljer sig från några av de förluster som vi diskuterar nedan. För mer detaljerad information, läs vår guide på hur man hanterar kapitalförluster för din kryptovaluta.

Olika scenarier för kryptoförlust

När det gäller avdrag eller arkivering av kryptovalutaförluster gäller olika situationer för olika skatteregler inom USA. De vanligaste formerna av kryptovalutaförluster som vi ser här på CryptoTrader.Tax listas nedan:

 1. Skadeförlust – (t.ex. borttappad plånboksåtkomst, skickad till fel adress)
 2. Stöldförlust – (t.ex. Exchange / Wallet Hacked, Stolen Coins)
 3. Investeringsförlust – (Grått område = t.ex. ICO-bluff, Exchange Shutdown)

Varje scenario med kryptovalutaförlust kommer att falla under en av dessa tre klassificeringar: olycksfallsförlust, stöldförlust eller investeringsförlust. Det är upp till DIG hur du vill hantera och rapportera dina förluster. De tre kategorierna förklaras längre ner.

Förlust av kryptoolyckor

Förluster för olyckor

En skadeförlust är skada, förstörelse eller förlust av egendom som härrör från en av dessa identifierbara händelser:

 1. Plötslig händelse – snabb, snarare än gradvis eller progressiv
 2. Oväntad händelse – vanligtvis oväntad och oavsiktlig
 3. Ovanlig händelse – inte en daglig händelse

Posta 2017, efter Lagen om skattesänkningar och jobb infördes i lag, många former av skadeförluster som tidigare var avdragsgilla 4684, inte längre berättigar till avdrag. Som framgår av IRS-webbplatsen här, den enda egendom som kan göras anspråk på avdragsgill olycka måste vara en federalt förklarad katastrof.

När det gäller kryptokurrency skulle det vara ett olycka som inte är avdragsgill för skatteändamål när som helst du förlorar din kryptovaluta..

Exempel på dödsfall som du inte skulle få skatteavbrott är följande:

 • Mynt förlorade från förlorad åtkomst till privata nycklar & plånböcker
 • Mynt förlorade från att skicka till felaktiga adresser
 • Andra oaktsamma former av kryptoförlust

Om du tror att du kan ha ett unikt ärende eller om du har frågor om ett skadefall i allmänhet är det alltid en bra idé att diskutera med en kvalificerad kryptovaluta skatt professionell.

stöldförluster kryptokurtskatter

Stöldförluster

Stöld är att ta och ta bort pengar eller egendom i avsikt att beröva ägaren. Att ta egendom måste vara olagligt enligt lagen i den stat där det inträffade och görs med straffrättslig avsikt.

Vanliga förlust av kryptokurrency inkluderar följande:

 • Stulna mynt
 • Hackade plånböcker
 • Hackade Exchange-konton

I likhet med skadeförluster ovan är stöldförluster inte längre avdragsgilla efter att skattenedsättningar och arbetstillfällen antogs. Formulär 4684. Om din kryptovaluta stulits och klassificeras som stöldförlust är det osannolikt att du kan skriva av detta. Du kan läsa mer om detaljerna i dessa regler i IRS vägledning här.

Att rapportera din förlorade krypto som en investeringsförlust är det enda tillvägagångssättet som möjliggör skattebefrielse. Som du kommer att läsa nedan är det oklart vilka kryptoförlustscenarier som kvalificerar sig för investeringsförluststatus. Vi rekommenderar att du konsulterar en skattepersonal med en unik situation. Vårt team hjälper dig gärna till någon.

ICO-bluffskatter

Investeringsförluster (kapitalförlust)

Det är inte uttryckligen klart om händelser som ICO-bedrägerier eller utestängningar (som Gox) kan behandlas som en investeringsförlust. Vi undersökte många skattepersonal som är bekanta med kryptovaluta när vi skriver den här artikeln, och de är inte alla överens om rätt behandling.

Investeringsförluster liknar en förlust du skulle drabbas av genom att köpa en aktie eller annan form av fastighet och sedan sälja den för mindre än du förvärvade den för. Detsamma gäller att sälja bitcoin för mindre än du förvärvade det för.

Denna typ av kapitalförlust kan rapporteras på blankett 8949 där du måste ange din kostnadsbas i fastigheten, det verkliga marknadsvärdet vid den tid du avyttrade den och nettovinsten eller -förlusten. Som vi diskuterar i vår guide för bitcoin-kapitalförluster, upp till 3000 dollar av nettokapitalförluster är avdragsgilla under ett visst år. Större förluster kommer att överföras till framtida skatteår. Detta är den grundläggande processen för rapportering av majoriteten av kryptovalutatransaktioner.

Det finns ingen svartvitt vägledning från IRS för dessa specifika scenarier, så i slutändan måste du använda ditt utrymme för diskretion om hur du klassificerar och arkiverar dessa händelser. Vi går igenom de olika alternativen nedan.

ICO-bluff

Enligt Alexander Leruth, grundare & VD för Leruths och CFO för Ahrvo, “Den rätta metoden skulle vara att behandla den som stulen, vilket är en personskadeförlust som inte skulle kvalificera sig för 8949.” Leruth fortsätter med att förklara, “du kan försöka göra anspråk på det på 8949 och säga att värdet på investeringen i huvudsak gjordes till en kostnad av 0 USD, men det är en riskabel ställning att ta.”

Å andra sidan Pasha Malik, medgrundare och president för Thyor Advisory Group (ett skatteföretag) hävdar att man bör ”använda SEC-vägledning om inte annat nämns. I allmänhet skulle ICO behandlas som ett värdepapperserbjudande och att investera i det skulle vara en kapitalinvestering. Så en bedrägeri skulle vara en kapitalförlust på 8949. I ett sådant fall rekommenderas det ofta att du får en rapport från FBI, lokal polis eller SEC eller Financial Crimes divisioner om att du har rapporterat denna investering som bedrägeri och bluff. Rapporten är för ditt eget IRS-revisionsskydd."

Vi undersökte många skattepersonal när vi skrev den här delen, och det fanns många olika åsikter om korrekt behandling av ICO-bedrägerier.

I slutändan kommer att kräva en ICO-bluff som en investeringsförlust att dra av det investerade beloppet på blankett 8949.

Om jag till exempel investerade 5 000 dollar i utbyte mot det som jag fick höra att skulle vara 20 000 symboler av XYZ i en ICO som visade sig vara bedräglig, skulle min 8949 inkludera en försäljningspost med en kostnad på 5 000 USD, en intäkt på 0 USD och en 5000 dollar förlust.

Utbyte avstängning

Byt avstängningar som Cryptopia och Mt. Gox har liknande gråa områden som bedrägliga ICO: er.

Vissa yrkesverksamma hävdar att detta skulle vara en investeringsförlust som kan rapporteras 8949, och därför får du en skattelättnad, medan andra hävdar att en avstängning av valutan skulle vara en icke-avdragsgill personlig förlust.

Matt Metras, en registrerad agent och beskattningsspecialist för kryptovaluta vid MDM Financial Services, säger att ett avstängning av utbytet “definitivt passar bättre i 4684 [olycksfallsförlust], men ingen vill höra att 4684 för det mesta är borta efter skattesänkningar och jobb.” Matt fortsätter och säger att “det finns ett nyanserat argument för varför det kan vara en investeringsförlust, men att det är en riskfylld ställning att ta.”

I vår undersökning för att skriva den här artikeln såg de flesta skattepersonal en avstängning av börsen som en förlust av olycka och därmed inte en avdragsgill händelse. Detta är verkligen det mer konservativa tillvägagångssättet från ett skatteperspektiv. Det fanns dock inte fullständig enighet bland yrkesverksamma.

krypto stulna mynt skatter

Hur du rapporterar dina stulna och förlorade mynt inom CryptoTrader.Tax

Nu när vi har diskuterat de tre olika typerna av förluster och hur de kan tillämpas i olika kryptovalutascenarier, kommer vi nu att gå igenom processen att generera din rapporter om kryptoskatt att inkludera dessa förluster på lämpligt sätt i CryptoTrader.Tax.

Olycka ej avdragsgill

Om du vill klassificera dina förlorade mynt som icke-avdragsgilla offer, gå till steg 3 i CryptoTrader.Tax-webbappen. Här ska du välja ”Stöld & Fliken för olyckor.

Stöld av kryptoskatt

Du bör välja “typ” för att vara en olycka och sedan kan du lägga till en beskrivning av denna olycksförlust för dina register. I exemplet ovan väljs beskrivningen ”Lost Wallet Access”.

Dessa skadeförluster kommer inte att återspeglas i din 8949 efter att du har kört din rapport. De kommer att visas på “Lost and Stolen Coins Report” och dollarvärdet för mängden förlorad kryptovaluta kommer att beskrivas för dina poster. Du behöver inte göra något längre med dessa förluster eftersom de inte är avdragsgilla.

Kom ihåg att potentiella olycksfallsförluster kan innefatta förlorade privata nycklar, avstängningar och andra händelser. Det är upp till dig hur du vill klassificera din förlust.

Stöldförluster

För att rapportera stöldförluster med appen, navigera igen till stölden & Fliken för olyckor i steg 3. Den här gången ska du välja “typ” som stöld.

kryptoskatteförlust

Dessa stöldförluster kommer inte heller att påverka formulär 8949. De kommer att visas i ”Rapporten förlorade och stulna mynt” med dollarvärdet av mängden stulna mynt som anges för dina register..

Investeringsförluster

Slutligen kan du rapportera dina investeringsförluster på liknande sätt. Navigera igen till steg 3, men välj typ “Investment Loss”.

skatteförluster för bitcoin

Detta är den enda typen av förlust som påverkar formulär 8949 i din skatterapport. Kom ihåg som diskuterats ovan, investeringsförluster dras av och minskar dina vinster på 8949. Det är ett grått område för vilka scenarier som kvalificerar för denna typ av klassificering, så du bör använda ditt gottfinnande och diskutera med din skattepersonal..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner