Sådan laver du din Coinbase-skat

Coinbase er vokset til at være en af ​​de største og mest fremtrædende anvendte cryptocurrency-børser i verden. Desværre er det stadig en smertefuld proces at få dine Coinbase-skatter færdige og trække dine nødvendige Coinbase-skatteformularer sammen. I denne vejledning nedbryder vi disse problemer og diskuterer nøjagtigt, hvordan du rapporterer din Coinbase-kryptoaktivitet om dine skatter.

En oversigt over kryptoafgifter

Kryptovalutaer som bitcoin behandles som ejendom af IRS. Andre former for ejendom, som du måske er bekendt med, inkluderer aktier, obligationer og fast ejendom.

Ligesom disse andre former for ejendom er kryptokurver underlagt kursgevinster og tabsregler, og de skal rapporteres om dine skatter her i USA (såvel som andre lande, herunder UK, Canada, og Australien).

Kort sagt, når du sælger, handler eller på anden måde afhænder din krypto, får du en kapitalgevinst eller et kapitaltab fra investeringen. Disse gevinster og tab rapporteres om IRS-formular 8949 og inkluderet i din selvangivelse.

Eksempel

Mitchell køber 0,1 Bitcoin for $ 1000 i april 2018 og sælger den to måneder senere for $ 2.000. 

I dette eksempel har Mitchell en kapitalgevinst på $ 1.000. Han rapporterer denne gevinst på sin selvangivelse, og afhængigt af hvilken skatteklasse Mitchell falder ind under, betaler han en vis procentdel af skat på gevinsten. Satser svinger ud fra hans skatteklasse såvel som afhængigt af, om det var en kort sigt vs. en langsigtet gevinst.  

Hvis Mitchell på bagsiden har lidt et tab i stedet for en gevinst, er hans kryptotab ville faktisk reducere hans skattepligtige indkomst og sænke sin samlede skatteregning for året.

For en komplet gennemgang af, hvordan kryptokurrencyskatter fungerer, skal du tjekke vores blogindlæg: Den komplette 2020-guide til kryptoafgifter.


Coinbase skatter og IRS

Skal du betale skat på Coinbase?

Kort sagt afhænger det. 

Du skal muligvis ikke “betale” skat, hvis du kun havde kapitaltab (dvs. du tabte penge på alle dine kryptoinvesteringer); dog er du bestemt stadig nødt til at rapportere din kryptoaktivitet – selvom du kun havde tab på din selvangivelse for året. 

Eksempel

Sara køber 10 ETH for $ 1.000 på Coinbase. To måneder senere sælger hun dem for $ 800.

I dette scenarie vil Sara ikke “skylde” penge i form af skat, da hun har lidt et kapitaltab; dog er hun stadig forpligtet til at rapportere dette tab på sin selvangivelse.

Sådan rapporteres Coinbase-afgifter

Du rapporterer dine kryptotransaktioner fra Coinbase ligesom du ville gjort, hvis du købte og solgte aktier på en børs. 

Du skal rapportere alle skattepligtige begivenheder, der opstår fra din kryptoaktivitet, om dine skatter.

EN skattepligtig begivenhed er en specifik handling, der udløser en skatteindberetningspligt. Når en af ​​disse ‘skattepligtige begivenheder’ sker, udløser du en kapitalgevinst, kapitaltab eller indkomsthændelse, der skal rapporteres. Det er så simpelt som det. 

Følgende er taget fra IRS-vejledningen om, hvad der betragtes som en skattepligtig begivenhed inden for kryptoværdenen:

  • Handel eller salg af krypto til fiat-valuta (som USD) 
  • Handel med en krypto til en anden kryptovaluta
  • Brug af krypto til at købe en vare eller tjeneste
  • Optjener krypto som indkomst (job, leveret service osv.)

Eksempel 1:

Christopher køber 1 BTC for $ 5.000 fra Coinbase i juli. To måneder senere sælger han den 1 BTC for $ 7.000. Christopher anerkender en gevinst på $ 2.000 ved salg / bortskaffelse af sin 1 BTC. 

At sælge bitcoin til USD er en skattepligtig begivenhed, og gevinsten på $ 2.000 skal rapporteres på Christophers selvangivelse.

Eksempel 2:

Meg køber 20 XRP for $ 50 på Coinbase. En måned senere handler hun 20 XRP for 0,05 ETH. På tidspunktet for handlen er den fair markedsværdi på 0,05 ETH $ 70. Meg anerkender en kapitalgevinst på $ 20 ved denne handel med hendes XRP. At handle en krypto til en anden udløser en skattepligtig begivenhed, og Meg rapporterer denne gevinst på sine skatter.

Eksempel 3:

John køber 1 ETH for $ 100 på Coinbase. En uge senere bruger han sin 1 ETH til at købe et nyt fladskærms-tv. På købstidspunktet har hans 1 ETH en dagsværdi på $ 120. John anerkender en kapitalgevinst på $ 20 ved at disponere over sin 1 ETH for at købe sit tv. Dette er en skattepligtig begivenhed, og den tilknyttede gevinst rapporteres om Johns selvangivelse. 

Rapportering af gevinster og tab på IRS-formular 8949

Hver skattepligtig begivenhed og hver kapitalgevinst og -tab fra dine kryptotransaktioner skal rapporteres IRS-formular 8949 (billedet nedenfor). Vi gennemgår præcis, hvordan vi udfylder denne formular i vores blogindlæg her: Sådan rapporteres kryptovaluta om skatter.

Coinbase-formular 8949

Coinbase skattedokumenter

På dette tidspunkt spørger du måske dig selv, giver Coinbase nogen skattedokumenter for at gøre det lettere?

Det korte svar er ja, det gør de. 

Coinbase giver kvalificerende brugere 1099-K, 1099-MISC og en CSV-fil med transaktionshistorik til skatterapportering. 

Desværre gør disse skattedokumenter ikke nødvendigvis rapporteringsprocessen lettere for brugerne. Ofte gør de det mere forvirrende.

Hvis du gerne vil dykke nærmere ind i disse dokumenter, analyserer vi hver enkelt i vores blogindlæg her: Rapporterer Coinbase til IRS?

Sådan laver du din Coinbase-skat

Dette har hidtil været meget information. Nu hvor du har en grundlæggende forståelse af, hvordan Coinbase fungerer ud fra et skatterapporteringssynspunkt, lad os gå igennem et komplet eksempel, der viser, hvordan du kan gøre din coinbase-skat.

Trin 1: Download din CSV-fil til transaktionshistorik

Det første skridt til at rapportere dine kapitalgevinster og tab fra din Coinbase-handelsaktivitet er at samle alle dine historiske transaktioner.

Du kan bruge kryptovaluta-skattesoftware som f.eks CryptoTrader.Tax for automatisk at hente din transaktionshistorik for dig, eller du kan downloade CSV-filen “Transaktionshistorik” direkte fra din Coinbase-konto og udføre beregningerne manuelt.

Lær, hvordan du downloader din CSV-fil med Coinbase-transaktionshistorik her.

Trin 2: Beregn dine gevinster og tab

Når du har dine optegnelser, der indeholder alle de transaktioner, du har foretaget på Coinbase, kan du begynde at beregne kapitalgevinst eller -tab fra hver skattepligtig begivenhed (salg, handel osv.).

For eksempel, hvis min transaktionshistorik var noget som nedenfor, så beregner jeg mine kapitalgevinster.

1/2/19 KØB 0,0849329 BTC @ $ 800

02-02-19 SÆLG 0,0849329 BTC @ $ 940

$ 940 – $ 800 = $ 140

For denne enkelt skattepligtige begivenhed (sælger 0,0849329 BTC) anerkender jeg en gevinst på $ 140.

Trin 3: Rapporter hvert gevinst / tab på formular 8949

Når du har foretaget alle gevinst- og tabsberegningerne, skal du blot rapportere hver enkelt om Formular 8949.

Baseret på eksemplet ovenfor vil jeg medtage en post til en gevinst på $ 140 fra den skattepligtige begivenhed ved salg af min BTC.

Pro Tip: Hvis du har en stor mængde handler eller har brugt mange forskellige kryptobørs, kan det spare dig betydelig tid at bruge CryptoTrader.Tax for automatisk at udfylde din formular 8949 baseret på din transaktionshistorik.

Trin 4: Rapporter enhver kryptoindkomst

Hvis du har nogen minedrift eller indsats eller tjent kryptovaluta igennem Coinbase Tjen, Sørg for at rapportere dette separat fra dine kapitalgevinster / -tab.

Du kan lære mere om minedrift / indsats her.

Trin 5: Indsend din selvangivelse

Når al din rapportering er færdig, er du klar til at indgive din selvangivelse. 

CryptoTrader.Tax Coinbase-rapportering

Skattesoftware til kryptovaluta

Hvis du har brugt andre cryptocurrency-udvekslinger end Coinbase, eller hvis du har et stort antal transaktioner, kan du se, hvordan skatterapporteringsprocessen for alle dine transaktioner kan blive ret hovedpine. 

CryptoTrader.Tax blev bygget til at løse dette problem og automatisere hele krypto-skatterapporteringsprocessen. 

Oprettelse af en konto er helt gratis. Du kan forbinde din Coinbase-konto direkte til platformen såvel som enhver anden børs, du bruger, og importere dine historiske køb, salg og handler med et klik på en knap.

Når al din transaktionshistorik er importeret til din konto, vil CryptoTrader.Tax udføre alt det antal knasende og automatisk generere alle dine nødvendige krypto-skatteformularer til dig (inklusive formular 8949).

Disse rapporter kan tages til din skatteprofessionel eller endda importeres til din yndlings arkiveringssoftware som TurboTax eller TaxAct

Du kan lære mere om hvordan CryptoTrader.Tax fungerer her.

Demo om skatteindberetning på Coinbase

Du kan se den nøjagtige Coinbase-skatterapporteringsproces, der er demonstreret med CryptoTrader.Tax i den korte video nedenfor.

Spørgsmål?

Har du andre spørgsmål om dine Coinbase-skatter? Vores team har gjort dette i lang tid, og vi vil med glæde besvare ethvert af dine spørgsmål! Nå os direkte på [email protected]

Ansvarsfraskrivelse – Dette indlæg er kun informativt og bør ikke opfattes som skatte- eller investeringsrådgivning. Tal med din egen skatteekspert, CPA eller skatterådgiver om, hvordan du skal behandle beskatning af digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map