Skattproblemet med kryptovaluta – Varför utbyten inte kan ge användare exakt skattedokumentation

Kryptovalutautbyten som San Francisco-baserade Coinbase gör det enkelt för vardagliga konsumenter att köpa och sälja kryptovalutor.

Istället för att behöva interagera direkt med blockkedjorna som dessa digitala tillgångar lagras på, kan användare helt enkelt logga in på deras föredragna kryptovalutautbyte, klicka på några knappar och voila! köpa sin egen kryptovaluta. Detta är utan tvekan en bra sak – teknik som gör människors liv enklare.

På grund av den teknik som dessa börser arbetar med (blockchain) kan användare också skicka bitcoin och andra kryptovalutor till sina växelkonton från platser utanför börsens eget nätverk.

För dem som inte känner till världen av kryptovalutahandel, skulle ett exempel på detta se ut som om jag köpte en kryptovaluta på en separat börs, låt oss säga Kraken och sedan överför den till Coinbase så att jag kunde ta ut pengar till amerikanska dollar. Den här typen av saker händer hela tiden och av olika skäl.

Att kunna skicka kryptovalutor till andra platser och andra plånboksadresser är faktiskt kärnan i hela kryptos förutsättningar. Det är den här enkla mekanismen för värdeöverföring som inte kräver någon tredjepartsverifiering som gör idén om kryptovaluta så spännande. Denna kärnprincip är dock också skyldig bakom det massiva skatteproblemet för kryptokurrency.

Låt oss säkerhetskopiera … Hur behandlar IRS kryptovaluta för skatteändamål?

De IRS behandlar kryptovalutor som egendom för skatteändamål, inte som valuta. Precis som med andra former av fastigheter – aktier, obligationer, fastigheter – åtar du dig en skatterapporteringsskyldighet när du säljer eller handlar kryptovaluta för mer eller mindre än du förvärvade den för.

Om du till exempel köpte 0,1 Bitcoin för $ 1000 i april 2018 och sedan sålde det två månader senare för $ 2000, har du en kapitalvinst på $ 1000. Du rapporterar denna vinst på din skattedeklaration, och beroende på vilken skatteklass du faller under kommer du att betala en viss procentandel av vinsten. Priser varierar baserat på din skatteklass samt beroende på om det var en kort sikt jämfört med en långsiktig vinst.

För att kunna rapportera dessa vinster och förluster på dina skatter måste du ha register över din kostnadsbas och det verkliga marknadsvärdet för varje försäljning eller handel med dina kryptovalutor vid tidpunkten för försäljningen. Kostnadsbasen är helt enkelt den summa pengar du lägger in för att förvärva tillgången. Verkligt marknadsvärde är bara det dollarvärde som du fick vid försäljning eller avyttring av tillgången.

Om du följer exemplet ovan är din kostnadsbas 1 000 USD och ditt verkliga marknadsvärde 2 000 USD. Du rapporterar var och en av dessa siffror tillsammans med vinsten på $ 1 000 från transaktionen på dina skattedokument.

Denna process bör låta bekant om du investerar i eller handlar med aktier, eftersom det är samma rapporteringsprocess som aktiehandlare går igenom.

Läs vår 2019-guide till kryptovalutaskatter för en mer detaljerad översikt.

Så varför kan min Cryptocurrency Exchange inte ge mig skatterapporter som min aktiemäklare gör?

Här finns det stora problemet.

Eftersom användare ständigt överför krypto till och från utbyten, har utbytet inget sätt att veta hur, när, var eller till vilken kostnad (kostnadsbas) du ursprungligen förvärvade dessa kryptovalutor. Det ser bara att de visas i ditt konto.

Den andra tiden du överför krypto till eller ut ur en börs, förlorar utbytet förmågan att ge dig en exakt rapport som beskriver kostnadsbasen och det verkliga marknadsvärdet för dina kryptovalutor, som båda är obligatoriska komponenter för skatterapportering.

Som du kan se bilden nedan förklarar Coinbase själva för sina användare hur deras genererade skatterapporter inte kommer att vara korrekta om något av nedanstående scenarier ägde rum. Detta påverkar sannolikt över två tredjedelar av Coinbase-användare, vilket uppgår till miljoner människor.

Fel på kryptovalutaväxling

I många aspekter kan handel med kryptovalutor se ut som att handla med aktier. Men när det gäller skatterapportering måste online-mäklare som Etrade eller Fidelity ge dig en 1099-B vid årsskiftet som beskriver de uppgifter som behövs för skatterapportering. Dessa uppgifter inkluderar, ja du gissade det, kostnadsbas och rättvist marknadsvärde för alla dina affärer, något som kryptovalutbyten av sin natur inte kan göra.

Huvudskillnaden som skiljer en mäklare från en kryptovalutautbyte i den meningen är att du inte kan skicka ditt Apple-lager till en offline plånbok för att sedan köpa varor och tjänster på ditt lokala köpcentrum. Crypto är i sig annorlunda eftersom det är lätt att överföra – i slutändan är det den här kvaliteten som skapar en massiv skatterapporteringshuvudvärk för konsumenterna.

Lösningen

Med varje problem kommer en möjlighet att ge en lösning.

I det här fallet är lösningen på kryptovalutaskattproblemet beroende av att samla all din kryptovalutadata som gör dina köp, säljer, handlar, luftdroppar, gafflar, brytmynt, byter, byter och mottagna kryptovalutor till en plattform så att du kan bygga upp en exakt skatteprofil som innehåller alla nödvändiga uppgifter.

Vi byggde exakt detta på CryptoTrader.Tax.

Cryptocurrency växlar skatter fel

CryptoTrader.Tax är ett verktyg för kryptovalutahandlare som är byggda för att lösa skatteproblemet. Det gör det möjligt för kryptovalutaanvändare att samla alla sina historiska handelsdata genom att integrera med sina börser och göra det enkelt för användare att ta med allt till en plattform. När de historiska uppgifterna finns i systemet genererar skattemotorn automatiskt alla nödvändiga skatterapporter för kryptovalutahandlare att arkivera som 8949.

Idag använder tusentals användare CryptoTrader.Tax för att säkert och automatiskt bygga ut sina önskade skatterapporter för kryptovaluta. Användare kan ta dessa genererade rapporter till sina egna skattepersonal eller helt enkelt ladda upp dem till skatteprogramvara som TurboTax eller TaxAct.

Från och med januari 2018 kommer CryptoTrader.Tax-teamet samarbetade med Intuits TurboTax för att göra arkiveringsprocessen sömlös och snabb för handlare.

Sammanfattningsvis

Närhelst nya industrier och marknader dyker upp, uppstår alltid infrastrukturproblem bredvid dem. Dessa grundläggande problem måste lösas innan massmarknaden kan dra nytta av vissa effektivitetsvinster som ny teknik medför. En värld av kryptovaluta och blockchain är inte annorlunda. Om grundläggande problem kan fortsätta att hanteras en och en, kommer kryptoekonomin att blomstra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner