Vad är ett säkerhetslån i krypto?

Utlåning och upplåning är den mest grundläggande finansiella tjänsten som miljarder människor runt om i världen åtnjuter.

Men hittills har denna tjänst endast varit tillgänglig för välbärgade arbetare eller affärsklasser med en anständig kreditpoäng eller betyg.

Detta förändras nu eftersom marknaden har uppfunnit krypto säkerhetslån för personer som inte har en etablerad kreditpoänghistoria eller något liknande.

Men innan vi pratar om krypto-säkerhetslån, tror jag att vi måste prata om säkerhetslån i sig, eftersom många av er kanske inte känner till det.

Så låt oss få bollen att rulla:

Vad är säkerställd kryptolån & Låna??

Ordlistans betydelse av säkerheter är ”säkerhet” eller ”garanti”.

Och i fråga om utlåning och upplåning betyder säkerhet en tillgång som ställs som säkerhet eller som garanti av en låntagare mot de medel han / hon får. Detta är säkerställd upplåning.

På samma sätt, i säkerheter med utlåning, håller långivarna säkerheten med sig själva som säkerhet mot det belopp de har lånat ut till låntagaren..

Med detta sagt kan den här säkerheten på den traditionella utlånings- och upplåningsmarknaden vara allt som fastigheter, aktier, obligationer, bil eller någon annan värdefull tillgång som har ett marknadsvärde.

Till exempel, när man lägger sin fastighet eller sitt hem som säkerhet för att få ett lån, kallas det HELOC (Home Equity Line of Credit.)

Slutligen är denna form av utlåning och upplåning vanligt över hela världen eftersom vem som helst kan utnyttja sina tillgångar för att ta upp ett lån för nästan alla syften. Dessa kallas säkerhetslån.

Nu ska vi gå vidare till krypto säkerhetslån eller utlåning.

Vad är Crypto Collateralized lån eller utlåning?

Som det framgår av namnet själv är krypto säkerhetslån en typ av lån där en låntagare pantsätter eller ställer säkerhet för sina kryptovalutor för att ta emot medlen.

Många kryptolåneplattformar gör detta i kryptosfären, och några av dem är:

  • BlockFi
  • Nexo
  • Celsius etc …

Låt oss ta exemplet med Nexo.

Med Nexo-utlåningsplattformen, som är en kryptoutlåningstjänst, kan alla låna mot sina kryptovalutor. Låntagare måste skicka sin krypto till dem och i gengäld får de USD, eller EUR eller stablecoin (USDT, USDC).

Men hur mycket låntagarna får beror på hur mycket säkerhet de har lagt in och LTV-ransonen som Nexo ger dem. Till exempel, om en låntagare har ställd BTC till ett värde av 20 000 USD till en LTV på 50%, kommer låntagaren att få 10 000 USD i USD eller EUR eller stablecoin (USDT, USDC). Naturligtvis kommer dessa 10 000 dollar att finnas tillgängliga till en räntesats. Låt oss för närvarande anta att det är 5% årligen.

Och när låntagaren återbetalar 10 000 USD plus lämpligt räntebelopp, kommer han / hon att få tillbaka den BTC som de har deponerat hos Nexo som säkerhet.

Från och med nu tillhandahåller Nexo kryptobaserade lån i 200+ jurisdiktioner över hela världen i 40+ valutor. Dessutom är det den enda plattformen som accepterar flest kryptovalutor för kryptolån, vilket gör det till en direkt tillgänglig kryptokreditgräns.

Varför behöver vi krypto som säkerhet?

Säkerhet behövs i dessa typer av lån för att skapa en win-win-situation för både långivare och låntagare.

Med win-win-situation menar jag detta:

På långivarens sida är det en riskreducerande teknik att ha säkerhet där långivaren kan vara säker på att hans / hennes pengar kommer att återlämnas till honom / henne om låntagaren försummar vid återbetalningen av lånet. Detta görs genom likvidation av säkerheter eller genom att balansera lånet. Plus långivare lånar ut sina pengar till en ränta och tjänar därmed extra pengar på sitt kapital.

På låntagarens sida är det en fördel för låntagaren att ställa säkerhet och använda den för att ta ett lån. På så sätt kan de ta med sig välbehövlig likviditet för sig själva för att betala för andra saker och samtidigt inte ge upp sin fördel med att ha kryptovalutor.

Det är därför det är vinn-vinn för båda de inblandade parterna.

Fördelar med kryptobaserade lån

Det finns många fördelar med kryptobaserade lån men bland dessa tror jag att användningen av P2P-utlåning är den mest fördelaktiga.

Blockchain-baserade kryptovalutor är peer-to-peer och det är ganska lätt att spåra saker över en öppen blockchain-arkitektur snarare än en centraliserad.

Att göra peer-to-peer-utlåning via blockchain är också mycket kostnadseffektivt eftersom rörelsen av pengar kan hända mycket billigt. Från och med nu kan även inhemska överföringar ta upp till 30 $ -40 $ inom USA, vilket helt enkelt är för mycket.

Dessutom kan många transaktioner under en utlånings- och upplåningscykel automatiseras med smarta kontrakt som gör det ännu mer kostnadseffektivt ur företagare..

Och när dessa företagare sparar pengar i sin verksamhet kommer det definitivt att leda till några direkta eller indirekta fördelar för långivarna och låntagarna.

Det blir bättre:

Från långivare har dessa kryptotjänster nu börjat erbjuda 6-7% ränta. Det här är som att ha ett sparkonto som ger 3-4 gånger mer än det traditionella sparkontot.

Sist men inte minst kan transaktioner på blockchain utformas så att de sker omedelbart, vilket gör hela utlånings- och upplåningscykeln snabb jämfört med vårt äldre system.

Så allt från TheMoneyMongers idag och vi kommer snart snart tillbaka med något ännu mer intressant och upplysande för våra läsare som är intresserade av kryptolån.

Håll dig säker och invester ansvar genom att aldrig investera mer än vad du har råd att förlora i kryptoassets.

Gillade det här inlägget? Glöm inte att dela den med ditt nätverk på Twitter & Facebook !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner