Uptrennd ($ 1UP): Ett “community först” Facebook-alternativ

Uptrennd ($ 1UP) är ett decentraliserat socialt nätverk. Med ökningen av sociala medianätverk ökar integritetsrisken och användardataproblem gradvis. För närvarande vill alla användare på internet vara säkra när de använder dessa applikationer. Centraliserade sociala medieplattformar som Facebook och Twitter har inte lyckats förse sina användare med säkra och pålitliga system som skyddar deras data. Därför växer plattformar som Uptrennd fram som ett alternativ.

Bakgrund

Jeff Kirdeikis, grundaren av Uptrennd lade grunden för plattformen i januari 2019. Han betonade den som ”nästa utveckling av sociala medier”. Kirdeikis är en kryptovalutaentusiast som äger världens största krypto-Facebook-grupp Investering i kryptovaluta. Han är också värd för Bitcoin & Crypto Podcast.

Tillbaka i 2017, eftersom tekniska giganter Facebook, Google och Twitter hade förbjudit kryptovalutabaserade annonser, ökade decentraliserade sociala medieplattformar som Steemit, Weku, D.Live etc. Men dessa plattformar var också inblandade i sina egna kontroverser. Steemit togs till exempel över av Tron (vilket i sig var mycket kontroversiellt bland Steemit-användare) och fick medlemmar att åberopa en mjuk gaffel för att minska Steemit och Trons röstmakt. Men den mjuka gaffeln misslyckades och användarna anklagade Tron och 3 populära kryptovalutautbyten för att spela resultatet.

Jeff och hans team kände igen denna ökande oro och var vittne till detta drama som slet sönder samhället. Och därmed skapades Uptrennd för att övervinna problem som för närvarande plågar alla de andra decentraliserade plattformarna. Uptrennd skiljer sig från allt annat genom att vara ”gemenskap först”, som citerat av Kirdeikis själv.

Aldrig.

Uptrennd är gemenskap först och det kommer att förbli så.

– Jeff Kirdeikis (@JeffKirdeikis) 3 mars 2020

Till denna dag är Uptrennd en standard web 2.0-webbplats som inte har gått igenom någon fröfinansiering eller något initialt myntoffer (ICO).

Vad är Uptrennd?

Uptrennd är en incitamentsbaserad social medieplattform som erbjuder intjänningsmöjligheter för sina användare för att skapa kvalitet och originalinnehåll. Plattformen är designad med en modern touch för att stödja fyra grundläggande faktorer:

 • Yttrandefrihet
 • Datasäkerhet
 • Lika möjligheter
 • Rättvis fördelning av välstånd

Dessutom planerar Uptrennd att investera 80% av alla genererade intäkter tillbaka i plattformen för att skapa en pålitlig och lönsam social ekonomi. Sammantaget betyder Uptrennds introduktion verkligen början på en ny era inom sociala medier, en som främjar sina användare framför allt.

Det har utformat fantastiska spelfunktioner med ett nivelleringssystem. Detta gör det möjligt för användare att öka sina belöningar från sina inlämnade innehåll & kommentarer när de nivåerar upp sitt konto med den inbyggda “1Up” -token.

Vad är 1UP-token?

1UP är en ERC-20-token som fungerar som den inhemska tillgången på Uptrennd-plattformen. 1UP-token följer kärnuppröstningssystemet, som oftast kallas poäng.

Dessa poäng kan tjänas genom att göra alla möjliga aktiviteter som att publicera, kommentera, visa inlägg etc. Och användare kan byta ut dem mot 1UP-tokens. För närvarande är en punkt värt en 1UP-token.

Det är värt att notera att värdet av 1 uppröstning inte alltid är värt 1 token. I framtiden kan värdet öka till 100+ poäng för att tjäna en token. Således ger plattformen värde till tidiga innehavare och adopterare. Dessutom säkerställer den att 1UP-tokenekonomin är oändligt skalbar.

1UP Tokenomics

Sammantaget förminerades 1 000 000 000 poletter och förvarades säkert i kylförvaring. Token tas endast när användare tar ut dem från sina poäng som tjänats in på plattformen. Dessutom har nätverket förbundit sig att göra 1UP till en deflationstoken.

Uptrennd bränner 30% av poängen som används av aktiva medlemmar på plattformen för att nivåera upp varje månad. 30% av varje punkt bränns från det totala utbudet som används för att öka, höja eller göra inköp på plats. Till exempel, om 10 miljoner poäng används, bränner plattformen 3 miljoner tokens.

Detta innebär att 1UP kommer att bli allt knappare med varje månad som går, som alla deflaterade tillgångar.

Dessutom distribuerar plattformen också ytterligare 20% av det investerade beloppet till samhällets tillväxtfond. För närvarande finns det nästan 900 miljoner tokens i Uptrennds kylförvaring och cirka 100 miljoner tokens i det cirkulerande utbudet.

Token är för närvarande tillgänglig på börser som Uniswap, P2PB2B, Altilly, Idex och mer.

Hur låter Uptrennd användare tjäna poäng?

Förutom innehållsskapande och interaktion kan användare också tjäna poäng på Uptrennd på följande sätt:

 1. Få en uppröstning på din kommentar eller inlägg
 2. Tjäna genom att dela – du kan tjäna 50% av poängen när du repostar.
 3. Samla in donationer från aktiva medlemmar på plattformen.
 4. Daglig aktivitetsbonus (kräver minst 10 besök per dag)
 5. Månatliga och veckotävlingar
 6. Bjuder in nya användare på plattformen
 7. Byt ut tokens för poäng.

I grund och botten, när en enda uppröstning i Uptrennd säljs, är den värt $ 0,05. Företaget förklarar dock att i händelse av att en token överstiger $ 0,05 på börser, kommer också poängpriset att öka. Enligt webbplatsen är det huvudsakliga målet för plattformen att “upprätthålla en premie på 10% för att stimulera köp på börser för likviditet.

Dessutom hävdade företaget också att “om priset sjunker under den gränsen på 0,05 USD kommer värdet inte att förändras, detta kallas [golvpriset].

Använd fall av 1UP-token

Plattformen erbjuder flera sätt för användare att använda sina intjänade poäng.

 1. Användare kan använda tokens för att höja sina konton. För varje ytterligare uppgradering ger plattformen åtkomst för att öka belöningen för varje uppröstat inlägg eller kommentar.
 2. Man kan enkelt öka sitt eget inlägg för ett visst antal visningar med 1UP-tokens.
 3. Användare kan köpa bannerannonser på plattformen med 1UP-tokens. Dessutom ges 80% av annonsintäkterna tillbaka till samhället.
 4. Användare kan donera tokens till andra som tips. Dessutom kan man använda den som en fördel för att utföra specifika uppgifter som meddelats av användaren.
 5. Användare kan sälja sina 1Up-tokens på en tredje parts utbyte för fiat eller någon annan kryptovaluta.
 6. Plattformen planerar också att tillåta användare att använda sina 1UP-tokens för att låsa upp användarskapade exklusiva samhällen som är baserade på prenumeration.

Uptrend – framtida implementering

Enligt Jeff går Uptrend nu in i decentraliserad ekonomi (DeFi) med flera implementeringar och partnerskap. DeFi-funktionerna inkluderar

 • Fast APY-satsning
 • Likviditetsbrytning
 • Att belöna baserat på nätverksaktivitet

Bortsett från DeFi gör det stora drag inom andra områden som Android- och iOS-mobilappar, höjer kapital och direkt FIAT-ramp till 1UP-tokens. Plattformen ser också fram emot att lista 1UP-tokens på toppbörser.

Slutsats

Uptrennd har nu blivit en av världens mest engagerade decentraliserade sociala medieplattformar. Det har gett en möjlighet för entreprenörer, författare, hobbyister och andra deltidsarbetare att tjäna pengar på sina färdigheter och passion.

Med alla dess innovativa användningsfall verkar det som att plattformen försöker bli nästa stora sak bland alla decentraliserade sociala medianätverk. Sammantaget har den förmågan att ge ökad synlighet & engagemang för användarens innehåll genom att ge incitament via kryptovaluta-belöningar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner