Filecoin: Hvad er det, og hvorfor er det så populært i Kina?

Filecoin ($ FIL) er oprettet af Protocol Labs og sigter mod at give en reel brugssag til blockchain-teknologi uden for økonomi. Som navnet antyder, handler det kun om filer. Men da systemet er decentraliseret, hvordan garanterer det sikkerhed og tilgængelighed? Er de, der lagrer filer, også betalt? Her ser vi på, hvad Filecoin er plus grundene til, at det er blevet en ganske sensation i Kina.

Resumé

  • Filecoin er et decentraliseret arkivnetværk. Brugere betaler for at deres filer skal gemmes, mens de, der hjælper med lagring, belønnes med $ FIL-tokens.
  • Projektet samlede USD 200 millioner USD i dets oprindelige møntudbud (ICO) i 2017. Lanceringen af ​​Mainnet vil være omkring kl.15.00 (UTC) den 15. oktober 2020.
  • Filecoin har allerede været på den kinesiske radar siden 2018, hvor kinesiske virksomheder er begyndt at markedsføre Filecoin cloud mining-tjenester. Det anses for lettere at udvinde, fordi specialudvindingsudstyr ikke er påkrævet.
  • Filecoin er også populær i Kina på grund af spekulationer om prisen på $ FIL-tokens. Nogle børser tilbyder allerede $ FIL-handel på IOU-basis.

Hvad er Filecoin ($ FIL)?

Filecoin er et decentraliseret fillagringsnetværk, der belønner brugere, der gemmer filer. De, der opbevarer filer, kaldes oplagringsminearbejdere. Brugere betaler for at deres filer skal gemmes, mens minearbejdere til opbevaring belønnes for deres arbejde.

Dens distribuerede natur giver mulighed for peer-to-peer-filopbevaring og hentningsdesign. Platformen har en indfødt virtuel valuta kaldet FIL, som bruges til at belønne minearbejdere.

Netværket er inspireret af Web3, en avanceret softwareudviklingsarkitektur, der eliminerer centralisering. Filecoin kan også levere filopbevaringstjenester til andre decentrale platforme. Desuden projekterer netværket en måde at muliggøre transaktionsinteraktion med andre blockchain-platforme, der fremmer interoperabilitet.

Hvad er Filecoin Token $ FIL?

Filecoin token $ FIL er platformens oprindelige virtuelle valuta, der bruges til at belønne minearbejdere. Bemærk, at Filecoin mainnet endnu ikke er lanceret og FIL-tokens er ikke i omløb. Som det fremgår nedenfor, handler et par børser dog allerede med FIL på IOU-basis. Dette betyder, at brugere kun modtager FIL-tokens i fremtiden. Dette har dog ikke afskrækket entusiaster, idet FIL har mere end $ 100 millioner USD i handelsvolumen hver 24. time og priser tilsyneladende på en opadgående bane.

Efter Filecoin mainnet-lanceringen (se nedenfor) lancerer Huobi Global $ FIL og åben handel, indskud og udbetalinger. Andre børser har også skyndt sig at liste et af de mest omtalte kinesiske projekter siden 2017 som Binance og FTX-børser.

Filecoin Mainnet Launch

Protocol Labs var i spidsen for projektets ICO i 2017. Støttet af topnavne i risikovillig kapital som Sequoia og Andreessen Horowitz blev 200 millioner dollars indsamlet.

ICO blev efterfulgt af udsættelse af testnet til 2019. Protocol Labs lovede oprindeligt lanceringen af ​​mainnet i første kvartal af 2020.

Filecoin mainnet er nu lanceret ved epoke 148.888- omkring kl.15.00 (UTC) den 15. oktober 2020. Du kan kontrollere kædens status her.

Sådan fungerer Filecoin

For brugere

Brugere på platformen opkræves betaling for lagring af filer. Lagringsgebyrer varierer dog afhængigt af, om en bruger vælger hastighed frem for redundans og omvendt. Også lagerpriser påvirkes af tilgængelighed og efterspørgsel.

Til opbevaring af minearbejdere / udbydere

På Filecoin-protokollen kan en lagerudbyder enten være en person eller en organisation. Og de eneste kriterier for at blive minearbejder er at have en ledig plads på harddisken og en internetforbindelse. Minearbejdere har også adgang til hele puljen af ​​Filecoin-brugere.

For jævn brug giver netværket en standard applikationsprogrammeringsgrænseflade til minearbejdere og annoncerer deres tilgængelighed. Uden individuel markedsføring er lagerudbydere afhængige af hastighed, lagerplads og pålidelighed for at ve brugere og tiltrække belønninger.

Filecoin har en selvhelbredende funktion, der automatisk kontrollerer, om filer i blockchain er gemt korrekt. Derudover gør funktionen det muligt for netværket at opdage defekte minearbejdere og deres belastning distribueres til andre minearbejdere.

Processen med selvhelbredelse genererer spor, der viser en minearbejders historie på netværket. Et godt omdømme giver dem flere lagermuligheder og dermed flere belønninger. Systemet bruger proof-of-file og proof-of-storage-mekanismer, der ikke er energikrævende, som proof-of-work-mekanismen, der anvendes af Bitcoin (BTC).

Bortset fra almindelige oplagringsminearbejdere er der også udvindingsminearbejdere. Denne type minearbejdere skal have en stærk internetforbindelse, da de forudhenter de mest downloadede filer og leverer dem til brugere, der er i nærheden. Derefter belønnes de for at lette en jævn trafikstrøm på netværket.

Kina er all-in på Filecoin

Minearbejdere overvejer seriøst Filecoin

Selvom protokollen ikke kræver specialiserede mineapparater for adgang, holder Kina øje med at udvikle Filecoin-minedrifthardware. Derudover spekulerer kinesiske investorer allerede på FIL’s pris. Faktisk har kineserne allerede været i Filecoin siden så tidligt som i 2018, og med lanceringen af ​​mainnet potentielt uger væk, bliver hypen kun stærkere.

Da Protocol Labs for eksempel annoncerede et incitamentsprogram i begyndelsen af ​​juni 2020, begyndte kinesiske virksomheder at markedsføre cloud mining-tjenester, som brugere kan indgå kontrakt med og bruge til at levere lager til Filecoin-brugere.

Med populariteten af ​​kryptokurvedrift i Kina er det ikke overraskende, at disse firmaer tiltrak mindst 500.000 dollars i salg de første par dage. Derudover afslørede data fra blockchain-opdagelsesrejsende, at de førende oplagringsminearbejdere på Filecoin er placeret i Kina. Kumulativt tegner disse minearbejdere sig for over 80 procent af netværkets minedrift til testnetlagring med cirka 15 petabyte (15.000 terabyte).

Imidlertid kan den enorme optagelse af oplagringsminedrift i det asiatiske land tilskrives landets kærlighed til Bitcoin og andre kryptovaluta-minedrift. Selvom Bitcoin-handel er forbudt i Kina, er det meste af Bitcoins minedrift stadig koncentreret i landet med cirka 65 procent.

Også inden Filecoin gik i live hypede minedrifthardwarevirksomheder allerede deres produkter i forventning. Andy Tian, ​​medstifter af 1475, en hardwareproducerende virksomhed, mener, at Kinas Filecoin-minedrift er delvist drevet af det faktum, at ideen bag minedrift er enklere for detailminearbejdere sammenlignet med minedrift BTC, hvor ASIC’er bruges.

Forventningen i Kina er så høj, at Filecoin-minesoftware og -hardware til mere end 15 millioner dollars er blevet opbevaret af minedrift, der venter på investorer og selvudvinding. Andre store BTC-mineselskaber som RRMine solgte angiveligt $ 15 millioner i cloud computing-kontrakter “inden for få minutter.” RRMine akkumulerer også FIL-minedrift hardware.

Desværre er det ikke mængden af ​​ledig plads, du giver til netværket, der betyder mere, men mængden af ​​forseglede data. Mens adgang til FIL-protokollen ikke kræver massiv processorkraft, gør forsegling af data på en harddisk det.

Forseglingen kan udføres ved at udnytte strøm fra en CPU eller en GPU-hardware. At kaste et stykke specialudstyr i blandingen gør det dog hurtigere, så minearbejdere kan forsegle flere data på en dag. Til gengæld får de også flere belønninger.

Kinesiske virksomheder spekulerer også i Filecoin

Men det stopper ikke ved minedrift. Tæt på 50 cryptocurrency-udvekslinger i det sydøstasiatiske land, inklusive Biki Exchange og MXC Exchange, har FIL-futures serveret med Tether (USDT) på deres menu. Bemærk dog, at dette kun er en IOU, da tokenet faktisk ikke er frigivet endnu.

Cryptocurrency-dataaggregatorplatforme som CoinMarketCap, Feixiaohao, registrerede ca. 100 millioner dollars i handelsvolumen på 24 timer. Prisen på Filecoin-futures har dog svinget fra $ 11 til $ 28 til $ 18 inden for få dage.

Nogle firmaer, der beskæftiger sig med skykontrakter, f.eks. Mars Finance, projicerer et årligt afkast på 300 procent for FIL-minearbejdere uden at give det antal FIL-tokens, som hver terabyte kontraktmæssig plads kan bringe.

Konklusion

Selv om mainnet og reglerne for opbevaring af minedrift endnu ikke er frigivet, har det kinesiske samfund længe draget mod Filecoin. Nogle af grundene til denne dille kan være på grund af Kinas ujævne indenlandske investeringslandskab, der har fremmedgjort enkeltpersoner i middelklassen, der søger attraktive investeringsmuligheder..

Også Kinas stive holdning til kapitalstyring har ført til, at kinesiske investorer søgte velrenommerede kryptokurrency eller blockchain-baserede projekter, der kan lette økonomisk interaktion med resten af ​​verden. Filecoins tilknytning til førende venturekapitalfirmaer gør det attraktivt for det kinesiske samfund. Desuden gør dets opbevaringsmine tag det nemt for detailminearbejdere og investorer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner