Kina HYPE: Hetaste blockchain-projekt i Kina just nu

Kina har en av de största Blockchain-samhällena i världen – med ett stort antal kända tidiga investerare i Bitcoin och Ethereum. Kryptoscenen blir varmare i Kina på grund av den potentiella risken för ytterligare finansiella kontroller som begränsar Fiat-valutarörelsen i Kina. Stabila mynt som USDT innehas av många kineser eftersom det är ett av de enda sätten att få exponering för den amerikanska dollarn i Kina. Den kinesiska regeringen är väl medveten om denna trend och har nyligen börjat aggressivt stänga bankkonton associerad med kryptovalutaöverföring. Denna konflikt mellan vad folket vill ha och vad regeringen vill kommer att bli en stor slagfält 2020, särskilt eftersom Kina driver på att släppa sin centralbanks digitala valuta – “DCEP” senare i år.

Det roliga nog är att den kinesiska kryptovalutans investeringsgemenskap skiljer sig helt från västvärlden, med mycket olika trender och projektfavoriter.

Mäklare, återförsäljare och MLM

Tyvärr använder MLM-grupper (Multi-Level Marketing) i Kina tyvärr kryptovaluta som en metod för att få pengar. Dessa grupper kommer att resa till byar på landsbygden för att begära rika jordbrukare och lokalbefolkningen för pengar. Dessa grupper kommer ofta att göra bedrägliga påståenden om enorma vinster eller skapa fiktiva berättelser om insiderkunskap. Detta händer på grund av den kinesiska jordbrukarnas nuverika natur, som ofta säljer tomter till regeringen för stora summor pengar. MLM använder både välkända etablerade valutor, såsom ADA (Cardano) eller nya kryptovalutor för att begära medel.

WOW. @Cardano blir shilled till rika kinesiska jordbrukare … Inte säker på om jag skulle bli imponerad eller rädd (Obs affischen av @IOHK_Charles) $ ADA pic.twitter.com/Gx02cMbDYY

– Boxmining (@boxmining) 5 juli 2020

“Vit feber” – västra projekt & Grundarna tar fart

Kinesiska blockchain-investerare hoppar till västra projekt för legitimitet. Detta beror främst på att samhället tröttnar på dåliga “Pump and Dump” / “Chinese Market Making” -strategier som inhemska kinesiska projekt har fått. Förra året enorma hype cykler skapas på börser som MXC har lämnat en dålig smak i investerarens mun. Enkelt sagt, de letar efter en frisk luft och hoppas att de kan hitta det i västerländska motsvarigheter. Detta har drivit vissa västerländska projektledare eller grundare till en gudliknande status – som Polkadots Gavin Wood och Charles Hoskinson. Faktum är att Gavins har mer inflytande än Vitalik och dyrkas på ett mycket liknande sätt.

Gavin Wood | PolkadotKina är kär i Gavin Wood

Heta projekt: Polkadot, FileCoin, Cosmos, Tezos, Kusuma

Defi är passé

Kina blev kär i Decentralized Finance (Defi) mycket tidigare än västvärlden – till en punkt att det är väl ur modet just nu. Detta förvärras av den berömda Dforce Hack, där $ 25 miljoner stulits (sedan “återlämnades) av hackare. Medan Dforce-hacket också gjorde rubriker i väst, hade det inte den emotionella påverkan det gjorde i Kina – trots allt slutade kinesiska investerare med räkningen för all skada som uppstått.

Detta är en enorm kontrast från västvärlden, där den senaste Defi-galen har sparkats av Coinbase & Förening.

Blockchain Service Network och Enterprise Adoption

Kinesiskt centralt ledarskap fastställde förra året att “Blockchain” kommer att vara ett av Kinas stora nationella mål, med president Xi som personligen driver dagordningen framåt. Detta har kulminerat i upprättandet av Blockchain Service Network (BSN) i Kina – en tvärkedjeplattform som kommer att fungera som ett interoperabilitetsskikt för alla Blockchains i Kina. Roligt nog är BSN inte en Blockchain, utan ett nätverk som hjälper blockchains att kommunicera. Utvecklingen inom BSN har lett till ett stort intresse för företagskedjor som Vechain (VET), Cosmos och Polkadot.

Heta projekt: Vechain, Cosmos och Polkadot

NFT är nästa “Trend”

Eftersom Kina kommer över #DeFI, har icke-fungibla tokens tagit mitt på scenen. De granskar på nytt den potentiella effekten av NFT i spelbranschen. Mynt som Enjin ($ ENJ) och Decentraland (MANA) står i centrum för många diskussioner. Intressant nog diskuterar de inte bara spel, det talas mycket om NFT-enheter som har immaterialrätt (IP) och andra utökade användningsområden. Det här ämnet diskuteras inte alls i det västra rummet och lyfter fram hur vissa projekt kan anpassas för att passa olika kulturer.

Maxim Blagov, medgrundare av Enjin vinner kinesisk berömmelse

Heta projekt: Enjin, Decentraland, Opensea

Filecoin Rising

Filecoin Testnet Mining

Filecoin och decentraliserad lagring var ett av de hetaste ämnena 2018 (kolla in detta galen video – påminner mig om ett visst hej hej hej projekt). Inte överraskande, decentraliserad lagring kommer tillbaka igen 2020. Det tar inte två gissningar att räkna ut att denna hype orsakas av överflödet av Filecoin väskahållare som köpte in under 2017-vurm. När allt kommer omkring behöver de ett sätt att utgång deras investeringar trots allt.

Gnistan för all denna hype orsakas av den snart hända mainnet-lanseringen av Filecoin. Kinesiska gruvarbetare är redan redo att bryta myntet – även om de måste göra det via VPN.

Heta projekt: Filecoin, Storj, Arweave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner