Kinas Blockchain-initiativ: Nationellt försök att anta Blockchain

Kinas Blockchain-initiativ

Kina har påbörjat ett landsomfattande initiativ för att snabbt anta Blockchain Technology och “snarast” utveckla användningsfall. Kina President Xi Jinping personligen vädjade om en större brådska för att utveckla blockchain framför Centralkommittén för kommunistpartiet i Kina. Detta sentiment upprepades av statligt media People’s Daily publicerade en första sidan artikel om ”Placering av Blockchain som ett av ländernas kärninitiativ, med ett mål för viktiga genombrott”. Utöver detta hade den nationella TV-stationen CCTV-2 olika nyhetssegment dedikerade till diskussion blockchain-teknik – med en viktig betoning att Blockchain, inte Bitcoin är Kinas huvudfokus.

Kinas ledande tidning, People’s Daily, kräver blockchain-antagande

Detta enorma initiativ för att driva Blockchain är tydligt relaterat till lanseringen av Kinas nationella digitala valuta – “DCEP” (digital valuta / elektronisk betalning). Den här nya valutan utfärdas av People’s Bank of China (PBoC) och kommer att fungera som en ersättning för Researve Money (M0) och som en digital kontant. DCEP kommer initialt att rullas ut till banker anslutna till PBoC och så småningom till allmänheten via Tencent och Alibaba.

Det är viktigt att påpeka att DCEP kommer att vara en centraliserad & privat blockchain. Ny valuta i nätverket kommer att utfärdas av PBoC via myndighet från den kinesiska regeringen. Det kommer inte att finnas något offentligt deltagande i nätverket, till skillnad från det decentraliserade Bitcoin-nätverket som använder Blockchain för att bilda ett öppet offentligt samförstånd.

Blockchain, inte Bitcoin

Ett av de viktigaste tvistområdena i kryptovalutautrymmet är om en privat eller centraliserad Blockchains har värde.

  • Yttrande 1: Bitcoin, inte Blockchain
  • Yttrande 2: Blockchain, inte Bitcoin

Förespråkare av Bitcoin hävdar att Blockchains nyckelvärde är att det möjliggör ett decentraliserat nätverk, ett ledarlöst nätverk där vem som helst kan gå med, delta och verifiera transaktioner. Argumentet är att om syftet med en Blockchain är att registrera transaktioner som en databas, kommer centraliserade databaser som MySQL eller MongolDB att ha högre effektivitet än Blockchain. Således skulle det bara vara meningsfullt att använda Blockchain när det finns ett behov av offentlig öppen konsensus. Efter detta argument är kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum nödvändiga för att en Blockchain ska fungera, eftersom de spelar en inneboende roll för att belöna bra aktörer i nätverket.

People’s Daily gör det tydligt att Blockchain är mer än Bitcoin

Förespråkare för Blockchain hävdar att Blockchain erbjuder säkerhet och transparens, vilket ger den en tydlig fördel jämfört med traditionella databaser. Kina tar detta argument ett steg längre och avskräcker aktivt användningen av kryptovalutor och handel med kryptovalutor (t.ex. kryptovalutautbyten är förbjudna i Kina).

Regeringen tolererar ”Air Coins” och kryptovalutaspekulation

Chinese State Media People’s Daily efterlyste ett slut på kryptovalutaspekulation och penningtvätt

Statliga medier People’s Daily har uttryckligen godkänt kryptovalutaspekulationer och väckte anklagelser mot ”luftvaluta”. Luftvaluta, eller luftmynt, är en kinesisk vardaglig term som används för kryptovalutor som inte har något inneboende värde, ungefär som luft. Denna åtgärd är utformad för att motverka ökningen av rusade riskkapitalinvesteringar i olika kryptovalutor i Kina, av vilka många inte har ett verkligt användningsfall. Dessutom krävde artikeln uttryckligen att olagliga transaktioner och penningtvätt skulle rättas till, vilket föreslår ytterligare verkställighetsåtgärder mot inga statliga kryptovalutor. Denna kraftiga tillämpning kan ses som en “stick” -åtgärd för att driva användare bort från decentraliserade kryptovalutor till den centraliserade nationella valutan, DCEP.

“Blockchain är en bluff” censureras av sociala medier

WeChat blockerar artiklar som kallar Blockchain en bluff

Experiment gjort av @cn_Ledger och andra kinesiska mediekällor har funnit att artiklar som kallar Blockchain en “bluff” aktivt censureras i Kina. Den som publicerar dessa artiklar kommer att upptäcka att de snabbt raderas och kan utsättas för potentiella kontospärrar. Denna typ av mediainnehållskontroll är standard i Kina när Centralpartiet utfärdar en viss doktrin. Medieplattformar är snabba att följa, annars riskerar de att tas bort deras ICP-licens.

Cryptocurrency Mining är inte längre “förbjudet” i Kina

Den kinesiska regeringen är inte längre driva på för att eliminera kryptovalutagruv (som Bitcoin och Ethereum mining). Detta är en fullständig 180 ° återföring av regeringens politik kommer att träda i kraft den 1 januari 2020, vilket innebär att gruvdrift kommer att vara en laglig och skattepliktig industri i Kina. Tidigare var “Cryptocurrency Mining” en del av en lista över elimineras. Denna förändring kommer direkt från den nya upplagan av Kinas vägledningskatalog för industriell strukturjustering, där en uppdaterad revision inte längre nämner kryptovalutagruv som en industri som ska fasas ut.

Traditionellt har Kina alltid spelat en viktig roll i Bitcoin, Ethereum, Litecoin och DASH mining. Detta beror främst på den stora tillgången på billig el i Kina (särskilt i Sichuan och mongoliska regioner), där elkostnaderna kan bli så låga var $ 0,02 USD per kw / h. För att hitta mer om Bitcoin-gruvdrift, kolla in vår fullständiga Bitcoin-gruvguide.

Sammantaget skickar denna policyåterföring starka positiva signaler om kryptovalutor i Kina. Detta är en tydlig indikator på att Den kinesiska regeringen erkänner vikten av gruvdrift och dess roll i decentraliserade offentliga Blockchains. Sådana policyändringar antyder en positiv framtid där andra policyer som stoppar kryptovalutans utveckling kan vändas.

Handel med kryptovaluta är fortfarande förbjuden

Kina har förbjudit handel med kryptovalutor sedan 2017. Regeringen har tagit ner kinesisk drift av stora fiat-börser som OKex, Huobi och BTChina. Kinesiska börser har inte längre fiat-bankkonton. När användare går till peer to peer-handel. Alipay har gjort det klart att det inte kommer att tolerera kryptohandel på sin plattform.

Om några transaktioner identifieras som relaterade till bitcoin eller andra virtuella valutor, @Alipay omedelbart stoppar relevanta betaltjänster.

– Alipay (@Alipay) 10 oktober 2019

Vad sägs om kinesiska Blockchain-projekt som Vechain och NEO

Medan Kinas Blockchain-initiativ uttryckligen avskräcker spekulationen i kryptovalutor – Blockchain-projekt blomstrar i Kina. Detta är en kryptovaluta är en kärndel i Blockchain – Satoshi Nakamoto skapade Bitcoin och Blockchain tillsammans i sin 2009 års vitbok. Så medan centralregeringens publikationer försöker nedspela kryptovalutaspekulationer, varje det offentliga kryptovalutanätverket måste ha en associerad plattformstoken.

Att ha Blockchain-initiativet drivs framåt kommer att hjälpa till med antagandet av projekt som Vechain i Kina. I slutet av dagen validerade regeringen värdepropositionen för Blockchain och svarade på många skeptiker som är kritiska till Blockchains verkliga fall..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner