Kinas Blockchain Service Network (BSN) -guide

Kina Blockchain servicenätverk (BSN) är ett nationellt initiativ som syftar till att öka integrationen och antagandet av Blockchain i stora företag. Kina har positionerat sig som en ledare inom Blockchain-utveckling, med 45% av alla blockchain-projekt som kommer från landets industrier och tekniska giganter (som Tencent’s Blockchain Accelerator). Branschen fick ett enormt lyft i oktober 2018 när president Xi Jinping uttryckte sin beundran för tekniken bakom kryptovalutor. Nätverket är inrättat för kommersiell användning och ser ut att tillhandahålla en plattform för företag och individer som vill skapa en blockchain-applikation. Blockchain-teknologier är extremt kraftfulla för företagsapplikationer, eftersom det möjliggör storskalig dataspårning med en garanti för datans äkthet. Vi har sett företagsfokuserade Blockchain-projekt få stora partnerskap tidigare, till exempel Vechains partnerskap med logistikföretaget DNV GL och revisionsföretagen PwC.

Xi JinpingPresident Xi talade personligen nationen om Blockchain Development 2019

Vid sidan av tillkännagivandet av sin digitalvaluta elektroniska betalning (DCEP) förra månaden lanserade Kina också sitt blockchain-servicenätverk (BSN) som signalerar dess fortsatta förändring mot en digital ekonomi. Även om det inte behandlades med lika mycket fanfare, har BSN en liknande transformativ effekt som DCEP och är inte mindre viktig för industrin inom och utanför Kina.

Vad är Kinas Blockchain Services Network (BSN)?

Blockchain Service Network (BSN) är en plattform för privatpersoner, företag och lokala myndigheter som de kan bygga blockchain-applikationer på. Huvudmålet för det offentliga nätverket lanserades den 25 april är att skapa en one-stop-shop för blockchain i Kina som stöder smarta stadsinitiativ, andra offentliga nätverk och regioner i den förestående digitala ekonomin som Folkrepubliken bygger. 

Nätverket kommer att ha två primära funktioner. Den första är kommersiell och detta gör det möjligt för företag / blockchain-startups att använda nätverket för att utveckla applikationer, vilket erbjuder ett offentligt alternativ till de privata blockchain-nätverk som redan finns. Utöver detta kommer BSN också att tillhandahålla en grundläggande allians för konsortiekedjor för användning för smarta städer och digitala ekonomier. Enligt rapporter kommer nätverket att fokusera på öppenhet, allmänt nytta, skalbarhet, öppen källkod, multi-portal, låg kostnad och autonomi.

Initiativet kommer också att vara en integrerad del av forskningen om statliga användningsområden för blockchain och styrning. Nätverket kommer också att främja forskning inom andra områden och se till att främja en utvecklingsekologi, enligt BSN-alliansen President Liu Yunan. 

Liu Yunan BSN-ordförande (källa: SIC.com)

Partnernätverk och organisationer

Skapandet av BSN har gjorts av en rad bekanta ansikten inom teknikindustrin. Ledande forskningen var den kinesiska regeringens tankesmedja, State Information Center (SIC) vars forskningsgrupp för smart stadsutveckling fokuserar. Andra institutioner som hjälpte till med utvecklingen är telekomföretaget ChinaMobile och bank / betalningsnät, Kinas UnionPay. När det gäller kryptovalutaindustrin var utbytet Huobi en överraskning inkludering i dess utveckling. 

Lista över några medlemmar i BSN-utvecklingsföreningen (Källa: CoinTelegraph)

Teknik bakom BSN 

Nätverket kommer att använda en specialbyggd blockchain och det har varit ett antal företag involverade i teknikens forskning och implementering. Den ledande gruppen i dess skapande är FISCO, eller Financial Blåskedja Shenzhen Consortium. Denna grupp inkluderar Tencents plånbok för digital valuta Webank och Cloud, Huawei, och Shenzhen Securities Communication.

FISCO- BCOS 

FISCO skapade BCOS open source-nätverk. Baserat på Ethereums blockchain använder BCOS olika funktioner som nollkännedomsbevis och gör att enskilda behöriga kedjor kan köras samtidigt. 

Tencent har spelat en integrerad roll i utvecklingen, med sin digitalbank, Webank, som tillhandahåller smart kontrakt Digital Asset Modeling Language för FISCO BCOS. 

Nätverket har redan visat sig vara populärt under sin första Beta-period som började för sex månader sedan. Rapporter har föreslagit att 2000 utvecklare hade anmält sig till testperioden och skapat blockchain-applikationer för välfärd för allmänheten och elektroniska fakturor. 

Både DCEP-projektet och BSN är alla viktiga strukturer i Kinas tekniska plan, kallad “China Standards 2035”. Dokumentet, som kommer att släppas senare i år, beskriver hur teknologierna kommer att forma nästa decennium. 

BSN-betatestningen

Den ursprungliga testplanen lanserades i oktober 2019 och avslutades nyligen före lanseringen i april. Enligt lokala medierapporter gick betatestningen för kommersiell användning bra. Cirka 2000 utvecklare gick med i testperioden och skapade blockchain-applikationer för välfärd för allmänheten och elektroniska fakturor. För närvarande har nätverket 128 offentliga noder, varav majoriteten kommer från Kina men ett litet antal är utomlands som sträcker sig över sex kontinenter. 

Pilotprojekt för BSN

Huangzhou var pilotstad för BSN

Staden som nätverket testades i var Hangzhou i östra Kina efter att den lokala regeringen undertecknat ett avtal med forskargruppen. Enligt Chinadaily, BSN rullades ut i samarbete med Hangzhou City Brain-plattform och fokuserade på förbättring av e-styrning, desinfektion för hotell och mer individualiserade tekniska tjänster. Systemet kommer också att användas för att spåra frågor på lokal nivå som trafiksäkerhet, där användarna uppmuntras att rapportera alla problem de ser i samhället. 

Förutom pilotprojektet i Huangzhou, fanns det också en prövning för ett kreditvärderingssystem baserat på blockchain som skulle spåra små och medelstora företag som ville få finansiering från banker..

Blockchain i Kina

Blockchain har länge varit en teknik som beundras inom Kina, kännetecknad av deras ledare Xi Jinpings direkta marknadsföring av den i oktober 2019. Även utan Xis kommentarer har Kina fortfarande varit den ledande nationen för blockchain-antagande med 45% av alla projekt som kommer från Kina enligt data från Mutual Chain Pulse Research Institute.

Ömsesidig kedjeforskningsgraf över antal blockchain-projekt per nation

Toppteknologiföretag som har blockchain-projekt inkluderar Tencent, företaget bakom WeChat, Alibaba, genom sitt Ant-ekonomiska team och Baidu, internet-sökmotorleverantören. 

Provinsstyrelser över hela landet har genomfört olika blockchain-projekt. Mer nyligen har dock skiftet varit mer nationellt med Blockbeats rapporter från 12 maj och hävdar att ministeriet för mänskliga resurser och social trygghet i Kina letar efter 10 nya roller när det gäller blockchain, dessa inkluderar Blockchain Engineering Technicians och en Blockchain Application Operator.

Alla BSN och DCEP är länkade?

Även om det inte finns något konkret just nu, verkar det som att både DCEP och BSN kommer att vara länkade. Bevis för detta kommer från rapporter om Webank som skriver smarta avtalsspråk för digital tillgångsmodell. Det är uppenbart att både blockchain och en digital yuan är en integrerad del av Kinas framtid, något som kommer att skrivas in i det dokument från Kina 2035 Standards som kommer att släppas senare i år. Dokumentet är en femtonårsplan för Kinas utveckling och blockchain / digitala valutor kommer att vara en integrerad del. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner