Prisfald på Bitcoin på grund af kinesisk nytår?

Kinesisk nytår (Månenytår) har stærk indflydelse på kryptokurrencypriserne, hvor Bitcoin-priserne falder i månederne frem til nytår. Denne artikel undersøger tendensen og de mulige årsager til, hvorfor det sker. Kinesisk nytår fejres på en anden dag hvert år, da det er baseret på månekalenderen. I 2020 startede det lørdag den 25. januar og sluttede mandag den 27. januar. I 2021 starter festivalen fredag ​​den 12. februar og slutter tirsdag den 15. februar. I løbet af denne tid vil mange kinesiske OTC-tjenester (OTC) være lukket – hvilket fører til høj kryptovolatilitet.

* Data baseret på Bitcoin-priser på Coinbase. Pre-CNY-højder taget som gennemsnitlig stearinlyspris op til 4 uger før nytår.

Denne periode er en helligdag i Kina, da mange medarbejdere rejser tilbage til deres hjembyer for at fejre med deres familier. Med en befolkning på 1,386 milliarder repræsenterer dette største kortvarige migration i verden. Alle fabrikker i Kina lukker i denne periode, med operationer nedfrosset i op til 2 uger, da logistikvirksomheder og leverandører langsomt åbner op. Kinesisk nytår fejres også i andre asiatiske lande som Hong Kong, Singapore og Korea (koreansk nytår). Når Kina anvender sin nationale digitale valuta kendt som DCEP, vil yderligere test og udvikling tage en pause i løbet af det kinesiske nytår. Det er dog vigtigt at bemærke, at kryptokursudvekslinger i løbet af denne tid stadig fungerer og letter handel 24 timer i døgnet (se Kryptohoved).

Kinesisk nytårsdump?

Kinesisk nytårseffekt på Bitcoin-pris (markeret med rødt) på Log-skala

I 4 år i træk ville Bitcoin-priserne altid falde i ugerne frem til det kinesiske nytår.

For eksempel i 2017, priserne faldt med 50% fra $ 12.000 til $ 6000 lige før festivalen. Dette mønster er benævnt “det kinesiske nytårsdump” af kryptokurrencyhandlere.

I 2019, Bitcoin-priserne faldt støt fra $ 4000 til laveste niveau på $ 3350 lige før det kinesiske nytår. Dette vises i nedenstående skema med den røde linje, der markerer datoen for festivalen.

Bitcoin-priserne falder lige før det kinesiske nytår i 2019

I 2020, priserne faldt igen inden det kinesiske nytår og endda brækkede den oprindelige modstand på USD $ 8,3k. Og mens det samlede op til $ 8,5 tusind USD på den første dag i det kinesiske nytår, kan historien ikke lade være med at gentage sig, og inden for den samme dag styrtede han ned under 8,3 tusind dollars. Priserne forblev stagnerende i løbet af 2. dag i det kinesiske nytår, og kun en markant opsving og opadgående tendens på den sidste dag i ferien.

Bitcoin priser på kinesisk nytår 2020Bitcoin-priserne faldt igen under det kinesiske nytår 2020

Market Makers på ferie

Det er ingen hemmelighed market makers og handelsbots fungerer på Cryptocurrency-markedet – faktisk er de ansvarlige for en del af markedsvolumenet. Markedsførere i Kina og andre asiatiske lande vil lukke driften i 3-5 dage på grund af helligdage. Selvom markedsføring kan automatiseres ved handel med bots og algoritmer, kræver det stadig, at mennesker overvåger den daglige drift for at sikre, at der ikke er nogen fejl.

I løbet af det kinesiske nytår vil market making-operationer være begrænset i kapacitet. Dette fører til mere volatile og mindre likvide markeder.

Udbetaler det nye år

At give røde pakker fyldt med kontanter er tradition

En af de mulige årsager til faldet i Bitcoin-priser er, at folk “udbetaler” til ferien. Dette gælder især i Kina, fordi heldige pakker pakket med kontanter traditionelt uddeles til børn og ældre under festivalen. Disse “røde pakker” er beregnet til at symbolisere held og velstand, og det er den eneste gang, at give kontanter ikke er tabu i Kina.

Tradition dikterer, at ægtepar skal uddele røde pakker til unge ugifte børn, ældre og servicepersonale. Virksomhedsledere og ledere bør også give penge til deres underordnede – hvor nogle pakker udfyldes så meget som medarbejderens månedsløn.

På grund af den enorme mængde kontante penge, der kræves, har nogle mistanke om, at denne tradition er ansvarlig for stigningen i Bitcoin Sell-ordrer inden kinesisk nytår.

Bitcoin Mining er ikke påvirket

Bitcoin Hashrate når helt op til nytår

Da Kina er en stor bidragyder til Bitcoin-minedrift, kan man forvente, at kryptovaluta-minedrift kan blive påvirket under festivalen. Dette er ikke tilfældet, da Bitcoin og Ethereum Hashrates holder sig stabile i løbet af denne tid. Dette skyldes, at minedrift ikke kræver betydelig mandskraft for at vedligeholde, og derfor er miner tilbage i løbet af det nye år.

Kinesiske OTC-volumenfald

Bitcoin handles i Kina via OTC-skriveborde. Disse OTC-skriveborde matcher ordrer fra købere og sælgere og kan tilbyde spærretjenester. Top skriveborde inkluderer Genesis Block, Binance OTC og Huobi OTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner