20 mieletöntä Bitcoin-faktaa, jotka sinun pitäisi tietää

Ellet pysy kaukana Internetistä tai asu luolassa (mitä et, koska olet verkkosivustollamme, Trading Education), olet todennäköisesti kuullut Bitcoinista.

Vaikka on vielä ihmisiä, joilla on vahvat kielteiset näkemykset ja mielipiteet siitä, mikä Bitcoin todella on, sen legitiimiydestä ja siitä, onko siitä hyötyä yhteiskunnalle. Tällaiset keskustelut ovat kuitenkin merkityksellisiä, ja on tärkeää, että ihmiset tietävät kaiken, mitä Bitcoinista on tiedettävä, jotta he voivat osallistua jatkuvaan vuoropuheluun kryptovaluutasta ja sen potentiaalista. Bitcoinissa on aina jotain, joka saa meidät miettimään.

Yksi asia on varma, että Bitcoin ei ole petos. Kaupankäyntikoulutus haluaa varmistaa, että ihmiset ovat hyvin koulutettuja salausvaluutoista ja erityisesti Bitcoinista ja tietävät tosiasiat ennen kuin kyseenalaistavat sen merkityksen. Tässä on joitain mielenkiintoisia faktoja Bitcoinista aloittaaksemme keskustelun:

1. Kuka sen loi?

bitcoin-luoja

Vaikka Satoshi Nakamotolle on hyvitetty Bitcoinin kehittäminen vuonna 2009, tiedämme varmasti, että tämä on salanimi yhdelle henkilölle tai ihmisryhmälle, joka työskenteli idean parissa. Nakamoto katosi Internetistä vuonna 2011, jättäen vain muutaman vihjeen siitä, kuka hän voisi olla.

Vuosien varrella oli monia ihmisiä, jotka ovat julkisesti tulleet Satoshiksi. Suurin osa heistä ei kuitenkaan tukenut lausuntojaan tosiasioilla.

Kalifornialainen Dorian Nakamoto sai Bitcoin-luojan arvonimen toimittajalta, joka ajatteli, että kahden Nakamoton välillä oli paljon yhtäläisyyksiä. Dorian kuitenkin hylkäsi tämän väitteen.

Todennäköisesti tunnetuin tapaus, jossa joku väittää olevansa Satoshi, on australialainen Craig S.Wright. Hän on yrittänyt useita kertoja todisteiden toimittamiseksi, mutta ei ole onnistunut tähän päivään saakka. Kaikki ”todisteet” osoittautuivat valmistetuiksi.

Monet ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, että ensimmäisen hajautetun valuutan luojan tulisi todennäköisesti pysyä nimettömänä luomisensa luonteen vuoksi. Loppujen lopuksi yhden ainoan Bitcoiniin liittyvän identiteetin poistaminen poistaa kaikki vaikutukset yhteisön politiikkaan, sääntöihin ja päätöksentekoon..

2. Kuinka monta bitcoinia on olemassa?

Bitcoinista on tosiasia, jonka sinun pitäisi tietää. Bitcoinia on rajoitettu määrä. Kun Bitcoin perustettiin, salausvaluutan luoja teki vain 21 miljoonaa. Tällä hetkellä yli 16 miljoonaa on liikkeessä, mutta enemmän kaivetaan joka päivä.

3. Bitcoin-pizza-päivä

bitcoin-pizzapäivä

Tiesitkö, että 22. toukokuuta vietetään Bitcoin Pizza -päivänä?

22. toukokuuta 2010 Floridasta tullut ohjelmoija Laszlo Hanyecz vaihtoi 10000 bitcoinia onnistuneesti kahteen Papa John’s Pizzaan. Se oli ensimmäinen osto, joka on koskaan tehty Bitcoinsin avulla.

Tuolloin 10000 bitcoinia oli arvoltaan noin 41 dollaria.

Nyt näiden 10000 bitcoinin arvo on yli 64 miljoonaa dollaria.

4. FBI omistaa yhden suurimmista Bitcoin-lompakoista

Muutama vuosi sitten FBI sulki Silk Roadin, joka oli iso mustan pörssin verkkosivusto, jossa Bitcoinia käytettiin usein erilaisten ostosten tekemiseen. FBI osti kaikki verkkosivuston ympäri kiertävät bitcoinit, mikä on noin 1,5% maailman kaikista Bitcoinista.

Se ei ehkä kuulosta valtavalta summalta, mutta kokonaiskuvaa tarkasteltaessa 1,5% on huomattavan suuri määrä yhden yksikön omistuksessa.

5. Jos kadotat yksityisen avaimesi (Bitcoin-lompakon), menetät Bitcoinisi

Tallennat Bitcoins digitaaliseen lompakkoon. Voit kirjautua sisään ja tarkistaa saldosi. Yksi asia on kuitenkin oltava varovainen salasanan ja avaimen tallentamisessa, mikä antaa sinun käyttää digitaalista Bitcoin-lompakkoasi. Jos menetät tämän käyttöoikeuden, menetät pääsyn Bitcoin-lompakkoon ja sisällä olevaan määrään.

Uskotaan, että noin 20% koko Bitcoin-tarjonnasta on “kadonnut”, pääasiassa väärin sijoitettujen tai varastettujen avainten tai hylättyjen kannettavien tietokoneiden tai tietokoneiden takia.

6. Tapahtumia ei voi peruuttaa

bitcoin-liiketoimet

Tavallisempia maksutapoja, kuten pankkisiirtoa, voidaan seurata ja tarvittaessa peruuttaa. Näin ei ole Bitcoinissa. Kun rahat on lähetetty, et voi palauttaa niitä. Siksi on elintärkeää, että tarkistat osoitteen, johon rahat lähetät.

7. Tehokkaampi kuin supertietokoneet

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan Bitcoin-verkkojen laskentateho on yli 2 046 364 Pflop / s. Jotta saat selkeän käsityksen siitä, kuinka paljon tämä on, 500 supertietokoneen laskentateho antaisi sinulle noin 274 Pflop / s.

8. Bitcoin on lähetetty avaruuteen

Vuonna 2016 kryptovaluutasta tuli ensimmäinen, joka teki sen maapallon ilmakehästä ja avaruuteen. Pilvipalvelujen tarjoaja Genesis Mining sitoi Bitcoin-paperilompakon ja 3D-mallin Bitcoinista ilmapalloon käyttämällä GoPro-ohjelmaa sen edistymisen seuraamiseen. Onnistuneet liiketoimet toteutettiin 20 ja 34 kilometrin korkeudessa.

9. Bitcoinin yksikköä kutsutaan ‘Satoshi-tavuksi’.

Aivan kuten dollarit voidaan jakaa sentteihin ja puntaa penneiksi, myös Bitcoineilla on omat nimellisarvonsa, mutta ne ovat paljon pienempiä. Nimetty salausvaluutan salaperäisen keksijän mukaan, 1 Satoshi-tavu on arvoltaan 0,00000001 Bitcoinia, pieni määrä!

10. Bitcoin-kaupat eivät maksa melkein mitään

bitcoin-transaktiokustannukset

PayPal ja pankit vaativat asiakkaitaan maksamaan transaktio- ja muun tyyppiset palvelumaksut. Hyvä uutinen on, että Bitcoin-liiketoimet voidaan suorittaa ilmaiseksi, koska ei ole välittäjää! Totta, jotkut pörssit veloittavat pienen maksun, mutta tämä on yksinkertaisesti maksettava niille, jotka “ kaivavat ” Bitcoinin ja vapauttavat sen järjestelmään.

11. Lähettäjän / vastaanottajan tiedot on piilotettu

Bitcoin-osoitteet ovat pitkä merkkijono, joka koostuu 34 aakkosnumeerisesta merkistä. Pelkästään käyttämällä tätä osoitetta on mahdotonta tietää, kuka on vastaanottaja. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi Bitcoin on suositeltava tapa suorittaa laittomia liiketoimia. Useimmat lompakko-ohjelmat antavat jokaiselle käyttäjälle myös käyttäjätunnuksena käytettävän salkutunnuksen lähettäjien / vastaanottajien yksityisyyden suojaamiseksi.

12. Et voi kieltää Bitcoinia

Mikään laki ei sano, että Bitcoinin pitäminen tai kauppa on laitonta. Monet hallitukset ovat yrittäneet tehdä niin ja epäonnistuneet.

Muun muassa Bolivia, Vietnam, Bangladesh ja Thaimaa ovat yrittäneet estää kryptovaluuttakauppaa viittaamalla uhkiin rahoitusjärjestelmiinsä. Järjestelmän luonteen vuoksi on kuitenkin käytännössä mahdotonta kieltää kokonaan. Sen sijaan sitä on säänneltävä.

Joten, vaikka Bitcoin-kauppa ja kaivostoiminta ovat laitonta useissa maissa, sitä esiintyy edelleen melkein kaikkialla maailmassa.

13. Bitcoin on erittäin epävakaa

Bitcoin on erittäin epävakaa. Maailman suurin digitaalinen valuutta on varmasti tuottanut suurta tuottoa joillekin sijoittajille. Bitcoinilla on kuitenkin erittäin epävakaa luonne, joka heikentää sen kykyä toimia oikeana valuuttana. On myös ennustettu, että Bitcoin saattaa pudota tulevaisuudessa, jos se seuraa nykyistä polkua.

Markkina-analyysi on tuonut esiin lukuisia tekijöitä, jotka voivat selittää miksi bitcoin on niin epävakaa. Näitä ovat uutiset, markkinoiden koko, varallisuuden epätasa-arvo, sääntely, matala likviditeetti ja paljon muuta.

14. Voit käyttää Bitcoinia tavaroiden ostamiseen!

bitcoin hyväksytty

Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja käytetään usein pimeillä markkinoilla niiden nimettömyyden vuoksi. Huomaa kuitenkin, että sitä ei käytetä vain pimeillä markkinoilla. Dell, Microsoft, Expedia, Overstock.com ja muut suuret yritykset hyväksyvät Bitcoinin laillisena maksuna. Useat muut pääkadun ketjut hyväksyvät nyt Bitcoin-maksun, mukaan lukien Subway ja KFC (Kanadassa), kun taas Bitcoin on tullut yhä suositummaksi kolmannen maailman maissa ihmisten keskuudessa, joilla ei ole pääsy perinteisiin pankkeihin.

Ajan myötä yhä useammat paikat mahdollistavat Bitcoinin käytön ja tarjoavat jopa maksun Bitcoineissa.

Vaikka monet ihmiset ovat houkutelleet kryptovaluuttakaupasta keinona tehdä nopeasti rahaa, se on alkanut saada valtavirran tunnustusta keinona maksaa tuotteista ja palveluista.

15. Bitcoin luo paljon energiaa

Bitcoin-kaivostoiminta on iso yritys ja se vaatii valtavia määriä tietokoneen prosessointitehoa. Erilaiset arviot siitä, kuinka paljon hiilidioksidia se käyttää, vastaavat noin miljoona transatlanttista lentoa, tai vastaava määrä Irlannin tasavallan, Uuden-Seelannin, Unkarin tai Perun energiantuotantoa.

Pohjimmiltaan, jos Bitcoin-kaivostyöläiset olisivat maa, he sijoittuisivat 61. sijalle maailmassa sähkönkulutuksen suhteen. On sanottu, että noin 2,5 miljoonaa ihmistä voisi käyttää Bitcoin-kaivostoimintaa, ja tämä on asia, jota meidän on harkittava tulevaisuudessa.

Vaikka Bitcoin on epäilemättä häirinnyt teknologiasektoria viime vuosina, sen uskomattoman tuhlaavaa prosessia on parannettava.

16. Bitcoin syntyy kaivostoiminnan avulla

bitcoinin louhinta

Puhutaan kaivoksesta ja energiasta, puhutaan siitä, miten Bitcoin luodaan.

Prosessia kutsutaan kaivokseksi ja sen takana olevaa ydintekniikkaa kutsutaan Blockchain-tekniikaksi. Se riippuu solmujen verkosta ja varmistaa tapahtumahistorian eheyden saavuttamalla yksimielisyyden.

Yksi prosessin osa on validointi.

Kun tapahtuma on vahvistettu, solmujen on ajettava, kokeilun / virheen avulla ratkaistakseen korkean vaikeustason matemaattinen palapeli, joka vaatii suuria laskentaresursseja.

Verkon ensimmäinen tietokone, joka onnistuu ratkaisemaan yhtälön, palkitaan Bitcoineilla. Tätä prosessia kutsutaan “mining bitcoineiksi” ja protokollaa kutsutaan työn todistukseksi (PoW).

Bitcoin-kaivosprosessilla on kaksi tarkoitusta:

  1. Sen avulla voidaan luoda uusia Bitcoineja
  2. Helpottaa tapahtumien käsittelyä verkossa

Bitcoin-kaivos vaatii paljon energiaa, laitteistoa ja kaistanleveyttä. Siksi, jos aiot tehdä tämän kotona, sähkön hinta todennäköisesti ylittää Bitcoinsin arvon, jonka päädyt kaivokseen, joten pidä tämä mielessä.

17. Sinun on laskettava Bitcoin veroistasi

Bitcoinia koskevia säännöksiä on itse asiassa vielä tekemässä, mutta Yhdysvaltain hallitus on ilmoittanut, että Bitcoin – samoin kuin muut kryptovaluutat – ovat itse asiassa pääomaa, kuten joukkovelkakirjat ja osakkeet. Muista, että jos et ota huomioon hallussasi olevia Bitcoineja, saatat olla koukussa veronkierron vuoksi.

Varmista, että tarkistat maasi lait ja noudatat niitä oikein.

18. Arvon ylivuoto

Olemme jo maininneet, että Bitcoinilla on liikkeessä 21 miljoonan raja. Elokuussa 2010 tapahtui kuitenkin jotain outoa, joka tunnetaan nimellä “arvon ylivuototapahtuma”. Koodin heikkous antoi jonkun suorittaa tapahtuman, mikä johti yli 180 miljoonan bitcoinin luomiseen.

Virhe hoidettiin heti ja saimme 21 miljoonan bitcoinin rajan takaisin.

19. Bitcoin ei ollut ensimmäinen yritys tehdä digitaalista P2P-valuuttaa.

digitaalinen valuutta

Monet ihmiset ajattelevat, että Bitcoin oli ensimmäinen yritys tehdä digitaalinen valuutta. No, se ei ole aivan sellainen.

Wei Dain B-Money, Nick Szabon Bit Gold, Adam Back’s Hashcash ja David Chaumin DigiCash olivat Bitcoinin edeltäjiä. Valitettavasti kukin näistä valuutoista ei onnistunut saamaan vetoa ehdotettujen keskitettyjen järjestelmien takia.

20. Ei ainoa varoa

Bitcoin ei ole ainoa kybervaluutta, vaikka se onkin edelleen arvostetuin. Bitcoin saa melkein kaikki tiedotusvälineet, mutta nykyään on niin paljon kryptovaluuttoja, joista voit valita, jos olet kiinnostunut sijoittamisesta ja kaupankäynnistä.

Tällä hetkellä salausvaluuttoja on yhteensä yli 2500.

Esimerkiksi Ethereum on toinen suosittu kryptovaluutta, joka rahoitettiin joukkorahoituksella ja otettiin käyttöön vuonna 2014.

Eroja on kuitenkin. Ethereum on olemassa omassa verkossaan ja sitä käytetään enemmän uhkapeleihin, sijoittamiseen, dApps (hajautetut sovellukset) ja älykkäisiin sopimuksiin kuin päivittäisiin ostoksiin..

Lopulliset ajatukset:

Yhteenvetona voidaan todeta, että Bitcoinia on ehdottomasti pidettävä yhtenä 2000-luvun suurimmista teknologisista läpimurtoista.

Kaikki ovat kuulleet siitä, osallistuneet keskusteluun tai ovat kiinnostuneita olemaan osa Bitcoin-yhteisöä. Siksi me Trading Educationissa ajattelimme, että jokaisen on hyödyllistä tuntea ja tuntea Bitcoin-tosiasiat arkillamme.

Bitcoinin nousun myötä maailman finanssimaisema on varmasti muuttunut paljon ja sen myötä perinteiset rahoitusmallit ja ihmisten ajattelutapa rahasta.

20 tosiasiaa, jotka luetelimme Bitcoin-tietolomake ovat vasta alkua. Bitcoinin maailma on monimutkainen ja suurimmalle osalle ihmisiä on hieman vaikea ymmärtää. Uskomme kuitenkin, että nämä uskomaton Bitcoin tosiasiat selvittää jotenkin muutaman tärkeän ja mielenkiintoisen Bitcoinin näkökohdan monille teistä.

Kukaan ei tiedä mihin kryptovaluutta vie meidät seuraavaksi…

Jos pidit tämän artikkelin lukemisesta osoitteesta Kaupankäynnin koulutus, anna sille tykkäys ja jaa se kenellekään muulle, jonka mielestäsi se saattaa myös kiinnostaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner