Aloittelijan opas salausvaluutan kaupankäyntiin

Aloittelijan opas salausvaluutan kaupankäyntiin

Kaikki mitä sinun on tiedettävä aloittaa salausvaluutta

Olet täysin aloittelija ja kysyt loistavaa Internetiä; “Mikä helvetti on kryptovaluutta” ja “miten helvetti käyn kauppaa kryptovaluutalla?”

No, olet tullut oikeaan paikkaan.

Kaupankäyntikoulutus on kryptovaluutan ja kaupankäynnin asiantuntijoita ja tietää tarkalleen, kuinka selittää kryptovaluuttakauppa tavalla, jollainen aloittelija voi ymmärtää sen.

Tässä artikkelissa aiomme mennä syvemmälle siitä, mikä on kryptovaluutta, miten se muuttaa maailmaa ja miten käydä salausta valuutalla.

Istu tiukasti ja valmistaudu oppimaan!

Aloittelijan opas salausvaluutan kaupankäyntiin

Salausvaluutta määritelty

Ensimmäinen asia, jonka minkä tahansa aloittelijan opas kryptovaluutan kaupankäynnin tulisi selittää, on se, mitä kryptovaluutta tarkoittaa.

Sana kryptovaluutta on kahden sanan avioliitto – salaus, joka on lyhenne sanoista salaus ja valuutta.

Salausosa johtuu kryptovaluutta on salattu joka suojaa sitä hakkeroinnilta, varastamiselta tai manipuloinnilta.

Eri pankit, hallitukset ja instituutiot ovat kaikki nimenneet kryptovaluutan eri tavoin, kuten digitaalisena valuuttana, verkkovaluuttana ja virtuaalisena rahana.

Nämä nimet perustuvat suurelta osin siihen, miten kryptovaluutta toimii verkossa ja ei ole fyysisesti olemassa siinä mielessä, että fiat-valuutta (valtion liikkeeseen laskema raha) tekee.

Muita salausvaluuttaan viittaavia termejä ovat ‘salaus’, ‘merkki’ ja ‘kolikko’.

Löydät luettelon muista kryptovaluuttaan liittyvistä termeistä tässä.

Kuinka kryptovaluutta alkoi?

kryptovaluutan aloitus, aloittelijoiden opas

Ensimmäinen koskaan syntynyt kryptovaluutta oli Bitcoin vuonna 2009, viimeisen suuren taantuman aikaan.

Bitcoinin loi salaperäinen hahmo (tai hahmot), jotka kutsuivat itseään Satoshi Nakamotoksi.

Tähän päivään mennessä kukaan ei tiedä kuka he olivat. Nakamoto ei koskaan puhunut itsestään, koska se hävisi jossain vaiheessa joulukuussa 2010.

Oletetaan, että Nakamotolla oli jonkin verran taustaa cypherpunk-liikkeessä, online-yhteisössä, joka uskoi salauksen käyttämiseen poliittisen muutoksen yllyttämiseen.

Monet ihmiset ovat sanoneet olevansa Satoshi Nakamoto tai joita muut ovat ohittaneet, mutta mistään näistä väitteistä ei ole vielä konkreettista näyttöä.

Bitcoinin kynnyksestä lähtien yli 2000 erilaista kryptovaluutta on luotu. Jotkut ovat Bitcoinin klooneja, joihin on lisätty ominaisuuksia tai muutoksia.

Näitä muita kryptovaluuttoja, jotka eivät ole Bitcoinia, kutsutaanaltcoins. On erittäin todennäköistä, että suurin osa näistä muista kryptovaluutoista ei onnistu.

Yksi ensimmäisistä altcoineista oli Litecoin, joka heräsi eloon vuonna 2011.

Monet ensimmäisistä altcoineista luotiin suorittamalla ns. Kovaa haarukkaa. Täällä luodaan periaatteessa uusi lohkoketju, joka jakaa alkuperäisen kahteen osaan.

Bitcoin Cashin luominen Bitcoin-lohkoketjusta on yksi tunnetuimmista kovista haarukoista.

Jotkut ovat kommentoineet, että tällainen dramaattinen tapahtuma voi vaarantaa lohkoketjun turvallisuuden, vaikka se tehdään yleensä yritettäessä parantaa skaalautuvuutta ja nopeutta.

On myös ilmiö nimeltä a pehmeä haarukka, joka on taaksepäin yhteensopiva päivitys lohkoketjuun.

Miksi kryptovaluutat keksittiin?

Keskeinen asia oppia kryptovaluutta on sen takana oleva filosofia.

Kryptovaluutat luotiin suurelta osin tulemaan vaihtoehdoksi paitsi valuutalle myös käytössä olevalle pankkijärjestelmälle.

He pyrkivät eroon välittäjistä, kolmannet osapuolet, jotka hyötyvät liiketoimien helpottamisesta.

Monet aloittelijat eivät ymmärrä, kuinka monimutkaista pankeille on helpottaa näitä tapahtumia.

Oletetaan, että halusit maksaa ystävällesi, jolle olet velkaa, pankkisiirrolla. Tehdäksesi sen monimutkaisemmaksi, ystäväsi on tili eri pankissa kuin sinä.

Rahasi eivät mene suoraan ystävällesi.

Ensinnäkin se viedään tililtäsi pankkiin. Sitten se menee heidän pankkitililleen, joka kuuluu ystäväsi pankkiin, ja sitten se lähetetään lopulta ystäväsi tilille.

Kansainväliset siirrot voivat tehdä asioista entistä monimutkaisempia, ja niihin voi liittyä vielä enemmän pankkeja.

Siksi pankkisiirrot voivat viedä kauan.

Kryptovaluutat pyrkivät poistamaan tämän ongelman olemalla suoria ja leikkaamalla kaikki välittäjät. Käyttämällä kryptovaluutta, tapahtuma voi mennä suoraan sinulta ystävällesi.

Salausvaluutoilla ei useimmissa tapauksissa ole keskuspankin kaltaista keskusviranomaista. Kryptovaluutan käyttöä tai uusien kolikoiden luomista ei yleensä hallitse kukaan.

Kehittäjät luovat monia kryptovaluuttoja voittoa tavoittelemattoman säätiön tai yrityksen kautta. Ne voivat antaa tai joissakin tapauksissa tuhota kryptovaluutta.

Syy kryptovaluutan tuhoutumiseen on hintojen sääntely. Tätä kutsutaan usein merkkipoluksi.

Kuinka kryptovaluutat toimivat?

lohkoketju, kryptovaluutta

Lähes kaikki kryptovaluutat käyttävät niin sanottua blockchainia.

Blockchain oli toinen Nakamoton luoma käsite, ja joissakin mielissä se ylittää kryptovaluutan joukkomuodossa. Kaikkien aloittelijoiden tulisi tietää blockchainin perusteet.

Sitä voidaan käyttää monilla toimialoilla logistiikasta rahoitukseen ja lakiin sairaalakirjoihin. Ja se on vain jäävuoren huippu.

Blockchain on melko helppo ymmärtää. Lyhyesti sanottuna tieto laitetaan lohkoon ja salataan.

Joku tarvitsee sitten purkaa nämä lohkon tiedot ja vasta sitten lohko liittää sen muiden lohkojen ketjuun.

Kryptovaluutan tapauksessa nämä ”tiedot” olisivat tapahtumia.

Useimmilla lohkoketjutekniikkaa käyttävillä kryptovaluutoilla on myös julkisesti jaettu pääkirja missä kaikki tapahtumat tallennetaan ja kuka tahansa voi tarkastella niitä.

Mutta kaikki kryptovaluutat eivät toimi samalla tavalla. Yksi suurimmista eroista on todistus työstä (PoW) tai todistus panoksesta (PoS).

Mikä on työn todiste ja panos?

Työtodisteet ja todistukset panoksesta ovat kaksi ensisijaista algoritmia, joita käytetään tapahtumien vahvistamiseen lohkoketjussa.

Tiivistämme ne lyhyesti tässä artikkelissa, mutta voit oppia lisää niistä tässä missä olemme käsitelleet aihetta laajasti.

Työn todiste

todiste työstä, kryptovaluutan louhinta

Työn todiste oli ensimmäinen salausvaluutassa käytetty algoritmi, joka toimii Bitcoin-lohkoketjussa. Työtodistus mainitaan usein turvallisimpana algoritmina.

Työn todistamisen merkittävin osa on se, että lohkot on “kaivettava”.

Kaivostoiminta

Kaivostoiminta on lohkojen validointiprosessi täydentämällä monimutkaisia ​​matemaattisia yhtälöitä.

Yksinkertaisesti sanottuna, ensimmäinen tietokone (solmu), joka voi suorittaa sen loppuun, saa palkkion, yleensä vasta lyötyinä kolikoina heidän työstään.

Sen lisäksi, kaivostyöläiset saavat maksun tapahtumien vahvistamisesta yhtä hyvin.

Kauppiaat voivat korottaa palkkiaan lisätäkseen kaivostyöläisten todennäköisyyttä vahvistaa kauppa.

Kaivostoiminnalla on kuitenkin ongelmia. Ensisijainen on energiamäärä, jota se käyttää lohkojen validointiin.

Jotkut uskovat, että Bitcoin-kaivostoiminta käyttää yhtä paljon voimaa kuin Columbian kansakunta, jonka väkiluku on 50 miljoonaa ihmistä.

Tämän lisäksi kaivostoiminta on erittäin kallista, mutta se on myös erittäin haitallista ympäristölle.

Toinen kaivosongelma on, että vaikka se on suunniteltu hajautetuksi, siitä on tullut hyvin keskitetty kaivosaltaat, jotka hallitsevat suurimman osan blockchainin voimasta ja vaikutuksesta.

Jotkut väittävät, että Bitcoin on hyvin keskitetty ja sitä valvoo suurelta osin neljä kaivospoolia, jotka sijaitsevat pääosin Kiinassa.

Joissakin kryptovaluutoissa on kolikoiden enimmäismäärä joka voidaan luoda. Esimerkiksi Bitcoinilla on enintään 21 miljoonaa kolikkoa.

Kun Bitcoin lähestyy tuon pisteen saavuttamista, kaivosvaikeudet kasvavat, mikä tarkoittaa, että lohkojen louhiminen on yhä vaikeampi ja palkkion koko pienenee.

Kun tämä kohta on saavutettu, lohkojen validoinnista ei tule lohkopalkintoa. Kaivostyöläiset perivät maksuja vain tapahtumien vahvistamisesta.

Jotkut kriitikot uskovat, että tämä voi johtaa Bitcoinin ja muiden salausvaluuttojen loppumiseen, joilla on samat rajoitukset kuin kaivostyöläisillä, siirtyvät kryptovaluuttoihin, joilla on suurempi hyöty.

Todiste vaarnasta

todiste panoksesta, aloittelijoiden opas kryptovaluuttaan

Todistus panoksesta tuli työn todistamisen jälkeen ja on toiseksi eniten käytetty kryptovaluutta-algoritmi.

Ensisijainen asia, joka erottaa panoksen todistamisen työn todistamisesta, on se ei käytä kaivostoimintaa.

Sen sijaan todiste panoksesta on validoijan omistaman panoksen perusteella. Esimerkiksi mitä enemmän salausvaluuttaa sinulla on, sitä suurempi omistusosuus verkossa on, sitä enemmän voit vahvistaa.

Panoksen todistamista pidetään usein tehokkaampana kuin työn todistamista.

Muut algoritmit

Työtodistus ja panoksen todistus eivät ole ainoat salausvaluutassa käytetyt algoritmit.

Ajan myötä kehittäjät ovat tulleet aivan liian tietoiseksi näiden kahden rajoituksista ja keksineet uusia tapoja puutteiden korjaamiseksi.

Mielenkiintoinen muunnelma panoksen todistamisesta on delegoitu osoitus omistuksesta (DPoS) jota EOS käyttää keskittämällä jonkin verran hallintaa.

Monet näistä uusista algoritmeista ovat vielä kehitteillä ja ovat alkuvaiheessa. Ennen kuin ne saavuttavat täyden kapasiteetin, emme tiedä kuinka tehokkaita ne ovat.

Jotkut kryptovaluutat eivät edes käytä blockchain-tekniikkaa.

Erilaisia ​​kryptovaluuttoja

erityyppisiä kryptovaluuttoja

Kaikki kryptovaluutat eivät yritä tehdä samaa. Bitcoinin tavoite on suhteellisen helppo ymmärtää; korvaa fiat-valuutta.

Mutta jotkut kryptovaluutat yrittävät tehdä paljon monimutkaisempia asioita sen lisäksi.

Ethereum oli ensimmäinen kryptovaluutta, joka toi enemmän peliin. Yksi heidän innovatiivisimmista asioistaan ​​oli älykkäät sopimukset.

Älykkäät sopimukset ovat lähinnä blockchainiin koodilla kirjoitetut sopimukset jotka suorittavat tiettyjä toimintoja, kun tietyt ehdot täyttyvät.

Siitä lähtien monet muut kryptovaluutat kilpailevat myös tässä tilassa, mikä voi muuttaa monia toimialoja.

Älykkäiden sopimusten ohella Ethereum toi mukanaan hajautetut sovellukset (dApps). Nämä ovat hajautettuja sovelluksia, jotka käyttävät blockchain-tekniikkaa toimiakseen.

Apuohjelmatunnukset

Nämä ovat kryptovaluuttoja, jotka tarjoavat jotain vastineeksi niiden käytöstä.

Erinomainen esimerkki hyödyllisyystunnuksesta on Binance Coin, kryptovaluutta, joka antaa käyttäjille alennuksen, kun he tekevät kaupan Binance-pörssissä.

Apuohjelmatunnukset ovat ehkä paras esimerkki kryptovaluutan käytöstä nykymaailmassa.

Tyypillisesti tällaiset kryptovaluutat eivät tarjoa lisäominaisuuksia, kuten älykkäitä sopimuksia tai dAppsia.

Stablecoins

Stablecoin on kryptovaluutta, joka on suunniteltu olemaan mahdollisimman vakaa yrittäessään lieventää kryptovaluuttaan yleensä liittyvää volatiliteettia.

Volatiliteetti mainitaan usein yhtenä tärkeimmistä syistä, miksi ihmisten ei pitäisi olla mukana kryptovaluutassa.

He katsovat Bitcoinin valtavia huippuja ja putoamisia eivätkä näe sitä turvallisena sijoittaa.

Kirjoitushetkellä, yksi tunnetuimmista stablecoineista on Lieka. Tetherin oletetaan olevan sidottu Yhdysvaltain dollarin arvoon, ja kaikkien rahakkeiden takana on USD.

Tether ei kuitenkaan ole ainoa kryptovaluutta, joka on sidottu dollariin, myös monet muut.

Yksityisyyden kolikot

Yksityisyyden kolikko on kryptovaluutta, joka on suunniteltu olemaan mahdollisimman anonyymi. Monet käyttävät valintaa lähettää tapahtuma nimettömästi tai julkisesti.

Yksityisyyden suojakolikoihin suhtaudutaan jonkin verran, koska monet ihmiset uskovat, että ihmiset käyttäisivät tällaisia ​​kolikoita vain laittomien liiketoimien suorittamiseen.

Tämä ei kuitenkaan ole täysin totta. Monet haluavat ajatuksen yksityisyyden kolikoista, koska he eivät halua kaikkien tapahtumiensa julkistamista hajautetussa pääkirjassa.

Tällaisia ​​tietoja voivat käyttää ne, joilla on huonoja aikomuksia.

Tämän lisäksi yksityisyyden kolikoiden käyttäjät voivat myös väittää, että tällaiset kolikot ovat lähempänä fyysisen käteisen käyttöä, mikä ei ole välttämättä jäljitettävissä.

Kolme tunnetuinta yksityisyyden kolikkoa ovat Dash, Zcash ja Monero.

Kolmesta, Monero on ehkä turvallisin ja nimettömin, eikä sillä ole julkista pääkirjaa.

Tietosuojakolikoilla on valitettavasti pieni kuvaongelma, joka heidän on ratkaistava ennen kuin hallitukset ja suuri yleisö hyväksyvät ne.

Suosituimmat salausvaluutat

suosituimmat salausvaluutat

Mukaan KolikkoMarketCap, Kaikkein arvostetuimmat salausvaluutat ovat seuraavat:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Ripple
 4. Bitcoin Cash
 5. Lieka
 6. Litecoin
 7. EOS
 8. Binance-kolikko
 9. Bitcoin SV
 10. Tähtien

Jokaisen aloittelijan tulisi tietää nämä kymmenen parhaan joukosta, vaikka ne muuttavatkin paljon.

Voit tarkistaa 100 suosituinta kryptovaluutta CoinMarketCapista tässä jossa olemme selittäneet ne kaikki yhdellä lauseella.

Mistä ihmiset ostavat kryptovaluutta?

Useimmissa tapauksissa saat kätesi kryptovaluuttaan ostamalla sen kryptovaluutan pörssistä.

Voit myös käydä kauppaa kryptovaluutalla CFD: nä (Contract For Difference) välittäjän kautta.

Monille CFD-kauppa on edullinen, koska he eivät koskaan omista kohde-etuutta ja leikkaa salausvaluutan varastoinnin, johon liittyy itse riskejä.

CFD-välittäjää käyttämällä et kuitenkaan voi käyttää kryptovaluutta minkäänlaisiin liiketoimiin. Voit vain ostaa ja myydä.

Kryptovaluutan hanat ovat paikkoja, joista ihmiset voivat saada kryptovaluutta ilmaiseksi. Nämä olivat alussa erittäin suosittuja, etenkin Bitcoinissa.

Ne on luotu yrittämään saada ihmiset käyttämään kryptovaluutta.

Salausvaluuttasi tallentaminen

Kun sinulla on kätesi kryptovaluuttaan, sinun on löydettävä turvallinen paikka sen säilyttämiseen. Erityisesti sinun yksityiset avaimet jotka antavat sinulle pääsyn kolikoihisi.

Turvallisin tapa tallentaa yksityiset avaimesi on virtuaalinen lompakko. Mitä tahansa teet, älä jätä kryptovaluuttaa kryptovaluutan vaihtoon.

Näin tekeminen jättää sinut riski hakkeroitumisesta ja kryptovaluuttasi varastamisesta. Kryptovaluutanvaihdot ovat tunnettuja hakkeroinnista.

Yksi tunnetuimmista hakkeroista tapahtui oli Mt. Gox.

Mt. Gox, hakkereita parin vuoden ajan pystyivät varastamaan hitaasti ja huolellisesti noin 850 000 bitcoinia, joiden arvo on lähes 8 miljardia dollaria tänään.

Mt. Gox ei ole vieläkään pystynyt maksamaan takaisin kaikkia menetettyjä. Monet ihmiset jättivät kryptovaluutan vaihtoon tajuamatta kuinka vaarallista se oli.

On luotu monia erityyppisiä virtuaalilompakoita.

Ensisijainen käytetty lompakon tyyppi on verkkolompakko tai mobiililompakko (kuuma lompakko), jotkut valitsevat turvallisempia lompakkoratkaisuja säilytä kryptovaluutta offline-tilassa (kylmävarastointi).

Nämä sisältävät laitteistolompakot, – laitteet, jotka on luotu nimenomaan yksityisten avainten tallentamiseen, ja paperilompakot jotka ovat yleensä vain paperia, johon on painettu yksityiset avaimesi.

Ihanteellinen tapa pitää kryptovaluuttasi turvassa on säilytä pieni käyttökelpoinen määrä kuumassa lompakossa jokapäiväistä käyttöä varten ja loput kylmävarastossa missä siihen ei pääse.

Saat lisätietoja kryptovaluutta lompakoista tässä missä olemme kirjoittaneet niistä laajasti.

ICO: t

ICO, kryptovaluutat

ICO on jotain, jonka kohtaat paljon salausvaluutan maailmassa. Se tarkoittaa alkuperäistä kolikoiden tarjoamista.

Tässä tarjotaan joitain uuden kryptovaluutan kolikoita ennakkomyynnissä.

Yleensä ICO: t suoritetaan a varainhankinnan muodossa, saada kryptovaluutta-projekti liikkumaan. Niiden, jotka päättävät osallistua ICO: hon, on uskottava, että projekti käynnistyy.

Toinen ICO: n muoto on IEO. IEO on lyhenne sanoista ”Initial Exchange Offering”..

ICO: t ovat kohdanneet suurta oikeudellista painostusta viime vuosina, ja nykyään monet ICO: t ovat yksityisiä vain suurille sijoittajille.

Sisään Kiina, ICO: t ovat kokonaan kiellettyjä.

Monet kryptovaluuttakauppiaat haluavat osallistua ICO: iin, koska he tietävät, että tyypillisesti yhden jälkeen kryptovaluutan hinta nousee hintaan.

Heidän ei tarvitse välttämättä uskoa siihen, mitä kryptovaluutta yrittää saavuttaa.

Tapahtuman tekeminen kryptovaluutalla

Suorittaa tapahtuma jollekin toiselle kryptovaluutalla, yleensä sinun on lähetettävä heidän julkiseen osoitteeseensa.

Mitä tahansa teet, älä jaa yksityistä osoitettasi koska näin saat pääsyn kryptovaluutallesi.

Keskeinen asia, joka on syytä muistaa tapahtumien suorittamisessa kryptovaluutan kanssa, on se, että useimmissa tapauksissa, liiketoimet ovat peruuttamattomia.

Kun ne on tehty, niitä ei voi kumota, joten sinun on korjattava lähettämäsi julkinen osoite.

Bitcoin ja monet muut kryptovaluutat on jaoteltu Satoshis (nimetty Satoshi Nakamoton mukaan), joka Bitcoinin tapauksessa on kahdeksan desimaalin tarkkuudella.

Tämä voi sallia mikrotransaktiot, jotain aiemmin ei ollut mahdollista perinteisillä fiat-valuutoilla.

Kuinka laillisia ovat kryptovaluutat?

ovat salausvaluuttoja laillisia

Kryptovaluuttojen laillisuus vaihtelee suuresti ympäri maailmaa, ja aloittelijoiden tulisi olla tietoisia oikeudellisesta asemastaan ​​maassa, johon he perustuvat.

Joissakin osissa maailmaa se on täysin laitonta. Näin on suuressa osassa Pohjois-Afrikkaa ja osissa Etelä-Amerikkaa.

Useimmissa maissa kryptovaluutan sääntely ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut sitä, kuinka paljon se on edennyt vuosikymmenen aikana.

Monet keskuspankit neuvovat, että kryptovaluutan kauppa on riskialtista ja varoittaa kansalaisiaan olemasta tekemättä niin.

Heidän huolensa on yleensä sidottu myös lieventämiseen rahanpesu ja terrorismin rahoituksen torjunta.

Eurooppa ja Pohjois-Amerikka ovat planeetan kaikkein kryptovaluuttaystävällisimmät mantereet. Se ei kuitenkaan tarkoita, että koko tilanne voisi muuttua milloin tahansa.

Joissakin osissa Sveitsiä valtion virastot antavat ihmisten maksaa palveluista ja maksuista kryptovaluutassa, mikä on iso askel eteenpäin.

Kuitenkin yleensä, kryptovaluutat eivät vieläkään ole hyväksytty maksutapa monissa paikoissa.

Aasiassa kuva sekoittuu enemmän salakirjoitukseen, joka toimii harmaalla alueella, jota ei hyväksytä eikä hylätä.

Aloittelijoille voi tutustua artikkeliin täällä, joka kattaa kuinka jokainen maailman maa säätelee kryptovaluutta.

Verot

Verot ovat iso kysymys, jota monet kryptovaluutta-aloittelijat tarvitsevat oikeaksi. Riippuen maastasi, missä asut, ne voivat olla jyrkästi erilaisia.

Ne riippuvat yleensä siitä, miten kryptovaluutat määritellään. Joissakin maissa verot ovat hyödykkeitä tai muita rahoitusvälineitä.

ICO: t voidaan luokitella myös useilla eri tavoilla, mikä voi sitten vaikuttaa siihen, miten niitä verotetaan.

Salausvaluutta ja laiton toiminta

Valitettavasti on paljon ihmisiä, jotka käyttävät kryptovaluuttaa laittomiin tarkoituksiin.

On arvioitu, että niin monta kuin 25% Bitcoinin käyttäjistä liittyvät jollakin tavalla rikolliseen toimintaan, ja jopa 44% liiketoimista liittyy laittomaan toimintaan.

Usein uskotaan yksi suurimmista tapauksista, joka toi Bitcoinin yleisön tietoon, oli Silkkitie.

Silk Road oli piilotettu verkkosivusto pimeässä verkossa, jossa ihmiset voivat käyttää Bitcoinia suurelta osin laittomien huumeiden ostamiseen.

Lopulta Silk Road kaadettiin alas ja oletettu johtaja pidätettiin, mutta se vaikutti yhdistävän ikuisesti Bitcoinin laittoman toiminnan.

Kryptovaluutta on käytetty myös murhiin vuokrauspalveluissa ja jopa lapsipornografiassa.

Vaikka se onkin syytä mainita fiat-rahaa käytetään enemmän tällaisiin tarkoituksiin ja on vähemmän jäljitettävissä kuin useimmat kryptovaluutat mikä vaikeuttaa rikostutkijoiden seuraamista.

Aloittelijoita ei pidä pelotella kryptovaluutan laittomasta puolesta, koska se on todennäköisesti paljon pienempi kuin ihmiset ajattelevat.

Ovatko kryptovaluutat turvallinen sijoitus?

sijoittamalla kryptovaluuttaan

Kryptovaluutta ei ole koskaan ollut hakkerointi. Tämä on myytti.

Useimmissa tapauksissa on tapahtunut, että ihmisten kryptovaluutta varastettiin hyökkäyksessä krypto-valuutanvaihtoon, kuten edellä selitimme.

Riskialttiin osa kryptovaluuttoihin sijoittamisesta on, että ne ovat erittäin epävakaita. Kolikolla on kuitenkin kaksi puolta; ilman riskiä ei olisi palkkiota.

Kuten toistamme tässä artikkelissa, ilman volatiliteettia ei ole mahdollisuuksia ostaa alhaisilla hinnoilla ja myydä korkeammilla hinnoilla.

Aloittelijoiden ei kuitenkaan pitäisi vain uskoa, että alhainen ja korkea myynti ovat kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kaupankäynnistä.

Elinkeinonharjoittajan tekee tietää, miten ostaa trendi. Ei riitä, että ostat halvalla. Aloittelijat haluavat ostaa edulliseen hintaan tietäen varmasti, että hinta nousee.

Kryptovaluutan huijaukset

Valitettavasti aloittelijoiden on vielä oltava tietoisia huijauksista. Kuten edellä mainittiin, kryptovaluutta ei ole säännelty kunnolla monissa osissa maailmaa.

Jopa joissakin teknisesti kehittyneimmissä maissa salausvaluutan sääntely on edelleen jäljessä sen etenemisvauhdista.

Se tarkoittaa, että siellä on vielä paljon huijauksia joista monet ovat ICO-muotoja. Jotkut näistä kolikoista ovat lempinimeltään.

Nämä huijaukset käyttävät yleensä pumppu- ja kaatopaikkajärjestelmää.

A pumpun ja kaatopaikan järjestelmä, cryptocurrency -maailmassa kolikon luojat omistavat suurimman osan liikkeessä olevasta kryptovaluutasta ja vakuuttavat muut ostamaan käytettävissä olevan.

He “pumppaavat” hintaa vakuuttamalla muut sijoittamaan.

Kun sijoittajat ostavat jäljellä olevan, hinta nousee ja kryptovaluutan luojat myyvät suuren osuutensa valtavalla voitolla ja yleensä katoavat.

Tätä huijauksen osaa kutsutaan ”dumpiksi”.

Seuraavaksi pumppu- ja kaatopaikkajärjestelmään sijoittaneille jätetään hyödytön kolikko, jonka arvo on laskenut.

Yksi suurimmista huijauksista, joita koskaan on tapahtunut, oli OneCoin. OneCoinin takana oleva joukkue pystyi petollisesti hankkimaan yli noin 4 miljardia euroa.

He antoivat lupauksia kryptovaluutan luomisesta, mutta eivät koskaan tehneet. Lopulta yksi perustajista pidätettiin Yhdysvalloissa.

51% hyökkäyksiä

Ehkä vaarallisin asia, jonka salauksenvaluutta-aloittelijoiden on oltava tietoisia, on 51% hyökkäyksiä.

51%: n hyökkäys on silloin, kun yksikkö hallitsee 51% lohkoketjun prosessointitehosta. Kun heillä on niin paljon hallintaa, he voivat suorittaa erilaisia ​​haitallisia toimintoja.

Yksi tunnetuimmista olisi kaksinkertainen kulutus. Yksinkertaisesti sanottuna tässä hyökkääjä voi käyttää kryptovaluuttansa kahdesti.

51% hyökkääjistä pystyy myös sensuroimaan muita blockchainissa olevia henkilöitä estämällä heidän tapahtumiensa validoinnin.

51 prosentin hyökkäys on erittäin vakava ja voi johtaa luottamuksen menetykseen kryptovaluuttaan ja lopulta sen kuolemaan.

Kuinka paljon rahaa voin tehdä kaupankäynnin kryptovaluutalla?

kuinka paljon voit käydä kauppaa kryptovaluutoilla

Jos teet sen hyvin, paljon.

On paljon kauppiaita ja sijoittajia, jotka ovat saaneet omaisuutensa hyppäämällä kryptovaluutan kaistalle.

Vaikka kryptovaluutta saa paljon hypeä näinä päivinä, se johtuu lähinnä siitä, että se on niin epävakaa. Todellisuudessa kryptovaluuttamarkkinat ovat pienemmät kuin valuuttamarkkinat ja osakemarkkinat.

Se sanoi, kryptovaluuttamarkkinoilla on etu forex- ja osakemarkkinoihin verrattuna, koska ne ovat aina avoimia.

Sen lisäksi, kauppiaat haluavat volatiliteettia koska se tarkoittaa, että on enemmän mahdollisuuksia päästä markkinoille alhaisella hinnalla ja poistua markkinoilta korkealla hinnalla.

Joissakin mielessä krypto-valuutan kaupankäynti on melko samanlaista kuin valuuttakauppa, koska käydään kauppaa jollain tavalla, jota voidaan käyttää valuuttana.

Monia valuuttakaupan strategioita voidaan soveltaa myös kryptovaluuttaan. kuitenkin, kryptovaluutat jakavat myös joitakin yhtäläisyyksiä osakekaupan kanssa liian.

Enimmäkseen siinä mielessä, että ne ovat kuin tuotteita, jotka kehittyvät ajan myötä, mikä on samanlainen kuin yritysten muutokset ja lupaukset.

Menestyvätkö kryptovaluutat?

Tämä on edelleen hyvin kiistanalainen.

Jotkut uskovat täysin varmalla tavalla, että kryptovaluutat onnistuvat, mutta he ovat kohdanneet aaltoja vastustuksen aaltojen yli.

Jotkut uskovat, että kryptovaluutat kasvavat, toiset väittävät olevansa vain sijoittajan lelu, eikä sillä ole paljon käyttötapoja nykymaailmassa.

Toiset, jotka käyvät kauppaa salausvaluutoilla, eivät ehkä usko menestyvänsä, mutta yksinkertaisesti käyvät kauppaa niillä nyt, koska sillä välin on paljon rahaa.

Bitcoin-sijoittajat, Winklevoss kaksoset, uskomme, että Bitcoin on aliarvostettu, kunnes se saavuttaa saman arvon kuin kulta, joka on 7 biljoonaa dollaria.

Ne, jotka vastustavat tätä väitettä, uskovat sen Bitcoin ja kenties laajempi kryptovaluuttamaailma ovat spekulatiivinen kupla joka voi räjähtää milloin tahansa.

Bitcoin on käynyt läpi muutaman dramaattisen huipun ja hinnan lasku, mutta 10 vuotta myöhemmin se on edelleen noin.

Väitteellä, jonka mukaan kryptovaluutta-kupla voi olla laajempi, voi kuitenkin olla jonkin verran syytä. Nykyään on yli 2000 erilaista kryptovaluutta.

Monet yrittävät kilpailla samalla alueella: älykkäät sopimukset; dApps; hintavakaus; yksityisyys ketjun hallinta; jne.

Jotkut ovat jopa verranneet kryptovaluuttabuumia Tulip Maniaan joka tapahtui Alankomaissa 1600-luvulla tai Rautatiemania joka tapahtui Isossa-Britanniassa 1840-luvulla.

Kaupankäynti kryptovaluutalla

kaupankäynti kryptovaluutta

Vaikka tämä kaikki saattaa kuulostaa jännittävältä, emme ole vielä puhuneet varsinaisesta kaupankäynnistä.

Niillä, joilla on tietoa kaupankäynnistä, on ainutlaatuinen etu niihin verrattuna, joilla ei ole kauppaa. Kuinka kokenut tahansa oletkin, sinun on luotava strategia.

Ja ennen kuin voit valita strategian, sinun on tunnistettava, mikä kaupankäyntityyli sopii sinulle enemmän swing- tai päiväkauppaa varten.

 • Swing-kauppa: Swing-kauppiaat pyrkivät avaamaan suurempia positioita ja voivat pitää ne auki päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia.
 • Päiväkauppa: Päivän kauppiaat avaavat yleensä pienempiä positioita ja sulkevat ne kaikki päivän loppuun mennessä.

Kuten olet aloittelija, voi olla parempi, että aloitat swing-kaupalla koska voit tehdä sen vapaa-ajalla, koska sinulla todennäköisesti on muita vastuita.

Päiväkauppa kokopäiväisellä työllä olisi erittäin vaikeaa, koska se vaatii paljon huomiota.

kuitenkin, päiväkauppiaat voivat lisätä tulojaan paljon nopeammin kuin swing-kauppiaat, mikä tarkoittaa, että he voivat lisätä kaupan kokoa useammin ja teoreettisesti tehdä suurempia kauppoja.

Mutta jälleen kerran monet elinkeinonharjoittajat väittävät, että kaupan “oikea raha” tehdään swing-kaupaksi. On hyvä kokeilla molempia kaupankäyntimenetelmiä nähdäksesi, mikä sopii sinulle paremmin.

Voit tarkistaa tämän artikkelin tässä valuuttakurssimarkkinoiden swing-kaupan ja päivittäisen kaupankäynnin eroista.

Analysoidaan kryptovaluuttamarkkinoita

Aloittelijoiden on sitten päätettävä millaiseen analyysiin luotat – tekninen analyysi tai perusteellinen analyysi.

Tekninen analyysi on prosessi, jossa käytetään indikaattoreita ja kaavioita, jotka ilmoittavat sinulle, milloin ostaa ja myydä.

Perusanalyysissä käytetään uutisia ja muita tapahtumia markkinoiden ennustamiseen.

Indikaattorit

On olemassa monia erityyppisiä indikaattoreita, jotka merkitsevät ja mittaavat erilaisia ​​asioita.

Mitä tahansa teet, älä käytä liikaa indikaattoreita, kiinni kahteen tai kolmeen max. Enemmän ja se voi tulla hämmentäväksi.

Käyttämällä vähintään kahta kauppiaat voivat löytää yhtymäkohdan, jolloin kaksi indikaattoria neuvoo samaa.

Jos kaksi indikaattoria kehottaa sinua ostamaan tai myymään, tunnet itsesi varmemmaksi että se on oikea päätös kuin jos vain yksi indikaattori neuvoisi kauppaa.

Alasti kaupankäynti on silloin, kun käydään kauppaa ilman indikaattoreita. Tätä voidaan silti pitää teknisenä analyysinä, kun käytät kynttilänjalkakuvioita.

Kaupankäynti kryptovaluutalla CFD: nä

kaupankäynti kryptovaluutalla CFD: nä

Varmista, että välittäjäsi on säännelty. Tutki heitä perusteellisesti ennen rekisteröitymistä.

Ole kuitenkin varovainen tutkittaessa, sillä jotkut ihmiset ovat saattaneet menettää rahaa ja syyttää välittäjäänsä, kun se tosiasiassa johtui heikosta kaupankäynnistä.

Toinen kaupan etu perinteisen CFD-välittäjän kanssa on se sinulla on todennäköisesti mahdollisuus käydä kauppaa muilla markkinainstrumenteilla kryptovaluuttojen lisäksi, kuten osakkeet ja Forex.

Tämä on hyödyllistä, koska sen avulla voit hajauttaa salkkuasi ja vähentää riskiä.

On aikoja, jolloin koko kryptovaluuttamarkkinat ovat alhaalla ja sinulla on vaikeuksia käydä kauppaa.

Kaupankäynti krypto valuutanvaihdon kanssa voi olla hieman riskialtista, koska sääntelyssä ei ole vielä paljon.

Ohita kannustimet käydä kauppaa CFD-välittäjän kanssa. Jos heidän on kannustettava sinua käymään kauppaa heidän kanssaan, he eivät todennäköisesti ole niin hyviä.

Hyvän välittäjän tulisi tehdä vaikutuksen palvelunsa laatuun, ei ilmaiseen rahaan.

Kaupankäyntialustat

MT4 on suosituin kaupankäyntialusta kaikille instrumenteille, vaikka jotkut välittäjät saattavat tarjota kaupankäyntialustansa.

Kaikkein tärkeintä kaupankäyntialustalla on luotettava palvelu.

Kaupankäyntialustalla tulisi kuitenkin olla myös hyödyllisiä työkaluja analysointiin ja bonustarjouksena automaattinen kaupankäynti.

Tilityypit

Ne voivat vaihdella useilla tavoilla yleensä tekemiesi tilausten koon ja niiden tarjoaman markkinoille pääsyn tyypin mukaan.

Hallinnoidut tilit voidaan myös pitää, et kuitenkaan ole kauppias, vaan enemmän sijoittaja, joka on luovuttanut rahansa jollekin muulle käymään kauppaa sen sijaan.

Kopiointikauppa ja peilikauppa voidaan myös harkita ja ne ovat hieno tapa oppia kauppaa.

Aloittelijat voivat kopioida muiden kauppoja, joskus automaattisesti, mutta tähän liittyy tietysti riski.

Älä seuraa kauppiaita, koska he ovat saaneet yhden suuren voiton, seuraa jatkuvasti menestyvää elinkeinonharjoittajaa. Johdonmukaisuus on merkki todellisesta kauppiaasta.

Demotilit

Demotilit ei suositella, koska ne antavat elinkeinonharjoittajille epärealistisia odotuksia.

Kaupat toteutetaan nopeasti, vain vähän tai ei lainkaan. Todellisessa elämässä et todennäköisesti pysty täyttämään tilauksia niin täydellisesti kuin annat niihin.

Sen lisäksi he todennäköisesti antavat sinulle enemmän rahaa pelaamiseen kuin sinulla on. Jotkut välittäjät tarjoavat jopa miljoonan dollarin demotilejä.

Tämä ei ole hyödyllistä, koska kun sinulla on niin paljon väärennettyä rahaa pelaamiseen, ei ole vaaraa, jos menetät sen.

Kun aloittelijat alkavat käydä kauppaa kryptovaluutalla, he tarvitsevat tätä riskiä, ​​koska se auttaa heitä ajattelemaan enemmän tekemistään kaupoista.

Robotit

Aloittelijoiden tulisi olla hyvin varovaisia ​​robottien (bottien) kanssa.

Ihmiset käyttävät niitä kaupankäyntiin, kun he eivät voi käydä kauppaa koko ajan ja tekevät automaattisesti kauppoja heille.

Bottien ongelma on se antaa heidän toimia valvomattomana voi olla erittäin riskialtista.

He voivat tehdä valtavia tappioita he eivät pysty saamaan tietoja ulkopuolelta kertoa heille, mitä markkinat tekevät.

Esimerkiksi, jos Donald Trump on juuri twiitannut jotain Bitcoin-sääntelystä ja kauppiaat alkavat myydä, botti ei voi noutaa tätä.

Tämän lisäksi kaupankäyntirobotit on yleensä suunniteltu toimimaan vain tietyissä ympäristöissä, minkä vuoksi kehittäjät voivat vaatia niin korkeita tuloksia.

Kuten a aloittelija, on erittäin suositeltavaa pysyä poissa bottien kaupasta. Vaikka ne saattavat tuntua helpolta tavalta alkaa ansaita nopeammin, heillä on paljon riskejä.

Jätä ne ammattilaisille, jotka ymmärtävät, miten he työskentelevät ja kuinka hienosäätää heitä tappioiden lieventämiseksi.

Kryptovaluuttakauppastrategian laatiminen

kryptovaluuttakauppastrategia

Strategian keksiminen voi viedä paljon aikaa. Aloittelijoiden on kokeiltava monia erilaisia ​​nähdäkseen, mikä heille sopii.

Tehdäksesi tämän tehokkaasti sinulla on kauppapäiväkirja mihin voit kirjata kaikki tekemäsi kaupat ja nähdä, mikä toimii ja mikä ei.

Keskeinen asia, jonka kryptovaluuttakauppastrategiasi on otettava huomioon, on se, että markkinoita on erityyppisiä.

 • Nousutrendi (nouseva). Täällä kryptovaluutan hinta nousee.
 • Downtrend (laskeva). Täällä kryptovaluutan hinta laskee.
 • Vaihtelu (sivuttain). Täällä kryptovaluutan hinta ei liiku ylös tai alas.

Aloittelijoiden on opi kauppaa trendin kanssa. Opi, kun se on vauhdissa, pitää tauon ja milloin se on muuttumassa. Nämä kaikki edustavat mahdollisuuksia ansaita rahaa.

Tyypillisesti markkinat liikkuvat jaksoittain. Se voi alkaa nousutrendillä, vaihteluvälillä korkealla tasolla, aloittaa laskutrendin, alkaa alkaa matalalla tasolla ja sitten nousutrendi voi syntyä.

On kuitenkin mainittava, että nämä jaksot voivat kestää viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia. Osa siitä tulee siitä, kuinka zoomattu olet kaavioihisi.

Kaupankäynnin kryptovaluuttakaupan strategian tulisi tehdä kaksi asiaa: etsi yhtymäkohta (mainittu edellä indikaattoreita koskevassa osiossa); ole johdonmukainen.

Johdonmukaisuus on tärkeää, koska et saa omaisuuttasi pelkästään yhdestä kaupasta, todellisuudessa sinä teet sen kaupoissa.

Aloittelijoiden on opittava olemaan tiukkoja itsensä suhteen ja pitämään kiinni kauppasuunnitelmastasi. Kauppasuunnitelman kehittäminen vie kuitenkin kauan, jota on ajan mittaan parannettava.

Avainkohdat

Jos muistat jotain tästä artikkelista, tee siitä nämä avainkohdat.

 • Kryptovaluutta on hajautettua virtuaalirahaa, joka toimii ilman keskuspankkien tarvetta. Kryptovaluutta toimii käyttämällä blockchain-tekniikkaa.
 • Kryptovaluutta on monia erilaisia. He pyrkivät saavuttamaan erilaisia ​​asioita ja voivat toimia hyvin eri tavoin.
 • Kryptovaluutta toimii edelleen laillisesti harmaalla alueella. Sääntely on edelleen kiinni tekniikassa.
 • Niillä, jotka ovat kiinnostuneita kryptovaluuttakaupasta, pitäisi olla hyvä tuntemus kaupankäynnistä. On otettava huomioon monia näkökohtia.

Haluatko aloittaa kaupankäynnin salausvaluutalla?

Salausvaluutan kaupan aloittaminen ei ole vaikeaa, ja voit aloittaa a demotili etorosta muutamassa minuutissa. Luo yksinkertaisesti a Kaupankäyntitili ja aloita kaupankäynti! Kun olet luottavainen kaupankäyntikyvystäsi, voit vaihtaa suoraan live-tilille ja tallettaa rahasi ja aloittaa kaupankäynnin salausvaluuttamarkkinoilla reaaliajassa.

Opi kauppaa kryptovaluuttakauppakurssillamme

Haluatko oppia lisää muista kryptovaluutoista ja niiden kaupasta? Rekisteröidy sitten kryptovaluuttakauppakurssillemme!

Jos pidit lukemisesta "Aloittelijan opas kryptovaluutan kaupankäyntiin onnistuneesti", anna sille tykkäys ja jaa se kenellekään muulle, jonka mielestäsi se saattaa myös kiinnostaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner