Historiallinen katsaus Bitcoin-hintaan: 2009-2020

Historiallinen katsaus Bitcoin-hintaan: 2009-2020

Kiinnostaako Bitcoinin sijoittaminen ja kauppa? Olemme saaneet sinut peitetyksi! Tässä oppaassa tarkastelemme Bitcoinin hintahistoriaa vuosina 2009–2020.

Bitcoin ei tarvitse käyttöönottoa! Vain kymmenessä vuodessa Bitcoin onnistui muuttamaan koko finanssisektorin haastamalla keskuspankit, hallitukset ja rajat ylittävät maksut. Bitcoin johti tuhansien altcoiinien luomiseen, mutta silti se on edelleen suurin kryptovaluutta markkina-arvon ja verkon vaikutuksen mukaan.

Bitcoin tunnistettiin ensimmäisen kerran digitaaliseksi kryptovaluutaksi vuoden 2008 lopulla, ennen kuin nimetön perustaja (t) perusti sen virallisesti tammikuussa 2009 salanimellä Satoshi Nakamoto. Mielenkiintoista kyllä, asiantuntijat uskovat, että Satoshin henkilöllisyyden paljastaminen aiheuttaisi tuhoja, joten on parempi pysyä peitettynä mysteerissä.

Siitä lähtien Bitcoin on nähnyt useita mielenosoituksia ja kaatumisia. Viime vuosina huolimatta siitä, ettei se ole laillinen maksuväline, Bitcoin on kasvanut tunnustuksessaan ja myös arvossaan – nostanut menneisyytensä kaikkien aikojen korkeimmaksi, hieman yllättävän monille käyttäjille ja talousasiantuntijoille.

Bitcoin on kulkenut pitkän tien alusta lähtien ja ensimmäistä kertaa yli vuosikymmen sitten. Niinpä innovaattori Henry Dreyfussin sanojen “Katso eteenpäin, täytyy oppia katsomaan taaksepäin” seurauksena – täällä Trading Educationissa tarkastelemme Bitcoinin hintahistoriaa vuosina 2009-2020.

2009: Bitcoin käynnistettiin

Vuosi 2009 oli vuosi muistaa! Vuoden 2008 talous- ja asuntokuplakriisin jälkeen Bitcoin luotiin avoimen lähdekoodin ohjelmistoksi, joka auttaa käyttäjiä pääsemään digitaaliseen rahaan ilman kolmansia osapuolia, rajoituksia ja kohtuuttomia maksuja.

Ensimmäiset Bitcoinit laskettiin liikkeeseen tammikuussa 2009 arvoltaan 0,00 dollaria. Bitcoinia ei ollut listattu keskuspankin tai pörssin pörssissä, joten hajautettuna valuuttana sen arvo oli aluksi mielivaltainen.

Bitcointalk”, Online-foorumi, näki neuvottelujen käyvän suoraan käyttäjien välillä Bitcoinin arvosta tuolloin, ja se alkoi vähitellen suosia salaustekniikoiden keskuudessa.

Tästä pienestä kiinnostuksen noususta huolimatta Bitcoinin hinta pysyi nollassa loppuvuoden ja vuoden 2010 aamunkoittoon asti.

2010: Bitcoinin ensimmäinen menestys

Vuonna 2010 Bitcoinin suosio kasvoi, ja vuoden aikana Bitcoinin arvo nousi 0,00 dollarista 0,39 dollarin huippuun myöhemmin vuoden aikana. Tämä oli hämmästyttävää.

Tässä meidän tulisi selittää, että saman vuoden maaliskuun huutokaupassa 10000 BTC: tä oli tarjottu 50 dollarin aloitushinnalla eikä se ollut saanut lainkaan kiinnostusta markkinoilta, joten korotus 0,39 dollariin oli iso uutinen.

Bitcoin ei koskaan käynyt kauppaa enää milloinkaan!

Vuoden 2010 alussa käynnistettiin myös ensimmäinen Bitcoin-pörssi, nimeltään BitcoinMarket.com, ja Bitcoin näki ensimmäisen kaupallisen käyttönsä saman vuoden toukokuussa, kun 10000 BTC: tä käytettiin kahden pizzan ostamiseen..

Onneksi kyllä, 22. toukokuuta kutsutaan nyt nimellä Bitcoin Pizza Day. Voisitko kuitenkin ostaa pizzoja yli 300 miljoonan dollarin arvosta tänään?

Nämä kaksi kehitystä toivat Bitcoinin finanssiyleisöön ja epäilemättä toivat jonkin verran toimintaa sen lyhyessä elämässä, mikä osaltaan lisäsi sen arvoa.

2011: Kilpailussa muiden kryptovaluuttojen kanssa

Bitcoinin ensimmäiset kryptovaluutta-kilpailijat alkoivat ilmestyä vuonna 2011. Namecoin ja Litecoin olivat kaksi esimerkkiä vuonna 2011 luotuista Bitcoin-haarukoista.

Bitcoinin avoimen lähdekoodin avulla kilpailevia valuuttoja voitiin kehittää, ja todellakin tällaista kehitystä kannustettiin elävien markkinoiden luomiseksi.

Vuonna 2011 myös Bitcoinin arvo kasvoi edelleen, ja helmikuuhun mennessä yksi BTC oli saavuttanut 1 dollarin hinnan ja saavuttanut tärkeän pariteetin Yhdysvaltain dollarin kanssa..

Kryptovaluutat saivat laajemman näkyvyyden rahoitusalalla. Nousu seurasi pian, kun kiinnostus kasvoi, ja huipussaan, neljä kuukautta myöhemmin, Bitcoin oli arvoltaan noin 31 dollaria.

Mutta mitä menee ylös, sen täytyy tulla alas ja vuoden 2011 loppupuolella Bitcoin kaatui arvoon noin 2 dollaria.

Kiinnostaako sinua kaupankäynti Bitcoin?

2012: Suosion kasvu

Vuonna 2012 Bitcoin alkoi vakiinnuttaa asemansa johtavana kryptovaluuttana maailmanlaajuisesti.

Vuoden 2012 aikana Bitcoinin suosio kääntyi jälleen ylöspäin ja sen arvo nousi, kun se sai median tunnustuksen ja hyväksyttiin yhä enemmän maksutavaksi.

Bitcoin-säätiö käynnistettiin myöhemmin tänä vuonna BitPay listalla yli tuhat yritystä, jotka hyväksyvät Bitcoin-maksut. Itse asiassa monet jälleenmyyjät avasivat myös salauksen käyttämisen ja maksujen hyväksymisen bitcoineilla.

Vuoden 2011 taloudellisen kaatumisen jälkeen tämä yritysten hyväksynnän nousu tarkoitti, että vuosi 2012 näki sitten pienen mutta tasaisen Bitcoin-hinnan nousun $ 4: n epävakaasta alusta noin $ 13: een vuoden loppuun mennessä.

Toinen tärkeä tapahtuma oli Bitcoin Foundation -säätiön käynnistäminen parantamaan Bitcoinin käyttöönottoa ja parantamaan sen protokollaa.

2013: Euroopan talous

Kun tarkastellaan Bitcoin-hintahistoriaa, meidän on tunnustettava tosiasia, että vuosi 2013 oli tärkeä vuosi: Bitcoin vahvisti itsensä valtavirran finanssimaailmaan.

Euroopassa oli tällä hetkellä suuria taloudellisia vaikeuksia. Erityisen merkittäviä olivat Kreikan ja Kyproksen kohtaamat ongelmat.

Kyproksen finanssikriisi johti BTC: n käytön lisääntymiseen, kun sijoittajat kääntyivät pois perinteisistä pankeista, joiden he pitivät epäluotettavina. Siksi Bitcoinin arvo nousi jyrkästi. Maaliskuuhun 2013 mennessä Bitcoinin arvo oli noussut 13 dollarista noin 260 dollariin.

Tästä johtuvasta myyntitilanteesta ja siitä johtuvasta väliaikaisesta kaatumisesta huolimatta Bitcoinin arvo koki muutaman huippunsa seuraavien kuukausien aikana, ylittäen 1000 dollaria kahdesti ja istuen lopulta noin 750 dollaria vuoden 2013 loppuun mennessä.

Hinnat alkoivat muuttua hyvin vaihteleviksi.

Vuosi 2013 muistetaan myös vuodenaikana, jolloin Silk Road -sivusto suljettiin – sivusto, joka käytti bitcoineja laittomiin liiketoimiin.

2014: Bitcoin kriisissä

Bitcoinille vuosi 2014 oli melko kova.

Mt. Gox, Bitcoinin suurin pörssi, lopetti kaupankäynnin ja meni konkurssiin vuonna 2014 tietoturvaloukkauksen seurauksena, jonka mukaan varastettiin jopa 750 000 BTC.

Tämä vaikutti väistämättä Bitcoinin arvoon, ja sillä oli suuri – jos vain väliaikainen – negatiivinen vaikutus Bitcoinin hintahistoriaan.

Samana vuonna rahoitusmarkkinoilla alkoi levitä huhuja Bitcoin-kiellosta Kiinassa.

Epävarmuus näistä vääristä väitteistä vaikutti myös negatiivisesti Bitcoinin hintaan ja BTC tuli karhumarkkinoille. Loppujen lopuksi markkinauutisilla ja salaustunnelmalla on ratkaiseva merkitys salaustuotemarkkinoilla.

Suuren osan vuodesta 2014 Bitcoin istui arvolla 300-400 dollaria.

2015: Positiivinen käänne

Bitcoin vakiintui tietyssä määrin vuonna 2015. Vuoden 2015 loppuun mennessä karhumarkkinat olivat päättyneet, ja Bitcoin tuli härkämarkkinoille, joiden arvo oli yli 400 dollaria.

Sijoittajat olivat tulossa innokkaammiksi. Lisäksi niiden yritysten määrä, jotka hyväksyvät Bitcoinin maksuvälineenä sen alhaisesta alusta lähtien, oli kasvanut 1000: sta vuonna 2012 noin 160 000: een vuonna 2015.

Jopa pankit olivat alkaneet osoittaa kiinnostusta, ja Barclays Bankista tuli ensimmäinen pankki, joka hyväksyi Bitcoin-sijoitukset tuona vuonna.

Median huomio kiinnittyi yritysten, kuten Coinbase ja 21 Inc: n, valtaviin Bitcoin-pohjaisiin varainhankintatoimiin.

Nämä tekijät auttoivat Bitcoinin arvoa nousemaan. Bitcoin kasvoi alkuvuodesta 2015 tapahtuneesta kaatumisestaan ​​- missä se putosi 150 dollariin – noin 360 dollariin, arvo, jonka se oli saavuttanut vuoden 2016 lähestyessä..

2016: Lisääntynyt kysyntä ja arvo

BTC-hinnat vaihtelivat koko vuoden 2016 ajan.

Vuoden 2016 aikana Bitcoinin hintahistoriassa saavutettiin maamerkki, kun Bitcoin ja muut digitaaliset valuutat tunnistettiin valuutaksi Japanissa. Tämän seurauksena Bitcoinin kysyntä ja siten arvo kasvoivat.

Bitcoinin arvo nousi hieman yli 400 dollarista vuoden 2016 alussa lähes 1000 dollariin vuoden loppuun mennessä, kun tämän ainutlaatuisen digitaalisen valuutan kysyntä, käyttö ja luottamus siihen kasvoivat.

Itse asiassa vuonna 2016 asiat näyttivät hyvin ruusuisilta; näytti siltä, ​​että Bitcoin oli menossa vain ylös ja ylös ja ylös. Bitcoinin näkymät vuodelta 2016 näyttivät erityisen kirkkailta sen jälkeen, kun kolikko oli saavuttanut 750 dollarin virstanpylvään kesäkuussa 2016.

Ehkä suurin syy Bitcoinin hinnankorotukseen vuonna 2016 oli lohkopalkkion puolittaminen, joka tapahtui 9. heinäkuuta 2016.

Lyhyesti sanottuna Bitcoinin puolittaminen tarkoittaa sitä, että Bitcoin-palkinnot kaivosmiehille, jotka luovat uusia lohkoja, puolitetaan, mikä lisää Bitcoinin arvoa.

2017: upein vuosi

bitcoin-hintahistoria

2017! Vuosi, jolloin todellinen salausbuumi valloitti maailman kaukana finanssialalta.

Vuosi 2017 muistetaan aina yhdestä Bitcoinin parhaista vuosista. Alkaen vuodesta noin 960 dollaria kolikkoa kohden, Bitcoin rikkoi virstanpylvään virstanpylvään jälkeen virstanpylvään jälkeen.

Erityisesti joulukuu 2017 muistetaan aina Bitcoinin parhaana kuukautena vuoteen 2020 asti – tai kun Bitcoinilla oli kirjaimellisesti muutaman dollarin puute, jotta se olisi saavuttanut 20000 dollaria kolikkoa kohden.

Monet ovat yrittäneet selvittää, miksi Bitcoinin hinta nousi niin räjähdysmäisesti, mutta ei näytä olevan selkeää syytä. Jotkut uskovat, että salavalas manipuloi markkinoita ja aiheutti BTC-arvon valtavan kasvun.

Yksi asia on varma: Bitcoin liittyi vuoden 2017 jälkeen maailmanlaajuisille rahoitusmarkkinoille aikomuksestaan ​​poiketa. Tämän historiallisen BTC-hinnankorotuksen jälkeen kaikki tiesivät, mitä Bitcoin oli, eikä pakenemasta siitä, että salausvaluutasta oli tulossa jotain, jonka meidän kaikkien on lopulta käsiteltävä.

2018: Hangover After Party

Vaikka vuosi 2017 oli vuoden vaara, vuosi 2018 osoittautui suurelta osin pettymykseksi. Se oli oikeastaan ​​kuin pyörremyrsky Bitcoinille. Bitcoin ei onnistunut vastaamaan vuoden 2017 asettamiin odotuksiin.

Monet kokivat Bitcoinin jatkavan matkaa ylöspäin, mutta se teki täsmälleen päinvastoin ja päätti vuoden 2018 noin 3900 dollariin.

Oli hetkiä, jolloin näytti siltä, ​​että Bitcoin olisi voinut kääntää laskutrendinsä ja piristynyt uudelleen – jopa saavuttaen 17000 dollaria kolikkoa kohti 6. tammikuuta 2017 – mutta se ei kestänyt.

Mutta kaikesta tuomiosta ja synkyydestä huolimatta vuonna 2018 tapahtui jotain mielenkiintoista: Bitcoin alkoi vaihdella hinnoissaan, mitä ihmiset eivät enää uskoneet mahdolliseksi.

Erityisesti syyskuusta marraskuuhun 2018 Bitcoin vaihteli 6200 dollarista 6400 dollariin. Tämä on tärkeä havainto: se osoitti, että jo vuonna 2018 Bitcoin saattoi olla jo luotettava varallisuuden varasto. Jotkut sijoittajat uskovat, että Bitcoin korvaa kullan tulevina vuosina.

Marraskuuhun 2018 mennessä Bitcoin kaatui 3500 dollariin. Tämän lisäksi on muistettava, että hintojen jatkuvasta laskusta huolimatta Bitcoinilla oli edelleen enemmän arvoa kuin muutamina ensimmäisinä vuosina.

2019: Hidas paluu muotoon (jonkin verran)

Sen jälkeen, kun Bitcoin oli kokenut synkät kuukaudet vuonna 2018, vuosi 2019 toivotti BTC: n tervetulleeksi uudella hinnan ja määrän nousulla.

Täällä on huomattava, että Bitcoin aloitti vuoden 2019 vaihtelevilla markkinoilla, juuttuneena noin 3900 ja 4150 dollarin välillä. Monille näytti siltä, ​​että 2019 voi olla jatkoa vuoden 2018 taantumalle.

Mutta kaikki alkoi muuttua huhtikuuhun, kun Bitcoin murtautui urastaan ​​ja saavutti uuden korkeimman 5000 dollarin. Sen jälkeen Bitcoin alkoi kiivetä ylöspäin hinnassa.

Kesäkuun loppuun mennessä Bitcoin saavutti vuotuisen korkeimman tason, noin 13 600 dollaria kolikkoa kohden, ja siirtyi sitten uuteen volatiliteettivaiheeseen, joka kesti elokuuhun.

Tuon huippunsa jälkeen Bitcoinin hinta alkoi taas vaihdella, vaikka se oli ehdottomasti tuplempaa kuin aikaisemmin vuonna 2019.

Tämän lisäksi bitcoin-pankkiautomaattien määrä kasvoi yli 5000: een ympäri maailmaa. Bitcoin pystyi lopettamaan vuoden korkealla noin 7300 dollarin kolikossa, vietettyään runsaasti aikaa noin 10000 dollaria kolikkoa kohden.

Salauskauppiaat ja sijoittajat odottivat jo innolla Bitcoin- ja blockchain-tekniikoiden tulevaisuutta.

Kiinnostaako sinua kaupankäynti Bitcoin?

2020: Epävarmuuden vuosi

Kaikki muuttui maaliskuussa 2020. Käynnissä oleva koronaviruspandemia johti krypto-mustaan ​​torstaihin (12. maaliskuuta 2020), kun kryptot romahtivat. Bitcoinin hinnat puolittivat silmänräpäyksessä. Kuten Decrypt kertoi, kuningas valtaistuin.

Tämä johti muutokseen Bitcoinin markkinamaissa ja likviditeetin haihtumisessa. Tämän lisäksi maailman taloudet kärsivät kovasti, mikä aina pysäyttää kiinnostuksen ja investoinnit.

Ja kun virus tartutti salaustilan, tilaisuus ilmestyi. Bitcoin-evankelistat uskovat, että pandemia johtaa massan Bitcoin-käyttöönottoon. COVID-19 johti tavallaan digitaalisen rahan vallankumoukseen, ja hallitukset ovat toteuttaneet blockchain-tekniikoita tautipesäkkeiden seuraamiseksi ja potilastietojen hallinnon parantamiseksi..

Paitsi että, toinen Bitcoinin puolittuminen tapahtui vuonna 2020, jolla voi olla merkittävä vaikutus kysyntään ja tarjontaan sekä BTC-arvoon.

Kaikista vuoden 2020 synkistä muutoksista huolimatta 2020 on edelleen vuosi, joka pysyy Bitcoinin historian oppikirjoissa.

Lokakuusta joulukuuhun 2020 Bitcoinin arvo nousi. Lokakuussa 2020 bitcoinien kaupankäynti oli jo 10 800 dollaria; vuoden loppuun mennessä se puhalsi yli 20000 dollaria ja saavutti uudet kaikkien aikojen korkeimmat.

Suuret yritykset alkoivat kasaantua myös Bitcoiniin.

bitcoin koko ajan korkea

Asiantuntijat ovat edelleen nousussa hintaennusteissaan. Tammikuusta 2021 Bitcoin on käynyt kauppaa noin 30 000 dollarilla ja noussut uuteen korkeimpaan 41 000 dollariin. CoinDeskin mukaan 20. tammikuuta 2021 Bitcoin oli yli 35000 dollaria.

Bitcoin-hinnan virstanpylväät (USD)

0,00 dollaria tammikuu 2009

0,10 dollaria 10. lokakuuta 2010

1,00 dollaria 9. helmikuuta 2011

10,00 dollaria 2. kesäkuuta 2011

100 dollaria 3. huhtikuuta 2013

1000 dollaria 8. marraskuuta 2013

850 dollaria 16. helmikuuta 2014

2000 dollaria 20. toukokuuta 2017

3000 dollaria 11. kesäkuuta 2017

4000 dollaria 13. elokuuta 2017

5000 dollaria 1. syyskuuta 2017

10000 dollaria 28. marraskuuta 2017

15000 dollaria 7. joulukuuta 2017

19 783 dollaria 17. joulukuuta 2017

6200 dollaria 5. helmikuuta 2018

3300 dollaria 7. joulukuuta 2018

20 442 dollaria 1. heinäkuuta 2019

8771 dollaria 9. marraskuuta 2019

18850 dollaria 30. marraskuuta 2020

28000 dollaria 27. joulukuuta 2020

41 973 dollaria 8. tammikuuta 2021

Kuten kaikilla rahoitusmarkkinoilla, Bitcoinin tulevaisuutta ei voida taata. Yksi asia on kuitenkin varma: Bitcoin on täällä jäädäkseen. Alusta lähtien Bitcoin on avannut rahoitusmaailman digitaalisille mahdollisuuksille, ja siitä on tullut laajalti hyväksytty ja käytetty kaikilla markkinoilla.

Bitcoinin arvo on altis ulkopuolisille tapahtumille ja sijoittajien luottamukselle samalla tavalla kuin mikä tahansa muu valuutta, mutta kuten mediaspekulaatiot ovat osoittaneet, kryptovaluutat ovat toistaiseksi ottaneet maailman myrskyn ja jonkin verran yllätyksen..

Mutta mitä seuraavaksi?

Kuka tietää? Ehkä Winklevossin kaksosien ennusteet toteutuvat ja Bitcoin saavuttaa 500 000 dollarin arvon ja 9 biljoonan dollarin markkina-arvon.?!

Historiallinen katsaus Bitcoin-hintaan: 2009-2020 | Avainkohdat

Jos muistat jotain tästä artikkelista, tee siitä seuraavat avainkohdat:

  • Bitcoin lanseerattiin vuonna 2009 digitaalisen käteisen muodossa.
  • Kun Bitcoin aloitti ensimmäisen kerran, yhden kolikon arvo oli 0,00 dollaria. Kesti kauan, ennen kuin Bitcoin nähtiin arvopaperina.
  • Vuonna 2010 10000 bitcoinia käytettiin kahden pizzan ostamiseen, arvoltaan 300 miljoonaa dollaria tänään.
  • Bitcoin koki suuremman hyväksynnän finanssialalla vuonna 2012.
  • Vuosi 2017 oli yksi Bitcoinin parhaista vuosista. Joulukuuhun 2017 mennessä se oli melkein pimennyt 20000 dollaria kolikkoa kohden.
  • Vuosina 2018 ja 2019 Bitcoin alkoi pysähtyä. Bitcoinin hinta alkoi vaihdella merkittävästi,
  • Koronaviruksen vuoksi oli vaikea arvioida Bitcoinin polkua vuonna 2020. Vaikka jotkut uskoivat viruksen olevan täydellinen mahdollisuus BTC: lle loistaa, toiset eivät olleet varmoja.
  • Joulukuussa 2020 Bitcoin nousi 28 000 dollariin.
  • Tammikuusta 2021 Bitcoin toimii paremmin kuin mikään muu vuosi toistaiseksi, ja hinnat vaihtelevat noin 30000 dollaria. 8. tammikuuta 2021 BTC osui 41973 dollariin.

Katsaus Bitcoin-hintahistoriaan on elintärkeää sen tulevaisuuden ennustamiseksi.

Jos haluat oppia lisää Bitcoinista ja kuinka käydä kauppaa BTC: llä, älä epäröi rekisteröityä kryptovaluuttakauppakurssillemme ja avata tili kumppanimme kanssa eToro!

eToro – Paras välittäjä ostamaan Bitcoinia

etoro-välittäjä

eToro on osoittautunut luotettavaksi salausteollisuudessa monien vuosien ajan – suosittelemme, että kokeilet niitä.

Virtuaalivaluutat ovat erittäin epävakaita. Pääomasi on vaarassa.

Luuletko Bitcoinin olevan 50 000 dollaria?

Jos pidit artikkelistamme Historiallinen katsaus Bitcoin-hintaan: 2009-2020, jaa se sitten kenenkään muun kanssa, joka on kiinnostunut kryptovaluuttainvestoinneista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner