Kuinka kryptovaluuttakauppa eroaa osakekaupasta?

Kryptovaluuttakauppa on suhteellisen uusi sijoituskonsepti, ja se on helppo ymmärtää sen perusteella, miten se vertaa vanhempiin sijoitusmuotoihin, kuten osakekauppa.

Ymmärtämällä näiden kahden yhtäläisyydet ja erot, voimme käydä kauppaa niillä tehokkaammin.

Sekä kryptovaluuttakauppa että osakekauppa ovat suurelta osin riippuvaisia ​​kysynnästä, ja niiden taustalla olevalla idealla on suuri merkitys kuinka suosittuja he ovat sijoittajien keskuudessa.

Kryptovaluuttakauppaa voitaisiin verrata läheisesti penniäkantavarastoihin tai AIM-osakkeisiin lähinnä siitä syystä, että on paljon volatiliteettia ja spekulaatiota.

Kryptovaluuttakauppa on epävakaampaa

kryptovaluuttakauppa on epävakaampaa, mies saarella

Jotkut saattavat nähdä volatiliteetin negatiivisena, mutta se voidaan nähdä myös yhtenä tärkeimmistä syistä kauppiaiden kiinnostukseen.

Suuret vaihtelut markkinoilla voivat tarkoittaa tilaisuutta tulla markkinoille ja poistua markkinoilta.

Jotkut kauppiaat, etenkin lyhytaikaiseen kauppaan keskittyvät, saattavat pystyä pääsemään positioihinsa ja poistumaan niistä melko nopeasti ja ottamaan aina pieniä voittoja.

Pitkällä aikavälillä nämä pienet määrät voivat lisätä huomattavasti merkittävämpiä voittoja.

Näiden kahden markkinan välillä on kuitenkin suuria eroja. Vaikka molemmat ovat epävakaita, kryptovaluutta on silti paljon epävakaampi kuin osakemarkkinat.

Tämä johtuu kysynnän ja tarjonnan suurista vaihteluista ja muista ulkoisista tekijöistä, kuten sääntelyelinten painostuksesta.

Katsokaa vain Bitcoinin historiallisia hintoja vuosina 2009-2020. Kymmenen vuoden aikana Bitcoin on noussut alimmasta 0,00 dollarista korkeimmalle 19 343,04 dollariin.

Sijoittajat pitävät myös kryptovaluuttamarkkinoita helpommin manipuloitavissa kuin osakemarkkinoilla, mikä johtaa meidät seuraavaan pisteeseemme ….

Katso myös: 7 syytä, miksi sijoittaminen ei ole hyvä idea

Sisäpiirikauppa steroideilla

Kyllä, sisäpiirikauppaa on sekä osakkeissa että kryptovaluutassa.

Sisäpiirikauppa tai sisäpiirikauppa on silloin, kun ihmiset käyvät kauppaa osakkeilla käyttämällä luottamuksellisia tietoja hyödyksi ja on täysin laitonta.

Koska kryptovaluutta ei ole asianmukaisesti tai ollenkaan säännelty, sisäpiirikauppaa voidaan käydä paljon laajemmassa mittakaavassa, koska kukaan ei estä sitä.

Varastoilla on asianmukaiset lait ja asetukset, ja vaikka ne eivät aina toimi niin tehokkaasti kuin pitäisi, ne toimivat pelotteena tällaista käyttäytymistä vastaan.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että kryptovaluutta on alttiimpi pumppaus- ja kaatopaikalle.

Pumppu- ja kaatopaikat ihmiset yrittävät nostaa osakkeen tai kryptovaluutan hintaa vääriä, harhaanjohtavia tai liioiteltuihin lausuntoihin perustuvien suositusten avulla.

Järjestelmän tekijät, joilla on jo vakiintunut asema yhtiön osakkeissa, myyvät asemansa sen jälkeen, kun hype on johtanut osakekurssin nousuun.

Tämä käytäntö on laitonta ja voi johtaa ankariin sakkoihin.

Tilanteen pahentamiseksi tietoa tällaisista ihmisistä kerätään harvoin, joten heidän jäljittämisensä ja rankaisemisensa on paljon vaikeampi.

Sääntelyn on oltava kiinni kryptovaluutasta. Tämä voi kestää useita vuosia.

Salausvaluutan arvo on edelleen määrittelemätön

kryptovaluutan arvo, tikkaat taivaalle

Kun ostat osakkeita, ostat yritykseen ja arvo, jolla ostat, perustuu yrityksen arvoon ja niiden tarjoamiin palveluihin.

Osakkeet ovat julkisen kaupankäynnin kohteena, ja niillä on omaisuuserät ja ne tuottavat tuloja. Kryptovaluutoilla on toisaalta arvo, joka on luotu lupauksista siitä, mitä he toivovat saavuttavansa, ja ajatuksesta, että jonain päivänä massat voivat hyväksyä ne.

Monet kriitikot, kuten Donald Trump, sanovat, että kryptovaluutan arvo perustuu “ohueseen ilmaan”.

Kryptovaluutat voivat myös nousta arvosta syistä, jotka voivat olla melko epätavallisia. Esimerkiksi Dogecoin keksittiin vitsi, joka on peräisin suosittu meme samannimisiä.

Ethereumilla ja vastaavilla krypto-valuutoilla, jotka keskittyvät dApps: iin ja älykkäisiin sopimuksiin, voi olla enemmän arvoa, koska on helpompi nähdä, miten ne voidaan jo ottaa käyttöön.

Uuden kryptovaluutan käyttöönotto voi myös kaataa nopeasti toisen markkinoiden muutamassa minuutissa ajatuseroistaan ​​huolimatta. Tällaisia ​​dramaattisia vaikutuksia ei usein havaita osakemarkkinoilla.

Vuodesta 2014 Yhdysvaltain sisäinen verovirasto (IRS) on myöntänyt, että salausvaluutta olisi katsottava hankituksi omaisuudeksi, mikä tekee niistä verotettavia.

Salausvaluutan toiminnassa oleva nimettömyyslauseke tekee tästä kuitenkin vaikean säännön. Sanomalla, että on tietysti aina suositeltavaa maksaa verot ennen kuin jää kiinni!

Kun maksat tavaroista kryptovaluutalla, peritään veroja. Paljon sama kuin osakevero kannetaan myyntivoittoista.

Ihmiset lukivat myös: 7 typerintä virhettä, joita voit tehdä sijoittamisen yhteydessä

Kryptovaluuttakauppa on jonkin verran kuin valuuttakauppa

kryptovaluuttakauppa, kaupankäyntialusta

Se on sama siinä mielessä, että usein kryptovaluutta voidaan käydä kauppaa toista valuuttaa tai kryptovaluuttaa vastaan.

Voit myös käyttää vivutusta kauppoihisi, missä lainaa tosiasiallisesti välittäjältäsi ottaaksesi suuremman aseman.

Muista kuitenkin, että sinun on maksettava takaisin välittäjälle lainasumma, vaikka kauppa ei onnistu, joten vipuvaikutuksen käyttö voi olla erittäin riskialtista.

Toinen yhtäläisyys on, että kryptovaluutta vaatii vähemmän alkurahaa kuin osakekauppa.

Kryptovaluutta ja valuutat on jaoteltu paljon pienempiin nimellisarvoihin kuin osakkeet, mikä tekee niistä paljon halvempia kauppaa ja antaa enemmän hallita kaupankäynnin määrää.

Kaupankäynti Koulutus tarjoaa ilmaisen kurssin forexissa kaupankäynti! Klikkaus tässä saadaksesi lisätietoja!

Saatavuus

Osakkeet rajoitetaan kaupankäyntiaikoihin riippuen yrityksen kotipaikasta. Jos esimerkiksi halusit käydä kauppaa Yhdysvaltain osakkeilla, voit käydä kauppaa vain New Yorkin pörssin ollessa auki.

Salausvaluutoilla, joiden luonne on hajautettu, ei ole tätä ongelmaa, ja niillä voidaan käydä kauppaa milloin tahansa päivästä seitsemänä päivänä viikossa, missä tahansa oletkin.

Varastoilla sinulla on kuitenkin paljon enemmän valinnanvaraa kuin kryptovaluutalla. Jotkut parhaista välittäjistä tarjoavat tuhansia osakkeita kaupankäyntiin.

Vaikka kaupassa on myös tuhansia kryptovaluuttoja, valtaosa ei ole yhtä luotettava kuin varastot.

Osakkeilla ja kryptovaluutalla voidaan käydä kauppaa CFD: nä

osakkeet ja kryptovaluuttakauppa

Kryptovaluutan kaupankäynnille on paljon vaihtoehtoja, kun kryptovaluutanvaihto on erittäin suosittua.

Salausvaluutanvaihto on kuitenkin erittäin riskialtista kauppaa varten, koska se on altis hakkeroinnille.

Ehkä yksi tunnetuimmista tapauksista on milloin Mt. Gox hakkeroitiin ja menetti noin 850 000 bitcoinia, mikä oli noin 6% tuolloin liikkuvasta valuutasta.

Kukaan tämän hyökkäyksen uhreista ei nähnyt yhtään heidän Bitcoinejaan palaavansa ja Mt. Gox jätti konkurssin pian sen jälkeen.

Pahempaa on se, että estoketjujen toiminnan takia et voi vain palauttaa jonkun varastettua kryptovaluutta.

Ethereumin tapauksessa suuren hakata tapahtui Vitalik Buterin ja hänen tiiminsä päättivät haarauttaa Ethereum-lohkoketjun kääntääkseen kellon tehokkaasti ja palauttamaan varastetun.

Tapahtuma johti Ethereum Classicin luomiseen, joka käyttää vanhempaa blockchainia missä hakkerointi oli vielä tapahtunut.

CFD: t ovat paljon turvallisempi tapa käydä kauppaa kryptovaluutoilla, koska et koskaan omista omaisuuserää.

Sen sijaan sinulla on välittäjän kanssa sopimus markkinoiden instrumentin ostamisesta ja myymisestä tietyllä hinnalla, poistamalla niiden varastamisvaara..

Plus, CFD-kaupankäynnissä, jos tällainen tapahtuma tapahtui, välittäjäsi kattaa myös tappiot ja korvaa sinulle.

Johtopäätös

Jokainen, joka aikoo sijoittaa kryptovaluuttaan, tekee niin omalla vastuullaan kuin minkä tahansa sijoituksen yhteydessä, suoraan sanottuna sama kuin mikä tahansa muu sijoitus.

Tässä on muutama huomioitava asia ennen sijoittamista joko osakkeisiin tai kryptovaluuttaan:

  1. Pyydä neuvoja niiltä, ​​joilla on kokemusta (positiivinen kokemus);
  2. Pitkäaikaiset sijoitukset tuottavat usein parempia tuloksia kuin lyhytaikaiset;
  3. Sijoita vain, jos ymmärrät sen täysin (tutkimus, tutkimus ja sitten lisää!);
  4. Sijoita vain ylimääräisellä rahalla (älä sijoita rahalla laskuihin tai vuokraan, tämä on iso ei);
  5. Älä laita kaikkia munasi yhteen koriin (vaikka uskotkin olevan varma asia, yksi onnistuneen sijoittamisen avaimista voi olla monipuolistaminen).

Avainkohdat

  • Kryptovaluuttakauppa on epävakaampi. Volatiliteetti voi olla hyvä tai huono asia. Joko niin, se edustaa enemmän kaupankäyntimahdollisuuksia.
  • Molemmilla on sisäpiiriläisiä kaupankäynti. Vaikka kryptovaluutta, se voi olla paljon huonompi eikä ollenkaan säännelty.
  • Kryptovaluutta on halvempi ja saatavana käydä kauppaa. Osakkeilla voidaan käydä kauppaa vain tiettyinä aikoina, ja ne edellyttävät enemmän pääomaa kaupankäynnin aloittamiseksi.
  • Se on turvallisempaa käydä kauppaa kryptovaluutalla CFD: nä välittäjän kautta. Tällä tavoin et ole vaarassa menettää pääomaa, jos salausvaluutanvaihto hakkeroidaan.

Jos pidit tämän artikkelin lukemisesta osoitteesta Kaupankäynti Koulutus, anna sille tykkäys ja jaa se kenellekään muulle, jonka mielestäsi se saattaa myös kiinnostaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner