Mikä on Bitcoin? Aloittelijan opas maailman suosituimpaan kryptovaluuttaan ja vinkkejä BTC: hen sijoittamiseen

Bitcoinin aihe on herättänyt suosiota keskusteluissa viime kuukausien aikana. Erityisesti vuoden 2020 lopussa on kuvattu Bitcoinin vuoristorata, kun sen hinta alkoi nousta kohti uusia ennätyksiä.

Ennen muutama kuukausi ennen tapahtunutta liiallista laskua 300 prosentin hinnankorotus vuonna 2020 on aloittanut uuden keskustelun kryptovaluutoista ja asettanut Bitcoinin eturintamaan tuleville pörsseille.

Koska se on saamassa paljon huomiota sijoittajilta, tämä vauhti avaa hyvät mahdollisuudet saada syvällistä ymmärrystä Bitcoinin perusteista, kuten siitä, miten se alkoi, missä se on nyt ja minne se mahdollisesti on menossa. Suuri osa Bitcoinin historiasta on yksinkertaisesti ymmärrettävää ja loistava sala-alan uusille tulokkaille ja hakijoille, jotka haluavat tutustua salauksen kaupankäynnin jännittävään maailmaan.

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin on vuonna 2008 keksitty lohkoketjun muoto, automatisoitu rahallinen arvo, joka todistaa salaustapahtumat. Salaus tarkoittaa pohjimmiltaan tietojen koodaamista ja dekoodaamista ja myös perustaa lohkoketjutoiminnoille.

Lohkoketju: Bitcoinin toiminta on avoimen lähdekoodin tekniikkaa nimeltä blockchain, joka kehittää hajautetun julkisen kirjan. Tapahtumat toimivat “lohkoina”, jotka kiinnittyvät tekniikkaan ja muodostavat “ketjut”. Ketjut luovat pysyviä tietueita eivätkä muutu.

Yksityiset ja julkiset avaimet: Tapahtumien valtuuttamiseksi ja maksujen todistamiseksi julkiset ja yksityiset avaimet annetaan omistajille ja käytetään bitcoin-lompakon kautta (joista keskustellaan jäljempänä)..

Bitcoin oli yksi nykypäivän kryptovaluuttojen alkuperäisistä esimerkeistä, ja sitä käytetään usein ensisijaisena esimerkkinä kuvattaessa lohkoketjua. Bitcoinia, jota lyhennetään usein tunnuksen tunnuksella, BTC, voidaan käyttää erilaisten verkko-ostosten tekemiseen, mutta se on saavuttanut suosiota käsitteen takana rikastua salauksen avulla.

Blockchain tallentaa salausvaluuttojen, kuten Bitcoin, tekemät tapahtumat, missä se toimii arkistona, jossa muutoksia ei voida tehdä tapahtuman jälkeen. Tapahtumien jähmettyminen tapahtuu työtodistukseksi kutsutun mekanismin avulla, jolloin kaivostyöläiset tai tietokonelaitteistojen asiantuntijat pystyvät ennustamaan matemaattisesti salausavaimen lohkoketjun seuraavalle bitcoin-lohkolle, kuten Jimmy Song, kouluttaja ja bitcoin-asiantuntija.

Kaivostyöläiset: Henkilöt, joilla on asiantuntemusta P2P-alustojen tietokonelaitteistoista, jotka tarkistavat tapahtumia suurten nopeuksien tietokoneiden kautta ja saavat usein korvausta Bitcoinissa.

Yksi Bitcoinin parhaista asioista ja yksi syy sen suosion nousulle johtuu siitä, ettei sääntelyyn ole tarvetta keskushallintoa tai rahaviranomaista, kuten pankkia..

Simon Peters, markkina-analyytikko eToro, kuvaa Bitcoinia kykynä siirtää varoja vapaasti ilman keskushallinnon tai välittäjän rajoituksia sen “avoimen lähdekoodin ja hajautetun tekniikan” vuoksi. Tämä ei salli sääntelylaitosten ulkoisia vaikutuksia, jotka usein valvovat finanssi- ja rahapolitiikkaa, kuten pankit tai hallitukset, ja myöntävät varojen vapaan liikkuvuuden osapuolten välillä.

Mistä Bitcoin kaikki alkoi?

Tämän hajautetun verkkokäteisen muodon ainutlaatuinen kyky vähentää keskushallinnon ja tavallisten välittäjien tarvetta on ensisijaisesti se, mikä sytytti Bitcoinin alun. Käyttäjät saivat lähettää ja vastaanottaa tietoja ohjelmistopohjaisen tekniikan kautta ilman ulkoista vaikutusta. Alun perin nostettu vuonna 2008 a valkoinen paperi seuraamalla Satoshi Nakamoton ideoita. Valkopaperi, nyt päällä bitcoin.org, muodostaisi perustan bitcoinille.

Se ei edelleenkään tiedä, olisiko yksi henkilö tai joukko yksilöitä luonut alkuperäisen tekniikan ja voittanut hallitsevasti kaksinkertaisen menon ongelman, joka syntyi monista muista yrityksistä luoda digitaalista rahaa. Ratkaisu, jonka Nakamoto keksi kaksinkertaiseen kulutukseen, oli aikaleimatun, muuttumattomien tapahtumien kirjanpito, joka johti meidät estoketju.

Blockchain tekee jokaisesta Bitcoinista jäljitettävän ja eksklusiivisen, ja kun blockchain on julkisesti nähtävissä käyttäjille, on helppo jäljittää yksittäinen Bitcoin ja on tuskin saavutettavissa säätää mitään kirjanpidon osaa.

Koska mikään hallituselin tai pankki ei anna liikkeeseen tai tue bitcoineja, luvataan pienempiä transaktiomaksuja kuin perinteiset verkkomaksutavat. Tämä on houkutellut sijoittajia lyhyellä ja nousevalla aikavälillä, ja monet luottavat siihen, että se voi muuttaa tapaa, jolla käytämme ja miellämme rahaa tulevaisuudessa. Blockchain-tekniikan ja Bitcoinin edut saattavat muuttaa rahoituslaitosten ja yritysten toimintaa lopullisesti.

Tammikuussa 2009 louhittiin ensimmäinen Bitcoin-lohko sekä The Bitcoin-ohjelmiston ensimmäinen versio The Cryptography Mailing List -listalle. Ensimmäisen lohkon louhinnan jälkeen alkutapahtumia käytettiin kokeilutarkoituksiin. Esimerkiksi kaksi pizzaa osti kehittäjä Laszlo Hanyecz 10000 bitcoinilla vuonna 2010, ennen kuin niitä käytettiin säännöllisesti muodollisempiin tavoitteisiin kansainvälisellä näyttämöllä.

Saman ajanjakson jälkeen ensimmäinen Bitcoin-vaihtotapahtuma käynnistyi maaliskuussa 2010. Siitä lähtien valuutta on ollut tunnettu jatkuvista korkeista ja matalista hintamuutoksistaan ​​vuosien varrella, jolle on ominaista äkilliset vaihtelut. Siitä huolimatta, sen perustamisen jälkeen, Bitcoin on ylpeillä positiivisella kasvullaan pitkällä aikavälillä, pitäen silmät kiinni tulevaisuuden tapahtumista.

bitcoin kaikkien aikojen huipputaulukko

Bitcoin saavutti kaikkien aikojen ennätyksensä, 41 946 dollaria, 8. tammikuuta 2021. Lähde: Coinmarketcap

Oletko harkinnut sijoittamista BTC?

Skeptikot Bitcoinista

Monet ihmiset kyseenalaistavat Bitcoinin vakauden puutteen. Spekulaatioita ja epäuskoa Bitcoinin legitiimiydestä oli olemassa siitä päivästä lähtien, kun kryptovaluutta aloitti. Bitcoinin rakenne, sen lohkoketju, on oletettavasti suojattu kaikelta tunkeutumiselta, mutta valitettavasti valuutta yksinään ei ole.

Vuonna 2019 tehtyjen tutkimusten avulla paljastettiin, että Mt. Gox-pörssi manipuloi voimakkaasti kryptovaluuttamarkkinoita. Gox-vuori oli yksi suurimmista, ellei jopa suurimmista, markkinoita vaihtamaan kryptovaluutta, kunnes hakkerit tunkeutuivat puolustukseensa, mikä johti 744,408 bitcoinin menetykseen.

Bitcoinin maine on kuitenkin muuttunut positiivisesti, koska vuonna 2020 monet rahoituslaitokset ovat sijoittaneet ja jatkavat investointejaan Bitcoiniin, mikä on todella nostanut sen hintaa.

Lue lisää: Bitcoin-hinta-analyysi vuodelle 2021

Miksi sijoittaa Bitcoiniin?

Vaikka monet näyttävät epäileviltä lyödä vetoa Bitcoinista, päätöksenteossa on epäilemättä monia ammattilaisia. Vaikka sillä on lyhyt ja jatkuva aikajakso sen ensimmäisestä lanseerauksesta lähtien, se on tuottanut yhä suurempaa tuottoa. Kannattajat painottavat Bitcoinia uutena vaihtoehtona rahan varastoinnille, ja jos se kasvaa useampien rahoituslaitosten ollessa mukana, se voi kasvaa dramaattisesti pitkällä aikavälillä.

Tämän lisäksi kryptovaluutta on kiitetty alhaisista transaktiokustannuksistaan, ja se on valinnut halvemman vaihtoehdon kansainvälisille varainsiirroille, erityisesti liiketoiminnalle keskittyen, ilman kolmannen osapuolen puuttumista. Se voi myös auttaa sijoittajia, jotka haluavat hajauttaa salkkuaan korreloimattomana omaisuuseränä.

“Kuulet Bitcoinin olevan” rahan tulevaisuus “, ja luonnollisesti haluat tarkastella rahan historiaa ja miten olemme päässeet valtioon, jossa olemme … Mitä enemmän tarkastelet rahan historiaa ja miten olemme siirtyneet palkkojen vaihdosta kultakolikoiksi, kullan takaamiin dollareihin, siihen mitä meillä on nyt, Bitcoin on luonnollinen siirtyminen “uuteen rahaan”. “- Simon Peters, eToron markkina-analyytikko.

Kuinka sijoittaa Bitcoiniin?

On olemassa monia kryptovaluutanvaihtoa, joita nyt säännellään ja valvotaan laillisten ennakkotapauksien mukaisesti. Jotkut yleisimmistä Yhdysvalloissa ovat muun muassa Coinbase, Kraken, Gemini, Coinmama. On myös erilaisia ​​sijoitusalustoja ja välitystoimintoja, kuten eToro, jotka mahdollistavat kryptovaluutan vai seuraavien taloudellisten sovellusten vaihdon; PayPal, Robinhood ja Cash App. Nämä taloudelliset sovellukset ovat pyrkineet suosimaan niitä, jotka haluavat keskittyä investoimaan Bitcoiniin.

On ehdotettu, että Bitcoin-lompakot ovat syytä ansaita niille, jotka suunnittelevat merkittäviä määriä kryptovaluutta. Nämä laitteistolompakot ovat yksinkertaisesti kevyitä, offline-tietokoneita, jotka hallitsevat Bitcoin-varoja. Mitä tulee sijoittamiseen, älä mene yli linjan sijoittamasi summan kanssa.

Kryptovaluutat ovat säilyttäneet vaihtelevan maineen, ja siksi on tärkeää arvioida sijoittamasi summan riski ennen kuin teet niin. Tämän sanottuaan on hyvä ottaa huomioon pitkän aikavälin ajatus sijoitettaessa. Bitcoinin pitkän aikavälin kehitys yli vuosikymmenen ajan on varjostanut sen lyhyen aikavälin suorituskykyä volatiliteetin vuoksi. Osakemarkkinoiden seuraaminen ja tulevaisuuden kasvumahdollisuuksien ennustaminen saattaa antaa sinulle merkkejä siitä, että hinnat ovat hyvässä suunnassa. Siksi pidä silmällä.

Lue lisää: Kuinka sijoittaa Bitcoiniin 2021 – Ultimate Beginner’s Guide to Investing in Bitcoin

Vinkkejä ja strategioita ennen Bitcoiniin sijoittamista:

1. Bitcoin-lompakon käyttö

Bitcoin-lompakot ovat olennaisesti pienikokoisia laitteistolompakoita, joissa ihmiset säilyttävät kryptovaluuttansa. Se on hyvä ratkaisu niille, jotka aikovat pitää suuria summia ja etsivät turvallista vaihtoehtoa omaisuudelleen. Laitteiston lompakossa on yksityiset avaimet, joihin vain sinä pääset käsiksi ja näin varmistat sijoituksesi turvallisuuden. Ne ovat pohjimmiltaan pieniä, offline-tietokoneita, joiden avulla voit hallita Bitcoiniasi. Monet tunnetut lompakonvalmistajat ovat muun muassa Ledger, KeepKey, CoolWallet ja Trezor.

2. Sijoita älykkäästi

Tämä pätee kaikkiin investointeihin. On kuitenkin aina hyvä pitää mielessä, etenkin kun haluat sijoittaa Bitcoiniin, että sinun ei pitäisi sijoittaa enempää kuin mitä sinulla on varaa menettää. Bitcoin on tunnettu maineensa vaihtelemisesta täällä ja siellä ja ilman merkkiä, hinnat voivat pudota muutamassa tunnissa. Tämän sanottuasi on todennäköistä, että omaisuutesi arvo laskee lyhyiden ajanjaksojen aikana, joten älä sijoita varoja, joita saatat tarvita hätätapauksissa.

3. Suunnittele eteenpäin

Mainitsemalla sen yläpuolinen volatiliteetti ja vaihtelut Bitcoin-investoinnit on syytä tutkia pitkällä aikavälillä. Huolimatta lyhytaikaisesta hintavaihtelusta, Bitcoinin kehitys viimeisen vuosikymmenen aikana on osoittanut yleisesti positiivista kasvua. Joten sanottu, ellei ole joku, joka etsii päivittäistä kauppaa, ajatteleminen pitkällä aikavälillä on toinen riskin välttävä vaihtoehto kryptovaluuttaan sijoittamiseen.

4. Pidä silmällä osakemarkkinoilla

On tärkeää, kun haluat sijoittaa mihin tahansa osakkeeseen, pitää tarkasti osakemarkkinoita. Yksi keskeisistä näkökohdista sijoittamiseen mihin tahansa omaisuuserään on mahdollisuus ennustaa sen tulevaa kehitystä tai tuloksia. Bitcoin on esittänyt samanlaisia ​​korrelaatiomalleja kuin S&P 500 vuonna 2020, kun ajattelevat sijoittajat etsivät riskialttiimpia sijoituksia nykyisessä taloustilanteessa. Tällaiset tietyt merkit auttavat vaikuttamaan kohti kokonaispäätöstäsi lyödä vetoa Bitcoinista.

5. Ota huomioon verovelat

Yhdysvalloissa bitcoin, muun kryptovaluutan lisäksi, on verotettavaa. Jos aiot myydä Bitcoinin voittoa varten, tai jos yksinkertaisesti aiot käyttää sitä arvoon, joka oli korkeampi kuin ensin ostettu (toisin sanoen, valuutta on vahvistunut), olet vastuussa myyntivoittoverosta. On tärkeää pitää kirjaa kaikista tapahtumista, jotta vältyt oikeudellisilta ongelmilta matkan varrella.

On suuria toiveita siitä, että kryptovaluutta laajentaa sen käyttöönottoa maailmanlaajuisesti. MicroStrategy näki äskettäin kaapanneensa Bitcoinin yhdellä korkeimmista markkina-arvoistaan ​​ja asettaneensa sen ensisijaiseksi varallisuusomaisuudeksi, ei ole epäilystäkään sen kasvupotentiaalista lähitulevaisuudessa. Muilta yritysjätteiltä, ​​kuten PayPal, on saatu positiivisia käsityksiä Bitcoinin potentiaalista, sen viimeisimmän investoinnin avulla kryptovaluuttaan oman kaupankäynnin kehittämisen jälkeen..

On epätodennäköistä, että Bitcoin korvaa euron milloin tahansa pian. Ei kuitenkaan ole epäilystäkään siitä, että digitaalinen tulevaisuus, johon olemme menossa, ei pidä sitä silmällä.

On vähän mahdollisuuksia, että Bitcoin muuttuu lähitulevaisuudessa täysin riittäväksi valuutaksi, kuten Yhdysvaltain dollariksi tai euroksi, mutta se ei tarkoita, että se ei menisi oikeaan suuntaan.

Aloita sijoittaminen Bitcoiniin eToron avulla

Jos olet jo sijoittanut Bitcoiniin, eToro on käyttäjäystävällinen ja halpa alusta, joka tarjoaa upeita salauksenvaihtokokemuksia. Yritys jatkaa laajentumistaan ​​tuomalla uusia tuotteita ja muita kryptovaluuttoja Bitcoinin päälle, jolloin aloittelijat ja asiantuntijat voivat tutkia erilaisia ​​mahdollisuuksia salausmaailmassa.

eToro – Paras välittäjä ostamaan Bitcoinia

etoro-välittäjä

eToro on osoittautunut luotettavaksi salausalalla monien vuosien ajan – suosittelemme, että kokeilet niitä.

Virtuaalivaluutat ovat erittäin epävakaita. Pääomasi on vaarassa

Avainkohdat

  • Bitcoin on uusi digitaalinen rahamuoto, jolla käydään kauppaa verkossa avoimen lähdekoodin ja hajautetun tekniikan avulla.
  • Tapahtumat tallennetaan lohkoketjuun ja ovat julkisesti saatavissa jäljitettävissä jokaiseen Bitcoiniin pysyvänä pääkirjana.
  • Suuryritykset, kuten MicroStrategy, sijoittavat valtavia summia rahaa Bitcoiniin.
  • Bitcoin on tuottanut yhä suurempia tuottoja sen ensimmäisen käynnistämisen jälkeen vuonna 2009.
  • Alhaiset transaktiokustannukset ilman kolmannen osapuolen vaikutusta tekevät siitä ihanteellisen rajat ylittävälle kaupalle ja monikansallisille yrityksille.
  • Bitcoin-lompakko varmistaa Bitcoinin säilytyksen pienellä laitteistotietokoneella.
  • On optimistisia tulevaisuuden ennusteita, joiden mukaan Bitcoin nousi kaikkien aikojen korkeimmalle markkina-arvolleen tammikuussa 2021.
  • Bitcoin on verotettava, joten on oltava tietoinen verovaikutuksista, kun investoit Bitcoiniin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner