Satoshi Nakamoto: Mitä me tiedämme hänestä?

10 vuotta myöhemmin, ja Satoshi Nakamoton henkilöllisyys on edelleen täydellinen mysteeri, emmekä vieläkään pysty luomaan kokonaiskuvaa siitä, kuka hän voisi olla.

Kaikki, mitä tiedämme hänestä, tulee Bitcoinista valkoinen paperi, foorumeita ja sähköposteja, joista suuri osa on edelleen nähtävissä verkossa. Kukaan, jonka kanssa hän työskenteli, ei tavannut häntä henkilökohtaisesti.

Nakamoto katosi vuonna 2011 ja lopetti foorumien lähettämisen ja sähköpostien kirjoittamisen, eikä hänestä kuultu mitään muuta.

Mutta onko Satoshi Nakamoton henkilöllisyydellä väliä?

Joo, Nakamoto on arviolta miljoona bitcoinia, mikä on melko paljon, varsinkin kun otetaan huomioon, että liikkeessä on koskaan vain 21 miljoonaa.

Kirjoitushetkellä tämä tekisi Satoshi Nakamoton vuoden 2019 nettovarallisuus noin 10,5 miljardia dollaria.

Lisäksi, jos Nakamoto myi yhtäkkiä koko tarjonnan, Bitcoinin arvo voi pudota uskomattoman matalalle.

Siksi Bitcoinia on syytetty Ponzi-järjestelmästä, koska luoja ja perustaja omistavat niin merkittävän osuuden.

On kuitenkin mainittava, että toistaiseksi tämä Bitcoin ei ole liikkunut Nakamoton katoamisen jälkeen.

Joten mitä tiedämme Satoshi Nakamoton identiteetistä?

Satoshi Nakamoto ei koskaan suorittanut Bitcoinia

satoshi nakamoto ja bitcoin

Jotkut asiantuntijat uskovat Bitcoin ei ollut koskaan todella valmis ja se on saatettu vapauttaa liian aikaisin.

He väittävät, että Bitcoinin valkoinen paperi ja suuri osa Nakamoton online-kirjoituksista antaa vaikutelman Bitcoin oli kokeilu tai prototyyppi parempaan versioon.

Tätä tukee myös se, että Nakamoto teki edelleen monia muutoksia Bitcoiniin ja ehdotti monia muita Bitcoinin käynnistämisen jälkeen.

Nakamoto teki paljon muutoksia lähdekoodiin itse ja antoi harvoin syyn, miksi lähteiden kanssa, jotka tekivät läheistä yhteistyötä hänen kanssaan, mikä ei auta häntä paljastamaan.

Ehkä viimeinen todiste siitä, että Nakamoto ei koskaan lopettanut Bitcoinia, on se, että niin monien ihmisten ei koskaan pitänyt käyttää sitä ja että se kamppailee skaalauksen kanssa.

On hyvin mahdollista, että prototyyppinä sitä piti testata vain pienen joukon ihmisiä.

Bitcoin split

Nakamoton katoamisen jälkeen murtumia Bitcoin-yhteisössä alkoi ilmaantua, kun yhteisö yritti ratkaista verkon nopeuteen, turvallisuuteen ja pelättyyn skaalausongelmaan liittyvät ongelmat..

Kaksi ensisijaista tekijää, jotka johtivat erimielisyyksiin siitä, kuinka Bitcoinin pitäisi edetä ilman Nakamotoa, olivat SegWitx2 (Erillinen todistaja) ja Lightning Network.

Kun Bitcoin muuttui, ihmiset väittivät, oliko se todella Bitcoin, koska se oli muuttunut niin paljon Nakamoton alkuperäisestä visiosta.

Tämä johti Bitcoinin jakamiseen Bitcoiniksi ja Bitcoin Cashiksi, jonka lohkoja oli kahdeksan kertaa suurempi. Tällä tavoin Bitcoin Cash pystyi käsittelemään useampia tapahtumia yhdessä lohkossa nopeuttaen transaktioaikoja.

Tämä oli jotain, jota Nakamoto oli maininnut useita kertoja aiemmin kannattavana tapana jatkaa Bitcoinin skaalaamista.

Bitcoin Cashin menestys oli riittävän suuri jopa muuntamaan Roger Ver, jota kutsutaan yleisesti Bitcoin Jesusiksi, osallistumaan ja hän on nyt yksi Bitcoin Cashin ylennyksistä.

Toistaiseksi muutos on toiminut. Bitcoin Cash pystyy nyt käsittelemään 61 tapahtumaa sekunnissa, mikä on huomattavasti nopeammin kuin Bitcoins 7. Ihmiset ovat kuitenkin maininneet huolensa Bitcoin Cashin turvallisuudesta.

Muutokset eivät pysähtyneet tähän. Bitcoin Cash, kuten Bitcoin ennen sitä, muutti ja otti käyttöön ominaisuuksia, kuten älykkäät sopimukset.

Kriitikot olivat tyytymättömiä tähän ja sanoivat jälleen, että Bitcoin Cash oli muuttunut liikaa. Tämä johti sitten uuteen jakautumiseen ja Bitcoin SV: n (Satoshi Vision) luomiseen.

Mitä tiedämme Nakamoton identiteetistä?

satoshi nalamoto -identiteetti

Nakamoto väitti olevansa Japanista ja syntyi 5. huhtikuuta 1975, mikä tekisi hänestä 44 vuotta vanha vuodesta 2019.

Japanilaisesta nimestä huolimatta monet uskovat, että hänellä oli toinen tausta täydellisen englanninsa vuoksi ja että hänen asiakirjojaan, mukaan lukien valkoinen kirja, ei kirjoitettu japaniksi.

Toinen teoria on, että hän oli mahdollisesti japanilainen amerikkalainen kuten oletetaan olettaneen Hal Finney, yksi ensimmäisistä Bitcoiniin osallistuvista henkilöistä.

Jotkut ovat huomanneet sen Nakamoto joskus käytetty englantia ja että tämä voi tarkoittaa, että hän oli kansainyhteisömaasta.

Hän käytti jopa englantilaisia ​​lauseita, kuten “verinen kova”, jonka monet pitivät osoitus siitä, ettei hän ollut amerikkalainen.

Uskotaan myös, että hänen taustansa on oltava peräisin cypherpunk liike joka oli hyvin mukana yksityisyyttä koskevissa käsitteissä.

Sen lisäksi, useimmat ihmiset uskovat siihen Satoshi Nakamoto oli salanimi, mikä sopisi ajatukseen siitä, että hän on peräisin cypherpunks-liikkeestä.

Jotkut ovat ehdottaneet, että nimi Satoshi Nakamoto tulee yrityksiltä Samsung, Toshiba, Nakamichi ja Motorola.

Ohjelman ensimmäisten osien käyttäminen Samsung ja Toshiba voit tehdä Satoshia, ja sen ensimmäisillä osilla Nakamichi ja Motorola, voit tehdä Nakamoton.

Nakamoto käytti myös nimettömiä sähköpostipalveluita ja käytti Toria verkkotunnuksen Bitcoin.org rekisteröimiseen korostaen edelleen sitä, että yksityisyys oli hänelle erittäin tärkeää.

Miksi Satoshi Nakamoto katosi?

Tällä voi olla jotain tekemistä Nakamoton luonteen kanssa, joka mahdollisesti tulee cypherpunks-liikkeestä, jotka olivat hyvin kiinnostuneita Internetin yksityisyydestä, ja voi olla vain, että Nakamoto halusi elää yksityistä elämää.

kuitenkin, jotkut uskovat sen Nakamoto katosi tarkoituksella Bitcoinin hajauttamiseksi.

Poistamalla itsensä hän poisti keskeisen kokonaisuuden, johon useimmat ihmiset liittyivät silloin, kun oli käsiteltäviä asioita. Hän voisi antaa Bitcoinin tulla omaksi asiaansa ihmisten kehittämä.

Vähemmän mairitteleva hypoteesi on kuitenkin, että hän halusi säilyttää yksityisyytensä ja näki Bitcoinin nousevan, juoksevan tehokkaasti miljoonan Bitcoinsin kanssa.

Katso myös: 5 ihmistä, joista tuli miljonäärejä Bitcoinista

Kuka on Satoshi Nakamoto? Neljä parasta mahdollista identiteettiä

Satoshi Nakamoton identiteettejä on useita. Kumpikaan niistä ei kuitenkaan ole todistettavissa.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian on japanilainen amerikkalainen, jonka syntymänimi on Satoshi Nakamoto ja joka työskenteli Yhdysvaltojen hallituksen kanssa järjestelmäsuunnittelijana luokiteltujen puolustushankkeiden parissa ja sai myös fyysikon koulutuksen.

Kuitenkin Dorian kieltää aggressiivisesti olevansa Nakamoto ja väittää, ettei ole koskaan kuullut Bitcoinista, ennen kuin häntä kuulusteltiin keksijästä.

Mielenkiintoista kuitenkin, Dorian asui noin 1,6 mailin päässä Hal Finneystä joka oli vahvasti mukana Bitcoinin luomisessa.

Se sanoi uskoivat laajalti DorianNimi on puhtaasti sattuma tai että hän oli ehkä utelias, jota käytettiin häiritsemään huomiota todellisesta Nakamotosta.

Dorianilla ei myöskään ole taustaa cypherpunk-liikkeessä.

Hal Finney

Hal Finney

Hal Finney oli salakirjoittaja, joka työskenteli salauksen varhaisen prototyypin parissa. Hän oli mukana cypherpunk-liikkeessä ja oli erittäin kiinnostunut Bitcoinista alusta alkaen.

Hän osallistui vahvasti Nakamoton kanssa Bitcoinin ja oli kenties yksi sen suurimmista avustajista lukuun ottamatta Nakamoto hän itse.

Finney oli jopa ensimmäisen Bitcoinin ensimmäinen vastaanottaja Nakamoto-tapahtumassa verkon käyttöönoton jälkeen.

Vuonna 2009 Finneylle diagnosoitiin amyotrofinen lateraaliskleroosi, jota kutsutaan yleisesti nimellä ALS tai Lou Gehrigin tauti.

Sitten vuonna 2014 Finney kuoli. Jotkut ihmiset uskovat, että Finneyn kuolema ja terveyden heikkeneminen voivat liittyä NakamotoKatoaminen.

On myös teoria, jonka mukaan Nakamoto oli Nick Szabo, mutta Finney teki kaiken koodaustyön. On kuitenkin mainittava, että Finney kirjoitti C: nä ja Bitcoin koodattiin C: hen++.

On myös mahdollista, että nimi Satoshi Nakamoto valittiin, koska Dorian Nakamoto asui lähellä ja jos joku etsii häntä, he löysivät Dorianin, ei Finney.

Craig Steven Wright väittää olevansa Satoshi Nakamoto

Craig Steven Wright

Alun perin Wired ja Gizmodo ohittivat Craig Steven Wrightin Nakamotona ja aluksi hän kielsi sen. Muutamassa kuukaudessa hän kuitenkin väitti, että se oli hän.

Usko on, että Wright luonut Bitcoinin tietokonerikokset-analyytikko David Kleimanin kanssa, mutta kriitikot ovat huomauttaneet, että tällä kentällä ei ole mitään tekemistä kryptovaluutan kanssa.

Mielenkiintoista on, että sen uskotaan Wright omistaa noin 1,1 miljoonaa Bitcoineja ja yhdessä vaiheessa sen uskotaan olevan jopa 10% koko tarjonnasta.

Luku on samanlainen kuin Nakamoton uskotaan omistavan. Wrightin omistaman määrän uskotaan kuitenkin tulleen kaivosyhtiöltä, jonka hän omisti yhdessä Kleimanin kanssa.

Wright on myös australialainen, ja kuten edellä mainittiin, Nakamoton tiedettiin käyttävän joskus englantia englantia kirjoittaessaan. Australian englanti sisältää brittiläisiä ja amerikkalaisia ​​elementtejä, mikä selittää tämän.

Vuonna haastatella BBC: n kanssa Wright sanoi voivansa todistaa olevansa Nakamoto, hän ei ole pystynyt esittämään mitään todisteita tämän tueksi siitä asti kun.

Wrightin väitteen olevan Nakamoto uskottiin aiemmin olevan huijaus mutta vuodesta 2019, Wright on yrittänyt patentoida Bitcoinin nimessään Yhdysvalloissa ja on haastamassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ihmisiä, jotka väittävät, ettei hän ole Nakamoto.

Wright on nyt mukana myös Bitcoin SV -projektissa.

Nick Szabo

Nick Szabo

Szabo on tietojenkäsittelytieteen tutkija, oikeustieteilijä, kryptografi ja tunnettu älykkäiden sopimusten konseptin luomisesta.

Siihen aikaan, kun Bitcoinia kehitettiin, Szabo työskenteli hyvin samankaltaisessa projektissa nimeltä BitGold ja jopa julkaisi artikkelin BitGoldista viikkoa ennen Bitcoinin julkaisua vuonna 2009.

BitGold on hyvin samanlainen projekti kuin Bitcoin. Tässä on vain muutamia yhtäläisyyksiä:

 • Käytä Proof of Work -algoritmia;
 • Peer to peer -järjestelmä;
 • Ei vaadi kolmatta osapuolta;
 • Tarvitaan yksimielisyys ennen seuraavan lohkon aloittamista;
 • Kolikkopelit on ratkaistava kolikoiden vastaanottamiseksi;
 • Uudet kolikot on aikaleimattu.

On myös erittäin mielenkiintoista, että kaikista Nakamoton valkoisessa kirjassa mainituista hankkeista BitGoldia ei mainittu huolimatta kaikista suurista yhtäläisyyksistä.

Szabo on myös tunnettu salanimien käyttäjä ja hänen nimikirjaimet N S ovat samat. Voi olla mahdollista, että hän halusi valita omansa kaltaisen salanimen.

kuitenkin, Nick Szabo ei tiedetä pystyvän kirjoittamaan C-muodossa++, Bitcoinin koodauskieli.

Tästä huolimatta, jotkut uskovat sen Szabo voi olla ajatuksen aivot, ja hän työskenteli jonkun muun kanssa, mahdollisesti Hal Finney, joka koodasi sen.

Käyttämällä stylometriaa, joka on tutkimus siitä, miten ihmiset muotoilevat kirjoitetun kielen, yhtäläisyyksiä miten Nakamoto ja Szabo kirjoittaa ja käytä englantia.

Joitakin yhtäläisyyksiä ovat:

 • Kahden välilyönnin lisääminen lauseen alkuun;
 • Aloita lauseet lauseella “It should be notes”;
 • “Taso”, jota seuraa substantiivi;
 • Käytä ilmausta “tietysti” erottelematta pilkkuja;
 • Ilmaisu “voidaan luonnehtia”;
 • “Aikaleima” käytetään verbinä.

On kuitenkin sanottava, että joku on saattanut jäljitellä hänen kirjoitustyyliään.

Saattaa olla jopa mahdollista, että Satoshi Nakamoto repäisi suurimman osan Nick Szabon työstä, joten miksi kirjoitusmuoto on samanlainen ja miksi tällaista samanlaista projektia ei mainittu valkoisessa kirjassa.

Szabo on myös yksi ainoista henkilöistä, jotka ovat yhteydessä Nakamoto olla julkaisematta hänen sähköpostejaan ja jotkut ovat huomanneet, että hänen online-läsnäolonsa käytännössä katosi, kun Bitcoin vapautettiin.

John McAfee väittää tietävänsä Nakamoton henkilöllisyyden

John McAfee on kiistanalainen hahmo McAfee-ohjelmistojen tietoturvayrityksen takana.

Hän on ollut erittäin äänekäs Viserrys väittäessään tietävänsä henkilön todellisen henkilöllisyyden Nakamoto, tosiasiallisesti sanomalla, että ellei Nakamoto paljasta henkilöllisyyttään, McAfee tulee.

McAfee uskoo Satoshi Nakamoto on kokoelma ihmisiä, kuitenkin, Bitcoinin valkoisen kirjan kirjoittaja on kirjoittanut yksi mies, joka asuu Yhdysvalloissa.

Hän sanoo myös, että on tärkeää tietää, kuka Nakamoto on, koska ihmiset, kuten Craig Wright, voivat väärin väittää olevansa hän ja tämä voi olla vaarallista.

Hänen tweeteissään, McAfee on myös näyttänyt viittaavan siihen, että Bitcoinin takana oleva joukko ihmisiä oli intialaisia sähköpostissa, jonka hän latasi puhuessaan Nakamotoksi väittävän henkilön kanssa.

Monet ihmiset eivät kuitenkaan usko, että McAfee tietää, kuka Nakamoto on ja että hän vain pitää huomiota.

Ryhmä ihmisiä

satoshi nakamoto on joukko ihmisiä

On erittäin mahdollista, että Satoshi Nakamoto ei ollut vain yksi henkilö, vaan joukko ihmisiä. Itse asiassa jotkut ovat väittäneet, että Bitcoinin koodaustyö oli niin hyvää, ettei todennäköisesti tehnyt vain yksi henkilö.

Tämä voisi myös selittää, miksi hänen englannin kielensä vaihtelee joskus Yhdysvalloista Isoon-Britanniaan.

Voisiko Satoshi Nakamoto olla kuollut?

On hyvin mahdollista, että Nakamoto yksinkertaisesti kuoli ja siksi hän katosi.

Tämä on mahdollista kahdessa tilanteessa; ensinnäkin Hal Finney ja mahdollisesti koskien Dave Kleiman joka työskenteli Craig Wrightin rinnalla ja kuoli vuonna 2013.

Onko meidän todella tiedettävä Nakamoton henkilöllisyys?

Ihmiset, kuten John McAfee, uskovat, että maailman pitäisi tietää kuka hän on, ja hänellä voi olla hyvä asia suhtautua Nakamotoksi tekeviin ihmisiin.

Voi olla myös tärkeää selvittää, kuka Nakamoto on estää heitä purkamasta hallussaan olevaa miljoonaa bitcoinia ja uppoamasta Bitcoin-hintoja.

Saattaa olla, että jos tällainen tapahtuma tapahtuu, se tekee vain merkityksellisemmäksi selvittää kuka he ovat.

Jos Nakamoton henkilöllisyys paljastettiin, hänen elämässään voi olla uhkia tai veroviranomaiset tai muut järjestöt saattavat joutua pidätykseen tapahtuneiden rikosten vuoksi, kuten laittomien tuotteiden ostaminen Internetistä Bitcoinin avulla.

Avainkohdat

Jos muistat jotain tästä artikkelista, tee siitä nämä avainkohdat.

 • Satoshi Nakamoto omistaa noin miljoona Bitcoineja. Jos tämä Bitcoin myydään, se tuhoaisi hinnan.
 • Useita henkilöitä voisi olla Nakamoto. Mikään niistä ei ole toistaiseksi todistettavissa.
 • Bitcoin Cash ja Bitcoin SV hajosivat Bitcoinin pysyäkseen linjassa NakamotoIdeoita. Tämän merkitys on kiistanalainen.
 • On erittäin todennäköistä Satoshi Nakamoto oli joukko ihmisiä. Tämä voisi selittää muutamia asioita hänen persoonallisuudestaan.

Jos pidit tämän artikkelin lukemisesta osoitteesta Kaupankäynnin koulutus, anna sille tykkäys ja jaa se kenellekään muulle, jonka mielestäsi se saattaa myös kiinnostaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner