Rarible ($ RARI): Udviklingen af ​​NFT’er?

Sjælden ($ RARI) er en platform, der giver brugerne mulighed for at oprette og sælge deres digitale samleobjekter, der er sikret med blockchain-teknologi.

Traditionelle måder at markedsføre dit eget arbejde som kunstner, sælge værdifulde samleobjekter eller endda bare finde muligheden for at vise dit arbejde til resten af ​​verden kan være en vanskelig indsats. Bortset fra de driftsmæssige og økonomiske omkostninger, som disse mål kan pådrage sig, er der altid intellektuelle ejendomsrisici i en kunstners eller samleobjektindehaver. Rarible tilbyder en innovativ løsning til disse bekymringer – og mere.

Gennem blockchain har Rarible skabt en platform, der giver kunstnere og ejere mulighed for at nå et bredere publikum og finde interesserede investorer. Alle disse mål kan opnås gennem platformen uden at risikere en kunstners ejerskab af en bestemt kunst eller en ejers krav over en samlerobjekt. Men hvordan gør de dette, og hvordan begyndte det hele?

Resumé

  • Rarible er en platform, der giver brugerne mulighed for at oprette, sælge og købe ikke-fungible tokens (NFT’er).
  • RARI er Rarible’s native utility-token. Brugere kan tjene disse tokens fra forskellige aktiviteter på platformen, såsom køb / salg af kunstværker eller samlerobjekter – kendt som “Marketplace liquidity mining”.
  • RARI-tokenet giver indehavere ret til at beslutte om systemopdateringer på Rarible og til at kurere hvilket indhold der markedsføres på platformen.

Baggrund

Rarible blev grundlagt af Alex Salnikov og Alexei Falin i begyndelsen af ​​2020. Deres vision er at være i stand til at skabe en vellykket blockchain-applikation med fokus på at hjælpe kunstnere og ejere af samlerobjekter..

Holdet bag Rarible kom op med en blockchain-baseret online markedsplads, hvor kunstnere kan finde potentielle købere til deres indhold.

Ifølge Salnikov kan samfundsdeltagelse med hensyn til at træffe beslutninger for platformen hjælpe meget fremad. Opkrævning af gebyrer for brugen af ​​platformen er et eksempel på et samfundsmæssigt problem, som Salnikov mener kunne drøftes, derfor deres beslutning om at implementere et styringstoken for platformen.

Disse funktioner har givet Rarible en del af den opmærksomhed, som decentraliserede finansieringsplatforme (DeFi) fik i midten af ​​2020.

Hvad er sjældent?

Rarible er en Ethereum-baseret decentral applikation (dapp) med fokus på at skabe en markedsplads for NFT’er. Det gør det også muligt for en funktion for brugerne at oprette deres egne NFT’er, hvilket betyder tokenisering af deres samlerobjekter.

Sjælden markedspladsSjælden markedsplads (billedkredit: Sjælden hjemmeside)

Et bemærkelsesværdigt træk ved platformen, som også har fanget mange opmærksomhed, er dens opsætning af styring. Gennem sit native utility-token kan brugerne deltage i protokolstyringsbeslutninger gennem en stemmemekanisme. Dette er hvad der refereres til af Rarible implementering af en decentral autonom organisation (DAO).

En sådan funktion findes ikke på de fleste NFT-markedspladser i kryptorummet.

Hvad er NFT’er?

NFT’er er en del af de mange blockchain-innovationer, der giver enhver mulighed for at oprette en digital modstykke til et aktiv fra den virkelige verden. I det væsentlige giver dette virkelige aktiver potentialet ikke kun til at blive markedsført over hele verden, men også til at have evnen til at modtage internationale investeringer, så længe de er tilsluttet netværket..

NFT’er sikrer også, at ejere af kunstværker eller enhver form for arbejde kan være sikre på, at deres produkter ikke kan duplikeres via en funktion, der giver mulighed for ægthedskontrol.

Lær mere om NFT’er.

Hvordan bruger sjældne NFT’er?

Alle kan oprette en NFT. En kunstner kan let gå til platformen og oprette sin digitale modstykke. Hvorvidt de ønsker at sælge deres NFT’er er op til dem.

Omkostningerne ved transaktionsgebyrer ved køb af et bestemt kunstværk kan også bestemmes af ejeren af ​​en NFT. Via tokenoverførselsfunktioner kan en samlerobjekt let gives til en anden person som en gave ved blot at sende NFT til den tilsigtede modtager.

Hvis ejeren af ​​et kunstværk beslutter, at de vil fjerne deres arbejde fra platformen, kan de frit gøre det. Ved at “brænde” NFT kan kunstværket fjernes fra blockchain. I sidste ende er enhver funktion, der vedrører ejerskabet af en samlerobjekt, helt under kontrol af ejerne af NFT’er.

Platformen implementerer også et “royalty-system”, der fungerer på samme måde som den traditionelle belønningsmekanisme for et kunstværks originale skaber. Gennem dette system har en skaber ret til en bestemt procentdel af kunstværkens salgspris, hvis det sælges igen til andre.

Hvis brugere finder ud af, at nogle kunstværker eller samleobjekter blev forfalsket, kan de også frit rapportere dem via platformen.

Rarible’s DAO

Den fremtidige implementering af DAO er inkluderet i Rarible’s køreplan. Det er her, platformens deltagere får ret til at deltage i protokolstyring. Dette betyder, at de kan foreslå platformopgraderinger og ændre eksisterende protokoller som et fællesskab.

RARI er det token, der bakker implementeringen af ​​DAO. Men hvordan kan du få RARI?

$ RARI-token

Som allerede nævnt er RARI Rarible’s native utility token. Det kan ikke købes fra platformen og kan kun optjenes ved at deltage i platformaktiviteter, såsom køb og salg af kunstværker og andre samleobjekter. Dette kaldes “Marketplace Liquidity Mining.”

$ RARI Tokenomics$ RARI Tokenomics (billedkredit: ‘Introducing $ RARI – the first governance token in the NFT space’ Medium artikel)

Markedsplads likviditetsminedrift startede den 15. juli 2020 og udstedelse af symbolet afholdes hver søndag fra den 19. juli 2020 i 200 uger i træk. Præcis 75.000 RARI distribueres til brugerne ugentligt, proportionalt med mængden af ​​deres salg og køb fra den foregående uge. Både købere og sælgere modtager ligeledes halvdelen af ​​det distribuerede beløb.

$ RARI Marketplace Liquidity Mining - Token Distribution$ RARI Marketplace Liquidity Mining – Token Distribution (billedkredit: ‘Introducing $ RARI – the first governance token in the NFT space’ Medium artikel)

At holde RARI giver en bruger ret til visse rettigheder. Bortset fra beslutninger om systemopdateringer kan RARI-indehavere også være en del af Raribles community-baserede platformsmoderering.

RARI bruges også til at hjælpe med at kurere det indhold, der markedsføres på platformen. Samfundet kan stemme om, hvilket kunstværk der hører til dets ugentlige valg, hvilket giver dem et ekstra boost i rækkevidden, som de har brug for.

Sjældne ugentlige valgSjældne ugentlige valg (billedkredit: Sjælden hjemmeside)

I fremtiden vil RARI implementere sit NFT-markedsindeks, som indeholder en portefølje med de mest efterspurgte NFT’er, som investorer kunne være interesseret i at støtte.

Andre fremtidige implementeringer inkluderer:

  • Prisopdagelsesmekanisme
  • Mobil-app
  • Sociale funktioner
  • Flere typer indhold (AR + VR + Metaverse + 3D)
  • DeFi NFT’er
  • Fraktioneret ejerskab

Konklusion

Blockchain har frigjort potentialet i den digitale verden, hvilket i høj grad vil gavne brugerne. Traditionelt er det svært at markedsføre et kunstværk uden at skulle finde mellemmænd, der hjælper dig med at få forbindelse til et bredere publikum. De operationelle og økonomiske omkostninger ved at gøre det er også en helt anden diskussion.

Og gennem blockchain er disse måske ikke så meget bekymrende længere. Rarible er en af ​​de nyskabelser, der vil sikre, at samleobjektere og kunstnere kan være helt uafhængige i at træffe beslutninger for deres egne aktiver.

Rarible sørger også for, at platformen er så decentraliseret som den kan være ved at overlade beslutninger om protokolstyring til samfundets skøn. Med det i tankerne ser vejen frem til at være lovende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner