Stellar Lumens (XLM) i en nøddeskal

Stellar er en platform, der forbinder banker, betalingssystemer og mennesker. Lauched i 2014 bruger Stellar blockchain-teknologi til at muliggøre hurtig valutaveksling og pengeoverførsel. Stellar var oprindeligt baseret på Ripple Labs protokol, men på grund af vigtige filosofiske forskelle skrev Stellar til sidst koden helt om. Den er bygget på en semidecentraliseret konsensusplatform og er designet til at understøtte enhver form for valuta, såsom den amerikanske dollar, RMB eller Yen. Stjerneplatform oprindelig valuta er Stellar Lumens (XLM).

Stjernelys (XLM) kan handles på Binance Exchange.

Funktioner og specifikationer

 • Transaktionshastighed: 3-5 sekunders bekræftelsestid
 • Samlet levering: 100B XLM oprettet oprindeligt
 • Understøtter tusindvis af transaktioner pr. Sekund
 • Bruger Stellar Consensus Protocol (SCP) snarere end Bevis for arbejde
 • Enkel, ren API
 • Multisig og smarte kontrakter
 • Decentral distribueret database
 • 1% fast årlig inflation

Hvor hurtig er Stellar?

Stellar XLM-logo

Stellar-netværket kan bekræfte transaktioner inden for 3-5 sekunder med en transaktionsomkostning på mindre end $ 0,00001. Dette gør netværket ideelt til masseforbrugeradoption og grænseoverskridende transaktioner. Selve netværket kan understøtte mere end 1000+ transaktioner pr. Sekund.

Hvordan fungerer Stellar Lumens?

Decentraliseret netværk

Et decentralt netværk består af jævnaldrende, der kan køre uafhængigt af hinanden. Dette betyder, at Stellar-netværket ikke afhænger af en enkelt enhed. Ideen er at få så mange uafhængige servere til at deltage i Stellar-netværket som muligt, så netværket stadig kører med succes, selvom nogle servere fejler.

Ledger

Som en traditionel hovedbog registrerer Stellar-hovedbogen en liste over alle saldi og transaktioner, der tilhører hver enkelt konto på netværket. En komplet kopi af den globale Stellar-hovedbog er hostet på hver server, der kører Stellar-softwaren. Enhver enhed kan køre en Stellar-server.

Disse servere danner et decentraliseret stjernenetværk, der gør det muligt at distribuere hovedbogen så bredt som muligt. Serverne synkroniserer og validerer hovedbogen ved hjælp af en mekanisme kendt som konsensus.

Konsensus

Stellar bruger Stellar Consensus Protocol (SCP) snarere end bevis for arbejde. Stellar Consensus Protocol (SCP) er en protokol, der opnår optimal sikkerhed mod dårligt opførte deltagere. Dybest set sigter den mod at være mere sikker og tilbyde bedre beskyttelse mod ondsindede parter.

Stellar-serverne kommunikerer og synkroniseres med hinanden for at sikre, at transaktionerne er gyldige og bliver anvendt med succes på den globale hovedbog.

For eksempel, hvis du vil sende $ 5 til en ven på netværket, vil en liste over pålidelige servere begynde en proces for at blive enige om gyldigheden af ​​din $ 5-betaling til din ven. De fleste af disse servere bliver enige om, at du faktisk ejer $ 5 i kredit på netværket, før de markerer transaktionen som gyldig.

Hele denne proces med at nå til enighed om Stellar-netværket sker cirka hvert 2.-5. Sekund.

Ankre, tillid og kredit

Ankre er simpelthen enheder, som folk stoler på at holde deres indskud og udstede kreditter i Stellar-netværket for disse indskud. De fungerer som en bro mellem forskellige valutaer og Stellar-netværket. Alle pengetransaktioner i Stellar-netværket (undtagen den oprindelige digitale valuta for lumen) sker i form af kredit udstedt af ankre.

Ankre gør to enkle ting:

 1. De tager din indbetaling og udsteder den tilsvarende kredit til din kontoadresse på Stellar-hovedbogen. Du kan foretage en udbetaling ved at give dem kredit, de har udstedt.
 2. Du er nødt til at stole på ankeret for at ære dine indskud og udbetalinger af kredit, det har udstedt.

Ankre findes i den før-stjernede verden nu. For eksempel for at bruge Paypal indbetaler du penge fra din bankkonto. Paypal giver dig derefter kredit på din Paypal-konto. Du kan nu sende den Paypal-kredit til alle, der har tillid til Paypal (alle med en Paypal-konto). En person, der modtog din Paypal-kredit, kan konvertere den til rigtige penge ved hjælp af Paypal ved at trække den tilbage til banken.

Ankre udfører den samme funktion i Stellar. Forskellen er, at alle “Paypals” og andre ankre fungerer på det samme netværk, så de alle kan handle med hinanden nu – dette gør systemet langt mere kraftfuldt. Folk kan nu let sende og udveksle alle disse forskellige ankerkreditter med hinanden.

Distribueret udveksling

Stellar-hovedbogen er i stand til at gemme tilbud, som folk har lavet for at købe eller sælge valutaer. Tilbud er offentlige forpligtelser til at ombytte en type kredit til en anden til en forudbestemt kurs. Hovedbogen bliver en global markedsplads for tilbud.

Alle disse tilbud danner det, der kaldes en ordrebog. Der er en ordrebog for hvert valuta / udstederpar. Så hvis du ønsker at veksle Virgin Bank / EUR til bitstamp / BTC, skal du se på den bestemte ordrebog i hovedbogen for at se, hvad folk køber og sælger den til.

Dette giver folk mulighed for ikke kun at købe og sælge valutaer på en lignende valuta, men også at konvertere valutaer problemfrit under transaktioner.

Stellar Lumens-partnerskaber

Stjernens vigtigste mål er at hjælpe fattige og ikke-bankede. I 2017, IBM annoncerede et partnerskab med Stellar-protokollen at udvikle et grænseoverskridende blockchain-baseret betalingssystem til store banker. Dette vil i høj grad forbedre effektiviteten af ​​grænseoverskridende transaktioner, især for lande i Sydøstasien, hvor overførsel koster sagen, og mange hjemmhjælpere har ikke råd til at sende penge hjem. I øjeblikket fungerer programmet med 47 valutaer og i 72 lande.

Stellar Lumens (XLM) valuta

Lumens er navnet på symbolet på Stellar-netværket. De blev oprindeligt kaldt stjernerne tilbage, da Stellar-netværket blev lanceret i 2014, men med lanceringen af ​​det opgraderede netværk i 2015 skiftede navnet på tokenet fra stellar til lumen.

Stellar-netværks indbyggede valuta, lumen, tjener to formål:

 1. Fungerer som en lille anti-spam-rolle
  • Hver transaktion har et mindre gebyr – 0,00001 lumen – forbundet med det. Dette gebyr forhindrer brugere med ondsindede intentioner i at oversvømme netværket (ellers kendt som et DoS-angreb). Lumens fungerer som et sikkerhedstoken, der mildner DoS-angreb, der forsøger at generere et stort antal transaktioner eller forbruge store mængder plads i hovedbogen.
  • Tilsvarende kræver Stellar-netværket, at alle konti har en minimumsbalance på 20 lumen. Dette krav sikrer, at konti er autentiske, hvilket hjælper netværket med at opretholde en problemfri strøm af transaktioner.
  • Kan lette transaktioner med flere valutaer
   • XLM letter undertiden handler mellem par af valutaer, mellem hvilke der ikke er et stort direkte marked, der fungerer som en bro. Denne funktion er mulig, når der er et likvidt marked mellem lumen og hver involveret valuta.

   Stellar Lumen-token-metrics

   Ved oprindelsen af ​​Stellar Network blev der oprettet 100 milliarder lumen (XLM) som specificeret i protokollen. Som en del af dets frihedsberøvelsesmandat har Stellar Development Foundation (SDF) fået til opgave at føre tilsyn med, at langt størstedelen, 95 milliarder, af lumen fordeles til verden.

   • 50% gives i små intervaller til så mange mennesker som muligt.
   • 25% skal gives til andre virksomheder og nonprofitorganisationer for at nå ud til folk, som stellar.org ellers ikke kunne nå gennem Direct Signup-programmet.
   • 20% gives til bitcoin- og XRP-indehavere
   • 5% tilbageholdes af Stellar.org til operationer.

   Stellar-netværket har en indbygget, fast inflationsmekanisme. Nye lumen tilføjes til netværket med en hastighed på 1% hvert år. Netværket opkræver også et basisgebyr for hver operation i en transaktion. Midlerne fra basisgebyrer føjes til inflationspuljen.

   Som en afvejningsforanstaltning for økosystemet kan enhver, der har lumen, stemme om, hvor midlerne i denne pulje går. Hver uge distribuerer protokollen disse lumen til enhver konto, der får over 0,05% af stemmerne fra andre konti på netværket.

   Sådan mines Stellar (XLM)

   Et spørgsmål, der ofte stilles, er, hvordan man udvinder Stellar (XLM). Stellar kan ikke udvindes i en proces svarende til Bitcoin, fordi den ikke bruger Proof-of-Work. I stedet er Stellar afhængig af genoprettede noder, der bekræfter transaktioner via et stemmesystem. Blokbelønninger gives til stjernernes noder med 1% inflation pr. År. Du kan købe eller sælge Stellar (XLM) på Binance Exchange.

   Ressourcer:

   Stjernernes websted https://www.stellar.org/

   SCP-hvidbog https://www.stellar.org/papers/stellar-consensus-protocol.pdf

   Blog https://www.stellar.org/blog/

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Please Follow Us
   Facebooktwitter
   Promo
   banner
   Promo
   banner