Enigma J Paul Getty, maailman rikkain mies

Jos olet nähnyt kaikki rahat maailmassa, saatat ajatella, että elokuvan aihe, miljardööri Jean Paul Getty, oli niukka, rahan pakkomielle oleva mies, jolla ei ollut kiinnostusta käteisen ulkopuolella. Elokuvassa Christopher Plummerin Getty näkee jopa pojanpoikansa sieppauksen puhtaasti taloudellisessa mielessä – mutta onko tämä realistinen näkemys miehestä, joka tunnetaan nimellä maailman ensimmäinen miljardööri?

j Paul getty lainausmerkit, osta, kun kaikki muut myyvät

Osa Gettyn ​​omaisuudesta tuli hänen perheeltään; hänen isällään oli onni lyödä öljyä tontille, kun Getty oli teini-ikäinen. Mutta vaikka tämä riitti tekemään perheen miljonäärejä, Gettyn ​​asema miljardöörinä johtui suurelta osin vuosikymmeninä viisaana sijoittajana, joka pelasi taitavasti osakemarkkinoilla. Nuorena miehenä isä antoi hänelle 10 000 dollaria sijoittamisen aloittamiseen – ja 18 kuukauden kuluessa hän oli ansainnut miljoonan. 24-vuotiaana hän oli tarpeeksi rikas siirtyäkseen eläkkeelle – mutta kaksi vuotta myöhemmin hän palasi töihin löytäessään itsensä tylsistyneeksi ja levottomaksi.

Onneksi hän vietti vuosia myös kirjoittamalla sarakkeita sijoitusvinkeistä Playboy-lehdelle, josta hän muutti vuonna 1965 kirjaksi “Kuinka olla rikas”. Tämä tarkoittaa, että nykyään meillä on resurssi oppia Gettyn ​​menestyksen salaisuudet.

Saatat pitää myös: Irrational Exuberance: Tämä korvaamaton klassikko on yhtä tärkeä kuin koskaan

Gettyn ​​ensimmäinen ajatus oli asenne muuttamisesta. Hänen kirjansa ei ollut nimeltään Kuinka olla rikas Kuinka rikastua, syystä. Hän uskoi, että rikkaat ihmiset ajattelevat tietyllä tavalla ja että ensimmäinen askel liittyä heidän joukkoonsa on muuttaa ajattelutapaa. Getty oli varovainen mies, joka uskoi huolehtivansa penneistä ja harjoitteli äärimmäistä säästöisyyttä jokapäiväisessä elämässään – jopa ylellisessä Surreyn asuinpaikassaan, Sutton Placessa, asentamallaan puhelimella oli kolikkopeli, joka estää ihmisiä käyttämästä sitä hyväkseen..

Löydä se Amazonista >> kuinka olla rikas j paul getty

Kirjassaan Getty hahmotteli hänen kultainen sääntö: älä paniikkia. Hän ymmärsi, että paniikki oli osa ihmisluontoa ja että viisas sijoittaja voisi hyödyntää sitä: jos pidät viileyttäsi samalla kun kaikki ympärilläsi menettävät omaansa, voit nousta kärkeen. Getty oli nähnyt tämän mustana maanantaina 28. toukokuuta 1962: kun osakemarkkinat kaatui aiheuttaen massiivisen paniikin, hän pysyi rauhallisena ja vietti päivän ostamalla yhtäkkiä halvemmalla osakkeita.

Getty uskoi pitkällä aikavälillä, ei lyhyt. Hän vastusti täysin ajatusta "rikastua nopeasti" järjestelmät. Hänen sijoituksensa mustana maanantaina eivät ehkä ole maksaneet takaisin heti – mutta ajan myötä. Tätä filosofiaa hän käytti usein urallaan. Hän uskoi osakkeiden ostamiseen, kun hinnat olivat alhaiset, mutta kun arvonnousu oli mahdollista.

Ihmiset lukevat myös: Asiantuntijavinkit: Kuinka sijoittaa älykäs 50–50 000 puntaa

Pohjimmiltaan Getty uskoi älykkäisiin investointeihin, ja me Kaupankäynnin koulutus seuraa edelleen hänen neuvojaan tänään. Hän kannusti sijoittajia tekemään tutkimuksia etsimällä osakkeita, jotka olivat aliarvostettuja, mutta todennäköisesti nousevat tulevaisuudessa. Tietysti hän suhtautui asiaan varovaisesti ja vaati, että sijoittajien tulisi oppia yrityksestä niin paljon kuin pystytään ennen kuin ryhtyä askeliin. Yksi hänen suurimmista vinkkeistään oli, että kukaan ei koskaan saa ostaa yrityksen osakkeita tietämättä sitä sisältäpäin.

Hän oli pitkän pelin puolustaja: Hän ei nähnyt järkeä paniikkihankinnassa, kun osakkeen hinta alkoi nousta, eikä myöskään vastannut äkillisiin, pieniin hinnanlaskuihin myymällä nopeasti. Sen sijaan hän ratsasti ylös ja alamäkiä odottaen viisainta hetkeä ennen kuin tekee liikkeen.

vaihtoehtoinen ratkaisu

Getty etsinyt ahtaissa olosuhteissa usein vaihtoehtoisia ratkaisuja. Hän oli esimerkiksi sijoittanut purettuun öljy-yhtiöön, Honolulu Oiliin. Tuolloin yhtiön osakkeiden arvo oli 30 dollaria kappaleelta, mutta kun se purettiin, varojen arvo oli paljon suurempi: noin 100 dollaria osaketta kohden. Tämä oli toinen esimerkki Gettyn ​​viisaudesta investointien suhteen. Valitsemalla yrityksen, jolla on aineellisia hyödykkeitä, joilla voi olla arvoa purkamisen yhteydessä, hän oli itse asiassa ostanut itselleen turvaverkon.

Getty varovaisuus ulottui myös pörsseihin, joissa hän kävi kauppaa. Hän uskoi vain merkittäviin pörsseihin listattujen osakkeiden ostamiseen ja hylkäsi kaikki pörssit, jotka eivät olleet täysin avoimia ja luotettavia – vihje, jota seurasi aina Kaupankäynnin koulutus.

Katso tämä artikkeli: Opi tuottamaan tuloja eläkkeelle

Osakkeiden maailman ulkopuolella Getty investoi myös omaisuuteen ja taiteeseen. Hän oli itse asiassa niin innokas taidekokoaja, että tänään Los Angelesin Getty-museossa on edelleen hänen hienoimpia kappaleitaan. Jälleen hän kuitenkin piti mielensä aina taloudellisissa asioissa ja neuvoi taiteen ystäviä tekemään älykkäitä investointeja. Älä osta kappaletta, josta et pidä aktiivisesti – saatat joutua elämään sen kanssa loppujen lopuksi – mutta älä tuhlaa rahaa rakkaaseen kappaleeseen, jolla on vain vähän jälleenmyyntiarvoa.

Ajat ovat saattaneet muuttua, mutta suuri osa Gettyn ​​neuvoista on edelleen yhtä merkityksellisiä tänään kuin se oli, kun hän kirjoitti Playboy-sarakkeita. Gettyn ​​kaltaisten sijoittamiseksi on tärkeää tarkastella kaikkia pieniä asioita – tämä varovaisuus ja huomio yksityiskohtiin oli avain hänen menestykseen. Hän määritteli omansa "miljonääri mentaliteetti" sellaisena kuin se on "aina ja ennen kaikkea kustannustietoinen ja voittoa tavoitteleva." Hän ei koskaan katsonut palloa, ja hänen investointinsa olivat tarkkoja ja hyvin suunniteltuja. Sinun ei tarvitse asettaa kolikkopeliä kotipuhelimeesi, jotta se olisi kuin Getty, mutta vähän tutkimusta ja viisautta, kuten Kaupankäynnin koulutus, sinäkin voit tehdä investointeja kuten suuri mestari itse.

Älä missaa: 20 mieletöntä Bitcoin-faktaa, jotka sinun pitäisi tietää

Jos pidit lukemisesta tämän Trading Educationin artikkelin kanssa, anna tykkäys ja jaa se kenellekään muulle, jonka mielestäsi saatat myös kiinnostaa.

Lähde: www.telegraph.co.uk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner