Bitcoin-prisanalys: BTC på gränsen till blinkande säljsignal

Daglig Bitcoin BTC-prisprognos

  • Bitcoin-priset har sjunkit under den psykologiska nivån på 56 000 $.
  • Den paraboliska SAR i 4-timmars Bitcoin-prisdiagrammet har vänt från hausse till baisse.

Mellan 14 februari och 21 februari har Bitcoin-priset stigit från 47 150 $ till 57 300 $. Sedan dess har björnarna korrigerat priset och tagit BTC ner till $ 55750. Låt oss ta en närmare titt med teknisk analys.

Bitcoin-priset är på väg att gå ner?

I måndags har Bitcoin-priset sjunkit med mer än 1 000 $ och är för närvarande prissatt till 55 975 $. Före detta dopp svävade det relativa styrkaindexet (RSI) i den överköpta zonen. Nu har RSI börjat doppa mot den neutrala zonen. Tittar på den sekventiella TD-detektorn, den är på väg att blinka säljsignalen i form av en grön-nio ljusstake.

btc / usd dagligt diagram 022221

Bild: BTC / USD dagligen

Det finns ett hälsosamt stöd på $ 54 000 som verkar vara robust nog för att absorbera mycket försäljningspress. Tidigare hade 318 300 adresser på denna nivå köpt 308 500 BTC-token.

btc / usd volymdiagram 022221

Bild: IntoTheBlock

4-timmars Bitcoin-prisdiagrammet har två negativa signaler:

  • MACD visar ökande baissfart.
  • Den paraboliska SAR har vänt från hausse till baisse.

btc / usd 4-timmarsdiagram 022221

Bild: BTC / USD 4 timmar

JPMorgan Strategists: Bitcoin Price Fair Value ligger på $ 25.000

I en färsk rapport har analytiker på JP Morgan hävdat att Bitcoin handlas till dubbelt så mycket som dess verkliga värdering. Rapporten ger också insikt i flera aspekter av fintech, blockchain och digitala tillgångar.

JPMorgans strateger tror att Bitcoin är en ekonomisk sideshow och att den verkliga historien ligger i ökningen av digital finansiering. Den största krypton har fortsatt att kämpa för sin plats tillsammans med guld som en alternativ valuta under ett tag nu. För att matcha guldets marknadsvärde måste BTC handlas till $ 146 000, tillade rapporten. För att nå detta pris måste institutionella investerare ta över marknaden.

Bitcoins överklagande och konkurrens med guld som en “alternativ” valuta kommer sannolikt att fortsätta eftersom årtusenden blir en viktigare del av investerarnas universum och har visat att de föredrar “digitalt guld” framför traditionellt guld.

Analytikerna hävdade också att Bitcoin är mycket dyrt. De noterade att tillgångens verkliga värde var 25 000 dollar – mindre än hälften av det nuvarande priset. Myntets gruvkostnad, som uppgår till $ 11 000, är ​​den nedre gränsen för dess verkliga värdeintervall.

Faktum är att ett argument kan göras att priset på 25 000 dollar som utjämnar Bitcoin med guld i riskkapital termer kan betraktas som en övre gräns för dess verkliga värdeintervall, eftersom detta pris redan laddar (vid nuvarande volatilitetsnivåer) på lång sikt. uppåt för Bitcoin som härrör från institutionell adoption av riktiga pengar.

Rapporten kritiserade också berättelsen att Teslas senaste Bitcoin-investering kommer att locka fler institutionella investeringar. Banken noterade att Tesla är en outlier och att de flesta företag fortfarande anser att Bitcoin är för flyktigt att investera i.

Rapporten beskriver också hur USDT är Bitcoins största svansrisk. JPMorgan anser att Bitcoins handelsvolym är för beroende av USDT. Med hänvisning till data från kapitalförvaltaren NYDIG hävdade banken att 50-60% av Bitcoin handlar för USDT.

En plötslig förlust av förtroende för USDT skulle sannolikt skapa en allvarlig likviditetschock och äventyra tillgången till de största poolerna av efterfrågan och likviditet.

Tether hävdar att USDT har 1: 1-stöd av USD-reserver och andra tillgångar. Men som rapporten konstaterade har den ännu inte bevisat detta med en oberoende revision.

Square Partners med Crypto Group för att skapa fler svarta Bitcoin-miljardärer

I ett försök att öka Bitcoin-medvetenheten bland svarta investerare har Jack Dorsets Square nyligen samarbetat med Clubhouse största kryptofokusgrupp – Black Bitcoin Billionaires. Enligt en officiell uppdatering leder gruppens arrangör Lamar Wilson partnerskapet för att skapa “fler svarta miljonärer” genom en månadslång kampanj som började i början av februari.

Black Bitcoin Billionaires inriktar sig på att öka Bitcoin-adopteringen bland svarta familjer och investerare. Gruppen kommer att använda CashApp för att öka medvetenheten. Enligt en Decrypt-rapport sa Black Bitcoin-miljardärer värd Isaiah Jackson:

Cash App är ett verktyg som många svarta amerikaner använder. Vi ville ha användarvänlighet och att samarbeta med ett företag som lägger sina pengar där munnen är.

Jackson tillade att han var den första att nå ut till Dorsey och CashApps medskapare Brian Gassadonia över ett möjligt partnerskap. Gruppens arrangör Wilson sa att han hoppades att kampanjen skulle bidra till att minska rikedomsklyftan och sätta rätt ton för andra företagssponsorer.

Elon Musk Och Peter Schiff Butt Heads On Bitcoin

Elon Musk-ledda Tesla förvärvade nyligen Bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar och det verkar som att Musk alltmer förespråkar flaggskeppskrypto. Han instämde nyligen inte med den populära Bitcoin-kritikern Peter Schiff på Twitter.

I ett Twitter-inlägg hade Schiff citerat Musk och instämt i sina åsikter om pengar och sagt att både fiat och digitala valutor är nonsens.

“Enligt @elonmusk "Bitcoin är nästan lika BS som fiatpengar." Så Musk betraktar både #Bitcoin och fiat som BS. Jag håller med, jag tror bara att Bitcoin, som är digital fiat, är ännu mer BS än pappersfiat utfärdat av centralbanker. #Gold är inte BS. Det är riktiga pengar och bättre än båda! ”

Schiff fortsatte att säga att Musk borde kunna identifiera de viktigaste skillnaderna mellan konkreta funktioner och “en rad siffror.” Han antydde att guld har mer funktionell användning som valuta än kryptovalutor. Han lade till:

Pengar är inte data. Data kan representera pengar men kan inte ersätta dem. Pengar förbättrade byteshandel, guld förbättrade pengar och data förbättrade #guld. Bitcoin är en återgång till byteshandel. Alla säljare accepterar pengar. Med #Bitcoin måste du hitta en säljare som har vad du vill och vill ha det du har.

På detta svarade Musk med att försvara krypto.

”Ett e-postmeddelande som säger att du har guld är inte detsamma som att ha guld. Du kan lika gärna ha krypto. Pengar är bara data som gör att vi kan undvika besväret med byteshandel. Den informationen, som all data, är föremål för latens & fel. Systemet kommer att utvecklas till det som minimerar båda. ”

Musk lade dock till en extra tweet som säger:

”Som sagt, BTC & ETH verkar högt lol ”

Bitcoin-pris förväntas nå dessa nivåer

Vi förväntar oss att Bitcoin-priset sjunker till supportnivån på 54 000 $.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner