Bitcoin-prisanalys: BTC står inför upprepad avvisning vid $ 24.000 motståndslinje

Daglig Bitcoin BTC-prisprognos

  • Bitcoin sitter ovanpå en hög hälsosam support.
  • MACD inom 4-timmarsperioden är på väg att vända från baisseartat till hausseartat.
  • 100 000 Bitcoin-alternativ är inställda på jul

Bitcoin-tjurar tog tillbaka kontrollen över marknaden denna tisdag. Priset möter dock upprepade avslag på en psykologisk nivå på 24 000 dollar. Det verkar som om innehavarna säljer sina mynt så fort de når den nivån.

Bitcoin misslyckas på 24 000 dollar

Mellan 12 och 19 december gick den främsta kryptovalutan genom ett legendariskt rally där den steg från $ 18 000 till $ 24 000. Emellertid tvingade ett avslag på $ 24.000 motståndsbarriären priset att sjunka till $ 22,675 innan det studsade upp igen. Tyvärr verkar det som om priset kommer att sjunka igen efter ytterligare ett avslag.

btc / usd dagstabell 122320

Bild: BTC / USD dagligt diagram

Priset sitter för närvarande ovanpå hälsosamma stödzoner, vilket är ett uppmuntrande tecken för BTC-innehavare. Det finns ett starkt stöd mellan $ 23 000 och $ 23 300, vilket borde absorbera mycket försäljningspress. Under detta bör 20-dagars SMA vara tillräckligt robust för att absorbera det återstående försäljningstrycket.

bitcoin volymdiagram 122320

Bild: IntoTheBlock

4-timmarsdiagrammet bör vara uppmuntrande för innehavarna. Det verkar som om det kortsiktiga marknadsmomentet är på väg att vända från baisseartat till hausseartat.

btc / usd 4-timmarsdiagram 122320

Bild: BTC / USD 4 timmar

Argentina vänder sig till Bitcoin som en häck

När Argentinas finanskris förvärras vänder sig människor alltmer till kryptovalutor som en skydd mot dålig allmän politik. Maximiliano Hinz, Binances chef för Latinamerika, sa att antalet nya argentinare som är verksamma i Binance är fem gånger högre idag än 2019.

Med tanke på alla tjänsteleverantörer uppskattar det latinamerikanska teamet på Binance att antalet nya kryptovalutaanvändare i Argentina har tredubblats i år. En Télam-rapport citerade:

Från januari till idag har antalet argentinska användare i Binance multiplicerats med fem. Men så var inte fallet på alla plattformar. Om vi ​​pratar om ett marknadsgenomsnitt kan vi säga att antalet användare ökade med 300% i år.

Hinz sa att även om pandemin spelade en viktig roll i ökningen av intresset för kryptovalutor, brann gnistan redan under ganska lång tid. Han nämnde att dålig offentlig politik har tagit landet till en krisnivå som endast överträffas av Venezuelas.

Hinz tillade att argentinerna har en speciell preferens för investeringar på kort sikt i digitala tillgångar. Télam förklarar att ett av de val som gynnas av argentinska investerare är insättningar med säker lönsamhet på 6% per år i dollar, med insättningsalternativ från sju dagar till 90.

David Rosenberg kallar BTC för en bubbla

Analytikern David Rosenberg har hävdat att BTC är instängd i en bubbla. Rosenberg sa att de flesta som investerar i Bitcoin nu bara gör det på grund av myntets popularitet och att de flesta investerare inte vet något om tillgången.

Enligt en Live Bitcoin News-rapport sa Rosenberg:

Du pratar med de flesta som ber mig lägga pengar i bitcoin, de kan inte ens berätta vem personen var som utvecklade det eller till och med hur det bryts. Det är bara en klassisk, extremt trång handel. Det är i en massiv bubbla.

Rosenberg verkar också ha problem med Bitcoins totala utbud. Bitcoin har bara 21 miljoner enheter. För närvarande har cirka 18,5 miljoner bryts. Det betyder att drygt två miljoner är kvar innan BTC-leveransen tar slut. Rosenberg tvivlar på om denna siffra på 21 miljoner kommer att bli ett slutgiltigt betyg med tanke på att det finns möjliga metoder för att utöka detta nummer på något sätt om det någonsin skulle träffas.

Han antydde tydligen att vem som helst skulle kunna skapa mer Bitcoin och därmed göra detta 21 miljoner moot i framtiden. Han nämner:

Alla verkar tro att vi kommer att nå det 21 miljoner taket på utbudsbegränsningen, men det finns egentligen inget i protokollet som tyder på att tillgången på bitcoin inte kan gå upp när vi når den gränsen.

Rosenberg är inte den enda Bitcoin-kritikern. Andra människor som är tveksamma till Bitcoins förmåga är miljardärinvesteraren Mark Cuban. I ett nyligen uttalande föreslog kubanska att även om Bitcoin är investerbart är det inte säkringsverktyget som allmänt uppfattas.

100 000 BTC-alternativ är på väg att upphöra – mer volatilitet framåt?

Den 25 december kommer Bitcoin-futures till cirka 2,3 miljarder dollar att löpa ut. Detta har fått samhället att förvänta sig en flyktig vecka på kryptovalutamarknaden. Dataleverantören Skew twittrade nyligen att 102 200 Bitcoin (BTC) -alternativ upphör att gälla på fredag.

Optionskontrakt låter innehavare köpa eller sälja BTC till ett specifikt pris som kallas lösenpriset. Enligt Skew har fredagens upphörande anmärkningsvärda kluster runt $ 15.000-lösenpriset och $ 20.000-lösenpriset.

Utgångsdatumet för Bitcoin-optionskontrakt betraktas allmänt som en flyktig händelse för flaggskeppskryptovalutan. Detta beror på att innehavarna justerar sina kontrakt när utgången närmar sig. Handlare som har vinst kan också besluta att ta emot utbetalningen och dumpa kryptovalutan.

Sådana händelser har varit kända för att orsaka stora fluktuationer i Bitcoins värde. Vanligtvis blir effekterna av ett kontrakt på BTC-priset tydligare ett par dagar före utgången.

Bitcoin är för närvarande mitt i en betydande tjurmarknad, som drivs delvis av institutionella investerare och stora receptfria transaktioner.

Även med den förväntade volatiliteten i framtiden verkar det finnas goda chanser att BTC kommer att förbli väl stöttat av institutionell efterfrågan och ökningen av illikvida plånböcker.

Viktiga prisnivåer att titta på

För närvarande kommer alla ögon att vara på supportzonen $ 23 000 och $ 23 300. Detta område måste hålla fast så att innehavarna kan testa motståndsbarriären på 24 000 dollar. En paus under detta tar priset till 20-dagars SMA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner