Bitcoin-prisförutsägelse: BTC fortsätter att konsolidera över 32 000 dollar

Daglig Bitcoin BTC teknisk analys

  • Bitcoin-priset sitter för närvarande ovanpå en hälsosam stödvägg.
  • 4-timmarsdiagrammet var på väg att göra det hausseartade korsmönstret men 20-bar och 50bar SMA har avvikit bort.

Bitcoin-priset sjönk från 36 000 dollar till 31 000 dollar efter att ha misslyckats med 20-dagars SMA. Sedan dess hoppade priset upp från $ 31 000 supportbarriären och trender horisontellt över $ 32 000-nivån.

Bitcoin-priset fortsätter den horisontella trenden

Under de senaste fyra dagarna har Bitcoin-priset i stort sett gått horisontellt över 32 000 dollar. Relativt styrkaindex (RSI) har också trenderat horisontellt runt 48, vilket säger att tjurar och björnar fortfarande kämpar för kontroll.

btc / usd dagligt diagram 012621

Bild: BTC / USD dagligen

IntoTheBlocks IOMAP berättar för oss att BTC för närvarande sitter ovanpå en hälsosam stödvägg till $ 31.000. Tidigare hade 469 000 adresser på denna nivå köpt lite under 344 500 BTC-token.

btc / usd volymdiagram 012621

Bild: IntoTheBlock

På uppsidan finns en måttlig motståndsbarriär runt $ 33.000, vilket sammanfaller med 20-bar och 50-bar SMA. Om BTC-tjurarna lyckas övervinna detta kommer de att möta ytterligare en stark motståndsbarriär på $ 35.000. Denna nivå ser tillräckligt stark ut för att övervinna ett stort köptryck.

btc / usd 4-timmarsdiagram 012621

Bild: BTC / USD 4 timmar

Om vi ​​tittar på 4-timmarsdiagrammet kan vi se att 20-bar SMA var på väg att korsa över 200-bar SMA för att bilda ett hausseartat korsmönster. Dessa två nivåer har emellertid sedan avvikit från varandra. Under de senaste tre sessionerna har BTC sjunkit från $ 34.500 till $ 32.200, vilket vänt 20-bar, 50-bar och 200-bar SMA från stöd till motstånd.

Crypto-reglering kommer att fungera till förmån för Bitcoin – MicroStrategy CEO

Micheal Saylor, MicroStrategys VD, sa nyligen att ökade kryptoregler skulle visa sig hausse för Bitcoin. I en intervju med Salt Talks svarade Saylor på president Joe Bidens finansministerssekreterare Janet Yellens kommentarer. Hon hade uttryckt oro över olaglig användning av kryptovalutor.

Saylor sa att ökad granskning kommer att göra bra och att nya regler skulle påskynda investeringar i BTC.

I den utsträckning vi har reglerade enheter som handlar med Bitcoin tror jag att det bara kommer att påskynda stormningen av institutionella pengar till Bitcoin.

Saylor noterade att de flesta investerare redan köpte Bitcoin via reglerade börser, som är skyldiga att följa strikta lagar mot penningtvätt (AML) och Know Your Customer (KYC). Han sa att tryck från regeringar skulle visa sig vara till nytta för flaggskeppskryptovalutan.

Jag tror inte att det är jordskakande. Jag tror inte att det kommer att bli negativt för branschen. Jag tror faktiskt att det är tvärtom […] Jag tror inte att Bitcoin behöver regleras för att lyckas. Jag tror att Bitcoin bara behöver vara bättre än guld för att lyckas.

SEC och CFTC Se Crypto Literate Heads Chosen

USA: s president Joe Biden har undertecknat över 15 verkställande åtgärder relaterade till olika politikområden på bara några dagar efter invigningen. Några av de nyligen genomförda ändringarna påverkar organ relaterade till kryptoindustrin.

Heath Tarbert kommer snart att lämna sin roll som ordförande för Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Chris Brummer är den ledande kandidaten som Tarberts ersättare. Brummer är känd för sin forskning relaterad till digital teknik, internationell finansiering och kryptovalutor. De officiella utnämningsnyheterna förväntas inom kort.

Bidens administration har utsett kommissionär Allison Lee till tillförordnad ordförande för US Securities and Commission (SEC). Ripple hade förväntat sig möjligheten att Gary Gensler skulle ta SEC ordförande. Han är en MIT-blockchain-professor.

Lee har dock ingen specifik erfarenhet direkt relaterad till digitala tillgångar. Efter nyheten om hennes placering som tillförordnad SEC-ordförande sa hon:

Under min tid som kommissionär har jag fokuserat på klimat och hållbarhet, och dessa frågor kommer att fortsätta att vara en prioritet för mig.

CFTC-utnämningen kommer att representera ett positivt drag för Bitcoin och andra kryptovalutor. Men SEC-utnämningen vid denna tidpunkt visar ingen positiv eller negativ inverkan.

Bitcoin-pris förväntas nå dessa nivåer

Eftersom Bitcoin-priset fastnar mellan starka nivåer kan vi förvänta oss att det fortsätter att konsolideras över $ 32.000-zonen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner