Bitcoin Teknisk analys: BTC går mot $ 40.000 när Crypto Market Cap överstiger $ 1 biljon

Daglig Bitcoin BTC-prisanalys

  • Bitcoin är nu en av de tio mest värdefulla globala tillgångarna.
  • BTC har övervunnit TD-sekvensindikatorns säljsignal.

Bitcoin hoppade från $ 32.000 till $ 37.250 under de senaste tre dagarna, vilket lätt kunde övervinna den psykologiska nivån på $ 35.000. Från och med nu ser det ut som att den främsta kryptovalutan är på snabb spår mot zonen 40 000 dollar. Det totala kryptomarknaden har passerat riktmärket på 1 biljon dollar. Det verkar som om BTC rider på denna massiva våg av positiv fart när det tar sig mot nya toppar.

Bitcoin övervinner säljsignal

Bitcoins fyra-timmarsdiagram hade blinkat säljsignalen med en grön-nio ljusstake. Efter att ha doppat lite från $ 35.000 till $ 34600 lyckades dock priset återhämta sig över $ 37.000.

btc / usd 4-timmarsdiagram 010721

Bild: BTC / USD 4 timmar

Nackdelen är skyddad av tre hälsosamma supportnivåer, vilket framgår av IntoTheBlocks “In / Out of the Money Around Price” (IOMAP). Dessa tre nivåer ligger på 20-bar SMA ($ 33,300). 32 200 USD och 50 bar SMA (31 350 $). Dessa tre stödväggar verkar tillräckligt starka för att absorbera en stor mängd försäljningstryck.

btc / usd volymdiagram 010721

Bild: IntoTheBlock

Det dagliga prisdiagrammet ger ytterligare tro på våra övergripande hausseartade utsikter. För det första visar den glidande genomsnittliga konvergensen / divergensen (MACD) ökande haussemoment. För det andra har den paraboliska SAR vänt från baisseartat till hausseartat, vilket återigen visar att tjurarna har full kontroll över marknaden.

bct / usd dagligt diagram 010721

Bild: BTC / USD dagligen

Finns det en inkommande dumpning??

En kryptoanalytiker som gick med “Panama Crypto” gjorde en intressant observation. Det verkar som att antalet Bitcoins i börserna har ökat med en stor mängd.


bitcoin santiment diagram 010721

Bild: Santiment

Detta kan innebära att köparna flyttar sin BTC till börsplånböckerna för att sälja av sina mynt och ficka vinst.

Bitcoin för att nå 45 000 $ nästa månad

CCO för BitPay, Sonny Singh, sa att han tror att Bitcoin kan nå 45 000 $ nästa månad. I en ny intervju med Bloomberg noterade Singh att jätteföretag kanske skulle sälja sina digitala tillgångar tidigare än vad folk skulle kunna förvänta sig i ett försök att göra vinst.

Många av de institutionella köparna köpte in cirka 20 000 dollar, så det skulle vara mitt golv för hur långt Bitcoin kunde gå ner … Alla de köpare som köpte in, sa de ‘Åh gick in i Bitcoin nu under en tidshorisont på tre till fem år, “vilket är jättebra, men jag tror att om Bitcoin når 45 000 USD nästa månad eller så kommer de att säga,” wow, vi har precis gjort 2x, du vet, vi behöver inte den treåriga horisonten längre, låt oss börja sälja vissa.

Dessutom lade Singh till en annan förutsägelse som tyder på att när Bitcoin börjar slå en betydande prislapp kommer regeringar och medborgare att börja köpa tillgången. Han fortsatte att förklara att för två år sedan verkade konceptet med stora företag som tillförde Bitcoin i sina balansräkningar långsökta, men nu håller stora institutioner Bitcoin.

Bitcoin är nu den nionde mest värdefulla globala tillgången

Enligt Asset Dash är flaggskeppskryptovalutan nu den nionde mest värdefulla tillgången i världen. För bara några veckor sedan tog Bitcoin VISA i listan. Det ökade snart sitt marknadsvärde med 70 miljarder dollar för att köra över Berkshire Hathaway, företaget som drivs av Bitcoin-kritikern Warren Buffett. För närvarande är de fem bästa företagen på listan Apple (2,23 biljoner), följt av Microsoft (1,65 biljoner dollar), Amazon (1,62 biljoner dollar), Googles moderbolag Alphabet (1,18 biljoner dollar) och Facebook (773 miljarder dollar).

AssetDash värdefull tillgångsdiagram 010721

Bild: AssetDash

På en ljusare anteckning kan Bitcoin komma över företag på plats sex till åtta om det lyckas behålla sin uppåtgående fart. Aktier i Tencent är värda 698 miljarder dollar, Elon Musks Tesla har ett marknadsvärde på 697 miljarder dollar och Alibaba är värd 650 miljarder dollar, 12 miljarder dollar mer än BTC: s marknadsvärde.

Bitcoin Futures-handlare utövar försiktighet

En statistik från CryptoQuant har visat att futureshandlare riskerar mindre pengar varje dag när Bitcoin går in i en prishöjningszon. Enligt uppgifterna på mätvärdena sjunker den genomsnittliga hävstången i Bitcoin-terminsaffärer kontinuerligt på flera ledande börser.

I ett försök att förklara denna ekvation utvecklade CryptoQuant en indikator som kallas Estimated Leverage Ratio. Det senare erhålls när ett börs öppna intresse divideras med reserven som deponerats i börsen. CryptoQuant noterade att hävstångseffekten går ner på Binance, BitMEX, Bybit, Huobi och OKEx. Dessa utbyten kontrollerar råkar de flesta affärer i hela kryptovalutans ekosystem.

Denna minskning i genomsnittlig hävstång kan indikera försiktighet mitt i en prisupptäcksfas. Handlare är villiga att riskera mindre och mindre när de öppnar positioner på grund av bristen på historiska referenser för att upprätthålla någon förutsägelse.

Många handlare oroade sig också för den mycket fruktade korrigeringen. Tillgångar som stiger för högt tenderar att falla tillbaka någon gång, och BTC är inte främmande för denna verklighet. Handlare som har öppnat positioner kommer så småningom att vilja betala ut och skörda sina realiserade vinster. Tidpunkten kan vara dålig för de som har betydande levererade vadslagningspositioner på en fortsättning av tjurmarknaden.

CryptoQuant anser att uppskattningsgraden är ett bra sätt att mäta den risk som handlare är villiga att ta. Av denna anledning bör statistiken återspegla det allmänna marknadssentimentet:

ELR för ett derivatbyte berättar för oss hur mycket hävstångseffekten används av användare i genomsnitt. Denna information mäter näringsidkarnas känslor oavsett om de tar hög eller låg risk. Om ELR-värdet är högt jämfört med de senaste dagarna, indikerar det att handlare är ganska säkra på sina positioner. Finansieringsdata som finansieringsräntor kan hjälpa handlare att bygga en robust handelsstrategi med denna information.

Siffrorna som tillhandahålls av CryptoQuant försöker erbjuda en objektiv övervakning av marknaderna, med tanke på en enkel förutsättning för risker – när hävstångsnivån är hög, anser handlare att en trend är stark. När det är lågt är handlare mer osäkra på vad som kan hända.

Viktiga prisnivåer att titta på för BTC

För BTC handlar det om $ 40 000-nivån. Hur ska köparna reagera när de når den nivån? Har mynten flyttat till börserna för innehavare att sälja i det ögonblick BTC når $ 40 000? Vi måste vänta och se hur det går ut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map