Ethereum-prisförutsägelse: ETH sjunker under $ 1400-zonen efter Bearish-korrigering

Daglig Ethereum ETH teknisk analys

  • Ethereum björnar gick in för att korrigera marknaden efter fem raka dagar.
  • Ethereum-gruvarbetare har sålt ut sina tokens och ökat försäljningstrycket.

Sedan 13 januari hoppade Ethereum upp från 1 050 dollar till 1 380 dollar denna onsdag. ETH nådde sin höga nivå hela tisdagen, men har sedan gått tillbaka. Denna torsdag hoppade björnen in efter fem gröna sessioner i rad.

Ethereumbjörnar tar kontroll

Ethereum-priset sjönk från 1380 dollar till 1330 dollar och förlorade nästan 50 dollar i sin totala värdering. Under processen lyckades säljarna vända 1345 $ -linjen från support till motstånd. Relativt styrkaindex (RSI) var på väg längs kanten av den överköpta zonen innan den lyckades krypa in igen.

eth / usd dagstabell 012121

Bild: ETH / USD dagligt diagram

När vi ser IntoTheBlocks IOMAP kan vi visualisera en mycket hälsosam supportzon till 1 275 dollar. Tidigare på denna nivå hade 125 200 adresser köpt 6,65 miljoner ETH-token. Denna zon ser tillräckligt robust ut för att absorbera en enorm mängd försäljningstryck.

volymdiagram eth / usd 012121

Bild: IntoTheBlock

Varifrån kommer detta säljtryck?

Med Ethereum-priset som går igenom en period med baisseartad korrigering är en livskraftig fråga att ställa här – var kommer allt detta negativa tryck från? Det verkar som om Santiment har svaret för oss.

eth / usd santiment diagram 012121

Bild: Santiment

Det verkar som om ETH-gruvarbetarna har tagit en viss vinst 2021 sedan den 3 januari, vilket kunde ha bidragit till detta negativa momentum.

Ether når ATH efter Bitcoin Assist

Ether (ETH) nådde nyligen en ny rekordhög, delvis på grund av volatiliteten i Bitcoins pris. Enligt CryptoCompares Bitcoin Volatility Index (BVIN) ökar Bitcoins ökade volatilitet med 51% jämfört med året innan. Detta har sannolikt fått investerare att vända sig till andra digitala tillgångar som ETH.

Vijay Ayyar, chef för affärsutveckling på kryptobörsen Luno, sa:

Bitcoin har varit inom ett intervall de senaste veckorna, vilket ger tid för kapital att rotera [till andra kryptoassets].

Baserat på Fibonacci retracement nivåer tror flera analytiker att Bitcoins nästa drag kan göra eller bryta sin tjur. Fibonacci retracement nivåer är horisontella linjer som indikerar var stöd och motstånd sannolikt kommer att ske. När det gäller ETH kommer tillgångens rekordhöga nivå när Ethereum 2.0 gör framsteg.

Den decentraliserade finanssektorn (DeFi) såg nyligen att det totala värdet låst (TVL) översteg 25 miljarder dollar. Dessutom har ETH låst i Ethereum 2.0-satsningsavtalet tagits ur cirkulation tills nätverkets uppgradering av PoS-uppgradering startar. Mer än 3 miljarder dollar för ETH är nu låsta i det och tjänar deras innehavares intresse.

Alex Krüger, en populär ekonom, nämnde fyra prisnivåer för Ether att se upp för – $ 1500, $ 1600, $ 1 920 och $ 2000. Han sade att dessa nivåer är Fibonacci-förlängning, optionssalgspriser och runda nummer.

Ethereum att dra nytta av Metcalfes lag

Ethereum (ETH) satte nyligen ett rekordhögt rekord genom tiderna och slog sin tidigare toppnivå 2017. D H Taylor, en ekonom och en näringsidkare, sa att Ethereum snart kommer att följa Bitcoins fotspår för att stiga till 20 000 dollar. I januari 2018, bara några veckor efter att Bitcoin slog sitt dåvarande rekord på 20 000 dollar, toppade ETH på 1 419 dollar på Coinbase.

Taylor har baserat sitt förutspådda mål på “Metcalf’s Law [sic].” Enligt en sammanfattning som citeras i en Bitcoinist-rapport kan Metcalfes lag kartlägga “tillväxthastigheten för ett nätverk” med hjälp av “kvadraten för antalet” för sina användare. Med hjälp av denna lag hävdar analytikern att Ether kommer att upprepa ”vad Bitcoin gjorde” och gå upp till $ 20 000 per ETH.

ethereum bitcoin jämförelse

Bild: Tradingview

Ether måste se en 1400% vinst från sina nuvarande priser för att nå $ 20.000. Men andra experter som Claude Erb från National Bureau of Economic Research i Cambridge har använt modellen för att täcka Bitcoins högsta pris till endast 73 000 $ per BTC. Med detta tak på BTC verkar ett mål på 20 000 dollar på Ether inte realistiskt.

TVL i Ethereum 2.0 korsar 4 miljarder dollar

Ethereum 2.0, drygt en månad efter lanseringen, innehar för närvarande 2,7 miljoner ETH (3,8 miljarder dollar). Det ökande antalet spelare och ETH: s senaste prisrally har hjälpt ETH 2.0 att bli den tredje största blockchain av insatta medel. Nätverket följer Polkadot, med sina 10,4 miljarder dollar låsta och Cardano, med 8,3 miljarder dollar.

Jämfört med sina konkurrerande konkurrenter är Ethereums andel av utbudet som satsas på insats påtagligt lägre. Medan endast 2% av Ether-utbudet är förpliktat till insättningsavtalet, ser Cardano och Polkadot över 60% av de tokens som är förpliktade att satsa.

Enligt Beaconcha.in är insatsavkastningen cirka 9% – en relativt genomsnittlig prestanda. Detta avkastning är lägre än Polkadot och Avalanche-belöningen men högre än de flesta andra stakingblockchains, enligt stakingrewards.com.

Jämfört med andra har Ethereum-spelare det extra hindret att inte kunna ta ut sina medel förrän utvecklare har slutfört övergången till PoS-nätverket. Tills detta är gjort kan spelare få tillgång till deras likviditet genom tjänster från tredje part. Flera börser som Kraken och Binance erbjuder förvaringsinsats med möjlighet att sälja ETH på börsen.

Ethereums prisnivåer förväntas nå denna nivå

MACD i 4-timmarsdiagrammet visar ökande baissfart.

eth / usd 4-timmarsdiagram 012121

Bild: ETH / USD 4 timmar

Detta berättar att ytterligare prisfall förväntas. I så fall kommer sannolikt supportbarriären på 1 275 dollar att testas. En ytterligare paus under denna nivå tar ETH till 200-bar SMA (945 $) i 4-timmarsdiagrammet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner